Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
Pred eno uro je goB napisal:

Ključ (5:00) pa zgleda kot da rabiš orožni list ?zmeden?

Baje,da ta avto deluje lahko tudi kot elektrošoker.  Zato je tako.😎

• 2 tedna kasneje...
Napisano

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Jap... izgleda super in to je to... žal. Več sreče prihodnjič.

33112_1.png

Napisano
pred 14 minutami je Bini napisal:

Mogoče pa res kdaj, zdaj ko EU malo pri EKO popušča..... :whatever:

To sem tudi jaz razmišljal. Sam e bodo dol odmontirali pa vrgli not ICE motor :)

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano (urejeno)

Če bi bla Mazdina šasija bi še blo verjetno mogoče. V kitajsko šasijo pa težko....

Popravljeno od godlike
Napisano

Pa tale software v tistem grdem ekranu nej porihtajo. Če pa bi kaj popizdu, bi pa nad tako izkušnjo z UI, kot jo je imel možakar v Volan videu.

Napisano

Jaz s takimi "izpadi" in resetiranji nastavitev nisem imel težav.... Mogoče sem ga pa imel premalo časa... samo dobra dva dni sem jo imel ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 11 minutami je Jest napisal:

Jaz s takimi "izpadi" in resetiranji nastavitev nisem imel težav.... Mogoče sem ga pa imel premalo časa... samo dobra dva dni sem jo imel ... 

Ja sam ti si računališki guru, kje pa si sistem upa zatajiti.

• Všeč 2
  • Haha 2
Napisano
pred 15 minutami je ignacij napisal:

Ja sam ti si računališki guru, kje pa si sistem upa zatajiti.

Toliko UI pa pomoje še ne premore, da bi avto vedel, kdo ga vozi :D  ... Bi prej rekel, da so mogoče nadgradili predprodukcijski softver in kaj ni šlo tako, kot bi moralo... Ko sem jaz vozil Mazdo 6e, je bila menda še s predprodukcijskim softverom ...

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je Jaka32 napisal:

Zdaj sem ze dvakrat ta teden videl Suzukija, ki je zelo podoben Corolli.

Mogoce kdo ve zakaj tako delajo? So se zdruzili? Ni nobenih "avtorskih" ipd.?

Toyota ima ene 5% delnic Suzukija. Verjetno je v ozadju tudi kak dogovor o deljenju platform.

Popravljeno od g.Wankel

Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Jaka32 napisal:

Te Corole Suzukiji so že kakih 5 let na trgu. 

V Induneziji imaš še druge skupne modele TOYOTA. Tudi v kombinaciji s SUZUKI, ISUZU in DAIHATSU  znamko.... :nevem:

Tole sem slikal tam na istem parkingu.... :nevem:

Screenshot_2026-01-07-17-20-03-384_com.google.android.apps.photos.jpg

Screenshot_2026-01-07-17-19-57-216_com.google.android.apps.photos.jpg

Screenshot_2026-01-07-17-19-57-216_com.google.android.apps.photos.jpg

Screenshot_2026-01-07-17-20-03-384_com.google.android.apps.photos.jpg

Popravljeno od Bini
Napisano

Manj jih košta izdelava in poskrbijo glih sam tolk, da imajo pokrit segment.

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Jaka32 napisal:

Tole...

image.jpeg

Kje je smisel, ce je samo znacka drugacna?

Pa maska spredaj je drugačna... 

Zapolnali so pri Suzukiju segment, ki ga drugače nimajo,kupce pa imajo...:nevem:

Popravljeno od Bini
Napisano
dne 6. 1. 2026 ob 20:24 je Jest napisal:

Ja, kot sem že na začetku povedal

Ni to to, jebiga

Vse na ekranu, odzivni čas ekrana mi deluje kot 10 let star android telefon, glasnost in klima morata klikat ko obračaš, predgretje baterije na čas in ne na integracijo z navigacijo

Nevem no, mene je minilo do nakupa

Najbol me pa jezi, da vsi govorijo, da je to nova mazda 6... pač NE...to je nova mazda 6e, nova mazda 6 ne obstaja

pred 8 urami je Jaka32 napisal:

Ker je dobesedno kopija Corolle, samo drugo masko ima s svojim logotom

Isto je za Mazdo2, ki je kopija Toyote Yaris, z drugo masko

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano

A lahko nekdo z mazdo 6e potrdi, da ne moreš normalno uporabljat brisalcev na ročki? Čemu pa pol služi druga ročka?

Napisano
pred 1 uro je NevLado napisal:

Najbol me pa jezi, da vsi govorijo, da je to nova mazda 6... pač NE...to je nova mazda 6e, nova mazda 6 ne obstaja

Bo Mazda 6, če vrnejo knofe pa dinota 😄

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 1 uro je NevLado napisal:

A lahko nekdo z mazdo 6e potrdi, da ne moreš normalno uporabljat brisalcev na ročki? Čemu pa pol služi druga ročka?

Lahko… ampak samo da ročni zagon… pa špricanje vode… Nastvljanje avtomatike ali intervala gre pa preko zaslona…

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 12 urami je Jest napisal:

Nastvljanje avtomatike ali intervala gre pa preko zaslona…

WTF... resno? Pa to je smrtno nevarno, da moraš na zaslonu iskat kako brisalce nastaviš. Že tako so navadno takrat take neprijetne vremenske razmere, voznik pa po zaslonu išče nastavitve za brisalce. Madness and stupidity.

• Všeč 3
  • Žalosten 1

33112_1.png

Napisano

In zakaj bi iskal nastavitve med vožnjo? Nastaviš na avtomatiko... večinoma deluje čisto OK ... Če pa kdaj ne začne brisati, pa lahko ročno prižgeš preko ročke... Ni tako grozno :P ... V časih fičkotov in katrc je bila itak samo taka ročka... samo on of, pa aktiviranje brizganja vode... pa še to so imelik nekateri avti pumpico poleg pedala za sklopko :D

lp

Thomas

image.png

Napisano

Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.

Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.

Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.

• Všeč 3
  • Ljubim 1

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Stroj moje M6 2,2 Skyactive s 175 konji se praviloma segreje na 85°C, pri nizkih temperaturah kot so aktualne morda kaka stopinja manj. Pri vožnji navzol po klancu pade na 79°C. Podobne temperature ima motor tudi poleti pri višjih zunanjih* temperaturah, morda kakšni 2 stopinji več, nič bistvene razlike.  Kakšna stopinja zraven pa pride  pri vleki prikolice ali DPF regeneraciji  - predvsem poleti. Tudi sam sem imel pomisleke, da je s termostatom kaj narobe, ampak bi naj po besedah mehanika za ta motor delovna temperatura okoli 85°C bila čistvu vredu. Je pa res da na 70°C meni temperatura ni še nikoli padla v opisani sistuaciji.
    • Tako je tudi pri CX-30.... 🤗😉
    • https://avto-magazin.metropolitan.si/novice/skakalni-podvig-do-tocke-norosti-je-star-trideset-let/
    • Ma če ma kdo možnost in voljo, da prever ECT pr hladni vožnji na 2.2 Skyactivu, bi imel že kr nekej za primerjavo. Termostat ni lih drag, sam dela z menjavo je pa kr nekej, da bi na koncu ugotovil, da so to normalne temperature za ta motor.   Se mi pa zdi, da bi se tud na -15° motor v 20km naizi vožnje moral ogret na delovno temp., pa da na spustih brez gasa ne bi smel past za tok.   Po drugi strani, kdo sploh v nulo razume te Skyactive 2.2 😉
    • In to velike, vsaj za ceno zimskih gum.... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.