Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zajebavam se s tem istop sistemom po menjavi akuja. Nekako mi ne rata, trenutno mi lučka ne utripa samo piše da istop ni ready. Kaka ideja?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Napisano

A ni neka fora pri menjavi akumulatorja, se ne spomnem kaj a je tukaj bilo že napisano! Če je to kar mislim, da je.... 🤔

Mogoče se kdo oglasi, ki je že sam menjal akumulator. 🤔

Napisano

Je ja. Sem šel že 2x skozi to pa se mi ustavi pri utripajoci zeleni istop lucki. .

Sedaj sem dal še 1x kleme dol iz akuja pa da vidimo. Sicer pa b sedaj vem kako se ta utripajoča luč ugasne, če pa potem istop ne bo delal pa Tut ok... marsikdo bi si želel da ne dela

Napisano

To ne vem , ne vem kje bi to naredil. Nekaj se resetira samo mi nekak ne dela.

Napisano

Kaj bi nekateri dali za trajni izklop i-stopa 😅 Sedaj samo še pogruntaj kako lučko izklopit 👌

Napisano

Mal se moraš peljat. I-stop se sam uči. Tako so mi rekli pri mehaniku za mazde, ko sem se zanimal za menjavo akumulatorja. Poročaj, če je to res.

Napisano
Kaj bi nekateri dali za trajni izklop i-stopa  Sedaj samo še pogruntaj kako lučko izklopit 
Lučka je sedaj off nič ne utripa.

Mal se moraš peljat. I-stop se sam uči. Tako so mi rekli pri mehaniku za mazde, ko sem se zanimal za menjavo akumulatorja. Poročaj, če je to res.
Hja naredil sem ene 20km pa ni bil ready še. Mislim da bom tako pustil. Nič ne sveti, nič ne utripa... Samo istop pač ni ready

Napisano
pred 55 minutami je SpEkTr napisal:

Lučka je sedaj off nič ne utripa. emoji2.png

Hja naredil sem ene 20km pa ni bil ready še. Mislim da bom tako pustil. Nič ne sveti, nič ne utripa... Samo istop pač ni ready emoji23.png

Se bo sam naučil, ne skrbi ;) 

Če te jebe, daj kleme dol za 2 uri

Potem pa nazaj vozit, pa bo

Razen če nisi napačen aku kupil :D

Napisano

Vse tri šestice na zimskih gumah... 

Čez vikend pa še zimske gumijaste tepihe not, pa bojo avteki pripravljeni na zimo... 

Napisano
pred 53 minutami je SpEkTr napisal:

A je lahko napačen? Topla stop & go.

aha je agm, dobro, pol ni panike

Napisano
pred 19 minutami je Bini napisal:

Zavesce si montiral....😊 😂🤣

Hec, 🫣😉

Sem sem. Pa metlice brisalcev za sneg tud... Pa lopato in sekiro... 

Napisano
pred 14 urami je SpEkTr napisal:

EFB je pomoje.

Po 7letih izdahnik aku, menjal z yuaso baterijo, pred menjavo sem jo priklopil in lepo počasi polnil do 100%.

Prav tako menjal hladilno tekočino.

Postopek po menjavi baterije:

- odklopi minus na bateriji on senzor na minis klemi.

- odklopi +

- menjaj baterijo

- priklopi +

- priklopi - brez senzorja (senzor mora vit odklopljen vsaj 5min

- po 10sekindah ko priklopis minus priklopis se senzor

- pusti odprt pokrov motorja

- gres v avto das kontakt pocakas 15 s ampak ne vec kot 1min, pritisnes in drzis istop 10s utripa istop zeleno.

- zapri pokrov motorja

- vklopi avto naj laufa prostem teku da se zagreje pocasi na delovno temp. ,ko se zagreje zavrti volan skrajno levo in desno potem na sredino.

- izklopi avto.

- sledece korake moras narediti v roku 25s:

- kontakt, v roku 5s pritisni in drzi istop za 3s.

- vklopi avto

- pritisnes in drzis istop za 3 s

- pocakas da i stop neha utripati zeleno.

-  vgasnes avto.

Gres na probno voznjo.

Napisano

Sem včeraj naredil tako, edino da sem prej pokrov motorja zaprl. Če to igra kaj veze, sicer pa sej pravim, napake ni nobene, i-stop lučka tudi ne sveti ,samo ready še ni, to pa bogve zakaj ni :)

Napisano
pred 3 minutami je SpEkTr napisal:

Sem včeraj naredil tako, edino da sem prej pokrov motorja zaprl. Če to igra kaj veze, sicer pa sej pravim, napake ni nobene, i-stop lučka tudi ne sveti ,samo ready še ni, to pa bogve zakaj ni :)

Če še ni ready potem ni ok. Nima novih vrednosti, in če pogledaš ikone klima baterija motor, nimas motorne ikone pobarvane modro, kar pomeni da je ecu v fazi ogrevanja, kar ni ok. Nima novih vrednosti, kar je slabo za motor in za baterijo, ker ne polni s pravilno vrednostjo, ti lahko baterija crkne v roku pol leta. Isto kot pri vw ce ne vneses kode ob menjavi.

