Skoči na vsebino

Zanesljivost Mazda diesel motorjev od 2018 naprej?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
dne 1. 5. 2025 ob 6:20 je Dani napisal:

Pozdravljeni,

Sem že skoraj 7 let lastnik Mazde 6 GH 2011 letnik, 2.2 diesel 129 konjev in razen zamenjave verige pri 250 tisoč kilometrov ter 1x zamenjave podložk injektorjev nisem imel nekih velikih stroškov. Ker ima moja mazda že skoraj 300 tisoč kilometrov razmišljam o nakupu novejše Mazde 6 ali CX-5 (npr. 2018 do 2020 letnik). Malo me skrbi zanesljivost diesel motorjev, po pregledu foruma ne najdem točnega odgovora ali so motorji Skyactive po faceliftu od 2017 bolj zanesljivi ali ne, prosil bi pomoč kakšni so lahko potencialni problemi ter stroški z temi motorji, ker delam cca. 80 km na dan (80% avtocesta) se mi najbolj splača voziti dizla.

Skyactiv diesli znajo imet svoje muhe. Vsake toliko najdeš kak post, kjer pride kak šokiran lastnik dizla vprašat, zakaj se je zgodilo to pa to. :( Večinoma pa so to avtomobili iz uvoza z raztegnjenimi servisnimi intervali!

Mogoče še mojih 5 centov - jaz naredim 130km na dan in sem med hitrejšimi na AC (cca 50%), pa imam na bencinarju 2.5 porabo 7.4. Probaj jit na testno vožnjo, dvomim da se "splača dizel", če ga boš tiščal bo isto pil 7 litrov :) Vsekakor pa probaj dobit slovenski avto od prvega lastnika!

Napisano

Jaz sem vozil CX-5 2019 letnik 185 KM do 180.000 km in ni bilo nobenih težav. Sedanji lastnik tudi nima težav pa ima avto sedja bizu 190.000.

Je pa poraba malo večja saj AT in AWD odneseta svoje. 

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.