Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou reuč usega tega. A mi lohko kdo razloži taku, po kmečko...

Cel dan poslušam, da je zmanjkalo nafte, da je celo precej črpalk enostavno zaprtih. V Ajdovščini je omejitev, koliko se lahko toči v en avto, v Šempasu ni nafte, Na Ajševci sta obe kar zaprti, V Tolminu je omejitev 50 litrov na avto, v Mostu na Soči je zaprta,... Baje, da jih logistika matra in ne morejo dostaviti dovolj goriva po črpalkah, ker je čez vikend tranzit vse pobral.

Ne zastopm, res ne. Na avtocesti, kjer cena ni regulirana, je pa goriva dovolj in lahko toči kdor hoče in kolikor hoče brez kakršnihkoli omejitev. Pa ravno po avtocesti gre ves tranzit, sploh tovorni. in ko se en tovornjak loti tankat, natoči za vsaj 15 osebnih avtomobilov... In tam je dovolj goriva, čim pa človek zavije z avtoceste dol, je pa pomanjkanje in težave z logistiko. Ne zastopm, res ne.

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 5 minutami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm prou reuč usega tega. A mi lohko kdo razloži taku, po kmečko...

Cel dan poslušam, da je zmanjkalo nafte, da je celo precej črpalk enostavno zaprtih. V Ajdovščini je omejitev, koliko se lahko toči v en avto, v Šempasu ni nafte, Na Ajševci sta obe kar zaprti, V Tolminu je omejitev 50 litrov na avto, v Mostu na Soči je zaprta,... Baje, da jih logistika matra in ne morejo dostaviti dovolj goriva po črpalkah, ker je čez vikend tranzit vse pobral.

Ne zastopm, res ne. Na avtocesti, kjer cena ni regulirana, je pa goriva dovolj in lahko toči kdor hoče in kolikor hoče brez kakršnihkoli omejitev. Pa ravno po avtocesti gre ves tranzit, sploh tovorni. in ko se en tovornjak loti tankat, natoči za vsaj 15 osebnih avtomobilov... In tam je dovolj goriva, čim pa človek zavije z avtoceste dol, je pa pomanjkanje in težave z logistiko. Ne zastopm, res ne.

Nemci/avstrijci so se vračali iz dopustov ker je blo konc praznikov. Drgač pa so spet s sodi in cisternami hodil vsi tankat zaradi podražitev in vsak pameten prej tanka preden gre na AC al gre pa dol pa na lokalno in pol nazaj gor :). Sicer zna bit pa tud mal umetno vse narjen. Ker bi raje po višji ceni prodajal. Naslednji ukrep znajo bit lihi in sodi ali pa boni :) 

Napisano

To bomo plesali. Z vilami po travnikih, ker nafte za traktorje ni... Pa s sekirami po gozdovih, ker bo nafta tako draga, da se ne bo izšlo... Vseeno mi ni jasno, kako jim logistika nafte na avtocesti špila, že 10 km od avtoceste pa črpalka zaprta, ker ne morejo pripeljat nafte...

serviser.gif

Napisano

Kolega dela na lokalni črpalko. Je reku, da so dobili klic z vrha, da morajo dizel ročke zaklenit in dati listek gor. 

Toliko o pomanjkanju.... Narod pa kr pleše vidim 🤣

• Všeč 3
  • Ni všeč 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 18 minutami je FuManchu napisal:

Kolega dela na lokalni črpalko. Je reku, da so dobili klic z vrha, da morajo dizel ročke zaklenit in dati listek gor. 

Toliko o pomanjkanju.... Narod pa kr pleše vidim 🤣

In kaj je tu čudnega?

Dizel vozil nihče noče, tržne cene zaradi tega tudi nimajo ker jih množično prodajajo, danes je bil kar včeraj in danes je bil velik naval na avtobuse in taksije, pa med sodelavci so se tepli za proste dneve.

Očitno bomo prešli spet na par/nepar in morali čakati v vrsti.

Napisano

Jaz tudi ne verjamem, da je povsod zmanjkalo goriva, pa saj še ni najhujša sezona.

Je pa res, da morajo zaradi varnosti pumpe izklopiti prej, preden so čisto prazne. Zaradi dveh razlogov: da črpalka ne potegne zraka, še preden pa potegne zrak, ti natočiš vse možno sranje od usedlin in imaš veliko "štalo". Vem, ker sem enkrat v Nemčiji natankal takšno svinjsko brozgo, je avto komajda šel in sem vsakih 100 km dotočil premijsko nafto v upanju, da šob ne zabije. Pa po AC v četrti na 3500 rpm z dizlom cel čas.

Napisano
pred 4 urami je Slivka napisal:

Na avtocesti, kjer cena ni regulirana, je pa goriva dovolj in lahko toči kdor hoče in kolikor hoče brez kakršnihkoli omejitev.

Na avtocestnih crpalkalh je trenutno prav tako regulirana cena in je enaka, kot povsod drugje po Sloveniji…. Od jutri dalje pa na AC ne bo vec regulirana…

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 19 minutami je DonFelipe napisal:

O kakšni varnosti to govoriš?

Kaj ti je cukal da si moral vsakih 100km dotakati?

Katerega dizla si to imel?

Malo je cukal, predvsem pa nikamor ni šel. Poln plin pa smo se peljali 120 km/h (sicer bi šel 220).

Bil je 2.0 HDI, v katerega sem natankal vse možne usedline - sem potem šele videl v tistem okenčku pri točilni pipci.

In potem sem pridno dotankaval premium nafto ... in se je stanje do doma (cca. 800 km) izboljšalo.

