Skoči na vsebino

Bo Mazda 6 res počasi izginila?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 2 urama je MazdaBoy napisal:

Ne vem, da ne morjo pustit 2.5 bencinarja v novi mazdi 🤨

Lahko bi ga posodobili tako, da bi pobarvali plastični pokrov na njemu. Pa bi bil sodoben, varčen. 😊😊

• 1 mesec kasneje...
Napisano
dne 25. 4. 2024 ob 12:46 je Boss napisal:

Tole v Eu ne bomo videli.

Mogoče pa bomo :) ... 

V spodnjem videu pravi, da je Mazda v zacetku 2024 zascitila ime Mazda 6e ... mogoce pa bo ta EZ-6 imel v Evropi taksno ime ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
16 minutes ago, Jest said:

Mogoče pa bomo :) ... 

V spodnjem videu pravi, da je Mazda v zacetku 2024 zascitila ime Mazda 6e ... mogoce pa bo ta EZ-6 imel v Evropi taksno ime ... 

Končno nekaj za mene od Mazde. PHEV verzijo bi takoj imel.

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Samo da bo limo, pa čimbolj potraten motor :lol:

Ni nujno, da je potraten. Jaz bi bil povsem zadovoljen, če dajo dizla noter namesto potratnega. Pa še več navora bi bilo in bi se lepše peljali...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

Samo da bo limo, pa čimbolj potraten motor :lol:

Oldija

Napisano

Tole nekako navdaja z mešanimi občutki.

- super, da so prišli k pameti in da so vrnili najbolj uporabno obliko HB petih vrat, ki še vedno zgledajo kot limo in ne karavan. Velik plus.

- spredaj zgleda OK, ampak nekoliko preveč dvignjen nos in vleče na SUV. Lahko bi bil nos za 5cm bolj spuščan pa bi bilo idealno.

- kljub uporabnim vratom je oblika zadaj spet čist preveč SUV-ovska in skoraj nič limo. Pa še to zategovanje v konkavnost - mah kr neki.

- a je nekaj narobe s podatki, ker sistemska moč PHEV je med 300 in 350KM pospešek pa kot pri 2.0 bencinarju. Isti električni pogonski sklop samo na baterijskem ima bistveno boljše pospeške. Čudno.

- notri je precej bolj pocensko kot trenutna. Nekak izgleda kot da bi hoteli šparat in konkurirat Teslini notranjosti. To ne bo cool.

- kje so gumbi? Ravno to je velika prednost in ostali se vračajo nazaj k fizičnim gumbom, Mazda bi pa Teslo izpre 10 let posnemala. Ojej polom, če bo res tako.

- Fizični gumbi na volanu zato izgledajo kot da bi bil volan na hitrco vzet iz kakšnega drugega Mazdinega modela.

Sicer bili živi pa videli... ampak tole žal ne izgleda nek presežek. Škoda.

34910_1.png

Napisano

Jaz bi bil vesel kakovostnega PHEV. Zunanjost mi je všečna predvsem spredaj, zadaj tko tko. Barva notranjosti mi je kul, sam me pa nenormalno odbije tisti prilepljen štrleči ekran. Tko kot pravi @Boss zgleda ko neka Tesla, precej butasto, je notranjost sedanje generacije precej bolj elegantna in stilska.

Napisano
pred 12 urami je Shrek napisal:

Oldija

Dodge Charger, recimo :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

• 1 mesec kasneje...
Napisano

To ja, pa upam, da bo SUV in s sankami na strehi :whatever:

34910_1.png

Napisano

Eh pol tud če zgine znamka kot komplet...

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano

A od zadi pa zgleda kot še en SUV. Nobenih elegantnih limo linij.

Mah sej bomo kmal itak vsi peš hodili tko k nekoč kitajci, kateri se bodo pa brez težav vozili. Če bo šlo tako naprej bomo mi ratal Kitajci izpred dveh desetletjih.

34910_1.png

Napisano
pred 23 minutami je Boss napisal:

A od zadi pa zgleda kot še en SUV. Nobenih elegantnih limo linij.

