Skoči na vsebino

Bo Mazda 6 res počasi izginila?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Čez par let se bo tako videlo kako in kaj. Tisti ,ki bi pa sedaj menjali morajo pa hitro kupit dokler je še kaj praktično uporabnega za kupit.....🤔

Napisano
Pred eno uro je SpEkTr napisal:

Ja škoda res. Bo treba izbirat v kaki drugi znamki bodoče modele..Bomo videli.

To je povsod tako. Fotr je od nekdaj pristaš Škode... Pa je šel h konkurenci. Octavia je postala predraga in prevelika, fabia je čudna, suvov si pa ne želi (in jih ne rabi). 

Jaz bi rade volje ostal pri Citroënu, pa je vse samo en skupek SUV-ov (pustimo Berlinga ob strani), oziroma še huje... Avti ki izgledajo kot SUV, a nimajo niti možnost AWD. Mazda ima vsaj to... 

Tako kot je Boss napisal ; to je zdaj in... 

Napisano

Pa po eni strani mi je to še všeč, vsaj ne bom razmišljal o menjavi svoje 6tke in jo bom dlje teral, hkrati pa prisparal.

Napisano

Enako, sigurno ne bom zarad tega SUV-a kupoval. Tako sem 1x že naredil saj, ko je Mazda umaknila 5-vratno različico 6-ke enostavno nisem imel več tiste potrebe po menjavi nekje po 6 letih. Tako sem jo vozil skoraj 2x dlje časa kot sem ponavadi menjal avte in sem jo menjal v dvanajstem letu lastništva.

Sicer ne vem kaj razmišljajo pri Mazdi, samo krčenje palete vozil slej kot prej privede do težav in preživetja. Mazdi bo na koncu ostala le še Mazda 3 v dveh različicah, pa CX-30 in CX-50 ter verjetno še CX-5 pa Miata. To je šest modelov od tega se dva razlikujeta samo v prtljažniku in je dejasnko samo 5 modelov.

V zadnjih 10 letih so ali še bodo torej umaknili:

- Mazdo 2

- Mazdo 6 limo

- Mazdo 6 Karavan

- Mazdo 6 HB

- Mazdo 5

- Mazdo BT

- Mazdo CX-7

- Mazdo CX-3

Se pravi so jih 8 umaknili in pridobili praktično samo 2 novi različici. Zelo zelo žalostno vse skupaj. 😒

• Všeč 2
  • Žalosten 2

34910_1.png

Napisano
pred 15 minutami je Boss napisal:

Enako, sigurno ne bom zarad tega SUV-a kupoval. Tako sem 1x že naredil saj, ko je Mazda umaknila 5-vratno različico 6-ke enostavno nisem imel več tiste potrebe po menjavi nekje po 6 letih. Tako sem jo vozil skoraj 2x dlje časa kot sem ponavadi menjal avte in sem jo menjal v dvanajstem letu lastništva.

Sicer ne vem kaj razmišljajo pri Mazdi, samo krčenje palete vozil slej kot prej privede do težav in preživetja. Mazdi bo na koncu ostala le še Mazda 3 v dveh različicah, pa CX-30 in CX-50 ter verjetno še CX-5 pa Miata. To je šest modelov od tega se dva razlikujeta samo v prtljažniku in je dejasnko samo 5 modelov.

V zadnjih 10 letih so ali še bodo torej umaknili:

- Mazdo 3

- Mazdo 6 limo

- Mazdo 6 Karavan

- Mazdo 6 HB

- Mazdo 5

- Mazdo BT

- Mazdo CX-7

- Mazdo CX-3

Se pravi so jih 8 umaknili in pridobili praktično samo 2 novi različici. Zelo zelo žalostno vse skupaj. 😒

Tocno to se je tut Alfi zgodil, zdej majo komaj 2 aktualna modela, 3ji pa zamuja

Napisano

Pol pa pogledaš KIA in Hyundai pa ti ni nič jasn kako ponujata 15 oziroma 18 modelov. Je pa po drugi strani tud res, da Optime in i40 ni več v prodaji kot recimu pri Fordu kmalu ne bo več Mondeota. Ponudbe srednje velikih nepremium avtomobilov, ki niso SUV je ratala kritično majhna. 

34910_1.png

Napisano

Če mi ukinejo mazda karavana , grem na kitajca :)

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 25 minutami je TiEn napisal:

Če mi ukinejo mazda karavana , grem na kitajca :)

Kaj ga boš naročil preko aliexpress? 

