Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Vse je odvisno kako si navajen in kaj pričakuješ.

Za nas kateri smo vajeni velikih avtov in motorjev od 2000ccm dalje je to precej podhranjena zadeva. 

Pozna se da so tudi tu pri Mazdi in ostalih japoncih začeli škrtariti zadnjih 15let. 

Napisano
pred 23 urami je Janez007 napisal:

Na @Bini sem najprej pomislil, vendarle on je imel limuzino, pa še prejšnji model. Mene zanima Mazda 3 HB, oz. alternativno CX-30, če je prostornejša. 

Privlači me tale G140 dinozaverski motor.  6-ke ni več v ponudbi, CX-5 pa tega motorja tudi nima v ponudbi. Ostali večji so zame predragi - ne mislim nabavljat avta za 50.000, ker mi ga lahko naslednji dan zbije toča ...

A misliš specifično G140? A G194 pa ne bi? https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19854430&display=Mazda CX-5

Napisano
pred 29 minutami je Janez007 napisal:

Ročni menjalnik.

Kupi novo 6ko :D G165 v Nemčiji dobiš za 32k, odvisno od opreme

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je NevLado napisal:

Kupi novo 6ko :D G165 v Nemčiji dobiš za 32k, odvisno od opreme

Daj pripopaj link do prodajalca ... meni se zdi, da je v trgovini bolj okrog 40.000 ...

https://www.mazda.de/konfigurator/MAZDA6/5WGN/

Ma gledam za sina, ki se počasi odpravlja na svoje. Primerna zanj (optimalna) se mi zdi Mazda CX-30 z 2,5 G140 motorjem. Mu je Mazda 6 všeč, enako kot jaz pa je mnenja, da je v trojki (prejšnji model) občutek vožnje še boljši. Potem si pa mislim, da če bo slučajno kakšen naraščaj, bo trojka HB kmalu premajhna, za nalagat vozičke itd. in je verjetno CX-3 po prostornosti nekje vmes med 3-ko in 6-ko, ali se motim?

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Daj pripopaj link do prodajalca ... meni se zdi, da je v trgovini bolj okrog 40.000 ...

https://www.mazda.de/konfigurator/MAZDA6/5WGN/

Ma gledam za sina, ki se počasi odpravlja na svoje. Primerna zanj (optimalna) se mi zdi Mazda CX-30 z 2,5 G140 motorjem. Mu je Mazda 6 všeč, enako kot jaz pa je mnenja, da je v trojki (prejšnji model) občutek vožnje še boljši. Potem si pa mislim, da če bo slučajno kakšen naraščaj, bo trojka HB kmalu premajhna, za nalagat vozičke itd. in je verjetno CX-3 po prostornosti nekje vmes med 3-ko in 6-ko, ali se motim?

PRANGE.DE

Mazda 6 Center-Line G-165 *August-Aktion* NAVI ACAA MR Farbe: Machine Grey im Mazda Autohaus Prange GmbH.

Pa še vse 6ke pri tem prodajalcu trenutno:

PRANGE.DE

aktuell Mazda6 im Angebot HerstellerPreisKilometerErstzulassung Renault Twingo 1.0 SCe 75 Limited Faltdach Klima Bluetoo 12 Monate Garantie Leistung54 KW / 73 PSKilometerstand39.419...

Napisano

Kar se tiče prostornosti notri jo je v 3ki hb, lim in cx-30 enako z razliko, da lepše in višje sediš v cx30. Zadaj je pa v 3ki hb žalost v lim.in cx-30 pa je 430 lit.prostora.

Pri 3ki je daljši v cx-30 pa krajši in višji! 

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:
PRANGE.DE

Mazda 6 Center-Line G-165 *August-Aktion* NAVI ACAA MR Farbe: Machine Grey im Mazda Autohaus Prange GmbH.

Pa še vse 6ke pri tem prodajalcu trenutno:

PRANGE.DE

aktuell Mazda6 im Angebot HerstellerPreisKilometerErstzulassung Renault Twingo 1.0 SCe 75 Limited Faltdach Klima Bluetoo 12 Monate Garantie Leistung54 KW / 73 PSKilometerstand39.419...

Samo komentar: Ta pride cca 36 (mi imamo 22% DDV, oni 19%) , ... center line je skoraj osnovna oprema (2. po vrsti ...)

Napisano
pred 4 minutami je Janez007 napisal:

Samo komentar: Ta pride cca 36 (mi imamo 22% DDV, oni 19%) , ... center line je skoraj osnovna oprema (2. po vrsti ...)

Ce kupis kot fizična oseba sem 99,9% da ostane 19% davka :D  mogoče @dvorjan poda oceno koliko pride uvoz za NOVO vozilo, ker vem da je neka višja dajatev

Napisano (urejeno)
pred 33 minutami je NevLado napisal:

Ce kupis kot fizična oseba sem 99,9% da ostane 19% davka :D  mogoče @dvorjan poda oceno koliko pride uvoz za NOVO vozilo, ker vem da je neka višja dajatev

Jaz pa sem 99,99%, da moraš plačati slovenski 22% DDV. Za vse avte do 6.000 prevoženih km ali mlajše od 6 mesecev, ki se davčno obravnavajo kot da so novi.