Mah sej bomo kmal itak vsi peš hodili tko k nekoč kitajci, kateri se bodo pa brez težav vozili. Če bo šlo tako naprej bomo mi ratal Kitajci izpred dveh desetletjih.

Še pred tem te čaka štrom.... 😁😉

Napisano

Ej, pa a smo mi ziher, da bo tole Japonc? Bolj k gledam bolj mi je podoben Kitajcu. Po moje se Mazdi ne splača razvijat EV-ja tko, da je samo kupila platformo in mehaniko pa neki po svoje zakrivila obliko.

Tole je nekaj takega kot recimo Changan Deepal SL03

image.png

34910_1.png

Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Ej, pa a smo mi ziher, da bo tole Japonc? Bolj k gledam bolj mi je podoben Kitajcu. Po moje se Mazdi ne splača razvijat EV-ja tko, da je samo kupila platformo in mehaniko pa neki po svoje zakrivila obliko.

Tole je nekaj takega kot recimo Changan Deepal SL03

image.png

Sj pise v clanku da je kitajc

Ne vem zj s kom so skupaj to razvijal, ampak tehnologija notr je kitajc, motorji in baterije

Napisano

Malo se spomnimo nazaj, kako je bilo pred mnogimi leti z Japonci… Se je govorilo, da je to crap … da so slabi… itd… Kaj pa danes? Pa podobno recimo s Korejci… Tudi Kitajci se kot kaže izboljšujejo … 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Mi smo vedno imeli japonske avte doma. Razočaranje so bili nemci ponavadi...

N7rRRL1.jpg

Napisano

Saj jaz tudi... zacel z ficotom, nadaljeval z Jugotom... potem je prisel na vrsto en problematicen Citroen BX ... i sem ga potem zamenjal za Daihatsu Charade TD ... pa tudi ta ni bil bohve kaj... potem sem nadaljeval s korejci (2x Kia Sephia), potem sem pa presaltal na Mazde (Xedos6 V6, 3x Mazda6, Mazda CX-5 in sedaj Mazda CX-60 ... Vmes so bili v familiji (hci, sin) se Seat Cordoba, Mercedes A160, Citroen C3, Toyota Yaris, Mazda5 in sedaj vozi hci Mazda3, sin pa Ford Grand C-Max :D ... 

Vendar pa danes imanjo nekateri se vedno odpor do Japoncev ... in do Korejcev se bolj :D ... Pa vemo da so oboji dokaj OK in da se komot kosajo z evropskimi avtomobili ali pa jih celo tudi v marsicem prekasajo ... 

Imam obcutek, da se bo nekaj podobnega zgodilo tudi s kitajci in ne bodo vec oznaceni kot "krš" :P ... Vsaj ne vsi ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Kaj,a Mazda 3 z 4 vrati oz. z "ritko" vam ni všeč....meni je ful všeč...bolj kot 5-vratna varianta...

Rej pa je za klaso nižja kot 6ka🙄...žal😟

Mi je prav čudno,da jih je tako malo...res je manj praktična tista ritka,a kar se lepote tiče je res huda...nekak bolj harmonično mi deluje🧐👍

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano
pred 12 urami je Jest napisal:

Malo se spomnimo nazaj, kako je bilo pred mnogimi leti z Japonci… Se je govorilo, da je to crap … da so slabi… itd… Kaj pa danes? Pa podobno recimo s Korejci… Tudi Kitajci se kot kaže izboljšujejo … 

Samo Japonci so morali prehodit 30 let razvoja, da so bili dejansko sprejemljivi in konkurenčni

Korejci tudi 20 let, da so avti bili res na nivoju.

Kitajci bi pa radi to naredili v 10 letih oziroma celo 5, če bi šlo. Ne vem, ampak navadno, je moralo kar nekaj vode pretečt, da se je doseglo željeni nivo. Zato pa zdajle crkavajo Kitajske avto firme ena za drugo in celo take, ki so stavile na kvaliteto in višji nivo.

