Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jaz bi sam rad povedou da obožujem komentarje na tem forumu, vsak dan so bolj na nivoju, upam da novinci ki pridejo se ne ustrašijo nas bukslov :lol:

• Všeč 1
  • Haha 2
  • Ljubim 3
  • Hvala 1
Napisano
pred 54 minutami je skritikrt napisal:

.pravijo,da je najlepsi moški čar elektri-čar...jaz pa trdim,da ni res,in da je to železni-čar

@Alex bo pa rekel...muzi-čar😄👍😉

pred 15 minutami je NevLado napisal:

Jaz bi sam rad povedou da obožujem komentarje na tem forumu, vsak dan so bolj na nivoju, upam da novinci ki pridejo se ne ustrašijo nas bukslov :lol:

Po vseh avtocajtngih in testih pravijo,da so pri Mazdi mal "usekani"...in normalno,da se spodobi,da firmi ne delamo sramoto...lih na Mazdinem forumu...kako bi pa to izgledalo...bi novinci prec mislili..."vse poštirkano" kot pr VW-ju🧐🤮

• Všeč 3
  • Haha 2
Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:

Ne vem...ženske pravijo,da un na baterije dlje zdrži...sam ko so prazne je pa konc z veseljem😄

Zato so bojda varta zakon, ker na koncu še stečejo.....🤣

• Haha 5
  • Zmeden 1
Napisano
pred 31 minutami je skritikrt napisal:

@Alex bo pa rekel...muzi-čar😄👍😉

Po vseh avtocajtngih in testih pravijo,da so pri Mazdi mal "usekani"...in normalno,da se spodobi,da firmi ne delamo sramoto...lih na Mazdinem forumu...kako bi pa to izgledalo...bi novinci prec mislili..."vse poštirkano" kot pr VW-ju🧐🤮

Čakaj zdaj ko se oglasi "kmet an s hribu doma" :)

• Všeč 2
  • Haha 3

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 4 urami je godlike napisal:

Žal smo v obdobju baroka in tukaj ni prostora za realizem. 🫣

O je je, samo se mu danes reče nadrealizem ali surrealizem.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 36 minutami je Z M A J napisal:

Čakaj zdaj ko se oglasi "kmet an s hribu doma" :)

To un,k ma skoz lopato sabo...in bo vsakemu eno okol kepe z njo😯...samo za to,ker mora ICE-VWja prenašati...🥺

Kaj bi šele bilo,če bi imel npr. ID-4🙄

Popravljeno od skritikrt
Napisano (urejeno)
pred 21 urami je dvorjan napisal:

Cena ni skrivnost, ni pa za javno objavo. Jaz znam kupovati vozila, tako nova kot rabljena. Še za vsako novo kupljeno vozilo sem dobil vsaj 25 % popusta - koliko od vas lahko temu parira?! Pri rabljenih pa zna biti manevrskega prostora še več ...

Glede realizma: mi se bomo s tem avtom povsem realno vozili, tako kot smo se s Smartom, pa še kam dlje se bomo zapeljali. In tudi če se nam kdaj primeri postanek na javni e-polnilnici, to za nas ne predstavlja konec sveta. Raje to, kot vsak teden pustiti kupček denarja Petrolu in Arafatom. Ob sedanjih cenah elektrike se bomo na letni ravni vozili za <3€/100km. Pa če se nas elektro usmili s soglasjem, pride še sončna elektrarna - in z njo praktično brezplačna vožnja.

Nekateri pa boste vmes še naprej teoretizirali, da elektromobilnost ni za nikamor. Vsakemu svoje.

Super, srečno vožnjo in veliko kilometrov s čimmanjšo porabo :). Tudi sam razmišljam in gledam električne avte, a zaenkrat imam v planu nabavit v naslednjem letu, ko bo moja mazda stara 4 leta in bo še eno leto v garanciji. Zaenkrat sem se zelo zagrel za Megana E-tech 160 kw motor in 60kw/h baterija...rad bi, da ga polnim vsaj na 3-4 dni, saj delam 70 km na dan (zato vsja 54-60 kw/h baterija)...imam pa tud elektrarno od lanskega maja tako da zato gledam električarja...mislim, da bo zadosti še ravno za en avtomobil in za mojih cca. 20.000 km na leto...prav tako razmišljam, da bi vzel kakšni 2 leti starega, na baterijo je itak 8 let garancije?

