Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

X186 in plastičen karter? Ja, recept za stroške - verjetno čez desetletje, ampak, saj vemo, kako je s plastiko. Sploh tako, ki je podvržena številnim ciklom segrevanja in ohlajanja.

Za vse novince na formu: Alex-a jemljite z dobro mero rezerve. Po tednu/mesecu prebiranja teh strani boste ugotovili, da je najboljše le tisto, kar ima in vozi on. Vse ostalo pa krš.

In še moja dva centa: najboljši CX-30 je tisti, ki ga v Evropi ni. Z 2,5 bencinarjem, avtomatikom in AWD.

• Všeč 3
  • Haha 4
Napisano

nullSam imam dobro leto G-150 AWD MT , vozil sem pa tudi X-186 MT. Oba motorja sta dobra če se zavedaš, da je potrebno za bolj dinamično vožnjo motor malo bolj zavrteti. Pri cca 3200 rpm, kar je AC hitrost neke bistvene razlike v navoru in moči ter odzivnosti ni(sem) opazil.  

image.png

Napisano
pred 9 minutami je ignacij napisal:

AT spremeni vozniško izkušnjo za vedno. Luksuz vožnje z AT je neprimerljiv vožnji z MT. Enkrat AT, vedno AT.

Aha, ja, seveda. In nato svizec zavije... ... ...

• Haha 1
  • Ljubim 3

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 48 minutami je Slivka napisal:

Aha, ja, seveda. In nato svizec zavije... ... ...

Ja nič ne zavije, ker nima kaj zavijat.

Napisano (urejeno)

Nekje sem prebral, da so na začetku izumili avtomatske menjalnike za invalide, da so jim olajšali vožnjo. 

Nato so to čudo  množično vgrajevali v ameriške cestne križarke, kjer so bile hitrosti majhne, vožnja pa kot na balonu... in nato je prišla na vrsto še Evropa in ostali. 😉

pred 2 urama je dvorjan napisal:

X186 in plastičen karter? Ja, recept za stroške - verjetno čez desetletje, ampak, saj vemo, kako je s plastiko. Sploh tako, ki je podvržena številnim ciklom segrevanja in ohlajanja.

Za vse novince na formu: Alex-a jemljite z dobro mero rezerve. Po tednu/mesecu prebiranja teh strani boste ugotovili, da je najboljše le tisto, kar ima in vozi on. Vse ostalo pa krš.

In še moja dva centa: najboljši CX-30 je tisti, ki ga v Evropi ni. Z 2,5 bencinarjem, avtomatikom in AWD.

Preberi si malo nemške, angleške pa tudi slovenske teste o cx30. Še nihče ni pohvalil kombinacije z avtomatskim menjalnikom, medtem pa so vsi po vrsti hvalili odličen (med najboljšimi nasploh) ročni menjalnik. Da je edino ta kombinacija zanimiva za dinamično vožnjo. Z avtomatskim je bolj kot ne anemična vožnja. 

P. S. Naj prosim komentirajo lastniki cx30, drugi naj se oglašajo, ko bo govora o njihovih avtih in menjalnikih. 

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 34 minutami je Alex napisal:

P. S. Naj prosim komentirajo lastniki cx30, drugi naj se oglašajo, ko bo govora o njihovih avtih in menjalnikih. 

Forum je javen… in vsak lahko zapise svoje mnenje… Nikakor pa ni na mestu, da se vsiljuje svoje mnenje drugim… in zacne pisati nebuloze in druge zanicevati… kao… “vi nimate pojma”… :( … 

Ce ti ni vsec, kar drugi napisejo, potem se ti zacni obnasati letom primerno in se vsaj vcasih drzi tistega, kar drugim ocitas… 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)

Pomoje imam pravico komentirat, kljub temu da nisem lastnik CX30, pa sem ga npr. vozil na testni vožnji in nad avtomatikom nisem imel nobenih pripomb, sem pa imel pripombe nad precej lenim X186 motorjem, amapk to je verjetno stvar okusa.

Drugače si pa res želim videti to dinamično vožnjo, ko desna roka kar švica na menjalniku od adrenalina ob športni vožnji s CX30.

Popravljeno od ignacij
  • Všeč 1
  • Haha 1
  • Hvala 2
Napisano
pred 5 minutami je ignacij napisal:

... ... ... ... ... ... Drugače si pa res želim videti to dinamično vožnjo, ko desna roka kar švica na menjalniku od adrenalina ob športni vožnji s CX30.

