Skoči na vsebino

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Prehitel jih je lahko...

S hupanjem jih je opozoril nase, reakcija kolesarjev pa pokaže osebnost in kulturo. 

Napisano

Mene kot kolesarja zelo zelo zmoti če mi nekdo potrobi zadaj. Če ne spremljas prometa (vsi smo kdaj zatopljeni v kaj drugega), zna biti tako presenečenje precej nevarno. Jaz sem se sicer zr navadil , marsikateri zelenc je pa že padel zaradi tega.

Kar se pa tiče sredincev pa nebom komentiral...

Napisano

Mene kot voznika moti, ko se po AC vozim po voznem pasu ponoči in mi pacienti blendajo od zadaj, preden me prehitijo...

Načeloma kolesarju ne potrobim, ko sem pa bi s tovornjakom, sem pa vedno potrobil, ker je bil čas prehitevanja daljši...

Napisano

Mene pa kot voznika zelo moti, ko se kolesarji vozijo vštric po cesti, zraven na pločniku je pa kolesarska steza. Sploh ker jih kot udeležence prometa povsem spoštujem, so pa takoj vsi glasni pa pametni in bogi, če bi jaz kak njim ne-povšeči manever izvedu. Sem že kakšnega vprašal, če kolesarska steza ni dovolj dobra zanj. Pa štekam, da se je bolj luštno vozit vštric, ampak način razmišljanja v smislu ''ehhh nas bo že prehitu'' pa pač ni taprav.

Še rajš mam pa tiste, ki ''trenirajo'' in si omislijo spremljevalni avto, da vozijo vštric, za njimi pa še avto. 30-35km/h... resno?

• Všeč 1
  • Začuden 1
Napisano
pred 20 minutami je Shrek napisal:

Mene kot voznika moti, ko se po AC vozim po voznem pasu ponoči in mi pacienti blendajo od zadaj, preden me prehitijo...

Načeloma kolesarju ne potrobim, ko sem pa bi s tovornjakom, sem pa vedno potrobil, ker je bil čas prehitevanja daljši...

Kar se tiče blendanja; ja to je nevarno. Če si ravno takrat želel iti na prehitevalni pas, ti lahko to da misliti,da te spuščs predse. 

Trobljenje iz kamiona... Ne tega delati. Če ne verjameš, ti posodim kolo,jaz pa grem v kamion in ti potrobim ko te bom dohiteval... Pa se bo tudi videlo razliko a te prehitim z 80kmh na bočni razdalji 1m ali pa na razdalji 1,5m z 60kmh.

Sem v obeh vlogah,verjemi. Zato najraje kamiona spustim predse,tako da se umaknem na bus postsjo ipd. Oziroma že v štartu ne vozim po takih cestah.

Napisano
Pravkar je samSimon napisal:

Mene pa kot voznika zelo moti, ko se kolesarji vozijo vštric po cesti, zraven na pločniku je pa kolesarska steza. Sploh ker jih kot udeležence prometa povsem spoštujem, so pa takoj vsi glasni pa pametni in bogi, če bi jaz kak njim ne-povšeči manever izvedu. Sem že kakšnega vprašal, če kolesarska steza ni dovolj dobra zanj. Pa štekam, da se je bolj luštno vozit vštric, ampak način razmišljanja v smislu ''ehhh nas bo že prehitu'' pa pač ni taprav.

Še rajš mam pa tiste, ki ''trenirajo'' in si omislijo spremljevalni avto, da vozijo vštric, za njimi pa še avto. 30-35km/h... resno?

Jp, jaz imam druzbo dveh ali treh kolesarjev in preprosto pocakam na obrobju mesta in potem skupaj startamo. Ker se mi ne da zajebavati in nesinhrono voziti po mestu in vsak nekaj po svoje... 

Ko pa mi kdo od njih začne kaj govoriti med vožnjo pa hitro razcistimo,da ce je nujno naj pove jasno in glasno , če pa je small talk bo pa počakal do postanka. Saj v avtih se tudi ne vozimo vstric in se deremo čez okno . 

Bajk je zakon, meni je to top stvar,ampak je problem ker se marsikdo ne zaveda da je udeleženec v prometu in to zelo ranljiv. Sploh ko gre pulz v višave, je razum hitro zamegljen.

Napisano
pred 2 urama je Shrek napisal:

A to si bil ti? Drugič ti ne bom poblendal na AC... 🤗

Napisano
pred 5 urami je Shrek napisal:

Ti ki blendajo so starejša generacija,se spomnim ko je ata vozil je to počel in tudi učili so jih v A.Šoli.:prstgor:

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Shrek napisal:

?? Kdaj so to učili v AŠ?

V 50tih.(ne na AC)

Popravljeno od Bini
Napisano
dne 30. 5. 2020 ob 20:30 je Nejc1986 napisal:

Pa si jih kaj težje prehitel,zato ker so vozili 50cm bolj v levo?

A ti malo provociraš?

