Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Na poti iz porodni?nice se je nekaj sli?alo...nekaj kot le?aj. Drugi teden gre spet na servis:)

Jaz tudi ugotavljam al je guma al le?aj. No bom kmalu videl, ko gredo zimske gor.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Slivka, kaj pa je tako narobe s 3 kronam??

Napisano

Na poti iz porodni?nice se je nekaj sli?alo...nekaj kot le?aj. Drugi teden gre spet na servis:)

Pa si ziher, da ni otro?ek kaj zajamral? :P

33112_1.png

Napisano

Aja, pozabil sem pripisati ?e kri? kardana za BTjko.

Kateri uradni servis pa dela za??ito podvozja?

Mislil sem na menjavo zobatega jermena in vzmeti... vrjetno ti ga tudi niso na uradnemu servisu tankali.

Napisano

Mislil sem na menjavo zobatega jermena in vzmeti... vrjetno ti ga tudi niso na uradnemu servisu tankali.

Mislim, da vem, kaj te bega.

Eno je, ?e pelje? avto na servis k "majstru pod kozolcem", ki se mu gre, da avto ?im prej pripelje? nazaj za naslednjo re?. Drugo pa je, ?e avto pelje? k resni?nemu majstru, ki ti avto pripravi za naslednjih 120.000 km. Torej se ni menjalo zgolj zobati jermen, ampak pri mojih dizela?ih to pomeni ?e:

- olje v menjalniku in sprednjem diferencialu pri Mazdi 5

- olje v menjalniku, reduktorju, razdelilcu pogona, sprednjem in zadnjem diferencialu pri Mazdi BT-50

- zavorno olje pri Mazdi 5

- zavorno olje pri Mazdi BT-50

- olje v servo-volanu pri Mazdi BT-50

- filter zraka

- filter olja

- filter goriva

- za Mazdo 5 ?e filter kabine

- klinasti jermeni (in Mazda BT-50 ima podvojene...)

- nekaj semeringov in tesnil, da ne bo olje ?pricalo povsod naokoli

- nekaj destilirane vode v akumulator v Mazdi BT-50

Pri dizela?ih je o?itno precej ve? stvari za zamenjati kot pa pri bencinarjih. Sicer so pa vedno vsi kri?ali, da so dizela?i dragi za vzdr?evanje. In zdaj vidim, da je res. Pri bencinarjih se vse to o?itno ne menja. Potem pa ni ?udno, da je pri bencinarjih cenej?i servis. Meni so samo olja za prenose ( hipoidno olje) nalili 15 litrov...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

@Slivka, ?e ste po salonih hodili gledat nova vozila (med drugim BMW X5), potem sta ta dobra 2 Tiso?aka drobi? in je popolnoma vseeno v kateri mesec ti pridejo ti stro?ki.  :zvizga:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

@Slivka, ?e ste po salonih hodili gledat nova vozila (med drugim BMW X5), potem sta ta dobra 2 Tiso?aka drobi? in je popolnoma vseeno v kateri mesec ti pridejo ti stro?ki.  :zvizga:

Tisti denar ?aka, ?e bo slu?ajno kdaj kje katera od tovarn naredila kaj uporabnega. Zato se mi pozna, ?e so vsi ti stro?ki v istem mesecu. Sploh bi pa radi ?e kaj zraven dodali, ker o?itno bo res potrebno kupiti avtobus. Ampak je tudi tu te?ava: s ?tirikolesnim pogonom je samo eden in edini: Ford Transit... Toliko o mo?nosti izbire in zdravi konkurenci...

Tisti BMW je bil pa res uspe?nica. Kak?no faco je naredila ?ena, ko je videla ceno... To videti, to je pa res... Neprecenljivo...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Ni? ne bo pomagalo, ker bodo sve?karji hitro nadoknadili tvoj "manjko"

33112_1.png

Napisano

Dana?nja vremenska napoved je bila precej bolj?a kot potem dejansko stanje. :(

Napisano

Leta delajo svoje...

a47f537f4f98dac77884635ac36b5af4.jpg

Napisano

Noro lep razgled na Alpe, jaz pa na delovnem mestu, matrwola! :(

Napisano

Iz katere strani pa gledas sedaj Alpe? Iz soncne ali sencne :) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Tudi avstrija oglasuje sunny side of alps...

Sem ravno zadnjic videl neki ala Carinthia the sunny side of alps al tako nekako

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Sem ravno zadnjic videl neki ala Carinthia the sunny side of alps al tako nekako

Vcasih je bil nek reklamni slogan... Slovenija, na soncni strani alp :) ... >> https://sl.wikipedia.org/wiki/Slovenija,_moja_de?ela#Na_son?ni_strani_Alp_(1985)

Carinthia >>  https://www.komoot.com/collection/372/biking-at-the-sunny-side-of-the-alps-in-carinthia

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

@Boss, cca. 214.000. Jaz sem jih naredil 100k v dveh letih odkar ga imam. :)

Napisano

Morda glede na Katschberg in podobne gore :)

Napisano

Pojmanima? kako lep razgled je bil danes na Alpe z Velike planine. Z mojo najdra?jo sva ?tartala z bicikli z Raka. ?la mimo U?ivca naprej po cesti proti Zelenem robu, pa potem ?ez Ma?ik kot, Tiho dolino in do Velikega stanu, Tam je bilo samo ?e par metrov do kapelce. 

Vreme je bilo ki?asto, izlet je imel le eno napako - pri Maretu (Jar?ki dom) je bilo zaprto - ?lovek je v toplicah. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

@Boss, cca. 214.000. Jaz sem jih naredil 100k v dveh letih odkar ga imam. :)

Zato sem vpra?al, ker moj pri 270kkm je ?e ?isto lep. ?e najbolj so mi ga zjebal na servisih, ker majo verjetno mehankarji prstane na rokah.

33112_1.png

Napisano

Zato sem vpra?al, ker moj pri 270kkm je ?e ?isto lep. ?e najbolj so mi ga zjebal na servisih, ker majo verjetno mehankarji prstane na rokah.

Tudi jaz pazim, ampak glede na to, da nisem prvo lastnik, je pa? tako.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.