Skoči na vsebino

Mazda 3 (2014)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Hmm, kdaj ste vi tule morali prvi? menjati akumulator? Ta teden se mi je zgodilo da avto ni v?gal zaradi akumulatorja... in se mi zdi starost 3,5 let malo hitro za to, da gre akumulator v maloro. 

Napisano

Meni zdej po 2 letih ob?asno ne dela iStop, verjetno zaradi baterije, znak za baterijo se ne obarva plavo...

Poslano z mojega MI 9 z uporabo Tapatalk

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Jaz imam isti problem....zdaj bo pa zima in verjetno bo treba menjati baterijo....ali je kdo ?e povnil to baterijo i stop?

I stop ne uporabljam verjetno bi lahko dal navadno baterijo noter .....ker tista z i stop je 170?.

Napisano

Po servisu in preve?enih cca 1.000 km se baterija spet obarva modro, zdej ko je baterija ok se mi pa ob?asno AC ve? ne obarva in iStop spet ne dela

Napisano

Ko imas nastavljeno odrositev prednjega stekla, se i-Stop ne aktivira ... Ali pa ce je prevelika razlika med zunanjo in nastavljeno temperatero... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ja to vem. Samo klime trenutno ne koristim, pr meni se sezona klime zaklju?i septembra. Tudi ?ipe ne odrosujem... Lani v najhuj?i zimi je iStop delal brez problema ?e po 5-10 minutah vo?nje ko se je motor segrel... Letos ka?e bl slabo... Ga sicer malo rabim samo me moti ko stvari ne delajo kakor bi mogle

Napisano

Pa si akumulator menjal? Najbolje, ce na servisu preveris kapaciteto akumulatorja (ali pa ce imas ODB in ustrezen softver, da preveris SOC akumulatorja ... Ta mora biti cez 60 ali 70%, ce se prav spomnim... Ampak potem pomoje ponavadi ne sveti akumulator v MZD Connectu pri stanju i-Stop, ce je preslab ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Klimo le uporabljaj tudi sedaj, dokler ni ve?inoma pod nulo. Potem se itak kompresor ne bo ve? pri?gala, tudi ?e bo svetilo AC. Denarnica ti bo hvale?na.

Napisano

Samo res. Klima je zato, da se jo uporablja, da ne zaruzne. Ali pa se je ne... da pri?para? kak ? na gorivu? :)

Napisano

Pa si akumulator menjal? Najbolje, ce na servisu preveris kapaciteto akumulatorja (ali pa ce imas ODB in ustrezen softver, da preveris SOC akumulatorja ... Ta mora biti cez 60 ali 70%, ce se prav spomnim... Ampak potem pomoje ponavadi ne sveti akumulator v MZD Connectu pri stanju i-Stop, ce je preslab ...

Nisem menjal. Za?elo se je po servisu srptembra. Ko so mi posodobili Mazda Connect. ?eprav so mi rekli da ga vedno priklopijo na kable.

No v glavnem, po prevo?enih cca 1.000 km je baterija modra, tudi zjutro takoj ko v?gem avto.

Zdej me zajebava AC...

Klimo pa rabim ?im majn, ker mi enostavno ne odgovarja. Tudi poleti zjutro vozim brez.

No sej ni da jo zdej pol leta ne bom v?gal

Rabim jo ?e ne druga?e pa ko je de? in se meglijo ?ipe.

Napisano

Nisem menjal. Za?elo se je po servisu srptembra. Ko so mi posodobili Mazda Connect. ?eprav so mi rekli da ga vedno priklopijo na kable.

No v glavnem, po prevo?enih cca 1.000 km je baterija modra, tudi zjutro takoj ko v?gem avto.

Zdej me zajebava AC...

Poslano z mojega MI 9 z uporabo TapatalkKlimo pa rabim ?im majn, ker mi enostavno ne odgovarja. Tudi poleti zjutro vozim brez.

No sej ni da jo zdej pol leta ne bom v?gal

Rabim jo ?e ne druga?e pa ko je de? in se meglijo ?ipe.