Ne živimo vsi v Panonski kotlini, kjer je 3 km ravne ceste, potem ovinek in nato spet 3 km popolnoma ravne ceste. Po teh naših ridah je težko dobiti toliko ravnega, da prehitiš in se še pravi čas pospraviš nazaj k desnemu robu, ker nikoli ne veš, izza katerega ovinka bo prigrmel gozdarski tovornjak in takrat enostavno ni dobro biti preveč na sredi ceste... In se tistih 50 cm precej pozna.

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 19 minutami je Slivka napisal:

A ti malo provociraš?

Ne živimo vsi v Panonski kotlini, kjer je 3 km ravne ceste, potem ovinek in nato spet 3 km popolnoma ravne ceste. Po teh naših ridah je težko dobiti toliko ravnega, da prehitiš in se še pravi čas pospraviš nazaj k desnemu robu, ker nikoli ne veš, izza katerega ovinka bo prigrmel gozdarski tovornjak in takrat enostavno ni dobro biti preveč na sredi ceste... In se tistih 50 cm precej pozna.

Ne.

Napisano
dne 31. 5. 2020 ob 10:49 je samSimon napisal:

Al pa ko mi vozi po pločniku in se mu moram kot pešec umikat.

Sepravi ko sem peš, se umikam kolesarjem.

Ko sem z autom, se umikam kolesarjem.

Daleč od tega da bi bil kolesar, nardim v enem letu manj kot vi v enem mesecu. Ampak meni trobil ni še nihče, ker se trudim bit čim bolj kulturen. Žal to ne velja za 75% kolesarjev, ki jih srečam. Ne trobim nobenemu, popizdim pa sam pri sebi kr precej.

Ista štorija je tudi z motoristi.

Napisano

Sam sem tudi kar precej na kolesu, ampak žal so/smo kolesarji kar sami krivi za 3/4 slabe volje na cestah. Dejstvo pač.

33112_1.png

Napisano
pred 3 urami je NevLado napisal:

Ampak meni trobil ni še nihče, ker se trudim bit čim bolj kulturen.

A si se mogoče vprašal zakaj? Da ti ni slučajno še nihče trobil zato, ker na kolesih nimamo avtomobilskih hup.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano (urejeno)

Bo

pred 9 urami je Boss napisal:

Sam sem tudi kar precej na kolesu, ampak žal so/smo kolesarji kar sami krivi za 3/4 slabe volje na cestah. Dejstvo pač.

Na zalost je res tako. To se sploh opazi v turisticnih mestih k je en kup rentanih koles in folku niti malo niso jasna pravila, ter kako se obnasati na cesti.

Popravljeno od Scr3am
Napisano

Včeraj sem na kratko kolesaril in za mano nek Clio, ki se me preko ovinkov ni upal prehitet (no sem pa tudi pedaliral cca. 40 kmh), za njim nek nevrotik, ki je hupal temu Cliu.

Potem se Clio opogumi in me prehiti, uni dripec zadaj (nek službeni kombi nekega podjetja), pa TIK ob moji balanci. Neka čudna provokacija.

Sem mu veselo mahal, če je fuknjen in da naj se ustavi, če je tak car. Bi mu kot bivši boksar, ki se občasno ne zna kontrolirat, bi mu z užitkom obdelal fasado in spremenil zunanjo podobo, da ga niti lastna mat nebi več prepoznala!!! Kaki dripci za volanom, jao. :(

(nasilje ni rešitev, ampak takole vožnja tik ob moji balanci, kot da me hoče zružit s kolesa, to pa ne gre).

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 21 minutami je Z M A J napisal:

Včeraj sem na kratko kolesaril in za mano nek Clio, ki se me preko ovinkov ni upal prehitet (no sem pa tudi pedaliral cca. 40 kmh), za njim nek nevrotik, ki je hupal temu Cliu.

Potem se Clio opogumi in me prehiti, uni dripec zadaj (nek službeni kombi nekega podjetja), pa TIK ob moji balanci. Neka čudna provokacija.

Sem mu veselo mahal, če je fuknjen in da naj se ustavi, če je tak car. Bi mu kot bivši boksar, ki se občasno ne zna kontrolirat, bi mu z užitkom obdelal fasado in spremenil zunanjo podobo, da ga niti lastna mat nebi več prepoznala!!! Kaki dripci za volanom, jao. :(

(nasilje ni rešitev, ampak takole vožnja tik ob moji balanci, kot da me hoče zružit s kolesa, to pa ne gre).

Taki so ponavadi največje reve in niti slučajno ne bo počakal ker ga je sram,da to počne kolesarju ki ni nič kriv da je na cesti.:nevem:. Pa več sreče prihodnjič.

Napisano

Reva gor ali dol, naj kolesarja primerno obvozi in ne bo ne slabe volje, niti nervoze.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Jaz tudi včeraj; se lepo peljem po Sostru, prostora za letalonosilko, max 1m od roba, cesta ravna in prazna. Ne,nek frajercek v prastarem Audiju a3 je moral iti 40cm mimo moje leve roke... Sem ga pravi čas videl v ogledalu in sem počasi odvijal (še bolj ) v desno...