Napisano (urejeno)

Če bo to edina pot da pridem do karavana potemtakem.... da

Popravljeno od TiEn

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano

... ali pa bomo morali prešaltati na kakega Nemca. 🤔

Napisano
pred 54 minutami je Alex napisal:

... ali pa bomo morali prešaltati na kakega Nemca. 🤔

Grem pa rajsi na Sveda! 

• Všeč 1
  • Zmeden 1
Napisano (urejeno)
pred 36 minutami je Deeyan napisal:

Grem pa rajsi na Sveda! 

Samo katerega? Novega? 🤔

Upam samo, da nam ne bojo ostali na voljo samo kaki generični in velikomasovni  kie in hundayi. 

Popravljeno od Alex

Napisano
50 minutes ago, Deeyan said:

Grem pa rajsi na Sveda! 

Zato sm jaz napisal "kitajca"

v60 ❤️

Napisano
Napisano

Očitno bom prisiljen iti z starega Saaba na še starejšega😍

Hirsch_Performance-Saab_9_5_Wagon_Aero_mp554_pic_26791.jpg

N7rRRL1.jpg

Napisano

ja japonci imajo neko čudno filozofijo, podobno je pri Hondi, kjer imaš 4 modele v ponudbi in "je...bi se", v ameriki pa cela falanga, tukaj tudi EU malo kozle strelja z vsemi temi predpisi in okoljevarstvom, potem imaš pa razne diselgate afere in vidiš da EU proizvajalci niso nič boljši ali bolj ekološli :). Je pa zgleda res sedaj ta trend SUV-ov v porastu in je to kot kaže komerialna usmeritev, ker če pogletate 10let nazaj, koliko firm pa je delalo SUVe (oz. takrat kao terenci)....par, sedaj pa že vsaka firma v izboru SUV :). Volvo je meni ql, resda je kitajc, ampak sem se peljal zadnjič z kolegom ki ima XC40, infotainment so kitajčki razdelali u nulo, tehnologija/motor pa naj bi bila še vedno švedska, ampak mene osebno odbija (1) ker so samo avtomatiki, (2) so še vedno dragi in (3) servisi res niso poceni....

• Všeč 1
  • Ljubim 2
Napisano

Hja žal evropa za Mazdo postaja nezanimiva, ravno prejšni teden sem bral annualno poročilo. Tak mali procent, ko majo v evropi ... se sploh čudim, da jo jih še tukaj prodajajo.

Enostavno se bodo v prihodnosti fokusiral na: USA, AUS pa JAP ... vse ostalo bo bolj bogo, bo treba logo na forumu zamenjat ja :D

• Všeč 1
  • Žalosten 2
Napisano

Kje so pa tole pobrali:

"Do svojega slovesa prihodnje leto pa je Mazda6 za letošnje modelno leto še na voljo z različnimi nivoji opreme in opcijskim 2,5-litrskim turbo motorjem."

??? Od kdaj je pri nas možen 2.5 turbo liter? :D jao ... novice

Napisano
pred 4 urami je 50keda napisal:

Hja žal evropa za Mazdo postaja nezanimiva, ravno prejšni teden sem bral annualno poročilo. Tak mali procent, ko majo v evropi ... se sploh čudim, da jo jih še tukaj prodajajo.

Enostavno se bodo v prihodnosti fokusiral na: USA, AUS pa JAP ... vse ostalo bo bolj bogo, bo treba logo na forumu zamenjat ja :D

Isto je s Subarujem. V ameriki padajo mesečni rekordi v prodaji (vsaj pred korono so), tukaj v evropi pa cela žalost. Še tisti, ki jih mika, da bi ga uzeli, jih mine, ko vidijo pestro izbiro motorjev 😒

Napisano

To smo se že nekaj let nazaj pogovarjal, da bo EU zakonodaja praktično pregnala ogromno proizvajalecev iz EU tržišča. In kot kaže je to zdaj počasi že dejstvo. 😟

• Žalosten 1
  • Jezen 1

34910_1.png

Napisano
pred 53 minutami je Boss napisal:

To smo se že nekaj let nazaj pogovarjal, da bo EU zakonodaja praktično pregnala ogromno proizvajalecev iz EU tržišča. In kot kaže je to zdaj počasi že dejstvo. 😟

Na vsak način hočejo sforsirati električne avte na tržišče čeprav jih večina uporabnikov noče,ker so bistveno predragi.....☹️

Napisano

Včasih so Ameri forsirali izdelke iz Kitajske, sedaj pa bomo prišli do tega, da bomo namesto Japonskih kupovali kitajske avte, saj je teh polno električnih. 

