Skoči na vsebino

Financni trgi in investicije preko borze

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Saj je vseeno kakšna cena je, ne? Gledaš itak samo variacijo... V zadnjih 3 mesecih je šel za 105% gor ;)

Drugače pa glede variacije po moje trenutno zmaga dogcoin 😉 V 3 mesecih čez 600% gor...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano
pred 2 minutama je x-layer napisal:

Saj je vseeno kakšna cena je, ne? Gledaš itak samo variacijo... V zadnjih 3 mesecih je šel za 105% gor ;)

Drugače pa glede variacije po moje trenutno zmaga dogcoin 😉 V 3 mesecih čez 600% gor...

Ja ali pa ETC (eterim klasik), ki se je v nekaj mesecih dvignil za približno 10x

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 3 minutami je Z M A J napisal:

Ja ali pa ETC (eterim klasik), ki se je v nekaj mesecih dvignil za približno 10x

Uuu pa res, ETC-ja nisem gledal/spremljal... Je šel v 3 mesecih skorj 1500% gor :)

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

Ja itak, hotel sem rečt, da nočem kupovati na vrhu, ampak ja, tole kar leti in leti naprej. Ko bo enkrat usekalo bo pa kar hudo :)

Napisano

Vsaka ampak cist usaka stvar ima vzpone in padce tko da logicno, da bo enkrat usekalo dol. Dokler pa rast pa eni mastno sluzijo.

Napisano
Ne (še) , je še predrag, čakam korekcijo oz kak konkreten breakout , pa da vidimo

Eth je zdej v akciji. Tako nizko pomoje ne bo več. Se splača kupit kaj, če je možnost.
Napisano
pred 56 minutami je Scr3am napisal:

Vsaka ampak cist usaka stvar ima vzpone in padce tko da logicno, da bo enkrat usekalo dol. Dokler pa rast pa eni mastno sluzijo.

Mislim, da bomo kaj kmalu brali o samomorih ljudi, ki bodo izgubi vse prihodke. 

Napisano

za use ki vlagate v kripto en zelo dobr video na laj je treba pazit, da ne padete v roke prevarantov/scamerjev

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

en en aktualen prikaz kako market deluje ... sploh za tiste k zdele se na veliko kupujete ... nobena valuta nebo sla vecno v nebo zato je treba pazit kdaj vstopamo v marlet in kdaj gremo ven 

FB_IMG_1620913547239.jpg

Wait ... Think ... Breathe ... Concentrate ... Put the car in gear ... Floor the throttle ... Burn the rubber ... ZooM-ZooM !!

?e bi nekateri ljudje padli z vi?ine svojega ega, na vi?ino svoje inteligence, padca zagotovo ne bi pre?iveli ;)

Napisano

Najbolj pomembno je, da nisi požrešen oziroma lakomen in da veš kdaj odnehat.

33112_1.png

Napisano
pred 23 minutami je Boss napisal:

Najbolj pomembno je, da nisi požrešen oziroma lakomen in da veš kdaj odnehat.

Ali pa sploh ne začneš. Že tako je preveč stresa vsak dan. Zame to definitivno ni. Jaz imam raje goloba v roki kot vrabca na strehi. 

• Všeč 1
  • Hvala 1

Napisano
pred 2 minutama je Alex napisal:

Ali pa sploh ne začneš. Že tako je preveč stresa vsak dan. Zame to definitivno ni. Jaz imam raje goloba v roki kot vrabca na strehi. 

Meni je zanimivo malo kockat in potem imeti samega sebe pod nadzorom, da kdaj je sala odnesla vraga in treba zakljucit hazard, hehe

• Všeč 1
  • Zmeden 1

Napisano (urejeno)
dne 13. 5. 2021 ob 20:20 je Z M A J napisal:

Meni je zanimivo malo kockat in potem imeti samega sebe pod nadzorom, da kdaj je sala odnesla vraga in treba zakljucit hazard, hehe

Kockanje je vsekakor zanimivo, dokler si na plusu in vsega ne zakockaš .. :)

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 2
  • Ljubim 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 6 minutami je Janez007 napisal:

Kockanje je vsekakor zanimivo, dokler si na plusu in vsega ne zakockaš .. :) Poznam običajne ljudi, ki so postali odvisniki in zakockali vse in še več, si izposojali, goljufali, da so prišli do dodatnih sredstev za kockanje. Vse zgodbe so se končale žalostno.

Sam sem še tiste podarjene certifikate v 90-tih prodal v zelo neugodnem trenutku. 🤔

Ko gledam za nazaj 20 let, sem zamudil mnogo investicijskih priložnosti. Ko gledam naprej, pa je vse loterija. Spomnim se leta 2008, ko je bilo vse prenapihnjeno in so delince na LJ borzi najprej padle za kakšnih 30%. Ocenil sem, da je to priložnost za večji nakup, ki sem ga želel izvesti na svoji banki takoj, kar pa se na srečo ni dalo. Čez nekaj dni so bili padci nekaterih delnic še enkrat toliko in še več ... 

Da skrajšam, za nazaj smo vsi pametni, za neprej, če nimaš notranjih informacije, je po mojem v glavnem loterija.

