Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 6 urami je Sunking napisal:

Puf, Mazdica je plačana. Moj bančni račun je definitivno prej zgledal lepše :). Avto je bil včeraj naložen na kamion in bo tu prvi teden januarja. Barvo bi sicer vzel polymetal, ampak bi moral za X186 počakat cca. 5 mesecev, za kar pa nimam volje. Malo sem spremnil odločitve in šel iz rdeče na Machine grey in iz AT na MT. Sem malo testiral in sem ugotovil, da res rad prestavljam in mi je pri malo daljši vožnji z avtomatikom po lokalnih cestah kar nekaj manjkalo. Vsekakor mi ni in mi ne bo žal. Machine grey zgleda fenomenalno, rahlo na bronasto potegne pri določeni svetlobi.

Happy kiddo :)

Morda kakšen nasvet, kako poskrbite da vaša tridesetka izgleda lepa kot nova? Trim detailer sem zasledil na tem forumu, kaj pa priporočate za notranjost?

Na koncu si po sili razmer dobil zmagovito kombinacijo. 👍 Kot pravijo, vsaka stvar je za nekaj dobra. 😃

• Všeč 3
  • Ljubim 1
Napisano
pred 35 minutami je Janez007 napisal:

Na koncu si po sili razmer dobil zmagovito kombinacijo. 👍 Kot pravijo, vsaka stvar je za nekaj dobra. 😃

Zmagovita kombinacija bi bila polymetal grey, ampak pohlep res ni lepa čednost :)

Se pa nad machine grey ne pritožujem. Lepa za znoret, ampak to so itak vse CX30.

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 3 minutami je Sunking napisal:

Zmagovita kombinacija bi bila polymetal grey, ampak pohlep res ni lepa čednost :)

Se pa nad machine grey ne pritožujem. Lepa za znoret, ampak to so itak vse CX30.

Čestitam za nakup in za ročni menjalnik. Ne bo ti žal

Ta motor res zaživi z ročnim menjalnikom. Tudi če si, kot si mi povedal na testni vožnji le umirjen voznik, bo to vedno enkratna vožnja. 

Tudi barvo si lepo izbral. 

Napisano

Dobra izbira ta CX30 z X motorjem in Ročni. M.je TOP ...uživaj v vožnji zoom zoom 😉😁😁😁

Napisano
pred 14 urami je Sunking napisal:

Če po pravici povem je meni ta polymetal naj, naj najslabša barva med vsemi Mazdinimi  barvami.... 🫣

Super si izbral in ti želim lepo, varčno in srečno vožnjo..... :bravo:

• Haha 1
  • Začuden 1
Napisano

Sem šel pogooglat, kaj je tolko o tej barvi.

Mene spomnimja na Škodo. RS Octavije imajo tako mokri cement barvo, samo mat. Ta mi je ista, samo glossy.

Čestitam za nakup. Barve pa so relativna stvar in ne bom pribijal v eno ali v drugo smer.

Samo da ni navadna. Novega kupim samo z metalic ali perlo.

Napisano
pred 16 minutami je Robert napisal:

https://www.zurnal24.si/avto/testi/vozili-smo-avto-za-vse-tiste-ki-nocejo-pozabiti-voznje-416409

sem opazil da imajo nove Mazde 3 slovenski prevod Infotaimenta, ali obstoji kakšen update za že obstoječe modele (Mazda CX-30).

Tole je pa kar zanimiv podatek ... Upajmo, da dobimo kaksno nadgrajeno verzijo tudi ostali ... ne samo novi modeli ... 

image.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Menda je slovenscina zaenkrat v Mazdi 3 in CX-30 ... dobijo pa tudi drugi modeli postopoma... ob kaksni vecji prenovi... Zal pa menda na obstojecih ne bo mozno nadgraditi :( ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 12 minutami je Jest napisal:

Menda je slovenscina zaenkrat v Mazdi 3 in CX-30 ... dobijo pa tudi drugi modeli postopoma... ob kaksni vecji prenovi... Zal pa menda na obstojecih ne bo mozno nadgraditi :( ... 

To je pa čudno, saj imajo isto programsko srce.

Napisano
pred 1 minuto je dvorjan napisal:

To je pa čudno, saj imajo isto programsko srce.

Vem... se vedno malo upam, da bo vseeno na voljo s kaksno od naslednjih nadgradenj firmware-a ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 15 urami je Sunking napisal:

Se še malo pošopirim :)

Prevzeta ob 15.30 in že vsa umazana :)

Fotografija pa vremenu primerna .

20240105_164937.jpg

20240105_181544.jpg

Bomba zgleda klub vremenu in naj ti gre, gre, gre....... 👍😉:zoom-zoom:

Napisano
pred 16 urami je Sunking napisal:

Naj ti dobro služi in :zoom-zoom: :P ...

Glede na to, da je bila frišno dobavljena... ali ima že infotainment v slovenščini? Po informacijah, ki sem jih dobil, naj bi bili prvi modeli s sloveščino ravno Mazda 3 in CX-30 ... Edino če nisi dobil kakšno iz zaloge...

lp

Thomas

image.png

Napisano

Ej....lepa CX30  😉👍👍👍Samo gassss😉zoom zoom😉😁😁

Napisano
dne 28. 12. 2023 ob 16:50 je MazdaBoy napisal:

Čestitke! Po branem ti ne bo žal, da si vzel cx-30. Kot že nekdo napisal, ko boš enkrat mel AT, ne boš šel več nazaj na MT. :zoom-zoom:

@Sunking Čestitke še 1x za nakup, naj ti dobro služi, velik varnih km :zoom-zoom:

Napisano
dne 5. 1. 2024 ob 17:19 je Sunking napisal:

20240105_164937.jpg

20240105_181544.jpg

Srečno in čim več zabavnih km!

Napisano

Zanima me naslednje pri Mazdi CX-30 Skyactive X (180, 186):

- koliko akumulatorjev ima M-Hybrid motor,

- ali se lahko zažene motor na "kleme", če je akumulator sistema I-stop.

Hvala za odgovore. 

Napisano
pred 19 minutami je Robert napisal:

Zanima me naslednje pri Mazdi CX-30 Skyactive X (180, 186):

- koliko akumulatorjev ima M-Hybrid motor,

- ali se lahko zažene motor na "kleme", če je akumulator sistema I-stop.

Hvala za odgovore. 

2, en je "navaden", drug pa 24V za shranjevanje odvečne energije

Prvega menjaš, drugega nevem če boš kadarkoli menjal

Lahko normalno zaženeš motor na kleme, ker je 12V ista napetost kot na vseh ostalih aku

Napisano

Ima zagonskega za motor in pod sovoznikovem baterijo, ki pomaga pri sami vožni. Pojma nimam, če se lahko vžge na kable, poglej navodila, v tem primeru raje pokliči servis! 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.