Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 9 minutami je dvorjan napisal:

V 2.5 SkyActiv G lepo vlijte eno kakovostno olje specifikacij 5W-30 in bo veselo predel do konca svojih dni. Tista 0W-20 "voda" je preredka ... In manj zdrava za motor.

Dokler je v garanciji, oni nalivajo olje, ne ti. In prvih 100.000 km se zaradi "vode" uničijo vitalni deli, potem je pa čisto vseeno, kaj naliješ notri, ker podmazuje se vedno za naprej, ne za nazaj...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

ne vem, zakaj se je Mazda odločila za svoje olje v sodelovanju s Total-om. Mogoče vsaj Motul. Ali pa so bili s5 v igri le €€€...

Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Vse manj avtov jo ima... kot bi hoteli preprečit, da bi ljudje preverjali kvaliteto olja. :nevem::hudicek:

Ravno danes sem obe palčki ven vlačil.

Tudi na 3 leta starem 😇

Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Vedno je računica v igri, tudi ti kupiš najboljše za ugodno ceno.... :nevem:

Tudi sam sem konec garancije menjal Castrol za Ravenol.

Tudi na Hyundaiu imata MB servis in Grobelno Valvoline. Celje pa Shell. Pa šelj bolj paše po specifikaciji. Majo pa verjetno manjšo maržo. 

Napisano

Pomoje gre akumulator pocasi h koncu. Ce avto malo dlje stoji (2 dni, ...) in pa potem zdaj, ko je se malo mraz pritisnil zjutraj kar zajamra in se vidu da vlece se zadnje atome.

Je kak poseben akumulator za to X in ali je treba biti na kaj pozoren? Ali lahko pac kupim nov akumulator pa sam zamenjam? Se bodo vse nastavitve ohranile?

Napisano

V tem primeru bi ti priporočal da se zapeljaš do avtoelektričarja da ti pomeri akumulator in po potrebi dopolni. Menjaj ga samo če ga res moraš, pa še to bodi previden pri nakupu in glej da ima start-stop sistem ter da je primerna zagonska moč ter amperske ure. 

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Bossek napisal:

Pomoje gre akumulator pocasi h koncu. Ce avto malo dlje stoji (2 dni, ...) in pa potem zdaj, ko je se malo mraz pritisnil zjutraj kar zajamra in se vidu da vlece se zadnje atome.

Je kak poseben akumulator za to X in ali je treba biti na kaj pozoren? Ali lahko pac kupim nov akumulator pa sam zamenjam? Se bodo vse nastavitve ohranile?

V bistvu imaš dve varianti, dražji AGM , ki stane 250+€ in cenejši, a še vedno odličen EFB akumulator- cena okoli 130€.

Montiraš ga lahko sam z lahkoto, vzelo ti bo 10 minut. Jaz sem dal noter Exide

Gelipter, sem si sposodil kar tvojo sliko, ker imava enak akumulator.🤗

Screenshot_20261002_201657_com_google_android_apps_messaging_MainActivity.jpg

Popravljeno od Alex

Napisano (urejeno)
pred 2 minutama je Alex napisal:
Pred eno uro je Bossek napisal:

V bistvu imaš dve varianti, dražji AGM , ki stane 250+€ in cenejši, a še vedno odličen EFB akumulator.

Če bi dal Focusa na AGM iz EFBja je potreben tester in sprememba režima.

Varta je šla ven, noter Yuassa.

Exide sem imel v Alfi. Prisegam na Topla/Yuassa.

Taka menjava tehnologije kar na lastno pest je meni škatljiva.

Popravljeno od godlike
Napisano
Pravkar je godlike napisal:

Če bi dal Focusa na AGM iz EFBja je potreben tester in sprememba režima.

Taka menjava tehnologije kar na ladtno pest je meni škatljiva.

Ni. Mi je to potrdil moj mehanik, ki je bil vodja na Mazda servisu na Avtoplus KP. Resda je v veliko parametrih AGM boljši, a tukaj je škakljiva stvar. 

Občutljivost na vročino :

EFB --dobro prenaša visoke temperature (lahko je v motorne prostoru).

AGM -občutljivejši na visoke temperature (pogosto nameščen v prtljažniku ali pod sedežem).

Prav zaradi tega  ima Mazda CX-30   tovarniško vgrajen EFB akumulator (tipično kapacitete 60 Ah do 65 Ah z dimenzijami ohišja D23 ali L2, odvisno od trga).  

Napisano

Ampak a ni tako, da moraš prijaviti nov akumolator, ker če tega ne storiš sistem obravnava novega kot bi bil stari in ga zato zjebe precej hitreje kot bi bilo treba.

34910_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ampak a ni tako, da moraš prijaviti nov akumolator, ker če tega ne storiš sistem obravnava novega kot bi bil stari in ga zato zjebe precej hitreje kot bi bilo treba.
    • Enostavno razloženo 
    • Čak, da bodo 50.000 ljudi vrgli ven iz JU boš pa spet pizdil, ker ne boš mogel ničesar uredit, ker zastonj je daljši delovni čas, če tam ne bo dovolj kadra da sprocesira zadeve.
    • Kot bi Mahnića opisal.    Drugač pa tale Asta z Vrečko je res zamudila priliko, da bi bila tiho. Ne moreš takole čez palec. Sej grejo lahko statistiko odcepov gledat in tam kjer so trije pasovi je res redko gneča. Znameniti Vrhniški klanec ima redno zastoje v smeri Ljubljane po klancu navzdol kjer sta samo dva pasova. Na drugi strani po klancu navzgor so pa trije pasovi in jaz se ne spomnim kdaj bi tam bili zastoji pa se zna kak šibki polno naložen Romunski kamion kar počasi gor cjazit. Aja gneče so bile le ob sneženju in zdrsu tovornjakarjev in ostalih z napačno zismsko opremo a to ne spremeni dejstva.
    • Dej predlagaj NASI, da bi kar ti Z BT-jcem astronavte gor vozil. Veš kolk bi vsi prihranili pa kolk manj CO2 bi se izpustilo v luft. Pa še stalen biznis bi imel.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.