Zanimivo; s kolesom se po ravnem peljem hitreje kot marsikateri traktor... čez Traktor ne bo nihče pizdil, ko pa marsikdo vidi kolesarja , se pa obnaša kot bik, ko mu matador pomaha z rdečo cunjo...

A smo res taka grožnja celotnemu planetu?

Saj nekateri so res pizde. Ne rečem, včasih me je sram, da se ukvarjam z enakim športom , kot nekateri posamezniki, ampak... Jaz imam tudi slabe izkušnje z doloceno vrsto ljudi, pa jih ne grem vseh povprek apriori ogrožati na cesti.

• Všeč 1
  • Jezen 1
Napisano

Sej ne da bi kogarkoli zagovarjal, ampak tale to ni naredil nalašč. Pustmo da je bumbar in da je verjetno po telefonu brskal, ampak pač tudi take je treba pričakovat, sploh, ker je ves čas počasi rinil čez črto.

33112_1.png

Napisano
pred 3 urami je Nejc1986 napisal:

Jaz tudi včeraj; se lepo peljem po Sostru, prostora za letalonosilko, max 1m od roba, cesta ravna in prazna. Ne,nek frajercek v prastarem Audiju a3 je moral iti 40cm mimo moje leve roke... Sem ga pravi čas videl v ogledalu in sem počasi odvijal (še bolj ) v desno...

Zanimivo; s kolesom se po ravnem peljem hitreje kot marsikateri traktor... čez Traktor ne bo nihče pizdil, ko pa marsikdo vidi kolesarja , se pa obnaša kot bik, ko mu matador pomaha z rdečo cunjo...

A smo res taka grožnja celotnemu planetu?

Saj nekateri so res pizde. Ne rečem, včasih me je sram, da se ukvarjam z enakim športom , kot nekateri posamezniki, ampak... Jaz imam tudi slabe izkušnje z doloceno vrsto ljudi, pa jih ne grem vseh povprek apriori ogrožati na cesti.

A veš kaj je pa meni zanimivo... da ne bo izgledalo kot trditev podajam samo moje videnje.

Jaz, razen enega Italijana, kaki dve leti nazaj, nisem opazil, da bi mi šel kdo na manj kot meter mimo. Tudi hupal mi ni še nihče in nisem opazil, da bi mi kdo kako stvar naredil nalašč. Ja se je najdla tetica, ki me je spregledala pa sem se ji usedel na havbo, pa kamionar, ki je na silo zabremzal in na hitro dal v rikverc brez da bi pogledal (tukaj bi recimo lahko bilo kritično). Tudi traktorist, ki skoraj ni zvozil 90 stopinjskega ovinka na polno je še v tej kategoriji. Ampak ostalo pa ne vem, prednost mi redno odstopajo, seveda se vsakemu zahvalim pa ne zaradi prednosti, ampak zaradi pozornosti in uvidevnosti.

Sem pa opazil nekaj drugega in to so sami kolesarji, predvsem v večini primerov polno opremljeni specialkarji, ki spadajo v kategorijo bmw/audi fahrerjev. Njihovo obnašanje je včasih res tako, da te na polno pogreje in vozniki, ko takega zagledajo je dostikrat res tako kot bi biku z rdečo cunjo mahal. Zato imam občutek, da do ostalih (recimo sam imam treking kolo in oblečene cunje za vsak dan, navadne superge, čelada in kolesarske rokavice) pa čeprav smo bistveno bolj počasni in verjetno večja ovira kot kak natreniran amater al pa polprofi, ne vzbujamo takega negativnega odziva, ki pač tumpelne v glavi spodbudi k temu, da bi malo nagajali.

33112_1.png

Napisano
5 hours ago, Boss said:

A veš kaj je pa meni zanimivo...

Se podpišem pod to. Priznam, da nisem ogromno na cesti s kolesom, v povprečju vrjetno 100-150km/mesec  (ko je sezona, pozimi dosti manj); oblečen 'normalno' (kratke hlače & mikica; čelade nimam, odkar sem zadnjo ubil v skate parku). 

Včaaasih, ko smo bili še mulci, polni samih sebe & redno počeli neumnosti na cesti je bilo par zanimivih momentov, ampak zdej ko gledam nazaj sem za velik del njih bil vsaj sokriv tudi jaz. Ampak v zadnjih 10 letih; vse bp. 

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Napisano
pred 18 minutami je S'tan napisal:

Se podpišem pod to. Priznam, da nisem ogromno na cesti s kolesom, v povprečju vrjetno 100-150km/mesec  (ko je sezona, pozimi dosti manj); oblečen 'normalno' (kratke hlače & mikica; čelade nimam, odkar sem zadnjo ubil v skate parku). 

Včaaasih, ko smo bili še mulci, polni samih sebe & redno počeli neumnosti na cesti je bilo par zanimivih momentov, ampak zdej ko gledam nazaj sem za velik del njih bil vsaj sokriv tudi jaz. Ampak v zadnjih 10 letih; vse bp. 

Kupi čelado asap, ker nesreča nikoli ne počiva.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.