Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Se že kažejo konstrukcijske napake sodobnih avto polnilnic. Na kablih bi morala biti stalno prisotna napetost (400 ali 800V) in pa takojšnja sposobnost maksimalne moči. Bi morali cigoti po vsakem ščipanju iti po nove klešče.

SIOL.NET

V zadnjih dneh so neznanci z več slovenskih ultrazmogljivih električnih polnilnic odrezali polnilne kable. Glavni povod za krajo je baker, ki se...

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

Bi morali cigoti po vsakem ščipanju iti po nove klešče.

... pa po novga cigota.:nevem:

33112_1.png

Napisano

Imeti moraš 100KWh baterijo, pa nobenega kufra na strehi pa ne 4ih koles na vlečni kljuki, pa pri tem ne vozit čez 130 tako kot to počnemo z našim škodilakom... In sreča na polnilnicah je še vedno eden od faktorjev.

Pred desetletji se tudi nismo vozili na morje ampak smo z avtom potovali tja.

SIOL.NET

Pot proti Dalmaciji z električnim avtomobilom je danes precej lažja kot pred nekaj leti, toda vrhunec poletne turistične sezone razkrije tudi njene največje slabosti. Na najbolj obremenjeno julijsko soboto smo...

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Mene je šokiralo to, da so dnevni rekordi polnjenja le okoli 130 vozil na celotni polnilnici, ki ima več polnilnih mest. Bi bilo zanimivo videti kolk ena pumpa na AC oskrbi voznikov dnevno. Verjetno v sezoni kar precej nad 1000.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Zanimivo branje. Moje mnenje je, da EV ni za tistega, ki redno opravlja dolge relacijske vožnje. Za tistega, ki pa mu EV pokrije 99% letnih potreb in se mora 1 x letno ustaviti na polnilnici in čakati 30 minut pa je lahko dobra izbira, kar kaže tudi vse večji delež prodanih EV.

Popravljeno od ignacij
Napisano

Jaz imam že več kot 50.000 km prevoženih na elektriko iz javnih polnilnic. In v tem času sem na prosto polnilnico čakal enkrat - 3 minute eno nedeljsko popoldne v Nemčiji. Pa sem bil z EV od severnega morja do grških otokov ... Ampak ja, kdor vidi ovire, vidi predvsem ovire. Če ne boste ravno rinili v soboto ali nedeljo čez dan julija in avgusta na Hrvaško, ne bo težav. Sicer pa je treba samo kako aplikacijo odpreti ter pogledati, kje polnilnice niso zasedene (verjetno kak kilometer stran od avtoceste že lahko prideš in priklopiš). Ni tako hud napor, če vemo, koliko časa danes ljudje preživijo s telefoni v rokah in v najrazličnejših aplikacijah. Ali pač?

Pa da ne bo pomote - prve črpalke za mejo v državah s cenejšim gorivom postrežejo z isto sliko - čakalnimi vrstami. Ampak težko je to priznati vsem, katerih (praktično edini) argument proti nakupu EV je polnjenje vozila enkrat letno, ko se z njim zapeljejo več kot 400 kilometrov daleč.

Jaz se ne sekiram - vsak naj vozi in tanka, kar mu paše. Sam stavim na elektriko in uživam (tako v vožnji kot postankih za polnjenje).

Napisano
pred 19 minutami je dvorjan napisal:

(tako v vožnji kot postankih za polnjenje).

U jaz pa ne... to mi je totalna muka, da bi moral nekje obvezno stat brez, da bi to bila moja želja. Zato sem skakal do stropa, ko je Petrol naredil app, kjer urediš vse na točilnem mestu in samo natankaš ter takoj odpelješ. Nobenega stanja in čakanja v vrsti pred blagajno pa kupovanje nepotrebnih pregrešno dragih artiklov, ki ti padejo v uči, ko tam stojiš.

Ja sorry ampak men je res že 5 minut čisti maksimum, da čakam. Z aplikacijo sem namreč skozi prej kot v štirih minutah. 

