Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Mene so učil, da je bolš EQ štelat z odvzemanjem, ne vse v +++ navlečt 

Napisano
pred 38 minutami je Bini napisal:

Veš tale nastavitev ni za risanke gledat... 😁😉

Aja, ker avto je k en kinderjajček, pa bi blo dost logično :D 

pred 7 minutami je samSimon napisal:

Točno tako 👏 ;) 

Napisano
pred 1 uro je g.Wankel napisal:

Tole je drugač obupno.

Obupen si ti. Ni žvaka za seljaka. 😉

pred 38 minutami je g.Wankel napisal:

Aja, ker avto je k en kinderjajček, pa bi blo dost logično :D 

Točno tako 👏 ;) 

Slabo do vas učili. Bo treba zopet v osnovno šolo. Če bi bilo tako, kot pravite, bi se imenoval "odvzemalček". 🤣🤣

Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

Bo treba zopet v osnovno šolo.

Si si končno priznal :D 

Ej, priznanje je prvi korak h streznitvi Alex 👏

Napisano
Pravkar je g.Wankel napisal:

Si si končno priznal :D 

Ej, priznanje je prvi korak h streznitvi Alex 👏

È, prjatu, vem, da v tvojem kabrioletu ni pomembna muzika, ker se itak razen vetra, ne sliši nič drugega. Tako, da pusti stvari, ki jih ne obvladaš drugim. 😉

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Posebaj za cx30 je ozvočenje naredil in prilagodil Pioneer.

A bejž.

Tudi nepremium M2 2010 GTA je imela Pioneer radio. Verjetno tudi zvočnike. Pa zvok ni bil baš nekaj.

Pa še več, celo Panasonic akumulator. A ga tvoja premium še ima?

Napisano
pred 6 minutami je Alex napisal:

È, prjatu, vem, da v tvojem kabrioletu ni pomembna muzika, ker se itak razen vetra, ne sliši nič drugega. Tako, da pusti stvari, ki jih ne obvladaš drugim. 😉

Ma ni to Mazda, k se morš ubadat z EQ, k ga očitno ne razumeš :D 

Bom res pustil, ker se mi ne da, ker nič novega ne poveš, vedno samo eno in isto :D 

Napisano
pred 20 minutami je Alex napisal:

Če bi bilo tako, kot pravite, bi se imenoval "odvzemalček". 🤣🤣

Sej mu tut ne rečejo dodajalček? 🤔 Zgleda bom mogu nazaj na SAE, tega se nisem učil še v osnovni šoli.

Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Zvok osnovnega radia je z pravimi nastavitvami boljši kot Bose ozvočenje. 

Posebaj za cx30 je ozvočenje naredil in prilagodil Pioneer. Jaz sem zamenjal samo tweeterje v stebričkih in je zvok bomba. Dobro, če bi bil še subwoofer v prtljažniku bi bilo še boljše. 

Spodaj je nastavitev equilazerja. 

IMG_20240822_200741.jpg

Lahko kaj več poveš o visikotoncih?

Kaj si dal noter? Si sam uredil?

Kaj pa ostali zvočniki?

Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Lahko kaj več poveš o visikotoncih?

Kaj si dal noter? Si sam uredil?

Kaj pa ostali zvočniki?

Tejle. So zelo muzikali  in "mehki"

ne - agresivni. To lahko sam vgradiš, če imaš vsaj malo ročnih spretnosti. 

https://www.orangeaudio.si/visokotonci-rainbow-el-t19

Napisano (urejeno)

Malo off topic, moj prvi avto,.. sva z fotrom naredila vse, razen custom stebričkov in panelov za vrata. Pol mi je pa avto razpadel zaradi tresenja,..oh well😢

IMG_4541.jpg

IMG_4543.jpg

IMG_4545.jpg

IMG_4549.jpg

IMG_4552.jpg

IMG_4553.jpg

IMG_4557.jpg

IMG_4565.jpg

aa2.jpg

IMG_4481.jpg

IMG_4510.jpg

Popravljeno od Tilen5

jans2.jpg

Napisano
pred 17 urami je akla napisal:

Glede CX-30 navadno vs. Bose ozvočenje lahko iz lastne izkušnje pritrdim Alexu. Najprej sem 3 mesece vozil G150 z Bose ozvočenjem, s katerim nisem bil zadovoljen. ...

Tudi jaz mislim, da je Bose ozvočenje v CX-30 močno precenjeno. Sicer za nas navadne smrtnike je čisto ok in se da poslušati, res pa ni neki ful zvok kot bi mogoče glede na reklamo Bose pričakoval.  Čudno mi je npr. že kakšno funkcijo sploh ima Bose subwoofer v prtljažniku, če je pokrit z z dvojno polico, vsaj pri meni (Cargo sistem, dodatna polica v prtljažniku z nastavitvami in nastali vmesni dodatni nižji prtljažni prostor, mislim da ni pri vseh opremah). Če je celi subwoofer pokrit, ne vem ali ga sploh slišiš, v čem je poanta ?

Za navadno ozvočenje brez Bose, sicer sam ne vem kakšno je, vendar sem tudi sam na nekaterih drugih straneh zasledil, da ta Bose ni ne vem kaj. Če bi imel možnost, jaz sigurno ne bi izbral Bose, pa še v prtljažniku ti zavzema prostor, vendar žal nisem imel izbire, ker je del opreme.

Napisano

Bose ima v i20n in tudi ni nekaj extra. Premalo jakosti...

Ima pa Focus B&O in špila vrhunsko.