Ko sem bil na servisu sem omenil posodobitev pa so mi rekli da je bolje tako kot je ker imajo podatek da imajo potem nekateri probleme nisem vpra?al kak?ne. Dogovoril pa sem se da ?e bom imel kake probleme brez posodobitve naj pridem nazaj do njih in mi bodo posodobli.
Napisano

Soc akumulatorja? Katri pid je to?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nevem kateri PID... V iOS aplikaciji Forscan Lite sem samo dodal BATT_SOC ...

post-10-0-72684300-1572287930_thumb.png

post-10-0-36392800-1572287943_thumb.png

post-10-0-84954900-1572287988_thumb.jpeg

lp

Thomas

image.png

Napisano

Kaj zdaj s temi akumulatorji?? Ne more bit kr fu? po dveh letih no?! A to so vsi start/stop ak.isti al so sam mazdini tolk slab?i?

Napisano

Moj avto je itak dalj ?asa stal. Vpra?anje, ponavadi to ne vpliva dobro na aku.

Napisano

Aku gre te?ko na garancijo, razen ?e si ga ravnokar tam kupil. Po 3 letih no go.

No tale SOC je pri meni na 95%. Ampak v?asih res zajamra zjutraj. Mogo?e ga obd adapter toliko zjebcka.

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Zdravo. Nekaj me zanima...kateri akumulator je pravi za na?e mazde 3...koliko Ah mora imeti in kaj je treba paziti glede na to da potrebujem za start stop sistem? Sem gledal po akumulatroju pa ni? kaj ne najdem...

Napisano

Zdravo. Nekaj me zanima...kateri akumulator je pravi za na?e mazde 3...koliko Ah mora imeti in kaj je treba paziti glede na to da potrebujem za start stop sistem? Sem gledal po akumulatroju pa ni? kaj ne najdem...

Start stop sistemi navadno potrebujejo "high performance" AGM akumulatorje. Cena original cca. 200+ EUR (vsaj za Mazdo 6). 

Napisano

AGM-65 Ah tako je na mojem napisano pri M3 g120. Letnik 2018
Napisano

hvala.morem malo pogledat kak?ne so cene

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Imel sem težave s svojim računalnikom, zato sem poklical svojega 11-letnega soseda, Romana, čigar soba je še najbolj podobna raketnemu kontrolnemu centru in ga prosil, da pride pomagat. Roman je pritisnil na nekaj gumbov in takoj rešil problem. Ko je že odhajal, sem zaklical za njim: - "Kaj pa je bilo narobe?" - "Napaka ID deset T." Nisem hotel, da me ima za trapastega, ampak sem vseeno vprašal: - "ID deset T? Kaj pa je to? Če bi slučajno moral to še kdaj popravljati, seveda.." - "Kaj še nikdar niste slišali za ID deset T napako?" - "Ne." - "Natipkajte, pa boste videli." Tako sem napisal: I D I 0 T Svoje čase mi je bil ta zagaman mulc še simpatičen...
    • Razlaga en sodelavec:   - "Eh, ja, sem se pa postaral. Zlahka preživim dan brez seksa - ne pa brez očal..."
    • Baje, da je bilo res med nekim zaslišanjem na sodišču...   - "Priča, kako daleč ste bili od kraja kaznivega dejanja?" - "18,73 m!" - "Kako pa veste tako natančno?"  - "Takoj ko sem videl dejanje sem pomislil na to, da me kakšen idiot lahko tudi kaj takega vpraša..."
    • Zdej pa še vprašaj za podjetje Shell Adria 🙂
    • Ali Shell uporablja rusko nafto?  Marca 2022, v tednih po invaziji na Ukrajino, se je Shell opravičil za nakup tovora ruske nafte in sporočil, da namerava umakniti ruski naftni in plinski sektor. Povedal je, da bo prenehal kupovati rusko nafto, prodal svoje bencinske črpalke in druga podjetja v Rusiji, kar je tudi storil.2. julij 2023
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.