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 31 minutami je Janez007 napisal:

Jaz pa sem 99,99%, da moraš plačati slovenski 22% DDV. Za vse avte do 6.000 prevoženih km ali mlajše od 6 mesecev, ki se davčno obravnavajo kot da so novi.

image.png

Tako je👍

Napisano

Točno tako. Novih sploh ne glejte.

6 mesecev in 6.000 prevoženih km - to je meja, da se šteje vozilo za rabljeno. Sicer na nemško ceno (z DDV) plačaš še naš DDV. Za rabljeno plačaš samo nemško ceno z DDV in je to to, no, plus homologacija (100€).

Napisano
dne 4. 8. 2024 ob 8:42 je Janez007 napisal:

Na @Bini sem najprej pomislil, vendarle on je imel limuzino, pa še prejšnji model. Mene zanima Mazda 3 HB, oz. alternativno CX-30, če je prostornejša. 

Privlači me tale G140 dinozaverski motor.  6-ke ni več v ponudbi, CX-5 pa tega motorja tudi nima v ponudbi. Ostali večji so zame predragi - ne mislim nabavljat avta za 50.000, ker mi ga lahko naslednji dan zbije toča ...

Zanimivo mi je, da ni nikjer ničesar za prebrati/pregledati kake teste.

Sem pa mal po konfiguratorju pogledal, da imata navora enako tale G140 (238Nm/3300 o/min), X186 (240Nm/4000 o/min). Ima pa G140 največjo moč pri 5000 o/min, x186 pa pri 6000 o/min.

• 2 tedna kasneje...
Napisano
pred 49 minutami je DonFelipe napisal:

Se opravičujem če sem v napačni temi, ampak zasledil sem omenjeno delovno vozilo. 

No problem....😉

Napisano

Na Danskem imajo poleg res veliko električarjev tudi veliko cx30. Izgleda, da so tudi pri njih popularni. 😊

Napisano
dne 17. 8. 2024 ob 9:26 je Bini napisal:

S temle ogledom bo verjetno lažja odločitev za X motor.....😉

Tale video sem si ravno včeraj pogledal. Gospod zelo dobro razloži posebnosti in delovanje motorja skyactive x. Zelo zanimiva mi je bila informacija, da je za boljši izkoristek delovanja motorja v načinu SPCCI priporočljivo tankati 95-oktanski bencin z do 10-odstotno vsebnostjo bioetanola (E10). Pri tem gorivu se namreč kompresijski vžig v valjih sproži pri nižjem kompresijskem tlaku kot pri 95-oktanskem bencinu z do 5-odstotno vsebnostjo bioetanola (E5) ali pri višjeoktanskem bencinu.

A je v Sloveniji sploh možno kje tankati bencin 95 E10?

1568864.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Če imaš zadaj zvočnik mogoče res, 🤔 Jaz ga nimam in gre komot vse v podn.... 
    • Kako je pa kaj z znamko Škoda? Najbrž jih veliko več ukradenih?🤔
    • Sem ga izbrisal z ebayem zraven. To je blo ca. pred 1 letom.   Prodajalec mi je poslal artikel drugega proizvajalca. Trdil je, da je to naredil zavedno in da kako lahko trdim, da je nadomestek slabši. Po par dneh preprirov, sem vložil vračilo. Poslal mi je poštno nalepko, vednar Post.de. Želel me je okrog prinesti in zatrjeval do bo pošta dostavla. Ebay nisem mogel ničesar, ker je dal  nalepko in je bila sedaj poteza na meni. Pomoč je bila samo možna, da pokličejo, ampak ne kličejo v Slovenijo.   Mislim, da je to delal prodajalec zavedno. Bi vrgel v poštni nabiralnik, oni bi stran vrgli. Prodajalec bi pa trdil, da ni prejel. Kar res ne bi nikoli.   Sem vložil Claim na Paypalu, so potrdili in mi dali naslov, kam naj pošljem na svoje stroške denar in bom dobil nazaj denar. Torej jaz naj krijem PTT, za to da je zavestno mi poslal napačnega. So rekli, taka so pravila.   Prekopal celi ebay in našel "impresum" mail. Kjer sem se pogovarjal s podporo. Žal, ker sem eskaliral na Paypal ne bojo naredli nič, razen da ga pozovejo. Ta kontakt zavedno skrivajo na zakonski minimum.   No sem napisal komentar kak me je okrog prinesel. In je komentar po tednu izginil. Pri vseh ostali je nazaj sikal prodajalec, tu pa ni mogel in je vložil izbris. Neko enomestno število jih lahko izbrišejo.   In sem oboje izbrisal, ker je potuha prodajalcem. Avstrijska firma je 😉
    • To ti jih bodo z Nemčije dostavili ...
    • Torej,.menjal sem zadnje ploscice na mazdi 3 ,.el rocna. Gres v program da ti sprosti cilindre,.zamenjas ploscice,.in nato spet v programu odtegnes rocno, pac po postopku.Nato pa nastopi problem,.ko se zapeljes naprej  in pohodis zavoro,.se pedal skoraj posede do konca,..mores vsaj 3x popumpat da se ustavi.Ni mi jasno kaj ga biksa masina . 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.