Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Bossek napisal:

Evo prilagam zgodovino porab

IMG_1681.jpeg

Super poraba, dizlašem se že kolca.... 😀😂

Ko sem bil na testu z njo AVT+AWD mi je pila cc6.5,pa je nisem šparal! 👍

Bomo vidli kaka bo, popoldne grem po njo.... :jupiii:

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 29 minutami je Bini napisal:

Super poraba, dizlašem se že kolca.... 😀😂

Ko sem bil na testu z njo AVT+AWD mi je pila cc6.5,pa je nisem šparal! 👍

Bomo vidli kaka bo, popoldne grem po njo.... :jupiii:

@Bini pričakujemo slike 🙂 . Drugače pa obilo varnih kilometrov in užitkov v vožnji. Čestitam 🙂

Napisano
dne 23. 6. 2021 ob 15:59 je Civic napisal:

Ko smo ravno pri cx 30: poštar je prinesel priporočeno pismo z vpoklicom zaradi zapiranja/odpiranja zadnjih vrat (prtljažnika) ... sedaj se moram le zmenit za termin da napako odpravijo.

No pa se kar nabirajo: pred dnevi zaslišim glas biip biiip vsake toliko časa ... počasi mi je postalo jasno, da je to isti biip kot pri park senzorjih.  In včeraj sledi "nadgradnja" tega opozorila: na zaslonu se pojavi tloris avta in opozorilo "preverite okolico .... " in je zaslon neuporaben za vse ostalo. K sreči ob ponovnem zagonu tega ni več, ostanejo pa tisti biip biip ...

Ja in že nekaj časa se "dogaja" tudi šipi v šoferskih vratih: včasih dela pomik kot je zamišljeno, včasih pa moram gumb na vratih držati da se okno zapre ali do konca odpre.

Ostalo pa zaenkrat bp.

• Všeč 1
  • Žalosten 1
Napisano
pred 4 urami je scania napisal:

@Bini pričakujemo slike 🙂 . Drugače pa obilo varnih kilometrov in užitkov v vožnji. Čestitam 🙂

Evo ena na brzino.... 😀😂🤣

IMG_20210820_151418.jpg

• Všeč 11
  • Ljubim 3
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Bini napisal:

Ko te pričaka Mazda v salonu in ti tole zaželijo..... ?zmeden?

IMG_20210820_162006.jpg

Lepa gesta. 👍Naj ti dobro služi kot prejšnja mazdica. 

Bo potrebno pogledati stvarco v živo. 🤗

Popravljeno od Alex
  • Všeč 3
  • Hvala 1

Napisano

Lepa MAZDURINA 👍👍👍😁😁😁pa srečno 🍻🍻🍻

Zoom zoom ...se vidimo 😁🤣

• Všeč 4
  • Hvala 1
Napisano

Evo fantje, zdaj gre počasi zares :) ...jutri verjetno na pogajanje...me pa zanima, če moja 16" zimska platišča pašejo na cx-30, verjetno ja? ali...

Napisano
pred 37 minutami je tommaazz napisal:

Evo fantje, zdaj gre počasi zares :) ...jutri verjetno na pogajanje...me pa zanima, če moja 16" zimska platišča pašejo na cx-30, verjetno ja? ali...

Na cx30 baje pase sledeca dimenzija 16" 

215/65R16 6.5Jx16 ET45

Napisano (urejeno)

Naj bi. Toda pri moji niso vpisana v homo karton. Samo 18”

Evo prilagam sliko:

image.png.307f4843264776f7a092763c8e08ec26.png

Popravljeno od Bossek
Napisano (urejeno)

Ravno to sem danes spraševal, ko sem šel homologirat kljuko. Potrebno je potrdilo s strani Mazde, da se lahko vgrajuje tudi npr. dimenzija 215/65 R16'' in na podlagi tega vpišejo v homologacijo še drugo dimenzijo gum. Za zimske bi namreč rad imel dimenzijo 16''.

Popravljeno od mito3000
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je tommaazz napisal:

Ja kako bo pa zgledala na 16kah,ne to delat no! Že na 18kah zgledajo mala kolesa in bi dal najraje 19tke gor če bi šlo!🤔

Kaj boš pa kupil,če ni skrivnost in kje?😉

Ravno imam knjigo z navodili v rokah in piše,da so med drugim dovoljene 215 65 16" gume.😃Homologacije pa nimam pri roki in pogledam jutri.

Popravljeno od Bini
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Bini napisal:

Ja kako bo pa zgledala na 16kah,ne to delat no! Že na 18kah zgledajo mala kolesa in bi dal najraje 19tke gor če bi šlo!🤔

Kaj boš pa kupil,če ni skrivnost in kje?😉

Ravno imam knjigo z navodili v rokah in piše,da so med drugim dovoljene 215 65 16" gume.😃Homologacije pa nimam pri roki in pogledam jutri.

Ja sem gledal,da ne izgleda ravno najlepše na 16🤣...bom videl...sem že prej na Peugeotu 508 imel 18 zimske,jih bom pa zdaj tudi🤔...vzel bom (želja) g150 plus style sound (glede nato,da sem HI-FI guy in je bilo ozvočenje narejeno posebej za cx30,je to to 😁),barvo pa bi imel modro,ampak mislim da je ni ni na zalogi😢...bom videl kaj bo.

Popravljeno od tommaazz
Napisano
pred 35 minutami je Janez007 napisal:

Saj v čem pa je težava? Verjetno le cena platišč (jeklena so kolikor vem do največ 16 col) in potem ceni gum, ki eksponentno narašča z velikostjo gum.

Sam imam enako težavo na šestki, žena pa ob mojem godrnjanju, ker so 19" gume cca. 2 x dražje od 17" vedno pripomni: "ampak ji pa tako pašejo" ... 🙃

Res,da so 19" malenkost dražje, a odtehtajo ceno z boljšo vodljivostjo, boljšo stabilnost v vožnji po ravnem in v ovinkih, lepšim izgledom... Ko grem pozimi na 17" se mi zdi, da, se vse nekaj zvija v ovinkih. 

Napisano
pred 57 minutami je Janez007 napisal:

Sam imam enako težavo na šestki, žena pa ob mojem godrnjanju, ker so 19" gume cca. 2 x dražje od 17" vedno pripomni: "ampak ji pa tako pašejo" ... 🙃

Noja... 19" niso ravno 2x drazje od 17" ... 

Sem na brzino poiskal take, ki so homologirane za mojo CX-5 (225/65R17 in 225/55R19):

Homologacija_CX-5-2018_pdf.png.128b6e03d592ee2613e79ec620409d3e.png

Pnevmatike_Continental_225_55_R19_99V_FR__3PMSF___ContiWinterContact_TS850P___LiderPnevmatik_si.thumb.png.caa8ea16ad9de6858032732d016b3576.png

Pnevmatike_Continental_225_65_R17_106V_XL__FR__3PMSF___ContiWinterContact_TS850P_SUV___LiderPnevmatik_si.thumb.png.b3a3ee1ee4103e0c6f870164422f0091.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 13 urami je tommaazz napisal:

Če boš vzel varianto z AWD (pogon na vsa 4 kolesa) so možne samo 18'' gume ali več, vsaj tako je bilo pri meni ko sem kupoval CX-30. Tako je po homologaciji.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.