Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pa dajmo še enkrat:

Torej, berem tukaj, da se revežem ukinja pravica do avtomobila. Pa si poglejmo konkreten primer: jaz se v službo odpravim z javnim prevozom.

Najprej imam 2 km peš do avtobusne postaje, kar mi vzame pol ure. 

Od avtobusne postaje Lokovec do avtobusne postaje Nova Gorica je 23 km.

Za to razdaljo avtobus potrebuje 2 uri. Iz Lokovca spelje ob 540, v Novi Gorici je ob 740. Od avtobusne postaje do službe imam še pet minut peš. Kar pomeni, da sem ob 745 "že" v službi. Recimo, da se dogovorim za individualni delovni čas od 745 do 1545. Še pet minut peš do avtobusne, kar pomeni, da sem tam ob 1550. Vse lepo in krasno, ampak zadnji avtobus za Lokovec odpelje ob 1530...

Torej ni druge kot kakšnih šest ur pešačit do doma. Se pravi, da pridem domov okoli 22ih. Komaj čakam na to! Ker je potem boljše, da postanem socialni problem in me država redi kot da pod takimi pogoji hodim v službo...

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Slivka napisal:

Sem napisal en "članek", pa ga je forum kar sam izbrisal. A je kakšna cenzura tu gor? Al je slučajno prišlo do kakšne napake?

Enim se uknija pravico do avtomobilov, drugim pa pravico do komentiranja 😈

Popravljeno od Tilen5

image.jpeg20. maj 2025, 11_02_58.png

Napisano

Ja, jaz tudi ne razumem. Saj imajo ljudje na voljo Dacio, samo nihče je noče imeti, ker smo pač takšen narod. Tam dobiš marsikaj za 20.000€, tudi novo ali pa skoraj novo. Ne govoriti, da se ne da. Res, da dobiš avte višjega razreda lahko za podobne cene, samo bodo imeli krepko več kilometrov in let, pa vzdrževanje bo dražje. Tole ti pa pod vsakim kozolcem pošrafuajo za 200€.

Napisano

90 al pa 100 konjev oziroma 110 v SUV-u... hm ja mazohist pa nisem in tu smo na avto forumu, kjer se zbiramo ljudje, ki imamo radi pri avtu še kaj več kot samo premaknit se iz točke A v točko B. Mogoče bi bilo tako razmišljanje bolje sprejeto na med.over.net al pa na zadovoljna.si😜

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Spet mi ni shranilo teksta...🙄   Ajd-še enkrat-glej slike zgoraj @Alex ti zelo priporočam namesto tistega plastičnega ohišja+papirnate vrečke. 135222-4 - Vrečka za prah WWW.MAKITA.SI Najbližji trgovec   https://www.shoppster.si/p/3858941   Za 4,5€ 👍   Sam imam že drugega "rdečega",k se je prvi razparal po šivu,pa se mi ni dalo šivati,in ko sem menjal,sem takoj naročil še rezervo (črnega). Super,k lahko vse očistiš,in vrečkico tudi znotraj posesaš in "gas naprej". Je vrečkica nataknjena z všitim o-ringom. Res super stvar...tudi manj "v napoto" ob vtesnjenih razmerah,k ima nosilček le zgoraj dva "repka",tako da spodnji del vrečke ne moti. Takoj naročil še en komplet...da vidim,če je res vse komplet za te 4,5€😄
    • Tukaj je nekaj narobe. Ali z voznikom ali pa z vozilom. Ker ta poraba gre že proti porabi BTjca...    Mogoče dizla voziš tako, kot se dizla sicer ne vozi? Imaš stalno polno obremenjeno vozilo, pa je posledično visoka poraba? Si to meril od Vipave do Razdrtega? Nekaj tu ni v redu. Samo treba je ugotoviti, kaj.    Še najraje bi si sposodil tvojo dizelco pa se malo zapeljal po hribih, pa da vidim, kakšno porabo bi imela pri meni ..
    • Danes po sili razmer vozil Fiat Cinquecento iz leta 1996.   Prvo me je presenetilo, da sva oba na sprednjih sedežih imela dovolj prostora.   Nato me je presenetilo, da 29 let star Fiat z 180.000 km naredi tehničnega brez težav. Sploh, da so zavore tako enakomerno prijele in da so bili izpušni plini tako v redu.   Zadeva prikladna za parkirat, za skakat po mestu, celo v Italiji po nekih ozkih ulicah se je odlično izkazal z okretnostjo - lahko hitro obrneš tudi brez ročne...   Ampak kakorkoli obrneš, ni dizel. Poraba skoraj 6,5 litra na 100 km. Pa ko sem vozil domov v hrib in za ovinkom pohodil do konca - se ni zgodilo nič. In če motor ni žvižgal, ni dal nič od sebe... Tukaj pa ni polnega navora pri 1.800 obratih...
    • Zivjo.  Sorry za pozen odg.  Hvala za tolažbo. Saj ne delam panike, skrbim res kar je treba in na nekaterih stvareh morda celo več. Pač ja, odvisen od avta in rad imam da stvari delajo predvsem, da je avto zanesljiv. Je pa moteče ker načina vožnje nisem spremenil v petih letih, čas regeneracije pa je zelo drugačen....zato me bega. Zagotovo obstaja nek vzrok za tako spremembo.  Če je res fizično DPF filter tako zabasan potem je rešitev zelo jasna ☺️. (Znebit se treba tega )😂  Bol kot problem me muči firbec zakaj ha ha ha Ok problem na stran....povej s katerega konca si, da ti častim pijačo.   Ajde.   Lp Uros
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.