Skoči na vsebino

NOVA MAZDA 3 (2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Glede dobave novega vozila (?e bi bil na va?em mestu, ki kupujete), bi zdajle vsekakor po?akal do januarja, da imate letnik 20. Pa? novo desetletje, kakorkoli obrne? bo novej?i.  :jupiii:

Ufff.. to pa ne, zdaj je treba kupit, ker zaradi ekoteroristi?ne zakonodaje se bodo naslednjo leto avti oreng podra?ili. Razen tistih, ki imajo deklarirano pod 95g/km izpusta CO2, kar pri Mazdi ni nobenega. Trenutno to dosegajo le hibridi in elektri?ni.

33112_1.png

Napisano

Exactly, zej je treba kupt, sam kaj, ko lahko kupi? sam kar majo, Robert je meu sre?o, da je kupoval tak?no, ki jo forsirajo :D Je kdo kje spra?eval za limuzino z X motorjem?

Napisano

notr je grsa kot prva trojka pred 20 leti...premajhna okna , nepregledn avto, pa previsoka cena, za bencinski mlincek ki prevec kuri in nikamr ne gre hocjo min. 22 jurjev..wtf

nc bolsa kot konkurenca, mislim da ste eni pac verniki v smislu mazda in nic drugega, pol pa taki komentarji in hvaljenja... podobn kt bmw forum lol

na zalogi jih pa ni in jih ne bo veliko da bi se zmisljeval, ker jih je treba prodat... to pa nou kr tako

Napisano

Nisem testiral novega motorja, ampak moj atmosferc na cx3 (2016, g120) ko je potrebno grize asfalt. Ja, ?e bi imel 150km bi ?e bolj grizlo, ampak sej to ve? ko kupuje? avto. Jaz ga imam raje kot kak?ne turbo bencin mlin?ek od 1.0 in 150km. Pa ne dajem mazdi nobenih prioritet.

Napisano

@gregc88: dana?nji avti so ve?inoma nepregledni, tudi clio dana?nji je 200% manj pregledn kot pa je biu leta 99 ;) Motor je primerljiv ostalim 1.0 in 1.5 od koncurence tak tudi v smislu porabe, kot pravim sem probal zadnji? 1.5 TSI in zdej X, poraba/mo? tam nekje na istem. Drga? pa js nikjer nobenga ne vidim, da bi extra hvalu novo trojko kok je oh in sploh nad konkurenco. Definitivno pa materiali v notranjosti niso bullshit po ob?utku, bom pa tole komentiral bolj, potem ko preizkusim Toyoto naprimer.

Napisano

@gregc88: dana?nji avti so ve?inoma nepregledni, tudi clio dana?nji je 200% manj pregledn kot pa je biu leta 99 ;) Motor je primerljiv ostalim 1.0 in 1.5 od koncurence tak tudi v smislu porabe, kot pravim sem probal zadnji? 1.5 TSI in zdej X, poraba/mo? tam nekje na istem. Drga? pa js nikjer nobenga ne vidim, da bi extra hvalu novo trojko kok je oh in sploh nad konkurenco. Definitivno pa materiali v notranjosti niso bullshit po ob?utku, bom pa tole komentiral bolj, potem ko preizkusim Toyoto naprimer.

Drga? pa js nikjer nobenga ne vidim

Jaz tudi ne. Sem pa bral o tem :D

post-5237-0-83483500-1571312390.jpg

Napisano

notr je grsa kot prva trojka pred 20 leti...premajhna okna , nepregledn avto, pa previsoka cena, za bencinski mlincek ki prevec kuri in nikamr ne gre hocjo min. 22 jurjev..wtf

nc bolsa kot konkurenca, mislim da ste eni pac verniki v smislu mazda in nic drugega, pol pa taki komentarji in hvaljenja... podobn kt bmw forum lol

na zalogi jih pa ni in jih ne bo veliko da bi se zmisljeval, ker jih je treba prodat... to pa nou kr tako

Ja kaj pa ima? druga za ta denar in to opremo? Razen opel in fiat sta cenej,pa pride kak megan pa se ?e kon?a. Je pa res,sto ljudi sto ?udi!
Napisano

Avti so danes itak vsi dobri, Mazda 3 pa je ena redkih, ki odstopa po designu. Morda ?e renault megane (sicer ?e kar v letih), pa ?e to je vsaj meni v?e?en le kot karavan.

Ostalo je generi?no in tako zelo dolgo?asno: golf, astra, leon, kia ceed (proceed je izjema), hyundai i30, peugeot 308 (preve? wannabe nem?ki)... Citroen C4 je samo ?e kot SUV.

In ja, ?asi preglednih avtov, velikih stranskih stekel so ?e zdavnaj mimo. Bolje, da te ob trku varuje kos oja?anega pleha, kakor pa velika steklena povr?ina. :)

Edit: fiat tipo in dacie so nizkocenovniki in nekako ne spadajo v isti ko?, kakor tudi ne audi a3 in ostali premijci.