Ne vem, super ja, da kupiš avto, katerega fabrka crkne po treh letih ti pa ostaneš brez suporta, servisa in z vozilom s katerim si poročen do konca uporabe.

Recimo en primer

AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

Tudi napredne kitajske znamke niso imune na finančne težave. Eni najbolj naprednih so sedaj v stečaju.

34910_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Potem pa začnimo še mi posebno vojaško operacijo in gremo priključit "Avstrijsko koroško" nazaj Sloveniji - ker so se že v šestem stoletju predniki Slovencev (Slovani) naselili v Vzhodnih Alpah. Nastala je samostojna kneževina Karantanija s središčem na Krnskem gradu na Gosposvetskem polju. To je bila v celoti slovenska državna tvorba, znana po obredu ustoličevanja knezov v slovenskem jeziku.   In ne pozabimo na Trst - leta 1910 je v Trstu živelo več Slovencev kot v Ljubljani... Pa če smo že tam, potem rešimo še Rezijo in Terske doline, kjer so Slovenci bili že od sedmega stoletja v večini - dokler nista Hitler in Musolini sklenila "Sporazum o izselitvi tujerodnih prebivalcev"... In ne pozabimo še bolj severno na Trbiž, Žabnice, Ukve, Ovčja vas, na Kanalsko dolino v celoti, ki je zdaj v Italiji. Ta območja sploh niso bila Italijanska vse do konca prve svetovne vojne...   A začnem naštevati vse napade na Slovence na tem območju, izseljevanje, uničenje Slovenskega doma, ... ... ...   To je vse dokumentirano in ni nobena Primorska propaganda...       Rusom se v Ukrajini ni tako grozno godilo. Posamezni primeri ja, kaj množičnega pa ni bilo. Je pa zelo pomembno, kako znaš to prikazat. Se bom tokrat namerno izognil politiki in geografiji, da ne bo kdo mislil, da dodatno podpihujem. Vzemimo za primer ladijske nesreče. Vsi poznajo zgodbo Titanika. V tej nesreči je umrlo okoli 1500 ljudi. Posneli so film, s podmornicami so se spuščali do razbitine, po 110tih letih je dogodek še vedno "živ". Skoraj nihče ne ve za nesrečo MV Wilhelm Gustloff. Nemško ladjo, polno beguncev in ranjencev, je v Baltskem morju torpedirala sovjetska podmornica. Umrlo je približno 9.400 ljudi. Prav tako skoraj nihče ne ve za nesrečo MV Goya. Tudi to nemško ladjo za evakuacijo je v Baltiku potopila sovjetska podmornica. Potonila je v samo sedmih minutah, umrlo pa je med 6.000 in 7.000 ljudi. Je kdo kdaj slišal za MV Doña Paz? Preobremenjen potniški trajekt je trčil s tankerjem, ki je prevažal naftne derivate. Obe ladji sta zagoreli in potonili. Umrlo je okoli 4.390 potnikov. Ali pa RMS Lancastria? Britansko oceansko linijsko ladjo, ki je evakuirala čete iz Francije, so potopila nemška letala. Umrlo je več kot 4.000 ljudi. Pa za SS Kiangya, je kdo slišal? Parnik, poln beguncev, ki so bežali pred kitajsko državljansko vojno, je blizu Šanghaja zadel podvodno mino iz druge svetovne vojne in eksplodiral. Umrlo je okoli 3920 potnikov. Pa za MV Le Joola, je kdo slišal? Senegalski vladni trajekt se je v nevihti prevrnil, ostal na površini še okoli 15 ur in nazadnje potonil skupaj z vsemi ljudmi, ki so ostali ujeti v zračnih žepih v kabinah. Rešilo se je okoli 65 potnikov, umrlo pa okoli 1.860. Kaj pa SS Sultana, je kdo slišal zanjo? Parnik, ki je prevažal izpuščene ujetnike iz ameriške državljanske vojne, je potonil po eksploziji kotlov. Umrlo je okoli 1.800 potnikov. Naj omenim samo še Tek Sing: velika kitajska trgovska barka je zadela greben in potonila, s seboj pa odnesla večino potnikov in posadke. Umrlo je okoli 1.600 potnikov. Je kdo slišal za to? Mogoče kdo ve, koliko 'Oskarjev' so dobili za film? A so sploh posneli kak film o tem?   Ampak za Titanik vedo pa vsi...  Stvar je samo, kako znaš prikazat...            
