Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jao, jao, se peljem AC. Ce-Lj in dohitim, prehitim ?udovito Mazdo CX30 ma?ni?ko sive barve in se vozi za ?leparjem 90 km, potem bo pa pisalo tu kje da kuri 4,5 na 100! Kaj delajo taki na AC ne vem...

Napisano

Potem pa mene napadajo, ko omenjam take paciente, ki zavirajo tovornjake. ?koda takih avtov za tak?no vo?njo.

Aja... ziher je bil benzinar, pa se mu pol oprosti, ker je pa? to-to. :)

Napisano

Mogo? je bil pa ?e hladen motor od dizla pa ga ogreva v ?asu zime in nizkih temperatur....

Napisano

Zelo pomembna informacija moram rect  -_-

Drugace pa malo spremljam nemski cx30 forum.

Nekaj opazk kaj pisejo:

- Tema o 2020 modelu pravijo da naj bi modeli 2020 imeli vsi prilagodljivo dno v prtlaznjiku. Zelo so nejevolni ker so dali ven 150 KM masino (tisti ki so vzeli 122, bi vsi vzeli to).

- My Mazda App na telefonu je v USA precej bolj uporabna kot v EU (omogoca vzig recimo). Pa Japonskem pa se precej bolj saj omogoca precej vec (pregled podatkov recimo)

Potem pa zbirajo se napake, ki jih posiljajo uvozniku:

- pri vzratnem ogledalu vedno sveti bela led lucka "Passenger Airbag" in naj bi bila precej moteca. Zakaj ni narejeno obratno in sveti ce izkljucis airbag? Lahko kdo ki si lasti CX30 potrdi to?

- nekatere moti, da recimo mute ne ostane po tem ko ponovno vzges avto (je prejsna glasnost)

- izbira pesmi se vedno zacne na seznamu na crki A (in ne na trenutni pesmi)

- uravnavanje temperature (avtomatsko) dela precej slabo (prevroce) - to smo imeli ze napisano tukaj za mazdo 3 2019

- auto hold si ne zapomni in moras zmeraj pritiskat

- ce gres prehitro stran od vozila se ne zaklene

- nekateri pisejo da se jim prozi alarm ko zelijo odpreti prtlaznjik

Napisano

Ja ?ez to lu?ko passenger airbag sem tudi sam bentil ampak jaz imam ?e eno zraven, ki skos ka?e, da je tudi airbag off. Ugasne pa ?e se kdo usede zraven. Strange.

Avto hold je tud ena pogruntav??ina... ne samo da ne ostane ON, tudi v tistem trenutku ko ga stisne? in avto ?e stoji ne deluje. Mora? ga vklopiti predno ustavi?...WTF :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Avto hold je tud ena pogruntav??ina... ne samo da ne ostane ON, tudi v tistem trenutku ko ga stisne? in avto ?e stoji ne deluje. Mora? ga vklopiti predno ustavi?...WTF :ne vem:

Glede Auto hold... pri meni se da aktivirat tudi ko avto stoji... edino se en pogoj je... sofer mora biti pripasan,,. 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

@Jest & @Boss: auto-hold mogo?e dela drga? na ro?nem menjalniku, js mam podobne opazke kot jest, dela takoj.

@PASSENGER AIRBAG: ta beli napis res ne vem za kaj sploh je .. pri najnovej?i M6, kot pravi @Boss, itak gori rumen indikator za airbag off, ?e sopotnika ni. tak da ne vem zakaj ta napis sploh.

Napisano

Jaz sem skos pripasan... ?e ko na dvori??u premikam avto, tako da to ne bo vzrok. Je pa seveda mo?no, da druga?e deluje pri ro?nem menjalniku.

33112_1.png

Napisano

Potem pa zbirajo se napake, ki jih posiljajo uvozniku:

- pri vzratnem ogledalu vedno sveti bela led lucka "Passenger Airbag" in naj bi bila precej moteca. Zakaj ni narejeno obratno in sveti ce izkljucis airbag? Lahko kdo ki si lasti CX30 potrdi to? Potrjujem, to dr?i a meni ni mote?e.

- nekatere moti, da recimo mute ne ostane po tem ko ponovno vzges avto (je prejsna glasnost) Tega ?e nisem probal.

- izbira pesmi se vedno zacne na seznamu na crki A (in ne na trenutni pesmi) Tega ?e nisem probal, zaenkrat poslu?am samo radio.

- uravnavanje temperature (avtomatsko) dela precej slabo (prevroce) - to smo imeli ze napisano tukaj za mazdo 3 2019. To sem opazil tudi jaz, pri 20,5 stopinj je zelo hitro toplo.

- auto hold si ne zapomni in moras zmeraj pritiskat. To dr?i - imam ro?ni menjalnik.