Napisano

Avti so danes itak vsi dobri, Mazda 3 pa je ena redkih, ki odstopa po designu. Morda ?e renault megane (sicer ?e kar v letih), pa ?e to je vsaj meni v?e?en le kot karavan.

Ostalo je generi?no in tako zelo dolgo?asno: golf, astra, leon, kia ceed (proceed je izjema), hyundai i30, peugeot 308 (preve? wannabe nem?ki)... Citroen C4 je samo ?e kot SUV.

In ja, ?asi preglednih avtov, velikih stranskih stekel so ?e zdavnaj mimo. Bolje, da te ob trku varuje kos oja?anega pleha, kakor pa velika steklena povr?ina. :)

Edit: fiat tipo in dacie so nizkocenovniki in nekako ne spadajo v isti ko?, kakor tudi ne audi a3 in ostali premijci.

Ej pod tole se pa podpisem.... Preberem kar nekaj testov,clankov in mi je fascinantno kako opevajo in na drugi strani sqrcajo neke avte zaradi materialov v notranjosti (pa se vpra?am kolikokrat pa gremo s prsti trkati po armaturki), pa lega na cesti (Me prav zanima koliko bi nas/vas ob?utilo drasti?no razliko med vo?njo po omejitvi z razli?nimi avti , ob predpostavki,da so iste dimenzije in znamke gum), pa ne vem kaj ?e vse...

Zame je stvar ?isto preprosta; kupi kar ti je v?e?, kar ni glih zadnji ?rot (?eprav lahko se kvari tudi najbolj opevana ma?ina), kar cenovno odgovarja in to je to.

Meni golf in leon ne potegneta, 308 in megane tudi ne (pa bi Me ugodna cena premamila), i30 in ceed sta mi v?e? ,ampak ne vidim nekega razloga za nakup, Civic mi je noro vsec (ampak ni karavana) in na koncu bi lih corolla karavan bila v vrhu, ?e mi nebi bilo ?koda denarja za nekaj v ?emur pre?ivim zgolj nekaj malega casa na teden.

Kar ho?em povedati; razlike so manj?e kot marsikdo ?eli videti in v ve?ini primerov so te razlike zgolj stvar okusa...

Napisano

Kak?en se vam zdi Golf 8.generacije? Znotraj koliko sem videl na fotkah je kar futuristi?na zadeva, zunaj je bolj evolucija obstoje?ega modela. :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Nisem testiral novega motorja, ampak moj atmosferc na cx3 (2016, g120) ko je potrebno grize asfalt. Ja, ?e bi imel 150km bi ?e bolj grizlo, ampak sej to ve? ko kupuje? avto. Jaz ga imam raje kot kak?ne turbo bencin mlin?ek od 1.0 in 150km. Pa ne dajem mazdi nobenih prioritet.

Hmmm no grize res ne vem ?e , ampak za normalno vo?njo je. Grize verjetno 200KM+ ne pa 120 :zvizga:

Napisano

Ej pod tole se pa podpisem.... Preberem kar nekaj testov,clankov in mi je fascinantno kako opevajo in na drugi strani sqrcajo neke avte zaradi materialov v notranjosti (pa se vpra?am kolikokrat pa gremo s prsti trkati po armaturki), pa lega na cesti (Me prav zanima koliko bi nas/vas ob?utilo drasti?no razliko med vo?njo po omejitvi z razli?nimi avti , ob predpostavki,da so iste dimenzije in znamke gum), pa ne vem kaj ?e vse...

Zame je stvar ?isto preprosta; kupi kar ti je v?e?, kar ni glih zadnji ?rot (?eprav lahko se kvari tudi najbolj opevana ma?ina), kar cenovno odgovarja in to je to.

Meni golf in leon ne potegneta, 308 in megane tudi ne (pa bi Me ugodna cena premamila), i30 in ceed sta mi v?e? ,ampak ne vidim nekega razloga za nakup, Civic mi je noro vsec (ampak ni karavana) in na koncu bi lih corolla karavan bila v vrhu, ?e mi nebi bilo ?koda denarja za nekaj v ?emur pre?ivim zgolj nekaj malega casa na teden.

Kar ho?em povedati; razlike so manj?e kot marsikdo ?eli videti in v ve?ini primerov so te razlike zgolj stvar okusa...

Nejc1986 je civic karavan ?..sicer ne nov ampak je  :jupiii:

Napisano

Nejc1986 je civic karavan ?..sicer ne nov ampak je :jupiii:

Vem,vem.... Ampak ko bom menjaval avto,bom kupil ali nov avto ali pa neko kripo za Jurja (odvisno kako se bodo nekatere stvari odvijale :) ).

Je pa novi Civic prvi ki mi je tudi oblikovno res v?e?.