Da ti odgovorim, bas je delan, da se prenaša po šasiji. Potegni mu kable ven in probaj. Boš opazil razliko.

Napisano

Bo Janez 007 kaj več povedal, v čem je glavna razlika med  Bose vs- non Bose. Nas bo malo podučil, kako se tele veže. 

Napisano
pred 20 urami je samSimon napisal:

Zadnje čase se precej ukvarjam z mixanjem (posnetkov in nastopov živo). Prilagam sliko nastavitve EQ za kick bass (bas bobna-kase)) za hard rock-heavy metal. Za Jazz in ostale bolj "mehke" zvrsti bi izgledalo malo drugače. Bil se na usposabljanju pri priznanjem tonskem tehniku, kjer smo šli skozi vse nastavitve. Tako, da iz grafa se lepo vidi, kaj se odvzema na nizkih frekvencah in kaj je dodaja na mid-visokih. Če bi samo odvzemali frekvence, bi bil zvok preveč flat (ne bi bilo tistega značilnega udarca, ki kaso naridi "klikasto" in bi se v glasbi izgubila z bass kitaro. EQ je pomemben za vse instrumente, da se lepo razvrstijo v zvočni spekter, da se ne prekrivajo in da ne nastane zmazek. 

Res je, velikokrat se odvzema moteče frekvence, a se jih tudi poudari, kjer in če je potrebno. 

EQ za kick bass (bas boben ali med glasbeniki - kaso) 

IMG_20251025_144657.jpg

Napisano (urejeno)

Od izvora zvoka do ušes je pri reprodukciji toliko dejavnikov, ... če štelaš neke frekvence na tej poti, še nič ne pomeni. Recimo so že posnetki tako različno "obdelani", da če pri prvem sistem lepo igra, lahko že pri naslednjem slabo, in obratno ... 

Sam imam zato v Mazdah nivo basov nastavljen za nekaj stopenj v minus - preveč basa je zame strašno moteče. 

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)

Prednost dodatnega sub-a je tudi to, da lahko sproti prilagajaš, kakšno moč naj ima. Potenciometer je na dosegu roke. Načeloma je pri rocku manj basov, pri pop več. Izjema je Metallica, kjer snemajo bas dokaj poudarjeno.

Recimo:

image.png

image.png

Popravljeno od etcho
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Sam imam zato v Mazdah nivo basov nastavljen za nekaj stopenj v minus - preveč basa je zame strašno moteče. 

Zadnja leta sem se navadil na studijske zvočnike. Yamaha HS.

Prvo mi je bilo za EDM premalo basa. Mogoče bi ga kanček več pričaral HS8 sub (določeni komadi grejo res nizko), samo je cenovno....

V službi imam Beyerdinamic DT 770 pro limited, pa za house, progresive so super. Trance še gre. Tehnaže pa ne morem gor rolat, tolko sem se z leti odvadil loudnessa. Mogoče na 10-15% jakosti, tak potihem.

Tako da te čisto razumem, da neželiš met samo basa, ker popači drugi del spektra.

Napisano
pred 22 minutami je etcho napisal:

Prednost dodatnega sub-a je tudi to, da lahko sproti prilagajaš, kakšno moč naj ima. Potenciometer je na dosegu roke. Načeloma je pri rocku manj basov, pri pop več. Izjema je Metallica, kjer snemajo bas dokaj poudarjeno.

Recimo:

image.png

image.png

Pri novejšem  metalu je  pri novejših produkcijah več basov ( nizka kasa, bas kitara  "orje pri tleh. Obstajajo parametri, ki se jih je potrebno pri produkciji in post produkciji  držati. 

pred 2 urama je Janez007 napisal:

Od izvora zvoka do ušes je pri reprodukciji toliko dejavnikov, ... če štelaš neke frekvence na tej poti, še nič ne pomeni. Recimo so že posnetki tako različno "obdelani", da če pri prvem sistem lepo igra, lahko že pri naslednjem slabo, in obratno ... 

O tem bi lahko debatirali par ur. Eno je, kar pride iz studija, drugo pa, kakšen je tvoj okus. Če imaš vrhunsko opremo načeloma poslušaš tako, ko je na posnetku. Je pa tako, da je sto žena, dvesto sisa. Sto poslušalcev, dvesto ušes. Pridi enkrat na kavico na obalo, pa bova kako rekla o snemanjih in produkciji, ter o zvoku na splošno. 

Napisano
pred 6 minutami je godlike napisal:

Zadnja leta sem se navadil na studijske zvočnike. Yamaha HS.

Prvo mi je bilo za EDM premalo basa. Mogoče bi ga kanček več pričaral HS8 sub (določeni komadi grejo res nizko), samo je cenovno....

V službi imam Beyerdinamic DT 770 pro limited, pa za house, progresive so super. Trance še gre. Tehnaže pa ne morem gor rolat, tolko sem se z leti odvadil loudnessa. Mogoče na 10-15% jakosti, tak potihem.

Tako da te čisto razumem, da neželiš met samo basa, ker popači drugi del spektra.

Imam doma HS8 subwoofer ... praktično nerabljen, v omari, .... prodam. :) 

Napisano

Izredno redko se prodajajo rabljeni. Za novega se prepričujem, da ga ne rabim.

En je na bolhi, ko je spustil, je na 430€. Predvidevam, da pred 5 leti, ko ga je kupil, ni dal tolko niti in bi rad služil ali pa 0 tolkel.

Kolko ga ceniš?

Da ti povrnem prostor v omari in da mene prepriča, da ne rabim novega 😉

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.