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano (urejeno)
pred 57 minutami je Bini napisal:

Na vsak način hočejo sforsirati električne avte na tržišče čeprav jih večina uporabnikov noče,ker so bistveno predragi.....☹️

to šele bo ekološka katastrofa, da gre vse na elektriko.... to bi kr velik stvari potegnlo za sabo ena izmed njih bi bla po velki potrebi po gradnji novih elektrarn, elektrarne pa vsi vemo kakšni onesnaževalci so... če bi se šlo na eko varianto kot je fotovoltaika bi se spet ogromno parcel uničlo zarad tega, za vetrno velja enako.... poleg tega bo treba 1x rabljene akumolatorje nekam odlagat...

Popravljeno od Deeyan

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Potem pa začnimo še mi posebno vojaško operacijo in gremo priključit "Avstrijsko koroško" nazaj Sloveniji - ker so se že v šestem stoletju predniki Slovencev (Slovani) naselili v Vzhodnih Alpah. Nastala je samostojna kneževina Karantanija s središčem na Krnskem gradu na Gosposvetskem polju. To je bila v celoti slovenska državna tvorba, znana po obredu ustoličevanja knezov v slovenskem jeziku.   In ne pozabimo na Trst - leta 1910 je v Trstu živelo več Slovencev kot v Ljubljani... Pa če smo že tam, potem rešimo še Rezijo in Terske doline, kjer so Slovenci bili že od sedmega stoletja v večini - dokler nista Hitler in Musolini sklenila "Sporazum o izselitvi tujerodnih prebivalcev"... In ne pozabimo še bolj severno na Trbiž, Žabnice, Ukve, Ovčja vas, na Kanalsko dolino v celoti, ki je zdaj v Italiji. Ta območja sploh niso bila Italijanska vse do konca prve svetovne vojne...   A začnem naštevati vse napade na Slovence na tem območju, izseljevanje, uničenje Slovenskega doma, ... ... ...   To je vse dokumentirano in ni nobena Primorska propaganda...       Rusom se v Ukrajini ni tako grozno godilo. Posamezni primeri ja, kaj množičnega pa ni bilo. Je pa zelo pomembno, kako znaš to prikazat. Se bom tokrat namerno izognil politiki in geografiji, da ne bo kdo mislil, da dodatno podpihujem. Vzemimo za primer ladijske nesreče. Vsi poznajo zgodbo Titanika. V tej nesreči je umrlo okoli 1500 ljudi. Posneli so film, s podmornicami so se spuščali do razbitine, po 110tih letih je dogodek še vedno "živ". Skoraj nihče ne ve za nesrečo MV Wilhelm Gustloff. Nemško ladjo, polno beguncev in ranjencev, je v Baltskem morju torpedirala sovjetska podmornica. Umrlo je približno 9.400 ljudi. Prav tako skoraj nihče ne ve za nesrečo MV Goya. Tudi to nemško ladjo za evakuacijo je v Baltiku potopila sovjetska podmornica. Potonila je v samo sedmih minutah, umrlo pa je med 6.000 in 7.000 ljudi. Je kdo kdaj slišal za MV Doña Paz? Preobremenjen potniški trajekt je trčil s tankerjem, ki je prevažal naftne derivate. Obe ladji sta zagoreli in potonili. Umrlo je okoli 4.390 potnikov. Ali pa RMS Lancastria? Britansko oceansko linijsko ladjo, ki je evakuirala čete iz Francije, so potopila nemška letala. Umrlo je več kot 4.000 ljudi. Pa za SS Kiangya, je kdo slišal? Parnik, poln beguncev, ki so bežali pred kitajsko državljansko vojno, je blizu Šanghaja zadel podvodno mino iz druge svetovne vojne in eksplodiral. Umrlo je okoli 3920 potnikov. Pa za MV Le Joola, je kdo slišal? Senegalski vladni trajekt se je v nevihti prevrnil, ostal na površini še okoli 15 ur in nazadnje potonil skupaj z vsemi ljudmi, ki so ostali ujeti v zračnih žepih v kabinah. Rešilo se je okoli 65 potnikov, umrlo pa okoli 1.860. Kaj pa SS Sultana, je kdo slišal zanjo? Parnik, ki je prevažal izpuščene ujetnike iz ameriške državljanske vojne, je potonil po eksploziji kotlov. Umrlo je okoli 1.800 potnikov. Naj omenim samo še Tek Sing: velika kitajska trgovska barka je zadela greben in potonila, s seboj pa odnesla večino potnikov in posadke. Umrlo je okoli 1.600 potnikov. Je kdo slišal za to? Mogoče kdo ve, koliko 'Oskarjev' so dobili za film? A so sploh posneli kak film o tem?   Ampak za Titanik vedo pa vsi...  Stvar je samo, kako znaš prikazat...            