Napisano

Akumulator se tam ni pobarval v modro, motor je bil. Ja chatko pravi da se bo naučil sam

Bom probal še 1x sedaj

Napisano

Malo update za mojo g165. Avto mi zadnje case stoji, če bo šlo tako naprej bom letno z njim naredil 3000km. Ampak vzdržuje se pa normalno kot da se vozi. Od junija do sedaj menjano sledeče:

- olje in oljni filter motr(2x (junij in november)

- olje v menjalniku (2 krat)

- menjana sklopka

- zracni filter

- klima filter

- zavorna tekocina

- svecke

- tuljave (mikrocukanja vec ni)

- jermeni (napenjalec in jermeni so bili menjano na 90000km, sedaj sem menjal samo jermene)

- klima dopolnjena in menjano olje

- hladilna tekocina

Avto ima 130000km, vse na seznamu menjano preventivno. Ampak uzitek v voznji pa se zmeraj enak kot prvi dan.

pred 1 minuto je SpEkTr napisal:

Akumulator se tam ni pobarval v modro, motor je bil. Ja chatko pravi da se bo naučil sam emoji2.png

Bom probal še 1x sedaj emoji2.png

Pa imas dovolj poln aku? Moj je bil na 75 ko sem ga prinesel domov. Verjetno stojijo v skladiscih in s casom zgubi.

Napisano

Lahko da. Ga bo počasi avto napolnil upam. Ja sedaj ob odprti haubi utripa potem rumeno namesto zeleno. Lahko da je res premalo poln še.

Napisano
pred 1 minuto je SpEkTr napisal:

Lahko da. Ga bo počasi avto napolnil upam. Ja sedaj ob odprti haubi utripa potem rumeno namesto zeleno. Lahko da je res premalo poln še.

Odklopi pole in zmeri z multimetrom.

Napisano

Ampak sedaj je vsaj aku obarvan modro, ko se bo motor ogrel se bo še motor pa bo mogoče potem ready . Zgleda je res fora v haubi

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Meni osebno je zunaj in notri top z izjemo zaslona, ki je prevelik in da ni fizičnih gumbov za klimatizacijo..... 🥴Cena je tudi top za to kar dobiš!  Aja, pa prevelika je pol metra za moje potrebe... 
    • To ti bojo zrihtal kot za hec, boš videl, da nebo problema.... 👍😉
    • Ampak sedaj je vsaj aku obarvan modro, ko se bo motor ogrel se bo še motor pa bo mogoče potem ready . Zgleda je res fora v haubi
    • Aha🧐...brihten dečko😃👍...tako najceneje pride😄...nucaš,in božičku naročiš...pol pa naj on plača😁 Sam čudno,k pol je denarnica vseeno nekam prazna🤨...ziher so to "babe" krive🧐   Pohvala-to so lepi prispevki😃👍   Pa bom še jaz pristavil lonček... Tudi zame se v Lidl-u kdaj kaj zanimivega najde... Lih tako v trenutni Parkside akciji-vzmetne spone.   Komplet vpenjalnih primežev | LIDL WWW.LIDL.SI Parkside Komplet vpenjalnih primežev - za vpenjanje in pritrjevanje obdelovancev fleksibilna čeljust iz...   Vzel dva 12-delna seta, k tiste druge so že zelo velike za moje potrebe...in ker itak imam mizarskih itd.spon že veliko,pa ne rabim tako ogromne. Za 4,99€ res bomba. Preseneča me pa res lepa izdelava,ker taki plastični odlitki za mali cvenk imajo pogosto ostre robove,ki se jih le težko rešiš...tukaj pa vse prijetno na otip👍...ni dvokomponentna varianta kot pri npr. Wolfcraft-ovih...a imajo slednje tudi "drugačno ceno" (glej sliko zajeto letos Julija v Bauhausu. 40 in 60mm ravne in 40mm kotne)...nič čez Wolfcraft...bom sigurno kdaj kakšne se kupil,a za kaka "umazana lepljenja ipd,da ti spon ni škoda,bodo Lidlove lih taprave... In še nekaj zanimivega!!!-ne smrdijo po "china plastiki"...res presenetljivo...res nimajo nikaakršnega vonja!!!!😲 Imam že dooooolga leta tudi podobne od Lux-a (Obi).. so tudi ok.....in seveda tudi veliko klasicnih,enoročnih,za šine itd. od Bassey-a (top shit roba) in Wolfcrafta....moram pohvaliti tudi t.i.Kliclamp iz magnezija🧐 od Bassey-a...res presenetljive spone. Tudi iz Lidl-a sem nekdaj kupil cevne litoželezne spone za 3/4" cevi..za cvenk bomba...ko jih lidl ponudi,jih hitro zmanjka...folk že ve,kaj kupuje...jih imam že kakih 20kom.🤔....več kot vredne cvenka👍   Drži pregovor..."spon ni nikoli preveč"!!!   Sedaj pa slike-prijeten ogled želim😉
    • Odklopi pole in zmeri z multimetrom.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.