Spomni se samo euforije pri ljudeh za "investicijo" v catch the cash in podobnih neumnostih. Če nisi hotel sodelovati v tisti traparij so se te prijatelji skoraj odpovedali. 

Koliko ljudi je takrat ostalo brez vseh  prihrankov. 

In ljudi nič ne izuči, vedno znova silijo v nesrečo. 😬

Napisano
pred 13 minutami je Janez007 napisal:

Kockanje je vsekakor zanimivo, dokler si na plusu in vsega ne zakockaš .. :) Poznam običajne ljudi, ki so postali odvisniki in zakockali vse in še več, si izposojali, goljufali, da so prišli do dodatnih sredstev za kockanje. Vse zgodbe so se končale žalostno.

Sam sem še tiste podarjene certifikate v 90-tih prodal v zelo neugodnem trenutku. 🤔

Ko gledam za nazaj 20 let, sem zamudil mnogo investicijskih priložnosti. Ko gledam naprej, pa je vse loterija. Spomnim se leta 2008, ko je bilo vse prenapihnjeno in so delince na LJ borzi najprej padle za kakšnih 30%. Ocenil sem, da je to priložnost za večji nakup, ki sem ga želel izvesti na svoji banki takoj, kar pa se na srečo ni dalo. Čez nekaj dni so bili padci nekaterih delnic še enkrat toliko in še več ... 

Da skrajšam, za nazaj smo vsi pametni, za neprej, če nimaš notranjih informacije, je po mojem v glavnem loterija.

Točno tako naj bi bilo......👍

Ps; certifikati takrat so bili zasluženi ne podarjeni......😁

Napisano

Sicer pa mojstri pravijo, da kupujte kadar je poceni in potem ko raste (še v rasti) pa prodajte. Včasih se teorija in praksa tudi razhajate, se zgodi, hehe

Je pa fajn, ko najdeš "notranji mir" in kakšen dan niti ne pogledaš na svoj trgovalni račun, ker te glih toliko ne psihira in eksistenca ni odvisna od rasti tam gor :)

Napisano

Zanimivo, ampak na mojo srečo, nimam viška € za kam vlagat. :D

• Všeč 1
  • Žalosten 1
Napisano
pred 14 urami je Janez007 napisal:

Jaz tudi in samo zaradi napačnih notranjih informacij. Tako, da imet informacije je tud en klinc. Namreč to je bil čas predno je Zoki prevzel vodenje Mercatorja. Tedanje vodstvo je vse skupi tako slabo vodilo, da je bil stečaj takoj za vogalom. So bili prepričani, da je konec zgodbe in so tud direktorji prodajali svoje certifikate. Sem dobil takrat ene slabih 200.000SIT. Če pa bi jih obdržal in prodal deset let kasneje bi pa ven dobil cca 20.000EUR.

• Všeč 1
  • Žalosten 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)
dne 14. 5. 2021 ob 21:11 je Boss napisal:

Jaz tudi in samo zaradi napačnih notranjih informacij. Tako, da imet informacije je tud en klinc. Namreč to je bil čas predno je Zoki prevzel vodenje Mercatorja. Tedanje vodstvo je vse skupi tako slabo vodilo, da je bil stečaj takoj za vogalom. So bili prepričani, da je konec zgodbe in so tud direktorji prodajali svoje certifikate. Sem dobil takrat ene slabih 200.000kSIT. Če pa bi jih obdržal in prodal deset let kasneje bi pa ven dobil cca 20.000EUR.

@Boss podobna zgodba pri meni, ...  🤪

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 8 urami je Janez007 napisal:

@Boss podobna zgodba pri meni, ... dobil sem informacijo iz borzne hiše, da je uprava začela prodajat delnice Petrola in sem prodal ter v 3 tednih pridelal nekaj 1000 evrov oportunietnih stroškov ... najbolj žal pa mi je, ker sem želel z informacijo pomagati mami, jo komaj prepričal, da je prodala še sama. Če bi jih prodala 3 tedne kasneje, bi si kupila z razliko pol novega Cliota ... 🤪

Jaz sem tudi vložil certifikate takrat v Petrol in pa nekaj v Luko Koper, drugo v Telekom. Brez notranjih in zunanjih informacij. Bolj  po instinktu. Pozneje je bilo dovolj za polog za  četrtino stanovanja on najemu kredita. 

Napisano
pred 51 minutami je Alex napisal:

Jaz sem tudi vložil certifikate takrat v Petrol in pa nekaj v Luko Koper, drugo v Telekom. Brez notranjih in zunanjih informacij. Bolj  po instinktu. Pozneje je bilo dovolj za polog za  četrtino stanovanja on najemu kredita. 

