Tisto zožanje je preozko, lahko bi bilo meter širše, ker je dovolj prostora in tako bi bila pretočna hitrost dosti večja!
Vidim voznike, ki sedaj ne upajo mimo tovornjaka po levi preozki špuri mimo!
Domžalčani se naj pa preusmerijo na druge lokalne ceste ki jih je 100.....
V bistvu ne,ker ne izključuje,kar se dogaja po podpisu darilne....npr. se Bini loči,in si zrihta drugo "drago"...in ko bo Bini "šel" je ona tudi dedič...in če ni dovolj dedne mase vsaj za nujni delež,kateri po zakonodaji pripada,po tem se darila vračajo....kaj to za sabo potegne si lahko narišeš...
Tukaj je izročilna boljša,ker pogojuje podpise vseh dedičev,in ker izključuje tisto,kar se po podpisu dogaja...novi partnerji ipd...
Je pa res,da si pri izročilni pogodbi običajno le posestnik,ne pa lastnik. Lastnik v tem primeru postaneš šele po smrti lastnikov,ki si posest izročili. Se pa po smrti pri izročilni ne plača davek na dedovanje.
Torej darilne so na prvi pogled super,a te lahko kasneje "glava boli",izročilna je boljša,a pogojuje podpis vseh dedičev.
Npr pri primeru moje tašče (vdove),žene in njenega brata, je notarka najprej vprašala taščo,če ima kakšnega zunajzakonskega partnerja itd...
Darila po mojem mnenju nikoli niso fajn,ker dovoljujejo izključevanje drugih dedičev,in pogosto vodijo do nestrinjanj in prepirov. Izročilna pa prisiljuje dediče v dogovor,torej se morajo vsi strinjati-tukaj vidim glavno prednost izročilne-nič mahinacij in lopovskih for....razen,če nekdo "z vezami" pri notarju namenoma hoče drugega dediča "nategniti",notar mu pa pri tem celo pomaga z zavajanjem in prikrivanjem dejstev...tako so hoteli mene,da nebi praktično nič podedovaj,se bi moral vsemu odreči,in bi bil le za denarnico...za vse tri nepremičnine,ki nikoli nebi bile moje+finančna in stvarna skrb za starše itd...da ne naštevam....stroški vse na tretjine (smo trije bratje).
A jaz sem bratoma ponudil,da lahko imata vse...čisto vse...enemu,ki je ostal doma za 10 jurjev (kar je polovica vrednosti nujnega deleža),drugemu za 2,5 jurja, ker je za hčerko z darilno pogodbo od mame "kupil" stanovanje v MB po gursu vredno 25 jurjev,in zanj "pod mizo" odštel 5 jurjev...mimogrede temu se reče utaja davka.
Za to 2,5 jurja,ker je oče teh 5 jurjev "pobasal", in na ostale vnuke pozabil.
In je oče na moje vprašanje o dedovanju,ko so si z darilnimi še za časa živega že vse pošenkali odgovoril,da bom pač dobil tisti nujni delež,če ga bom zahteval...ker so pač mnenja,da jaz,ki sem daleč v Lj dediščine "ne potrebujem"...
In ga vorašam,če se mu sploh sanja,kolikšen je nujni delež...?
In oče (izobražen-profesor glasbe itd...) ..."ja tistih en ali dva procenta,a ne?!"...
In,mu razložim,da temu ni tako...da je nujni delež zmeraj polovica enakega deleža,torej ker smo trije bratje,to znaša 1/6...kar pa je 1x več,kar sem jaz ponudil za "vse"...in jecvrgel slušalko dol...
In so šli na "natego"-sfrizirana izročilna brez vrednosti parcel itd,da ne naštevam...ostalo je zgodovina, in na koncu sem "dvignil roke" od vsega-naj imajo vse,ker očitno tistega drobiža od dvanajst jurjev in pol nisem vreden...pa bi lahko imeli vse...120 jurjev hiša+grunt pri Radgoni,5 hektarov zemlje (3 kektarji gozda) +vikend na Pohorju (tam sta si starša naredila darilne med sabo), in stanovanje v MB...
A NE za qurčevih 12.500€ drobiža niso vzeli...samo iz faušije, ker imamo že vse pošenkano,in "kaj bi nekoga izplačeval,če še nihče ni umrl"-mlajši brat,k hoče "vse", kateremu je oče pred leti z darilno podaril pol grunta+pol bajte v kateri skupaj živijo...
In na koncu,kaj so naredili....mlajši sin je po tel.pogovoru z mano,ko sem rekel,da lahko imamo po dolgih letih neke normalne odnose,a da zahtevam opravičilo vseh.....je vrnil darilo (pol bajte+pol grunta), in so naredili pogodbo o preužitku za praktično vse,ker on hoče vse,dal nebi pa nič.
Res je-žlahta je strgana plahta.
Jep-drži.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.