Sm kmet an s hribu doma, ma kolkr se jest spoznam na te zadeve, tisti, ki najbolj dinamično vozijo (rally, drag race, drift,...) nimajo avtomatikov...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 9 minutami je ignacij napisal:

Pomoje imam pravico komentirat, kljub temu da nisem lastnik CX30, pa sem ga npr. vozil na testni vožnji in nad avtomatikom nisem imel nobenih pripomb, sem pa imel pripombe nad precej lenim X186 motorjem, amapk to je verjetno stvar okusa.

Drugače si pa res želim videti to dinamično vožnjo, ko desna roka kar švica na menjalniku od adrenalina ob športni vožnji s CX30.

Zakaj bi roka švicala?

Tej avtomatiki vam mal preveč potuhe dajejo :D

Napisano

Nisem vedel, da so ti nasi avti namenjeni dirkanju, driftanju, rallyju,… ;) 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 2 minutama je Jest napisal:

Nisem vedel, da so ti nasi avti namenjeni dirkanju, driftanju, rallyju,… ;) 

Vaši res ne :D

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Ljubim 1

Napisano
pred 5 minutami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, ma kolkr se jest spoznam na te zadeve, tisti, ki najbolj dinamično vozijo (rally, drag race, drift,...) nimajo avtomatikov...

Ja sam tisti ne vozijo CX30.

Napisano
pred 5 minutami je g.Wankel napisal:

Vaši res ne :D

A konkretno Mazda CX-30, o kateri je govora v tej temi pa? 🤔🤣

lp

Thomas

image.png

Napisano

Govori zase Jest,..a ne veš, da eni podriftajo vse krožne v Kopru

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Heh, nisem hotel sprožit kake vojne. :) V petek grem preizkusit avto, X186 motor, oprema GT Plus, edino menjalnik ne vem kateri bo. Pa potem vidimo dalje. :) 

Napisano (urejeno)
pred 38 minutami je ignacij napisal:

Sem imel na preizkušnji ta stari 2.5 motor. In to avtomatik. Precej lena zadevščina. In potem sem se normalno  odločil za 150 konjski dizel motor, ki je svetlobna leta boljši kot  ta 2.5 motor.

Da ne govorimo o občutku med samo vožnjo. Ta 2,5 res ni nek presežek od motorja in trdim, pa,l sem vozil oba, da je 186 motor veliko boljši motor. 

Da ne govorimo o porabi, kjer ga pelje 186 z lahkoto scat. Ko temu zastarelemu  motorju dodaš še avtomatski menjalnik je paket za upokojence kompleten. 

pred 38 minutami je ignacij napisal:

pred 7 minutami je Bosti napisal:

Heh, nisem hotel sprožit kake vojne. :) V petek grem preizkusit avto, X186 motor, oprema GT Plus, edino menjalnik ne vem kateri bo. Pa potem vidimo dalje. :) 

Kar navadi se. Tu gor so najbolj glasni pri komentiranju recimo o Mazdinih dizel motorji tisto, ki dizel motorja niti od daleč niso videli. Pa so pravi "strokovnjaki" o njih. Vse ti bodo našteli. 😉

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 14 minutami je Alex napisal:

Kar navadi se. Tu gor so najbolj glasni pri komentiranju recimo o Mazdinih dizel motorji tisto, ki dizel motorja niti od daleč niso videli. Pa so pravi "strokovnjaki" o njih. Vse ti bodo našteli. 😉

In ti to pravis nekomu, ki je odgovoren za nastanek tega foruma? 🤪

Ravno tako, kot si ti ENKRAT probal STARI 2,5 motor, sem jaz tudi probal X186… Zakaj imas ti potem po tvoje pravico komentirat o teh motorjih, ostali pa naj ne bi smeli pisati, ce si takega avta ne lastimo? 

Pa tako lep mir je bil nekaj casa… ;) 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 47 minutami je Jest napisal:

A konkretno Mazda CX-30, o kateri je govora v tej temi pa? 🤔🤣

Ja, ja :D

Napisano
pred 23 minutami je Jest napisal:

In ti to pravis nekomu, ki je odgovoren za nastanek tega foruma? 🤪

Ravno tako, kot si ti ENKRAT probal STARI 2,5 motor, sem jaz tudi probal X186… Zakaj imas ti potem po tvoje pravico komentirat o teh motorjih, ostali pa naj ne bi smeli pisati, ce si takega avta ne lastimo? 

Pa tako lep mir je bil nekaj casa… ;) 

Saj tudi v domu upokojencev je lep mir. 😉

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Sem imel na preizkušnji ta stari 2.5 motor. In to avtomatik. Precej lena zadevščina. In potem sem se normalno  odločil za 150 konjski dizel motor, ki je svetlobna leta boljši kot  ta 2.5 motor.