Lepo si to zrihtal..👍👍😉😁😁jaz nisem imel te možnost ...bilo je vse polno .🤨🤨🤨

Baje si moral imet velike veze 😉😉😉😉😁

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Rekreiranje s kavo😝
    • Mojo CX-30 v prime line izvedbi si sedaj lastim malenkost več kot 6 mesecev. Glede na razvoj teme, sem se odločil, da še jaz povem za svtari, ki so mi na avtu všeč in stvari, ki mi niso najbolj. Avto ima sedaj nekaj več kot 5000km. Proti drugim forumašem je to malo, vendar hodim v službo peš.   Kaj mi je všeč (razen izgleda): - ergonomija in izgled notranjosti - avto je zelo tih v večini situacij - vozne lastnosti so dobre, avto se minimalno nagiba v ovinkih pri višjih hitrostih - všeč mi je upravljanje ekrana s koleščkom. - avto dobro pospešuje in ni bojazni za prehitevanje. - fizični gumbi za izklop piskanja in start/stop sistema - "teža" volana in njegova preciznost - Drago plastične obrobe - gretje(ročna klima). Ko začne gret greje na polno. Gumb za mešanje zraka imam sedaj pozimi nastavljeno na sredino, drugače je prevroče.   Stvari, ki mi niso všeč oz. bi se dale izboljšati z minimalnim vložkom: - zakaj je pri menjavi radijskih postaj na volanu 1-2s zamik s tem tečnim glasovnim opozorilom. Ali ne bi bilo bolje, če bi lahko šel hitro skozi postaje. - v vozilu pri notranjem kroženjem zraka (pre)hitro postane zatohlo, prav čutiš vlago v kabini. Sama klima je ok(navadna ročna). Ko nastavim moč pihanja, ter mešanja zraka za dane razmere, dela kot vsaka druga (ročna) klima - včasih traja predolgo preden prekliče zadnjo omejitev( piskanje vedno izklopim) - lane assist je moteč, ko se hočem čemu izognit in ne dam smerokaza - položaj stranskih ogledal oz. ogledalo na sovoznikovi strani. Preveč nazaj za moj okus, kar povzroča težave z nastavitvijo maksimalne vidljivosti. - ni slovenskega vodenja v navigaciji. Resno Mazda(in uvoznik), celotni vmesnik je preveden in niste mogli copy pastat enega fajla za slovenščino - pokrov prtljažnega dna(brez smart cargo). Tu so pa res šparali. En navaden "popndekl" oblečen v blago. Ko bi dali vsaj en pokrovček, ki gre v luknjo, kjer je kit za popravilo pnevmatik. Tako pa moraš paziti, da težjih predmetov ne daš gor preko luknje, ker se piga. Pozicionirat pa so jo morali ravno na mestu, kjer človek odloži večino stvar. Kasneje  sem kupil aftermarket gumi korito in je bolje. Ker občasno vozim plinske jeklenke, moram pazit, da gleda na obeh straneh preko luknje. Za primerjavo je moj Clio IV Expression za takratnih 9910€ s popustom imel pokrov iz umetne mase, spodaj pa nalepljen neke vrste recikliran filc debeline okrog 20mm. - škoda, da sam prtljažnik ni bolj štirioglat, da bi vsaj gume pri menjavi lažje šle not.   Če povzamem, sem z nakupom zelo zadovoljen in bi vozilo priporočil tudi drugim. So pa določene stvari, ko človek lahko samo reče "resno". Raje bi videl, da bi na kupca prevalili dodatnih 100-200€, kot pa šparanje na brezveznig stvareh.
    • Sicer se omenja, da bo 100kW dizel samo v kombinaciji z samodejnim menjalnikom, kar mi ni všeč, ampak, če dodajo zraven še štirikolesni pogon, bi tudi to pogoltnil.   Upam samo, da motor ne bo kak nafriziran litrski trivaljnik...
    • Mogoče prihaja nekaj, kar bi zate bilo zanimivo za zamenjavo Fukswagna   ...    Prihaja Fiatov novinec, ki ga bodo najbolj vzljubile družine AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI Na avtomobilskem salonu v Bruslju je Fiat predstavil velikoprostrosko zasnovani Qubo L, ki bo imel do 7 sedežev ter dizelske, bencinske in električne motorje.  
    • Baje, da bodo začeli Forde serijsko opremljati s 'šibedahom'.   Zato, da bodo tisti vosli, ko ga bodo kupili, imeli kam dat ušesa...       Pravkar mi sodelavec razlaga, kako mu je na Ford Courierju počila sprednja šipa. In stopi do našega FucksWagna, da mi pokaže in reče: - "Ja, prav tako kot tebi." Pogledam malo bolje in res, razpoka je vzporedno s spodnjim robom šipe, kakšna dva centimetra nad spodnjim robom. Iz kabine se sploh ne vidi, on je opazil, ko je ročno pral tisto koreto. Jaz pa šele, ko mi je on pokazal. Da bi kakšen kamenček tako nizko udaril, je že skoraj nemogoče, ker je v "zavetju" pokrova motorja in zaščiten z brisalci. Prej bi rekel, da prihaja do kakšnih napetosti, ko na šipo piha topel zrak, ker so zračniki narejeni tako, da piha na sredino šipe. In v tem mrazu je rob okoli mrzel, sredina pa vroča... Najbrž je utopično pričakovati, da bodo to upoštevali kot garancijo...   Ma, jebo ga da ga jebo stokrat da ga jebo pa FucksWagen...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.