Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kolega je pred 25 leti nabavil novega p206 s16 (takrat je bil to res stroj), takoj iz salona smo sli na probo in vse brzine do blokade 🤣je rekel da ce je stroj bo delal ne glede na utekanje....in masinca mu je delala bp so nekih 100k km dokler ga ni razbil....

Napisano
pred 2 urama je robertk6 napisal:

Mislim pa kaj komplicirate z tem kako in kaj? Meni so ob nakupu novega avta rekli da je ta zadeva z nekim uvajanje do 2000km pase , saj tudi tisti nulti servisi se ne delajo več. Meni je prodajalec rekel vozi ga čisto normalno od prvega dne naprej , saj je v garanciji če bo kaj crknilo naj crkne zdaj.

Dobro, kdo je bolj verodostojen, prodajalec ali uradna dokumentacija/knjigica z navodili?

Piše, da je priporočljivo. S tem lahko dosež, da manj olja pije skozi življenje ali pa da ga sploh ne.

Tudi za zavore, ti bo dober mehanik rekel, da prve kilometre nežno.

• Všeč 2
  • Haha 1
  • Ljubim 1
Napisano

To je zgolj in samo vse zato, da se sami zaščitijo odgovornosti, tako proizvajalci v navodilih, kot servisi. Material ima da vzdrži brez, da ga v vato zavijaš...nobeno novo vozilo nikoli nisem vozil drugace od prvega dne. Motor, zavore je treba voziti normalno od prvega dne, a paziti skozi cel zivljenski cikel....(Rdece polje, pregretje bremz na klancu dol, uporaba hladnih vbdezju itd...) Ne samo prve dni.

• Všeč 4
  • Hvala 1

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

• 2 tedna kasneje...
Napisano (urejeno)

Evo od žene nova petarda g140 nagisa, ročni menjalnik, barva ceramic white. Motor 2.5l veliko bolj uglajen kot g194, izklop cilindrov se popolnoma nič ne čuti, navor odlicen, lepa vožnja.20250529_164507.jpg

Popravljeno od ignacij
  • Všeč 11
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)

Zakaj bolj uglajen? Jaz sem primerjal (presedel iz enega v drugega in obratno) G194 AT na Mazdi 6 in G140 AT na CX-30 in se je zdel občutek, kar se tiče motorja, identičen.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 18 minutami je ignacij napisal:

Evo od žene nova petarda g140 nagisa, ročni menjalnik, barva ceramic white. Motor 2.5l veliko bolj uglajen kot g194, izklop cilindrov se popolnoma nič ne čuti, navor odlicen, lepa vožnja.20250529_164507.jpg

Jao tist Auris tam, točno takšnega sm meu.. javi ko se bo prodajal, kupim za daily

Napisano (urejeno)
pred 13 minutami je Janez007 napisal:

Zakaj bolj uglajen? Jaz sem primerjal (presedel iz enega v drugega in obratno) G194 AT na Mazdi 6 in G140 AT in se je zdel občutek, kar se tiče motorja, identičen.

Ne čuti se izklopa cilindrov in nobenih vibracij. Na g194, pa sem jih kar nekaj testiral je to neprijetno, zato bom dal izklopiti zadevo. Prav tako je ta visji navor v nizkih obratih dobrodošel, motor so dodelali v piko, tud poraba mi deluje nižja.

Popravljeno od ignacij
Napisano (urejeno)

Tudi na G194 vsaj jaz še nisem občutil izklopa cilindrov. Nisem pa se koncentriral na ta pojav. In kako bi 2,5 G140 iztisnili več navora pri nižjih obratih kot 2,5 G194? Verjetno misliš na razliko, ki jo pobere AT (cca 20%) v primerjavi z MT?

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)

Kako hudica nisi cutil izklopa cilindrov? Sprobal sem 3 x Mazdo 6 in 2 x CX5 s tem motorjem in vsi imajo vibracije, pa so mi pred testom tako kot ti vsi trdili da nimajo vibracij. Pojdi na ravno cesto daj tempomat na 70km/h pa ni variante da ne cutis.