Popravljeno od tommaazz
Napisano

Ja, letos so se rabljeni EV občutno pocenili.

No, tudi nove že dajejo v akcije s ceno do 35.000€, da se "ulovi" kar največja subvencija. Največje presenečenje - zdaj je pod 35 jurjev ceno spustila še Toyota za BZ4X, čeprav je ta avto prej stal 50+ jurjev. Očitno imajo še lufta. Pa avto ni tako oskubljen, kot sta Cupra Born ali pa Škoda Enyaq ...

Glede na to, da zdaj voziš CX-30, bo Megane E-Tech kar pravšnja zamenjava, sploh ta različica, ki jo omenjaš. Edino tvoje razmišljanje, da bi vzel večjo in dražjo baterijo zgolj zato, da boš avto filal na 3-4 dni, ne razumem najbolje. Če je 70 km/dan to, kar počneš celo leto, potem ni potrebe po veliki bateriji. Lahko prihraniš lep kupček denarja. Priklop na polnilnico vzame par sekund in se sploh ne pozna, če boš to počel vsak tretji namesto četrti dan.

Napisano
Pred eno uro je dvorjan napisal:

Ja, letos so se rabljeni EV občutno pocenili.

No, tudi nove že dajejo v akcije s ceno do 35.000€, da se "ulovi" kar največja subvencija. Največje presenečenje - zdaj je pod 35 jurjev ceno spustila še Toyota za BZ4X, čeprav je ta avto prej stal 50+ jurjev. Očitno imajo še lufta. Pa avto ni tako oskubljen, kot sta Cupra Born ali pa Škoda Enyaq ...

Glede na to, da zdaj voziš CX-30, bo Megane E-Tech kar pravšnja zamenjava, sploh ta različica, ki jo omenjaš. Edino tvoje razmišljanje, da bi vzel večjo in dražjo baterijo zgolj zato, da boš avto filal na 3-4 dni, ne razumem najbolje. Če je 70 km/dan to, kar počneš celo leto, potem ni potrebe po veliki bateriji. Lahko prihraniš lep kupček denarja. Priklop na polnilnico vzame par sekund in se sploh ne pozna, če boš to počel vsak tretji namesto četrti dan.

Ne vem gledam iz vidika, da baterijo "čim manj obremenjujem" s polnjenjem vsak dan ali dva...se mi zdi, da na dolgi rok je sigurno boljše tako, kot manjša baterija in polnjenje vsak dan. Pa megane nima manjše baterije z močnejšim motorjem, 96kw pa se mi zdi premalo, čeprav so električni, rad bi da me malo zalima ko ga stisnem :) . Toyota bi bila tudi zanimiva samo koliko berem je nadpovprečno požrešna...čakam kakšna bo Toyota Urban EV, ki naj bi prišla konec leta. Glede na teste je megane zelo dober tako po vožnji ter izkoristku...če bi bila EV CX-30 z recimo 50-60kw/h baterijo ter 150 kw bi bilo top...Je pa zanimiva še ena stvar pri teh baterijah...recimo LFP baterije, ki jih ima BYD, tesla (pri novejših modelih), MG 4 (manjša 51 kw/h baterija), za te baterije celo priporočajo polnjenje do 100% saj niso občutljive in naj bi bile manj vnetljive, prenesejo več ciklov ponjenja/praznjenja a imajo pozimi manjši doseg avtomobili s to baterijo. Bom videl kako bo čez kakšno dobro leto stanje na trgu, najbolj me zaenkrat odbija, da mi baterija crkne ter da bodo imeli avtomobili stari 6 let in več malo ceno ravno zaradi baterij...je pa res, da so vedno cenejše za zamenjavo, sicer pa bi naj zdržale 10-15 let na papirju :) 

Napisano

Če delaš 20.000 km letno, te degradacija baterije nima kaj skrbeti.

Seveda je lepše imeti 160 kW kot 96 kW moči in 60 namesto 40 kWh baterijo, ampak to poleg višje nakupne cene pridela kar lep dodatni znesek tudi pri zavarovanju.

Napisano (urejeno)

Zavarovanje je postranski faktor. Če imaš denar za novi avto, boš tudi imel za zavarovanje.

Smo forum ljubiteljev vozil in kot takšni pogosto vozimo bolj močne avtomobile.

Seveda pa dražja nakupna pomeni višje zavarovanje, druga lestvica pa so kw. Ampak ja, a voziš avto z majn opreme, da bo zavarovanje ugodnejše?