Si pa vsekakor nisem želel zabitih šob in čiščenja ...

Napisano

Ja, vse se je dobro izšlo. Potem sem še parkrat dolil tiste aditive za čiščenje šob. Avto je delal bp do prodaje čez par let.

Napisano

Baje, da se najsmrtonosnejši virus na planetu imenuje Profit.

Bolezen, ki jo povzroča, pa se imenuje Pohlep.

Tako se govori, jaz ne vem nič o tem...

serviser.gif

Napisano
pred 19 urami je dvorjan napisal:

Ja, vse se je dobro izšlo. Potem sem še parkrat dolil tiste aditive za čiščenje šob. Avto je delal bp do prodaje čez par let.

Katere aditive si pa sipal notri?

A ti je potem spet začel nagajati oziroma cukati?

pred 13 urami je Slivka napisal:

Baje, da se najsmrtonosnejši virus na planetu imenuje Profit.

Bolezen, ki jo povzroča, pa se imenuje Pohlep.

Tako se govori, jaz ne vem nič o tem...

Dober pregovor za današnji čas, ampak ni ga čez ZKP.

LabiGT, a si dojel da ni vse v Golobiranju?

Napisano
pred 4 minutami je DonFelipe napisal:

Katere aditive si pa sipal notri?

A ti je potem spet začel nagajati oziroma cukati?

Ej, ne vem, tega je že 15 let. Ne, nikoli več ni nagajal ali cukal po tistem pripetljaju.

Napisano
pred 3 minutami je DonFelipe napisal:

A 406 ti ni rjavel?

Ni bil 406. Je bil C5 Break ... in ne, nic ni rjavel.

Edino, kar je bilo izrednih okvar v 167.000 km (sem ga imel od novega), je bilo:

- zadnji senzor višine

- prednja leva zavorna čeljust je zaštekala

- žičke v pregibu prtljažnih vrat (nehalo delati odpiranje zadnjega stekla)

- amortizerja prtljažnika

Še danes me kdaj mehanik spomni, da sem prehitro prodal najboljši avto. 😃

Napisano
pred 5 minutami je dvorjan napisal:

Ni bil 406. Je bil C5 Break ... in ne, nic ni rjavel.

Edino, kar je bilo izrednih okvar v 167.000 km (sem ga imel od novega), je bilo:

- zadnji senzor višine

- prednja leva zavorna čeljust je zaštekala

- žičke v pregibu prtljažnih vrat (nehalo delati odpiranje zadnjega stekla)

- amortizerja prtljažnika

Še danes me kdaj mehanik spomni, da sem prehitro prodal najboljši avto. 😃

Eden izmed boljših citroenov.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Aha. Je pa enak motor v tem vozilu.

Pa zelo redki si C5 Break, je več limuzin.

In kar je še najbolj zanimivo, danes bi za dizla zapravil več kot so redni servisi in je vreden.

Sem taksiral z 406 in C5 prve generacije pa je kilometer bil liter nafte, danes pa s tem ne bi nič zaslužil ; včasih je veljalo pravilo : kilometer je liter bencina, danes pa je kilometer 0,90€/km cena nafte pa je 1,8€ oziroma še enkrat več tako da se nemoreš pokriti. Kilometer bi moral tako biti vsaj 2-3€, čakalna ura pa ne 15, ampak 20€. Želim samo povedati da se dizel splača samo v kolikor si non-stop v pogonu in ga ne ugašaš, hkrati pa z današnjimi cenami kot taksist oziroma prevoznik ne preživiš saj imaš še dodatne stroške (članarine, servisi, nalepke na vozilih, ...).

Zanimivo pa da so avtobusi obstali in zamujali, folk pa jasno živčen saj se niso imeli kam dati ker je bilo prevroče in soparno.

Napisano

Jaz pa že z vidika navora ne maram bencinarjev. Jaz imam navora v Saabu skoraj kot Gallardo. Neprecenljivo:punk:

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 51 minutami je DonFelipe napisal:

Aha. Je pa enak motor v tem vozilu.

Pa zelo redki si C5 Break, je več limuzin.

In kar je še najbolj zanimivo, danes bi za dizla zapravil več kot so redni servisi in je vreden.

Sem taksiral z 406 in C5 prve generacije pa je kilometer bil liter nafte, danes pa s tem ne bi nič zaslužil ; včasih je veljalo pravilo : kilometer je liter bencina, danes pa je kilometer 0,90€/km cena nafte pa je 1,8€ oziroma še enkrat več tako da se nemoreš pokriti. Kilometer bi moral tako biti vsaj 2-3€, čakalna ura pa ne 15, ampak 20€. Želim samo povedati da se dizel splača samo v kolikor si non-stop v pogonu in ga ne ugašaš, hkrati pa z današnjimi cenami kot taksist oziroma prevoznik ne preživiš saj imaš še dodatne stroške (članarine, servisi, nalepke na vozilih, ...).

Zanimivo pa da so avtobusi obstali in zamujali, folk pa jasno živčen saj se niso imeli kam dati ker je bilo prevroče in soparno.

Kilometer 2-3 €? Zanimivo. 

Poraba recimo 10 litrov... 

Tovornjak in avtobus se vrtita max 1,5 € po km in 30 litrov porabe... 

Čakalne ure pri tovornjaku ni... Vsaj za šoferja ne...pa se na mejah po 24 ur čaka... 

Napisano
pred 1 minuto je DonFelipe napisal:

A to misliš v 9-5 2.2TDi ?

2.2 TiD ima samo 280Nm navora. Moj 1.9 TTiD stage1 Hirsch+ Tunerc remap=500Nm.

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.