Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

A še komu vibrira (trese) voznikov špegu nad 100-120km/h? To sem sedaj opazil na svoji. Avto nima še niti 2000km pa že prvi "problemi". 

Se da kaj naredit al se pač sprijaznim s tem? 

• Začuden 1
  • Zmeden 1
Napisano (urejeno)

Ne, ni sarkazem, to je feature. Tudi meni malo vibrira, oziroma se trese. Trese se tudi pri vožnji po granitnih kockah. Čeprav, da to ni nič tragičnega, pač trese. To je dejstvo. Sem pred Mazdo bil na VW znamki in mi pri nobenem ni treslo ogledala, pa NI premium.

Da te malo pomirim... enkrat sem imel na testu Hondo H-RV, tam pa se je na avtocesti tresla kar prednja havba.

Popravljeno od Lentus

33871_1.png

Napisano (urejeno)

Ja, tudi jaz sem opazil enak pojav, že pri novem, na avtocesti. Je pa to samo občasno, nisem gruntal dejavnikov ponovljivosti, katerih je lahko veliko. Nazadnje sem sumil gume (zun.temperatura, tlak v gumah, ...)

Popravljeno od akla
Napisano
pred 11 urami je tommzy napisal:

A še komu vibrira (trese) voznikov špegu nad 100-120km/h? To sem sedaj opazil na svoji. Avto nima še niti 2000km pa že prvi "problemi". 

Se da kaj naredit al se pač sprijaznim s tem? 

Meni zelo malo vibrira a ni moteče je pa tudi odvisno od asfalta. Mene to ne moti ker vidim kar je trba in to je to. Pri 200 tega ni..... :nevem:

Napisano

Jaz nisem opazil, da bi mi kaj vibriralo, je pa res da nisem posvečal pozornosti...

Še vedno mi ropota pokrov sredinskega predala. Že od nakupa, pa se še nisem spravil na servis 😀, da pogledajo, popravijo. 

Dodatno vprašanje. Zakaj ima stopalka za plin "blokado", ko močneje pritisnem stopalko, ta preskoči in je plin odprt do konca. 

Je to morda povezano z AT, uporabljajo isto stopalko za AT in MT?

Ker tudi ko preskoči, ne opazim, da bi avto kaj bolj pospeševal, razvil več moči.

LP

Napisano
pred 23 minutami je GregorV napisal:

Dodatno vprašanje. Zakaj ima stopalka za plin "blokado", ko močneje pritisnem stopalko, ta preskoči in je plin odprt do konca. 

Je to morda povezano z AT, uporabljajo isto stopalko za AT in MT?

Ker tudi ko preskoči, ne opazim, da bi avto kaj bolj pospeševal, razvil več moči.

Tisto je "kick down" ... Ko pohodis do konca, se recimo izklopi "limiter", ce imas nastavljenega... 

https://www.cx30talk.com/threads/gas-pedal-clicking.798/

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Zanimivo, pa je to uporabno samo za AT ali tudi MT?

V nastavitvah nisem zasledil, da bi bila kje opcija, kjer je nastavljen "limiter".

LP

Napisano

Očitno nam je na "balkanu" vseeno kako je oziroma je "normalno". Ameri (predvidevam) pa s tem niso zadovoljni in je očitno potrebno popravilo. 

Sem malo brskal po spletu. 

Bom ob priliki šel do servisa in povprašal. S tem papirjem v roki. 😄

https://www.cx30talk.com/threads/vibration.446/page-3

pdf

https://www.cx30talk.com/attachments/tsb-09-031-21-pdf.3353/

A še komu tudi pedal bremze "klika" oziroma malo pade na čase ko speljuješ, spuščaš bremzo? Včasih tudi ko dam v park in ugasnem vsake toliko nekaj klika pod havbo? Kot, da bremze popušča? Bom posnel. 

Pod havbo se kar samo od sebe nekaj oglaša tudi ko je izklopljen. 😆

Napisano
pred 6 urami je GregorV napisal:

V nastavitvah nisem zasledil, da bi bila kje opcija, kjer je nastavljen "limiter".

LP

Meni pri avtomatiku, ko imam v manual in stisnam gas do konca, da "preskoči", menjalnik šalta nekaj prestav dol, obrati pa v višave. Neke uporabne vrednosti tu ne vidim razen, če na sredi prehitevanja ugotoviš da bo šlo na tesno, menjalnik pa je v manual in sam ne šalta dol. Potem ti je najhitreje, da v tistem momentu pritisneš gas do poda in ti na hitro sam šalta dol.

33871_1.png

Napisano
pred 6 urami je GregorV napisal:

LP

Sicer ne vem, kako je pri CX-30 … pri šestici, CX-5 ali CX-60 ima tempomat turi funkcijo limiter… ki ne pusti, da bi šel hitreje, kot imaš nastavljeno… razen če izklopiš ali če pohodiš i pedal do kickdowna…

lp

Thomas

image.png

Napisano

Očitno nekateri imajo… temu služi tipka LIM na desni strani volana…

image.jpeg

lp

Thomas

image.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Očitno nekateri imajo… temu služi tipka LIM na desni strani volana…  
    • Sicer ne vem, kako je pri CX-30 … pri šestici, CX-5 ali CX-60 ima tempomat turi funkcijo limiter… ki ne pusti, da bi šel hitreje, kot imaš nastavljeno… razen če izklopiš ali če pohodiš i pedal do kickdowna…
    • Meni pri avtomatiku, ko imam v manual in stisnam gas do konca, da "preskoči", menjalnik šalta nekaj prestav dol, obrati pa v višave. Neke uporabne vrednosti tu ne vidim razen, če na sredi prehitevanja ugotoviš da bo šlo na tesno, menjalnik pa je v manual in sam ne šalta dol. Potem ti je najhitreje, da v tistem momentu pritisneš gas do poda in ti na hitro sam šalta dol.
    • Pozdravljeni, Lahko dobim kontakt tega mojstra iz obale, ki je prej delal na Mazdi na avto plus v Kopru ? Hvala v naprej.
    • Očitno nam je na "balkanu" vseeno kako je oziroma je "normalno". Ameri (predvidevam) pa s tem niso zadovoljni in je očitno potrebno popravilo.  Sem malo brskal po spletu.    Bom ob priliki šel do servisa in povprašal. S tem papirjem v roki. 😄   https://www.cx30talk.com/threads/vibration.446/page-3 pdf https://www.cx30talk.com/attachments/tsb-09-031-21-pdf.3353/   A še komu tudi pedal bremze "klika" oziroma malo pade na čase ko speljuješ, spuščaš bremzo? Včasih tudi ko dam v park in ugasnem vsake toliko nekaj klika pod havbo? Kot, da bremze popušča? Bom posnel.  Pod havbo se kar samo od sebe nekaj oglaša tudi ko je izklopljen. 😆    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.