    • Ta je najboljši vic danes. 
    • Fordi so kot ženske: puščajo takrat, ko si tega ne želiš, stokajo na dolgih potovanjih, spravljajo te v zadrego pred prijatelji in vrstniki ter porabijo več denarja, kot si sploh kdaj pričakoval...
    • Če ti je bilo nekaj nekoč odvzeto a potem se moraš sprijaznit s tem? Krim je bil Ruski nekoč in potem ga je z dekretom ukrajinec Hruščov podaril Ukrajini ob neki  obletnici Ukrajine. Dokler si v neki skupnosti kot je bila Sovjetska zveza je to vseeno. Tako kt nam je bilo vseeno, ko smo bili v jugi a je meja na Dragonji al na Mirni. Je vseeno, dokler ne greš narazen. Za lažje razumevanje teh dogodkov je mogoče zanimiva še situacija na Kosovu, kjer je Srbija odreagirala kot je proti OVK in albanskim separatistom. Ampak njim je v zaščito prišla ZDA in cel NATO brez odobritve varnostnega sveta ZN. Se pravi so naredili točno to kar je naredila Rusija leta 2022 v Ukrajini. Ampak dvojnih vatlov smo pač navajeni in nam je že logično, da se praktično vse vojne dobesedno zgodijo z blagoslovom ZDA. Če nekdo tega ne dobi je pa zahodna propaganda tako močna, da opere možgane veliki večini prebivalcem zahoda. Sploh tistim, ki zgodovine ne poznajo.     Pa še mal nazaj. Dombas z okolico je bil večinoma poseljen z Rusko manjšino, katera je vojno preživljala že dolgih 8 let predno je Rusija napadla. Ukrajina je z majdansko revolucijo spravila v parlament naci stranke, ki so odkrito napovedovale pogrome proti manjšini. Začelo se je s prepovedjo uporabe ruskega jezika potem je pa šlo tako daleč, da je Ukrajinska vojska in paravojaške sile intervenirala na tem področju ter napadla prebivalce tega območja. To je trajalo dolgih 8 let pa nihče vključno z EU ni imel interesa ne jajc pritisnit na Ukrajino, da naj ustavi napade. Še s sporazumoma iz Minska se je izkazalo ob lastnih navedbah podpisnikov s strani Evrope, da so ga dali s figo v žepu. Tako so se kasneje tako Merkla in Holland hvalila. To je vse dokumentirano in ni nobena Ruska propaganda.   Dolžnost matičnih držav vključno z našo je zaščitit tako svoje manjšine na ozemlju sosednjih držav in velika obveznost zaščitit tuje manjšine na ozemlju lastne države. To je najvišji standard neke demokratične družbe pa če se še tako nekateri repenčite. Če bi vsi spoštovali tako na ozemlju Ukrajine, kot v Gazi, kot v Iranu in drugod ne bi bilo nobene vojne in nobenega spopada niti vzroka, da bi nekdo to začel.    
    • Blondna policistka je sredi dela dobila menstruacijo. Bolel jo je trebuh, vendar ni smela zapustiti patruljnega mesta. Zato je poklicala postajo, povedala kaj je in zahtevala zamenjavo. Kolega pride šele po treh urah, za povrh pa še mrtvo pijan. - "Človek božji, kaj pa ti je? In zakaj si pijan?" - "Veš, kako je, ko si povedala, da si dobila menstruacijo, je komandir plačal rundo za vse, potem pa še pomočnik, pa vodja izmene, in nazadnje še trije policisti ..."
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.