Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 10 urami je fico182 napisal:

Huh, zgleda kr komplicirano... A posodobijo to na servisu? 

Seveda posodobijo,sem že enkrat napisal ne vem kje in bom še enkrat. Lani sem na servisu rekel za posodobitev in mi je rekel,da so se pri zadnji verziji naših leletnikov M3 pojavile težave z neodivanjem zaslona in tudi zamrzitvijo in da mi odsvetuje zadnjo verzijo,če mi ta dela brez problema in,da pri novi ni nič kaj novega,da bi oni opazili. Negdo tu na M.forumu je tudi imel z novo verzijo probleme. Kako je rešil situacijo nisem zasledil,srečno!:prstgor:

Napisano

Uraden nacin je itak samo preko servisa ... Samo pomoje to neradi delajo, ker traja kar nekaj casa ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 1 uro je Jest napisal:

Uraden nacin je itak samo preko servisa ... Samo pomoje to neradi delajo, ker traja kar nekaj casa ... 

Ko ravno pišemo o tem in vem da si maček za te stvari me zanima kaj je točno drugače v zadnji verziji napram predzadnje in kaj naredijo če šteka,ali lahko staro naložijo? Ali je kje kaj na netu?:whatever:

Napisano

Jaz se skoraj držim načela, da ne tikam stvari, ki delajo v redu. Tudi mene zanima, zakaj se splača posodobit in kaj dobrega to prinese. 

Napisano
pred 42 minutami je Bini napisal:

Ko ravno pišemo o tem in vem da si maček za te stvari me zanima kaj je točno drugače v zadnji verziji napram predzadnje in kaj naredijo če šteka,ali lahko staro naložijo? Ali je kje kaj na netu?:whatever:

Kaj tocno je drugace? V bistvu nic... verjetno pa so odpravljeni kaksni hroscki ... Da bi pa opazil, da je kaj drugace pa nisem ... Ali gres lahko nazaj? Nisem preprican... se mi zdi, da do neke verzije lahko gres nazaj ... samo naceloma ne bi smelo nic stekat ... So pa tudi starejse verzije na tistem linku, kjer je tudi zadnja... le malo je treba pobrskat ... saj folderji so tako narejeni, da je razumljivo :) ... 

pred 16 minutami je Alex napisal:

Jaz se skoraj držim načela, da ne tikam stvari, ki delajo v redu. Tudi mene zanima, zakaj se splača posodobit in kaj dobrega to prinese. 

Jaz pa ze iz firbca ponavadi nadgradim, da vidim, ce je mogoce kaj novega... :D ... Samo zal je pri teh zadevah tako, da ko je enkrat narejeno, se ne spreminja kaj dosti ... samo napake se odpravljajo ... Edini obvezen upgrade je, ce si vgradis Apple CarPlay/Android Auto modul, moras imeti vsaj verzijo 7.00.100A se mi zdi (na pamet sem zdajle napisal)... Marsikdo ima se 59.xx.xxx ce je avto star nekaj let ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 43 minutami je Jest napisal:

Kaj tocno je drugace? V bistvu nic... verjetno pa so odpravljeni kaksni hroscki ... Da bi pa opazil, da je kaj drugace pa nisem ... Ali gres lahko nazaj? Nisem preprican... se mi zdi, da do neke verzije lahko gres nazaj ... samo naceloma ne bi smelo nic stekat ... So pa tudi starejse verzije na tistem linku, kjer je tudi zadnja... le malo je treba pobrskat ... saj folderji so tako narejeni, da je razumljivo :) ... 

Jaz pa ze iz firbca ponavadi nadgradim, da vidim, ce je mogoce kaj novega... :D ... Samo zal je pri teh zadevah tako, da ko je enkrat narejeno, se ne spreminja kaj dosti ... samo napake se odpravljajo ... Edini obvezen upgrade je, ce si vgradis Apple CarPlay/Android Auto modul, moras imeti vsaj verzijo 7.00.100A se mi zdi (na pamet sem zdajle napisal)... Marsikdo ima se 59.xx.xxx ce je avto star nekaj let ... 

Hvala, hroščev nimam tako, da bom kar na predzadnji ostal, ker mi dela uu nulo. :prstgor:

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Meni se vcasih (zelo redko) zgodi, da v navigaciji zgine zgornja vrstica, kjer pise katera muska se rola. Potem cela slika zemljevida utripa, ko se kaj spreminja. Pomaga edino restart motorja. Nekoliko neugodno na dolgih AC relacijah in se ti res ne da zgubiti 15 minut samo zato, da ga neha display srati.

Bom pogledal katera verzija je, nazadnje so mi posodobili na servisu nekaj let nazaj. Takrat se je slika avtomobila, ko se vzgejo senzorji za parkiranje, spremenila.

Je kdo ze opazil, da sta dve verziji toolboxa? Mazda Toolbox in Mazda Update Toolbox. Prvi ima zadnjo mapo iz julija 2020, drugi pa kasnejso, ne vem oktober/november letos. Sumim, da je slednji samo za nove modele 2019+.

Napisano

Je še kdo od vas mel težavo, da se je ob hladnejših dnevih multimedija parkrat med vožnjo (ni nujnio med vožnjo, tudi če stojiš na mestu) parkrat resetirala sama od sebe dokler se ni v kabini mal bolj segrelo?

Napisano
pred 2 urama je Deeyan napisal:

Je še kdo od vas mel težavo, da se je ob hladnejših dnevih multimedija parkrat med vožnjo (ni nujnio med vožnjo, tudi če stojiš na mestu) parkrat resetirala sama od sebe dokler se ni v kabini mal bolj segrelo?

