Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

A ima še kdo tako pospravljeno armaturo kot tale avto, ki sem ga srečal v Ljubljani? Motor je bil še topel .. 😂

image.png

image.png

Kaj še vse mora imei na tleh....😲

Napisano

Pred časom sem se spraševal, čemu so prefarbali ločilne prekinjene črte za kolesarske pasove z grobo barvo, ki daje občutek, da se voziš po makedamu. In dejansko tole ne more biti naključje, saj je taka barva uporabljena povsod, kjer so ceste preozke.

Informacije sem dobil od osebe, ki je v skupini na MOL-u, ki se ukvarjajo s tem problemom. Zadeva nima nobene niti najmanjše varnostne vrednosti, niti ne omogoča večjo pretočnost, ampak ima zgolj in smo ekonomske učinke. Kot mi je bilo razloženo je pri ožjih cestah in nerazumevanju voznikov, kaj sploh je kolesarski pas, privedlo do tega, da so vozniki večino časa vozili z desnima kolesoma točno po tej ločilni črti, ker večina neukih telebančkov pač ne razume, da je ta pas v souporabi in ga lahko uporabljajo vsi udeleženci v prometu.

V glavnem, velika večina je zaradi preozkih cest torej vozila po tej črti in zato se je obraba barve tam povečala in dejansko bi bilo potrebno konstantno obnavljati to barvo, kar seveda stane. Tako so naredili odločitev, ki ima dvojni učinek - uporabljena je bila gostejša, debelejša barva s hrapavim učinkom, ki se kasneje obrablja in poleg tega, zaradi neprijetnega občutka se jo vozniki izogibajo. Zdej bolj butasti silijo proti sredini v nasproti vozeče, ostali pa vseeno zapopadejo, da je z desnima kolesoma potrebno vozit po samem kolesarskem pasu in ne po črti.

Ta razlaga pije vodo, saj tam, kjer so ceste širše in je med sredinkso črto in črto za kolesarski pas dovolj prostora so te črte narisane z običajno gladko barvo.

Torej, toliko o tem koliko se jim gre za varnost. Gre se samo zato, da upravičijo denar s strani EU, namenjen varnosti in tako, da so stroški najmanjši projekt pa dokončan in sredstva porabljena.

• Všeč 1
  • Hvala 1

33112_1.png

Napisano

nullRavnokar videl na FBju

Škoda besed za voznika, je pa vsaj avto lep :)

image.png

• Zmeden 1
  • Žalosten 1
Napisano

Alex bo rekel, da je to itak en Slovenc, ki živi v Italiji al pa Romun.

33112_1.png

Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Alex bo rekel, da je to itak en Slovenc, ki živi v Italiji al pa Romun.

Ne, vem, da Italijani nimajo tega razvrščanja. Ponavadi, ko je kolona, smo sami tujci tako razvrščen.ob robovih ceste. Čeprav je tudi res, da se tudi pri njih zadnje čase vse bolj to uveljavlja. 

Napisano

Ne vem, ampak sej ni važn a majo al ne, ampak če vidiš, da se vsi takole razporejajo, vsak z IQ-jem več kot 70 bo razumel, da se niso takole umaknili zarad njega. Sploh, kadar si v drugi državi, kjer vsi ljudje nekaj počnejo z razlogom. Če pa se nekdo počuti vzvišenega, večvrednega egoista pol pa vidimo takele prizore. 

• Všeč 3
  • Zmeden 1
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Ne vem, ampak sej ni važn a majo al ne, ampak če vidiš, da se vsi takole razporejajo, vsak z IQ-jem več kot 70 bo razumel, da se niso takole umaknili zarad njega. Sploh, kadar si v drugi državi, kjer vsi ljudje nekaj počnejo z razlogom. Če pa se nekdo počuti vzvišenega, večvrednega egoista pol pa vidimo takele prizore. 

Saj tudi v Italiji, kjer je omejitev na avtocestah 130, naši pacienti in še kaki vzhodnjaki skoraj edini delajo neumnosti po avtocesti. In divjajo. 

Najbrž se tudi naši Janezi počutijo tam vzvišeni in egoisti, ko s svojimi mečkami in bmw-ji paradirajo po levem pasu. 

Ali ne vidijo, da niso na naši avtocesti? 😉

Napisano

Po Aleksivih besedah sodeč, je makaronar to naredu upravičeno. Vrnil nam je milo za drago... 

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 12 urami je Alex napisal:

Saj tudi v Italiji, kjer je omejitev na avtocestah 130, naši pacienti in še kaki vzhodnjaki skoraj edini delajo neumnosti po avtocesti. In divjajo. 

Najbrž se tudi naši Janezi počutijo tam vzvišeni in egoisti, ko s svojimi mečkami in bmw-ji paradirajo po levem pasu. 

Ali ne vidijo, da niso na naši avtocesti? 😉

No pol pa nam ti razloži kaj se dogaja v glavah takih kot je tale Italijan na sliki. Recimo vidi, da so se vsi razmaknili in stojijo. Očitno ti razumeš Italijane mi ostali jih pa ne in nam ni jasno kak pacient mora biti, da se takole obnaša. :nevem:

Mi je pa zanimivo kak znaš opravičit vsaka taka abotna dejanja v stilu sej je en drug pa v Italiji tud drvel. 🙄

33112_1.png

Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

No pol pa nam ti razloži kaj se dogaja v glavah takih kot je tale Italijan na sliki. Recimo vidi, da so se vsi razmaknili in stojijo. Očitno ti razumeš Italijane mi ostali jih pa ne in nam ni jasno kak pacient mora biti, da se takole obnaša. :nevem:

Mi je pa zanimivo kak znaš opravičit vsaka taka abotna dejanja v stilu sej je en drug pa v Italiji tud drvel. 🙄

Saj ga ne opravičujem. To je bil pač en pacient kot mnogo drugih naših, ki se obnašajo enako in pametno po sredini prehitevajo. Se še dobro spomnim lani, ko so bile dnevno kolone proti Ljubljani, ko je en naš pacient z porsche macanom tako vozil po sredini, ko smo se ostali razvrstili in so ga kamionisti blokirali tako, da, so z obeh strani zapeljali proti sredini ceste. Za njim si prišli policisti in sledila je verjetno ustrezna kazen. Smo bili pa mi ostali, ki smo šli mimo zelo veseli z nasmehi na ustih. 😊

Napisano

Če bi bilo po moje, bi taka dejanja, ki niso naključna ozirona ne nastanejo samo zaradi nepazljivosti ali zmedenosti lepo kaznoval z odvzemom vozila. Recimo za tri mesece, naslednjič pa za stalno in prodat na dražbi. Bi zelo zelo hitro marsikomu ego hitro omejil, da bi ratal čist pridkan.

33112_1.png

Napisano

Vsaka vožnja po odstavnem pasu je popolnoma nepremišljeno dejanje, ki se folk sploh ne zaveda, kaj lahko je, če je. Vsakodnevno vidim ustavljanje na odstavnem pasu, ne predstavljam si, da priletiš v stoječo oviro, vsaj danes na relaciji NM-LJ 2 avta na odstavnem pasu. :( 

Napisano

Danes poppoldan med voznjo od Kp do Lj sem v razmiku 15min videl 3 avte, ki jih je obrnilo oz so zleteli s ceste zaradi rahlega deza (dez je zacel mocneje padati in s tem poslabsal vidljivost sele od Postojne naprej ampak tam vec ni bilo letalcev).

Najprej bmw ki je flipersko pustil prednji odbijac ob desni ograji nato pa pristal v levi ograji na prehitevalnem pasu. Ta je bil v smeri Lj, nato pa se en bmw pofdobno kot ta vendar v smeri Kopra. Nazadnje pa sem prav tako na nasprotni smeri videl se enega audija, ki je uspel zleteti cez ograjo v jarek ob avtocesti. 

Po moji oceni nikjer ni bilo nekih hujsih poskodb razen zmesarjene plocevine...

Ampak vzorec udelezenih avtomobilov pa je cisto klisejski...

• Haha 2
  • Začuden 1
  • Žalosten 1
Napisano

Sej ni treba, da je samo BMW al pa Audi, lahko je recimo tud Porsche z nemškimi tablicami al a tud recimo Citroenovo kapelca na štirih kolesih. Skupna točka, vsem se blazno mudi

• Začuden 1
  • Žalosten 2

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Sej ni treba, da je samo BMW al pa Audi, lahko je recimo tud Porsche z nemškimi tablicami al a tud recimo Citroenovo kapelca na štirih kolesih. Skupna točka, vsem se blazno mudi

Dobr da ima m6 troblo kot se spodobi, jah....po lj obvoznici je kar rodeo😉😂🤣, sem navajen tega....

Napisano
pred 13 urami je MPero napisal:

Danes poppoldan med voznjo od Kp do Lj sem v razmiku 15min videl 3 avte, ki jih je obrnilo oz so zleteli s ceste zaradi rahlega deza (dez je zacel mocneje padati in s tem poslabsal vidljivost sele od Postojne naprej ampak tam vec ni bilo letalcev).

Najprej bmw ki je flipersko pustil prednji odbijac ob desni ograji nato pa pristal v levi ograji na prehitevalnem pasu. Ta je bil v smeri Lj, nato pa se en bmw pofdobno kot ta vendar v smeri Kopra. Nazadnje pa sem prav tako na nasprotni smeri videl se enega audija, ki je uspel zleteti cez ograjo v jarek ob avtocesti. 

Po moji oceni nikjer ni bilo nekih hujsih poskodb razen zmesarjene plocevine...

Ampak vzorec udelezenih avtomobilov pa je cisto klisejski...

Slabe gume. 

Napisano

Fantje, da se mi ne bo zaletelo 😂 Prosim ne čez voznike bmw in audijev 😊😉 Bi se kr strinjal z Alexom, da so imeli slabe gume.

pred 18 urami je Boss napisal:

Citroen pa zmaga, kral 😮 

• Všeč 1
  • Haha 2

Napisano
dne 15. 4. 2023 ob 21:04 je Boss napisal:

Ta šiška uvoz sem tudi že jaz doživel marsikaj :( 

"fak kam pa grem aja sej res v šiško joj morem dol"... ko da se zadnji trenutek spomniš?

Napisano

Evo, dva neprilagojenca - eden, ki mu je vseeno pa kr v rdečo, drugi pa z nelegalnim skuterjem, po dvopasovni cesti z vsaj 40km/h. Škoda, da nimam zadnje kamere, ker je ta drugi neprilagojenec, kr neki odpiral in loputal z vrati od prvega neprilagojenca. V glavnem road rage v vsej svoji pristnosti.

33112_1.png

Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Evo, dva neprilagojenca - eden, ki mu je vseeno pa kr v rdečo, drugi pa z nelegalnim skuterjem, po dvopasovni cesti z vsaj 40km/h. Škoda, da nimam zadnje kamere, ker je ta drugi neprilagojenec, kr neki odpiral in loputal z vrati od prvega neprilagojenca. V glavnem road rage v vsej svoji pristnosti.

Hahaha gold. Also m6 rdeča limo na koncu posnetka :bravo:

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.