- ce gres prehitro stran od vozila se ne zaklene. To dr?i (zgodilo 2x) ali pa ga zaklene? ro?no, da rahlo pobo?a? kljuko za odpiranje vrat.

- nekateri pisejo da se jim prozi alarm ko zelijo odpreti prtlaznjik. Tega pri meni ?e nisem zasledil.

To so moja opa?anja pri CX-30. Se pa avto sam zaklene po nekaj metrih vo?nje in ko ga ustavi? (avto pri?gan) od zunaj ne more noben noter, ?e ga ne odklene? iz notranje strani - je to mo?no spremeniti in kako ?

Napisano

To so moja opa?anja pri CX-30. Se pa avto sam zaklene po nekaj metrih vo?nje in ko ga ustavi? (avto pri?gan) od zunaj ne more noben noter, ?e ga ne odklene? iz notranje strani - je to mo?no spremeniti in kako ?

To lahko spremenis ... vsaj pri CX-5 gre preko neke kombinacije pritiskov na tipko za zaklep ... ki je opisana v prirocniku ... Verjetno je pri CX-30 podobno... pobrskaj po prirocniku ... 

CX-5_Navodila_za_uporabo_8FY4-EE-17E-SI_

CX-5_Navodila_za_uporabo_8FY4-EE-17E-SI_

- auto hold si ne zapomni in moras zmeraj pritiskat. To dr?i - imam ro?ni menjalnik.

Pa lahko vklopis, ko avto miruje ali je tako, kot je Boss napisal, da se da aktivirat sele, ko se odpeljes?

lp

Thomas

image.png

Napisano

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jest, hvala za pomo?, bomo sprobali ko bom utegnil. Auto Hold lahko vklopim ro?no ko avto miruje.

Napisano

Nekaj opazk kaj pisejo:

Zelo so nejevolni ker so dali ven 150 KM masino (tisti ki so vzeli 122, bi vsi vzeli to).

Jaz ne ... mi ni do tega, da bi s seboj vla?il 4WD in s tem ve?jo te?o avta.
Napisano

Jaz ne ... mi ni do tega, da bi s seboj vla?il 4WD in s tem ve?jo te?o avta.

Pri nas je na voljo samo v AWD izvedbi. V nemciji je na voljo v vseh izvedbah 2WD, AWD, rocni, avtomatik

Napisano

Pri nas je na voljo samo v AWD izvedbi. V nemciji je na voljo v vseh izvedbah 2WD, AWD, rocni, avtomatik

Ne bo dr?alo. Tudi pri nas je tudi v 2wd..

Napisano

Ne bo dr?alo. Tudi pri nas je tudi v 2wd..

Ampak ne G150 ... samo G122 ...

https___si_cdn_mazda_media_f158b335ff114

lp

Thomas

image.png

Napisano

Aaa... Moja napaka; sem na hitro spremljal in sem mislil,da je hotel povedati, da pri nas sploh ni 2wd...

Napisano

Tole zadnje bo dr?alo za CX-30, sem nastavil, hvala Jest, le avto mora biti pri?gan, druga?e je Vehicle settings zatemnjen na displayu (ugasnjen motor). Vse se lahko nastavi preko displaya  in Joysticka. Po?asi se u?imo in ga spoznavamo.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Verjetno, da ne, ker človeka ne smeš ubit tud če je pijan in nakokan.    Ampak se pa vseeno ne bi čudil, da bo kakšen pravosodni saltomortale, tko k recimo pri tisti Diskoteki Lipa, kjer so se "zadovoljili" le s procesiranjem lastnikov ne pa tistih, ki so neposredno povzročili smrt, ko so od zadaj porivali ljudi, da so stisnili uboga dekleta.
    • Mene pa jezi, da mi v telefonskem imeniku zraven telefonskih številk ne izpiše še imen. Oziroma, za nekater izpiše, za nekatere pa ne. V čem je finta nimam pojma. V prtlajžniku pa me moti, da ni kljukic za obesiti nakupovalnih vrečk (spet nepotrebno šparanje) in da ni nikjer prostora za dat noter ali nekam pripeti prve pomoči. Potem pa to leži nekam v tri dni in tako majhen in nepraktičen prtljažnik naredi še bolj neuporaben. Desko pa itak imam shranjeno v garaži, da pridobim vsaj malo prostora.  
    • Verjamem ampak z malo več matre.... 
    • Čestitke za nakup, velik varnih km in naj ti dobro služi 
    • Bodo imeli gorila glass ekrane, ki bodo zdržali silo 34G in bodo neuničjivi, ko bo avto za odpis (totalka), bo ekran še vedno predvajal netfilx film. 🤣
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.