Kak?en se vam zdi Golf 8.generacije? Znotraj koliko sem videl na fotkah je kar futuristi?na zadeva, zunaj je bolj evolucija obstoje?ega modela. :)

?e zmeraj je Golf. Jbg,dolocene stvari so mi v?e? brez razloga,dolocene pa anti ,prav tako brez razloga...

Itak bo pa spet bestseller,to je jasno.

Napisano

Bu?ke trgovcev nepodkrepljene z analizo crash testov.

Bo?no je najvarnej?i O?KO?.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

V?eraj stestiral Mazdo 3 s Skyactiv X motorjem.... a naj sploh komentiram al raje ne? :ne vem:

Mi je teta prodajalka povedala, da je imela v enem dnevu 10 vo?enj in samo ?tirje so bili zadovoljni. Tako, da pa? ne bom veliko oziroma ni? izgubil, ?e pa? trojko presko?imo. Pa skoraj 3/4 leta sem ?akal na tole pol pa  :vskalo:

33112_1.png

Napisano

V?eraj stestiral Mazdo 3 s Skyactiv X motorjem.... a naj sploh komentiram al raje ne? :ne vem:

Mi je teta prodajalka povedala, da je imela v enem dnevu 10 vo?enj in samo ?tirje so bili zadovoljni. Tako, da pa? ne bom veliko oziroma ni? izgubil, ?e pa? trojko presko?imo. Pa skoraj 3/4 leta sem ?akal na tole pol pa  :vskalo:

Lahko pa bi kaj napisal,nas malo zanima kako se je odrezala. Mogo?e bo po 10k kaj bolje pi?ila....
Napisano

Lej ne vem, kako je s tem 10000km, ampak ne bi ravno polagal karte na to trditev.

Avto se sicer pelje super duper tiho in predvsem premijsko. Ob?utek med vo?njo je kvaliteten in res dale? nad povpre?jem v tem razredu in pri tej ceni. Zdaj pa tisto najbolj bistveno  - motor. Po doma?e povedano, je bil ves hype okoli tega mo?no pretiran. Motor je spet tipa, da ga mora? pognat v vrtljaje, kjer rata glasen in ni? ve? premijski in mo?no dvomim, da bo ta motor v svojem ?ivljenju kaj dosti videl tistih 180KM, saj so spet na voljo le pri zelo visokih obratih. Mogo?e sem bil ?e pod vtisom 150KM dizla, ki sem ga vozil dva dni prej in razlika je kot dan in no?.

Ta motor ni niti malo podoben dieslom, edino ?e se bo res izkazal pri porabi. Vse ostalo je pa? klasi?en NA motor in verjetno ne dosti bolj?i, kot ?e bi remapal 122KM Skyactiv-G na 170-175KM.

V glavnem, da se vrnem na ob?utke - pritisk na gas pri recimo 3000-4000 obratih vrne neko anemi?nost in 2x sem se kar zalotil, da sem iskal rumeno lu?ko "checkengine" saj je ob?utek, kot bi motor padel v "limphome mode". Ok, malo pretiravam, ampak prav dosti pa ne, ker ko ?lovek sli?i 180KM pa? pri?akuje nekaj ve? ali pa vsaj nekaj takega kot recimo to po?ne 2.0 G motor v Miati, kjer proizvede 180KM.

Bom takole rekel, ve? ali manj bo ve?ini sicer kar v?e?, pa? tepe ga to, da smo verjetno pri?akovali precej preve? kot je realno mo?no. Poleg tega, je to nova tehnologija, ki je nepreverjena in ker ne ponuja ni? novega in ker bodo prvi kupci verjetno bolj testni zaj?ki si enostavno ne bi niti upal iti v nakup. Tako kot sem rekel je verjetno najbolje remapat 122KM, ki je namensko programsko tako zadu?en, da bi omogo?il iksu preboj med kupce.

33112_1.png

Napisano

Dec, a ve? da bi bilo zanimivo odpreti anketo in da malo ugibamo; katero vozilo bo Boss kupil pred koncem tega leta (ti pa predlagaj 4 glavne kandidate). :)

Napisano

Dec, a ve? da bi bilo zanimivo odpreti anketo in da malo ugibamo; katero vozilo bo Boss kupil pred koncem tega leta (ti pa predlagaj 4 glavne kandidate). :)

Sam res. ? dejmo.

Napisano

Sam res. ? dejmo.

Daj odpri anketo, to bo zanimivo :)

(moj adut bo verjetno Superb-a v tem primeru).  :zvizga:

Napisano

Daj odpri anketo, to bo zanimivo :)

(moj adut bo verjetno Superb-a v tem primeru). :zvizga:

Bom odprl ,ko bom jaz kupoval. ?e vidim to zgra?anje,ko bom(o) izbirali med hi -tech primerki dacij,fiat tipov in podobno :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.