Tako, da pri Ev-ju je res ena velika prednost, da lahko polniš doma, mora pa imet tako veliko baterijo, da z običajno tedensko porabo ni treba več kot 1x polnit. Pa ne da bi bil len, ampak to več ali manj zahtevam od vseh svojih baterijskih naprav. Edina izjema je telefon, ki se pač izprazni zaradi velike uporabe. Vse ostalo mi pa kar zdrži cel teden. Ja tud stari S23 zdaj, ko mi služi kot rezervni telefon ima en teden avtonomije.

33112_1.png

Napisano

S tem, da se na daljši poti vsakih 300-400 kilometrov ustaviš za 15 do 30 minut, ni prav nič narobe, kvečjemu priporočljivo je. Pa vsakih nekaj ur greš na WC, kaj popiješ in poješ, pretegneš noge ...

Saj sem se z ICE tudi peljal po 1000 km v kosu, ampak tega res ne pogrešam. Sploh pa če se ne voziš sam, temveč z ženo in otroci (ali celo taščo), šoferju in potnikom postanki še kako priležejo.

Domače polnjenje je pa itak "non-issue" - rabiš 2x 5 sekund za priklop in odklop ročke. In si dober naslednjih 300-400 km, ni treba se voziti do bencinske črpalke ...

Suma sumarum je večina EV voznikov na letni ravni časovno celo na boljšem, ker porabijo manj časa za oskrbovanje svojih vozil s pogonskim energentom. Ampak to je že matematika, ki jo redki opravijo ...

Napisano

Sam se ustavljam približno vsakih 250 km poti. Pa ne zato,ker bi se moral, ampak zato, ker hočem. Ne predstavljam si , da bi gledal stalno na ekrancek porabo elektrike in preračunaval, v kateri vukojebini se moram ustaviti,da bi napolnil baterijo. Že , ko se voziš z kolesom na daljši vožnji je proti koncu kar mučno, ko se baterija hitro prazni.

Ne bi rad doživljal takega občutka z avtom. Ali pa, bognedaj na kaki poti pozimi ,ko greš na smučišče.

Zunaj -15°C ti pa iščeš v kaki mali vasici polnilnico. Kam greš ta čas, te pol ure,  če polnilnico najdeš in je slučajno prazna, da lahko priklopiš avto na njo?🤔

Napisano

Taksne probleme imajo prerdvsem tisti, ki se nikoli se niso vozili z EV :P .... Taksni tudi najbolje vedo vse slabe strani EV ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Jah, ne vem, no, ... ...   "Umirjen promet" je točno točka za kolesarje. Ko se jaz peljem 30, ker je tam "cona 30" in zraven še radar, kolesar me gre pa čez polno črto in v škarje prehitevat - ja, umirjeni kolesarji bi povečali varnost in edino sami lahko povečajo lastno varnost.   In pa "strožja kontrola prometnih pravil" bi kolesarje prisilila, da bi prevzeli odgovornost za kršenje pravil. Samo še na riti bi jim morali napisat registrske, da jih lahko potem "identificirajo" tako kot tebe v avtu...
    • Taksne probleme imajo prerdvsem tisti, ki se nikoli se niso vozili z EV .... Taksni tudi najbolje vedo vse slabe strani EV ... 
    • Sam se ustavljam približno vsakih 250 km poti. Pa ne zato,ker bi se moral, ampak zato, ker hočem. Ne predstavljam si , da bi gledal stalno na ekrancek porabo elektrike in preračunaval, v kateri vukojebini se moram ustaviti,da bi napolnil baterijo. Že , ko se voziš z kolesom na daljši vožnji je proti koncu kar mučno, ko se baterija hitro prazni. Ne bi rad doživljal takega občutka z avtom. Ali pa, bognedaj na kaki poti pozimi ,ko greš na smučišče. Zunaj -15°C ti pa iščeš v kaki mali vasici polnilnico. Kam greš ta čas, te pol ure,  če polnilnico najdeš in je slučajno prazna, da lahko priklopiš avto na njo?🤔  
    • Če smo zelo iskreni so ENG prav pošteno premagali v polfinalu, pač proti ESP pa niso imeli za burek in je malo frustracij uletelo (podobno kot pri kakih SRB itd...)...ESP je pač dominirala, predvsem pri posestvi in obvladovanju žoge, tudi FRA ni imela za burek proti njim pa imajo boljše posameznike kot ARG...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.