Ja g140 so nekaj software štelali da ima več navora v nižjih obratih.

Popravljeno od ignacij
Napisano (urejeno)

Tej zadevi sem posvetil veliko časa. Fora je v tem, da imas lahko taksen stil voznje in taksne dnevne relacije, da dejansko ne opaziš. Jaz pa se vsak dan 1h vozim 50-80 km/h za tovornjaki in to je obcutljivo obmocje. Npr. v mestu in na AC se ne opazi. Pri g140 pa se ne opazi pri nobeni hitrosti.

Popravljeno od ignacij
Napisano
pred 25 minutami je ignacij napisal:

Tej zadevi sem posvetil veliko časa. Fora je v tem, da imas lahko taksen stil voznje in taksne dnevne relacije, da dejansko ne opaziš. Jaz pa se vsak dan 1h vozim 50-80 km/h za tovornjaki in to je obcutljivo obmocje. Npr. v mestu in na AC se ne opazi. Pri g140 pa se ne opazi pri nobeni hitrosti.

Super, če je tako.... 🤗👌

Napisano

Lepa CX30  MAZDA  ...zoom zoom 😉😁

Napisano
pred 7 urami je Bini napisal:

"premijsko" CX-30

To pa ne.

Premium je samo rdeča.

© @Alex

• Haha 2
  • Jezen 1
Napisano (urejeno)
pred 12 urami je ignacij napisal:

Ja, res se večinoma vozimo izven tega območja 50-80 km/h. Včeraj sem se trudil zaznati tresenje, ki ga imam naštudiranega na Mazdi 3 G122 MT (med 1500-1700 obrati), vendar nisem.

Hitrost po mojem ni važna, važni so obrati, pri katerih motor oz. stvari okrog njega začnejo tresti, ker pridejo v resonanco - frekvenca vžigov se ujame z lastno frekvenco motorja in pripetih stvari okrog njega. Če je tresenje (lastna frekvenca) pri 2 cilindrih pri 1600 obratih, bi potemtakem pri 4 cilindrih morala biti pri 800 obratih. Bom še testiral, ko bom vozil na primer med Ljubljano in Litijo. Kaj pa če so kaj spremenili-izboljšali (naša 6-ka je bila narejena sredi 2022).

Sicer pa, našemu vozniku CX-30 je G140 tudi zelo všeč, predvsem pa je navdušen nad AT, ki pravi da pride zelo prav v kombinaciji z radarskim tempomatom pri pogostih vožnjah v počasnih kolonah, ko se ustavlja, speljuje, ustavlja, ...   

Popravljeno od Janez007
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Ja, res se večinoma vozimo izven tega območja 50-80 km/h. Včeraj sem se trudil zaznati tresenje, ki ga imam naštudiranega na Mazdi 3 G122 MT (med 1500-1700 obrati), vendar nisem.

Hitrost po mojem ni važna, važni so obrati, pri katerih motor oz. stvari okrog njega začnejo tresti, ker pridejo v resonanco - frekvenca vžigov se ujame z lastno frekvenco motorja in pripetih stvari okrog njega. Če je tresenje (lastna frekvenca) pri 2 cilindrih pri 1600 obratih, bi potemtakem pri 4 cilindrih morala biti pri 800 obratih. Bom še testiral, ko bom vozil na primer med Ljubljano in Litijo. Kaj pa če so kaj spremenili-izboljšali (naša 6-ka je bila narejena sredi 2022).

Sicer pa, našemu vozniku CX-30 je G140 tudi zelo všeč, predvsem pa je navdušen nad AT, ki pravi da pride zelo prav v kombinaciji z radarskim tempomatom pri pogostih vožnjah v počasnih kolonah, ko se ustavlja, speljuje, ustavlja, ...   