V avtu preživim določen del dneva in naj ne bo ta čas muka 😎

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 15 minutami je godlike napisal:

Zavarovanje je postranski faktor. Če imaš denar za novi avto, boš tudi imel za zavarovanje.

Smo forum ljubiteljev vozil in kot takšni pogosto vozimo bolj močne avtomobile.

Seveda pa dražja nakupna pomeni višje zavarovanje, druga lestvica pa so kw. Ampak ja, a voziš avto z majn opreme, da bo zavarovanje ugodnejše?

V avtu preživim določen del dneva in naj ne bo za čas muka 😎

zelo podobno je z gumami.....postanem živčen (oz. ne sodelujem v debati), ko se začne, koliko si dal za gume, a bi dal 100€ več za michelinke ali ene druge.....cccc, gume, najbolj pomemben faktor, avto za 30+....pol pa ali bi dal 500 ali 700 za gume....za 4.sezone....torej govorimo o mogoče 10€ na mesec razlike....kr neki....

• Všeč 4
  • Ljubim 3
Napisano
pred 11 urami je sportman333 napisal:

zelo podobno je z gumami.....postanem živčen (oz. ne sodelujem v debati), ko se začne, koliko si dal za gume, a bi dal 100€ več za michelinke ali ene druge.....cccc, gume, najbolj pomemben faktor, avto za 30+....pol pa ali bi dal 500 ali 700 za gume....za 4.sezone....torej govorimo o mogoče 10€ na mesec razlike....kr neki....

Enako. Ni mi jasno, zakaj folk špara na gumah. Za zavorne diske in ploščice hočejo vsi  le najboljše, gume pa so "postranska" stvar. 

• Všeč 5
  • Ljubim 1

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Enako. Ni mi jasno, zakaj folk špara na gumah. Za zavorne diske in ploščice hočejo vsi  le najboljše, gume pa so "postranska" stvar. 

To pa ti najbolje veš iz prve roke. 😁

• Haha 1
  • Zmeden 1
Napisano

To bo pri nas na voljo ravno takrat, ko ne boš več mogel voziti več 🤣

• Všeč 1
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 17 minutami je godlike napisal:

Pa res ja. 2 samo menja, sem že pozabil 😆

??? 

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

??? 

Nisi ti govoril, da menjaš 2, pa naslednjo leto drugi 2?

Tak imam nekje v spominu, lahko da sem se vsekal....

Napisano
pred 2 urama je dvorjan napisal:

Evo, tudi ultra hitro polnjenje je že nared.

Spredaj je kot kakšen hitri vlak na kitajskem.... 🧐😉

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Alex napisal:

??? 

Ni mi dalo mira in sem našel:

dne 2. 2. 2023 ob 8:26 je Alex napisal:

Jaz zamenjam "premijske" gume običajno po treh sezonah. Pač je za moj okus takrat čas za menjavo pa četudi niso gume trde. Tako bom letos zamenjal prednji dve GY na mazdi 6 z novima GY F1 assimetric 6. Ni toliko štos v tem, da divjaš z avtom ampak občutek sigurnosti do izrabljenosti. Pa robovi se na takšnih gumah nikoli ne obrabijo nesorazmerno z sredino. 

Popravljeno od godlike
Napisano (urejeno)

Špara na gumah, kar pravi da ne razume. To je tudi @Janez007 verjetno mislil.

In noben mi ne bo rekel, da menjava samo dveh gum ni šparanje.

Popravljeno od godlike
Napisano

Če menjaš dve in ostale dobre dve ne, ni to šparanje ampak razuno in skrbno ravnanje.... :prstgor:

Drugače je pa za moje pojme šparanje pri gumah to, da kupiš neke čungalunga gume za pol cene, ki so na testih tam nekje na koncu ali pa jih sploh ni zraven. 😊

Gledam ene prestižne znamke s po 300 in več konj in vozijo gume, ki jih sploh ne poznam in nikoli nisem slišal za njih, to je ŠPARANJE za moje pojme.... 🫤😉

Napisano

Kak lahko trdiš, da 4 enakormerno vožene gume, sta 2 dobri in za menjavo in 2 ne?

No je še druga možnost, ker si menjal dve dobri gumi po nepotrebnem.

Razumno je menjat 4 in v drugo me ne boš prepričal.

In nismo se menli o čunga lunga gumah in tudi ne mojstrih z močnimi avti in poceni gumah.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.