Nikoli,verjetno zato ker je na 10-15 stopinjah,če pa je gdaj bil zunaj na mrzlem pa tudi ne.

Napisano
pred 8 urami je SpEkTr napisal:

Ne, bi moral merit. Občutek pač emoji16.png

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

In kako to občutiš? Ni dovolj visokih tonov, ni dovolj basov? Namreč zvok je subjektivna stvar. Ali poslušaš isti posnetek istega formata(mp3, FLAC)? 

Napisano (urejeno)

Ja tole se Spektr vrjetno ne zajebava, meni se tudi včasih zgodi, da se mi zdi da je tak tiho v avtu kot še nikoli in da radijo nikamor ne špila. To je bolj, občutek kot sam pravi :D

Sem pa danes poslušal nekaj drugega, če daš musko na tiho, se sliši šum. Je še kdo opazil to in ve kako se tega znebit? Sem probaval vse vnastavitve v zvokih kolkor jih pač je in nič ne spremeni, šum ostaja.

Popravljeno od 50keda
Napisano
pred 7 minutami je 50keda napisal:

Ja tole se Spektr vrjetno ne zajebava, meni se tudi včasih zgodi, da se mi zdi da je tak tiho v avtu kot še nikoli in da radijo nikamor ne špila. To je bolj, občutek kot sam pravi :D

Sem pa danes poslušal nekaj drugega, če daš musko na tiho, se sliši šum. Je še kdo opazil to in ve kako se tega znebit? Sem probaval vse vnastavitve v zvokih kolkor jih pač je in nič ne spremeni, šum ostaja.

Kaj radio, CD ali pm3?Da izprobam, če tudi meni to dela. Dostikrat je kriva nastavitev-visoki toni na ful. Jaz jih imam nastavljene na - 2.

Napisano

Ne morem rečt 100%, ker nisem danes preverjal, ampak mislim, da dela v vseh vhodih. Danes sem to opažal na mp3. In kot pravim, probaval sem spreminjat visoke tone in base oz. praktično vse kar je v sound meniju in nič ni situacije spremenilo.

Napisano
Pred eno uro je 50keda napisal:

Ne morem rečt 100%, ker nisem danes preverjal, ampak mislim, da dela v vseh vhodih. Danes sem to opažal na mp3. In kot pravim, probaval sem spreminjat visoke tone in base oz. praktično vse kar je v sound meniju in nič ni situacije spremenilo.

Kako se to sliši, kot tihi hsssssss? Ali tiho brni? 

Ker je odvisno, kakšen šum je. Lahko je skurjen kak visokotonec, lahko je kaka masa slaba...

Napisano
On 11/29/2020 at 5:08 PM, Deeyan said:

Mislim, da sem rešu z Music update iz verzije 7.0 na 9.0 :)

Napisano

Verjetno Music Database update... ceprav kolikor vem, je to le zato, da prikazuje slikico poleg pesmi (Gracenote) 

INFOTAINMENT.MAZDAHANDSFREE.COM

lp

Thomas

image.png

Napisano
9 minutes ago, Jest said:

Verjetno Music Database update... ceprav kolikor vem, je to le zato, da prikazuje slikico poleg pesmi (Gracenote) 

INFOTAINMENT.MAZDAHANDSFREE.COM

to ja, to sm naredu uceri, dons je bil mir, ni nč ven metalo

Napisano

Samo to je še vedno junij 2018, očitno na starih sistemih, ki jih imajo 6-ke, CX-5 (tudi letnik 2020) ... ne bo nekih nadgradenj in tudi ni slikic poleg pesmi na DAB+. Je pa to na novejših modelih, 3-jka in CX-3. Tam je tudi file od Gracenote precej večji, več kot 1GB in ne okoli 400 MB, kot je za naše Mazde.

Napisano

To ni za DAB+ ampak za glasbo iz recimo kljucka ali CDja... DAB+ te slikce prenasa skupaj s signalom... odvisno pa od sprejemnika, ce jih zna prikazati.... Mazdin infotainment jih privzeto ne zna... Gre pa recimo preko spletnega radia TuneIn preko CarPlaya...

lp

Thomas

image.png

Napisano

Škoda, tu je razlika napram evropskim znamkam, ki DAB ne dajejo serijsko a sliko prikazujejo že pri navadnem radiju.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Haha, maš prav. Pa evo js se skoz vozim, zraven pa še kompliciram, kar temu našemu kompliciranmu motorju čist pritiče 😉   Se mi pa zdi prav, da se predebatira tud neke take malenkosti in zbere mnenja pa po možnosti pride do nečesa.
    • Glede na moje izkušnje z dizli najmanj idiot-proof motor.   Ne znam povezat električni regulator s temperaturo vode 🤔
    • Ljudje božji, vsedite se vendar v avte in se vozite. Za to so avto narejeni .Ne komplicirati toliko. 😉 Ko prebiram komentarje nekaterih lastnikov Mazd ti gor , mi takoj pride na misel kitarski forum. Modeli kupijo kitare za par jurjev (custom verzije svetovno znanih kitaristov) in komplicirano. Pa to ne štima ,pa ono. Pa ni dobro pobarvano,pa prečke niso v redu narejene...Svetovnim kitaristom so pa te iste kitare in modeli super. Ni problem v kitarah...
    • Saj ne vem, ali naj te človek jemlje resno ali bolj tako za šalo. Po moje bo to drugo.😉
    • @Jest te je že prehitel z objavo videa. Ta video je bil ubistvu danes že 3x objavljen na forumu.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.