Tako kot si napisal, v nizkih obratih je problem ko vrže na 2 cilindra. To bi mazda lahko uredila v 1 uri s softwarjem pa jim očitno dol visi. Dvomim, da so kaj spreminjali, ker sem testiral različne letnike in je bilo povsod enako. Moja je 2023, pa bi bilo logično, da bi bila najboljša verzija. Kar se tiče radarskega tempomata v kolini pa nisem preveč navdušen, ker ni primerno uglajen za vožnjo v kolini, preveč pospeši, potem pa mora preveč zavirati

Napisano
pred 11 urami je ignacij napisal:

Evo še par fotk.20250529_203334.jpg

20250529_203300.jpg

20250529_203309.jpg

Pri Nagisi je pomembna notranjost (oblazinjenje), torej bi bilo dobro, če lahko vidimo še retro sedeže...

LP

Napisano
pred 39 minutami je GregorV napisal:

Pri Nagisi je pomembna notranjost (oblazinjenje), torej bi bilo dobro, če lahko vidimo še retro sedeže...

LP

Dobiš.

Ali je kdo naročeval dnevne led luči, da zamenjam tiste patetične halogenske, ki jih dajo na avto za 29k. Gledam na tej strani https://www.ledperf.eu/pack-led-daytime-running-lights-xenon-white-for-mazda-cx-30--p-110193.html pa so komentarji pozitivni. Kakšne izkušnje?

Napisano
pred 8 minutami je ignacij napisal:

Dobiš.

Ali je kdo naročeval dnevne led luči, da zamenjam tiste patetične halogenske, ki jih dajo na avto za 29k. Gledam na tej strani https://www.ledperf.eu/pack-led-daytime-running-lights-xenon-white-for-mazda-cx-30--p-110193.html pa so komentarji pozitivni. Kakšne izkušnje?

A CX-30 ima še halogenske? Moja ima LED!

Napisano
pred 13 minutami je Carot napisal:

Ja no, mislim da imata homura in nagisa te grde dnevne luči kot stoenka.

medium_17800c51-082c-4e63-b166-5e88528b9673_mazda-cx-30-2-5-e-skyactiv-g-140hk-at6-nagisa-m-hybrid.jpg

• Haha 1
  • Začuden 1
  • Zmeden 1
Napisano
pred 53 minutami je Carot napisal:

Moja tudi ful lled. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sam to pa res... bolj k se vozim s temi novimi Eagle-cami bolj se mi dopadejo. Sploh zdej k sem malo dopolnil tlak. Edina slabost, če se temu lahko tako reče - poraba bo nekoliko višja, 0.1 do 0.2 ocenjujem, da bo več.
    • Jajo ... 😀 👍  Zmaj me je zmedel ...   To je super, samo na koncu naj pacientka ne konča v krasni hčeri planin ...
    • Ojej @Slivka ti pa tako pišeš kot bi bil bezmadežno spočet in nikoli v življenju nisi vsaj malo kršil zakona.    Nikakor ne podpiram kršitev, ampak vseeno, če kršiš nekje v okviru razuma  in s tem ne oviraš ali ogrožaš nikogar verjetno se te kršitve niti ne opazi. Če pa kršiš zakon in si s tem ovira na cesti ter vplivaš na vožnjo drugih vozil je pa pač egoistični način razmišljanja in poveličevanje samega sebe. Tudi to, sej se vozim 130km/h in ker se ne sme hitreje, se lahko vozim skos od KP do LJ po prehitevalnem, je pač razmišljanje arogantnih svinj, ki vidijo le sebe in uživajo v jebanju drugih.
    • Jaz bi tega verjetno vzel, če bi gledal starega! Je skoraj 22 letnik in ful oprema... 
    • A na obali že sonce seka?   Kot prvo: 130 km/h ni ravno cincanje.   Kot drugo: če bi rad divjal, pojdi na Grobnik in prehitevaj vse po vrsti.   Kot tretje: tudi če si @Alex in čeprav imaš premium rdečo barvo, nisi nad zakonom. Predpis je predpis in konec. A boš počasi začel, da lahko v krožiščih driftaš, ker rad voziš dinamično? Daj, umiri se. Zakon je zakon in takih Rožletov, ki mislijo, da zakon za njih ne velja, imam že poln ... ... ... ... Saj veš, kaj...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.