Da ne govorimo o občutku med samo vožnjo. Ta 2,5 res ni nek presežek od motorja in trdim, pa,l sem vozil oba, da je 186 motor veliko boljši motor. 

Da ne govorimo o porabi, kjer ga pelje 186 z lahkoto scat. Ko temu zastarelemu  motorju dodaš še avtomatski menjalnik je paket za upokojence kompleten. 

Raje ne načnimo spet debate bencin - dizel, osredotoči se na bencin, ker očitno je mazda ugotovila, da je tvoj 150km dizel premočen za CX30 in ponuja samo bencinarje.

Kot sem rekel, vozil sem 186x z avtomatikom, pa ne pride blizu 2,5l M6 avtomatiku, kljub temu, da je slednji težji za 300 kg.

186x motor je len, zato me čudi tvoje navdušenje nad tem motorjem, ker si pred tem vozil močan dizelski agregat, ki je svetlobna leta pred zastarelim 2,5l motorjem, torej posledično pa še par let nad 186x. Kako si lahko sprejel takšen kompromis? O porabi ne bom pametoval ker ne vem kakšna je na 186x.

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 14 minutami je ignacij napisal:

Raje ne načnimo spet debate bencin - dizel, osredotoči se na bencin, ker očitno je mazda ugotovila, da je tvoj 150km dizel premočen za CX30 in ponuja samo bencinarje.

Kot sem rekel, vozil sem 186x z avtomatikom, pa ne pride blizu 2,5l M6 avtomatiku, kljub temu, da je slednji težji za 300 kg.

186x motor je len, zato me čudi tvoje navdušenje nad tem motorjem, ker si pred tem vozil močan dizelski agregat, ki je svetlobna leta pred zastarelim 2,5l motorjem, torej posledično pa še par let nad 186x. Kako si lahko sprejel takšen kompromis? O porabi ne bom pametoval ker ne vem kakšna je na 186x.

Še enkrat, x 186 je biser tehnologije, to niso moje besede ampak  strokovnjakov, medtem ko je 2.5 zgolj eden izmed mnogih  benzinskih motorjev, ki ni niti prožen, niti hiter, niti varčen. Takih motorjev je malo morje na tržišču. X186 je unikaten, ko je potrebno - bolj poskočen kot 2.5 motor.

Ugotovili smo že, da ima cx30 boljše pospeške, manjšo porabo, je bolj tih. 

Je skratka speči tiger, ki se predrami, ko je potrebno. Dizelco imam, kot verjetno veš, še vedno in je za občasne vožnje, ko rabim velik prtljažnik. Imam pa veliko raje vožnjo s tem motorjem, kakor vožnjo z M6. Če bi bil prepričan, da je ta tvoj 2.5 motor tako superioren bi ga, verjemi, že kupil. Ampak ne. Ni me prepričal niti v eni sami stvari. 

Edino, kar cenim pri njem je to, da je Mazdin motor. 

Napisano

Uhh kera žolčna debata.....🤣🤣🤣 sam nisem tako dolgo v Mazda svetu, sem pa zato, ker želim bencinarja in da ni neki mlinček (s turbom). Ampak vseeno imam izkušnje in sem si ustvaril svoje mnenje. Kot tuki veste sem imel CX-30,  X186, MT...super avto, lepo se vozi za bencinarja in brez turbine. Pa sem menjal za CX-5, G194, AT. Super vesel, v štartu nameraval kupiti ta avto ampak ok, nisem na izgubi, ker sem vmes vzel CX-30😁

Ročni menjalnik na testih pohvalijo, pravijo, da je zelo natančen in Mazdo hvalijo zaradi tega. Sam sem bil generalno tudi zadovoljen ampak se je meni zatikal. Ne vedno ampak se je. Mene je motilo. Ste mi svetovali menjavo olja ampak to sem delal leta 1997 na Fiat Puntotu... z avtomatikom sem sedaj zadovoljen in mislim, da je zelo primeren za obliko in velikost CX-5. Kateri menjalnik je boljši je stvar okusa ampak za mene in veliko mestne vožnje in speljevanja je primernejši. 

Ja, z nakupom AT na CX-5 sem šel na boljše 😄😄😄 in sem super zadovoljen in vesel....

Moje skromno in nepristransko mnenje!!!

• Všeč 5
  • Hvala 2

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.   In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.    
    • Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe.    Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.
    • Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.    Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.    Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.    
    • To je že višji razred od M.6tke..... Octavio pa si notri dobro oglej, plastik fantastik!Česar se dotakneš(cca 80%) je vse trdo razen sedeži..... 
    • Ja če je pol leta utripal, lahko pa še naprej. Nasvet forumskih šerifov: Ne kompliciraj, to sam vozi dalje. 🤠
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.