    • Ta je najboljši vic danes. 
    • Fordi so kot ženske: puščajo takrat, ko si tega ne želiš, stokajo na dolgih potovanjih, spravljajo te v zadrego pred prijatelji in vrstniki ter porabijo več denarja, kot si sploh kdaj pričakoval...
    • Če ti je bilo nekaj nekoč odvzeto a potem se moraš sprijaznit s tem? Krim je bil Ruski nekoč in potem ga je z dekretom ukrajinec Hruščov podaril Ukrajini ob neki  obletnici Ukrajine. Dokler si v neki skupnosti kot je bila Sovjetska zveza je to vseeno. Tako kt nam je bilo vseeno, ko smo bili v jugi a je meja na Dragonji al na Mirni. Je vseeno, dokler ne greš narazen. Za lažje razumevanje teh dogodkov je mogoče zanimiva še situacija na Kosovu, kjer je Srbija odreagirala kot je proti OVK in albanskim separatistom. Ampak njim je v zaščito prišla ZDA in cel NATO brez odobritve varnostnega sveta ZN. Se pravi so naredili točno to kar je naredila Rusija leta 2022 v Ukrajini. Ampak dvojnih vatlov smo pač navajeni in nam je že logično, da se praktično vse vojne dobesedno zgodijo z blagoslovom ZDA. Če nekdo tega ne dobi je pa zahodna propaganda tako močna, da opere možgane veliki večini prebivalcem zahoda. Sploh tistim, ki zgodovine ne poznajo.     Pa še mal nazaj. Dombas z okolico je bil večinoma poseljen z Rusko manjšino, katera je vojno preživljala že dolgih 8 let predno je Rusija napadla. Ukrajina je z majdansko revolucijo spravila v parlament naci stranke, ki so odkrito napovedovale pogrome proti manjšini. Začelo se je s prepovedjo uporabe ruskega jezika potem je pa šlo tako daleč, da je Ukrajinska vojska in paravojaške sile intervenirala na tem področju ter napadla prebivalce tega območja. To je trajalo dolgih 8 let pa nihče vključno z EU ni imel interesa ne jajc pritisnit na Ukrajino, da naj ustavi napade. Še s sporazumoma iz Minska se je izkazalo ob lastnih navedbah podpisnikov s strani Evrope, da so ga dali s figo v žepu. Tako so se kasneje tako Merkla in Holland hvalila. To je vse dokumentirano in ni nobena Ruska propaganda.   Dolžnost matičnih držav vključno z našo je zaščitit tako svoje manjšine na ozemlju sosednjih držav in velika obveznost zaščitit tuje manjšine na ozemlju lastne države. To je najvišji standard neke demokratične družbe pa če se še tako nekateri repenčite. Če bi vsi spoštovali tako na ozemlju Ukrajine, kot v Gazi, kot v Iranu in drugod ne bi bilo nobene vojne in nobenega spopada niti vzroka, da bi nekdo to začel.    
    • Blondna policistka je sredi dela dobila menstruacijo. Bolel jo je trebuh, vendar ni smela zapustiti patruljnega mesta. Zato je poklicala postajo, povedala kaj je in zahtevala zamenjavo. Kolega pride šele po treh urah, za povrh pa še mrtvo pijan. - "Človek božji, kaj pa ti je? In zakaj si pijan?" - "Veš, kako je, ko si povedala, da si dobila menstruacijo, je komandir plačal rundo za vse, potem pa še pomočnik, pa vodja izmene, in nazadnje še trije policisti ..."
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.