Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Politiki si tudi želijo in v Veliki Britaniji bo v kratkem kar velika obdavčitev EV-jev in sicer glede na letno kilometrino. Tko to gre, ko se zaradi EV-jev vplačila v vzdrževanje cest zmanjšujejo in bo treba nekje vzet. Bomo videli kako kmalu smo mi na vrsti.

WWW.AVTOMANIJA.COM

Britanska vlada je uradno potrdila uvedbo novega sistema obdavčitve električnih vozil, ki bo stopil v veljavo aprila 2028.

Čeprav bi sam naredil drugače, cestnine stran in preverjat kilometre pri registraciji pa ne glede al je bencin al dizel. Pa vžgat 2 centa na km in je to to pa ne glede al je ICE al EV. Sej to je davek na vzdrževanje cest in ne na izpuste.

34910_1.png

Napisano

Tud tako lahko, ker res ni vseeno a govorimo o tritonskem EV-SUV-u al nekem ICE -malčku pri dobri toni mase.

34910_1.png

Napisano
pred 9 urami je Boss napisal:

Politiki si tudi želijo in v Veliki Britaniji bo v kratkem kar velika obdavčitev EV-jev in sicer glede na letno kilometrino. Tko to gre, ko se zaradi EV-jev vplačila v vzdrževanje cest zmanjšujejo in bo treba nekje vzet. Bomo videli kako kmalu smo mi na vrsti.

WWW.AVTOMANIJA.COM

Britanska vlada je uradno potrdila uvedbo novega sistema obdavčitve električnih vozil, ki bo stopil v veljavo aprila 2028.

Čeprav bi sam naredil drugače, cestnine stran in preverjat kilometre pri registraciji pa ne glede al je bencin al dizel. Pa vžgat 2 centa na km in je to to pa ne glede al je ICE al EV. Sej to je davek na vzdrževanje cest in ne na izpuste.

Potem bi sše bolj prevrtavali števce… da bi ob registraciji dobili dobropis ;) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Kaj pa če recimo večino kilometrov prevoziš v tujini? Potem bi bilo najbolje, da vsako vozilo ima vgrajen GPS, ki bi meril prevožene kilometre samo v Sloveniji.

33871_1.png

Napisano

Meni bi bilo ok. Bi plačal dosti manj.

Sedaj pa je kot vinjeta, ko plačujem tistim, ki so redno na AC.

Napisano
pred 4 urami je Jest napisal:

Potem bi sše bolj prevrtavali števce… da bi ob registraciji dobili dobropis ;) 

Ja tole bi moralo biti res strogo sankcionirano tako kot v Nemčiji, kjer je 1€ kazni na vsak kilometer manipulacije s števci. Tukaj bi bilo dobro, da bi avti javljali število kilometrov, tako kot recimo števci za elektriko, v neko skupno bazo pa bi se tele mahinacije zelo hitro nehale. Pa sej si, upam, da vsi želimo popolne transparentnosti, ko se kupujejo rabljeni avti. Tisti, ki si tega ne želijo so pa več ali manj kriminalci in so v veliki manjšini.

34910_1.png

Napisano (urejeno)

Ne vem točno kera država iz Beneluxa. Zdi se mi da Nizozemska.

V glavnem vsak mora popisat km, ko se avta dotakne. Vulkanizer, policist, serviser, ... vsak. In gre v državno bazo.

Manipulacije so pod 1%.

Popravljeno od godlike
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Ja tole bi moralo biti res strogo sankcionirano tako kot v Nemčiji, kjer je 1€ kazni na vsak kilometer manipulacije s števci. Tukaj bi bilo dobro, da bi avti javljali število kilometrov, tako kot recimo števci za elektriko, v neko skupno bazo pa bi se tele mahinacije zelo hitro nehale. Pa sej si, upam, da vsi želimo popolne transparentnosti, ko se kupujejo rabljeni avti. Tisti, ki si tega ne želijo so pa več ali manj kriminalci in so v veliki manjšini.

Ne morem verjet, da si tole ti napisal, kaj pa varstvo osebnih podatkov..... :whatever:

Napisano
pred 8 minutami je Bini napisal:

Ne morem verjet, da si tole ti napisal, kaj pa varstvo osebnih podatkov..... :whatever:

Ja tudi jaz ne morem verjet, da sem moral kaj takega napisat. Ampak ne razumem kaj ima število javljenih kilometrov veze z varstvom osebnih podatkov. :nevem: Kilometri se vežejo le in samo na VIN cifro avta in nikoli na voznika, saj to ne bi imelo nobenega smisla. Ko pride registracija ti navedeš koliko predvidevaš prevozit v naslednjem letu in plačaš akontacijo. Če boš prevozil več boš ob naslednji registraciji doplačal, če pa manj se pa šteje v znesek za naslednje eno letno obdobje.

34910_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ja tudi jaz ne morem verjet, da sem moral kaj takega napisat. Ampak ne razumem kaj ima število javljenih kilometrov veze z varstvom osebnih podatkov.  Kilometri se vežejo le in samo na VIN cifro avta in nikoli na voznika, saj to ne bi imelo nobenega smisla. Ko pride registracija ti navedeš koliko predvidevaš prevozit v naslednjem letu in plačaš akontacijo. Če boš prevozil več boš ob naslednji registraciji doplačal, če pa manj se pa šteje v znesek za naslednje eno letno obdobje.
    • Ne morem verjet, da si tole ti napisal, kaj pa varstvo osebnih podatkov..... 
    • In ti že veš, da je to naredil zanalašč, ker si se pač tako odločil. 
    • Tvoja logika me kar fascinira. V Bohinju je v tem času vsaj 60% avtov s tujimi tablicami in ti trdiš, da bi pač do Bohinja morali meti AC, da tole sfolgamo?    Aja včeraj se je po podatkih AMZS stalo popoldne od Bohinjske Bele, čez celoten Bled do Lesc. Sem šibnil čez Soriško Planino v Železnike in preko Škofje Loke v Lj. Ja cca pol ure več vožnje kot ob najbolj idealni varianti brez prometa skozi Bled. Ampak tud to ruto so italijani našli in se malo cijazili navzgor. K sreči so obupali na sami Soriški planini.
    • Ampak, če je nekdo zanalašč s svojim avtom zapeljal v drugi avto, je kriv. Ali moramo po tvoje ugotavljati, če sta se sporekla pred tremi leti in se mu je ta prvi maščeval.😉
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.