Skoči na vsebino

Carplay, Android auto,... telefoniranje med vožnjo ...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Mislim, da na HUDu nima? ni?. Realtime lahko sprejema, samo mora? ustvariti dostopno to?ko ala share wifi-ja, potem ma? pa to opcijo, ampak je pla?ljiva.

Tako je... na HUD se prikazujejo samo informacije iz MZD Connect navigacije ... 

Tole drugo pa zal v Sloveniji ne deluje... tudi ce imas placano... >> https://infotainment.mazdahandsfree.com/navigation-connectedservices?language=sl-EU

Mazda_Connect_232FB506.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Te pa vklopi na City tam ponavadi poro?ajo dovolj hitro

Hvala, ne prenesem njihovega humora. Itak ve?inoma zvo?ne knjige popoti poslu?am.

ZOOM ZOOM - ?ivljenje je prekratko za dolgo?asne avtomobile :punk:

Napisano

Hvala, ne prenesem njihovega humora. Itak ve?inoma zvo?ne knjige popoti poslu?am.

Se ena varianta je preko apliakcije Radar Alarm (AMZS in Radio 1) ... ta te opozori, ko je na cesti ovira, radar, kontrola,... Pac to, kar pvoedo po radiju in ce je na tvoji poti, dobis obvestilo, ki se predvaja preko radia, ce imas telefon sparjen preko BT ali povezan s kablom ... 

https://www.radio1.si/42006/radio1-radar-alarm

Radar Alarm je brezpla?na aplikacija, ki voznike opozarja na radarje, nasproti voze?e voznike, policijske kontrole, prometne nesre?e, zastoje in druge dogodke v prometu. Deluje tako, da ?enski glas voznika v slovenskem jeziku opozori na dogodek, ki voznika ?aka na njegovi poti. Vozniku ni potrebno gledati v telefon, ampak telefon samodejno ?spregovori?, ?e se vozilo pribli?uje zastoju, policijski kontroli ali pa prometni nesre?i.Poleg obve??anja o dogodkih, vsebuje tudi slike vseh cestnih kamer. Vpogled v cestne kamere omogo?a vozniku, da pregleda stanje na slovenskem avtocestnem kri?u, preden se odpravi na pot.Aplikacija ima tudi tipko SOS. Tipka SOS po?lje sms s koordinatami vozila na prometno slu?bo Radia 1. Sporo?ilo omogo?a de?urni ekipi Radia 1, da obvesti ustrezne re?evalne slu?be.

Za to?nost prometnih informacij skrbi prometni servis Radia 1, s posebej za prometne informacije usposobljeno ekipo ljudi, ki je de?urna vsak dan, od 6h do 24h.

Download >> ANDROIDIOS

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

TP ti pa ne vklopi prometnih informacij, medtem ko poslu?a? knjigo?

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Se ena varianta je preko apliakcije Radar Alarm (AMZS in Radio 1) ... ta te opozori, ko je na cesti ovira, radar, kontrola,... Pac to, kar pvoedo po radiju in ce je na tvoji poti, dobis obvestilo, ki se predvaja preko radia, ce imas telefon sparjen preko BT ali povezan s kablom ... 

https://www.radio1.si/42006/radio1-radar-alarm

Radar Alarm je brezpla?na aplikacija, ki voznike opozarja na radarje, nasproti voze?e voznike, policijske kontrole, prometne nesre?e, zastoje in druge dogodke v prometu. Deluje tako, da ?enski glas voznika v slovenskem jeziku opozori na dogodek, ki voznika ?aka na njegovi poti. Vozniku ni potrebno gledati v telefon, ampak telefon samodejno ?spregovori?, ?e se vozilo pribli?uje zastoju, policijski kontroli ali pa prometni nesre?i.Poleg obve??anja o dogodkih, vsebuje tudi slike vseh cestnih kamer. Vpogled v cestne kamere omogo?a vozniku, da pregleda stanje na slovenskem avtocestnem kri?u, preden se odpravi na pot.Aplikacija ima tudi tipko SOS. Tipka SOS po?lje sms s koordinatami vozila na prometno slu?bo Radia 1. Sporo?ilo omogo?a de?urni ekipi Radia 1, da obvesti ustrezne re?evalne slu?be.

Za to?nost prometnih informacij skrbi prometni servis Radia 1, s posebej za prometne informacije usposobljeno ekipo ljudi, ki je de?urna vsak dan, od 6h do 24h.

Download >> ANDROIDIOS

Hvala. Bom preveril. Jezi me ker niso sposobni implementirati podatkov o cesti v precej drag avto, RDS-TMC pa daje nepopolne, oziroma dotrajane podatke.

TP ti pa ne vklopi prometnih informacij, medtem ko poslu?a? knjigo?

Ne ?e nimam na City vklopljeno. Pri meni laufa RSI v avtu. Ali pa VAL 202.

Napisano

To tudi mene moti, da te navigacija ne more usmerjat po dejanskem toku prometa. Jaz bi rad pla?al, ker pri dana?njih vsakodnevnih zastojih bi mi to pri?lo ?e kako prav. No, vsaj en majhen plus pa dam, da navi upo?teva zapore cest in preusmerja na druge mo?ne poti. Zadnji?, ko je bil v Kranju cel vikend zaprt rondo, me je navi lepo usmeril na ?en?ur in potem naprej.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano

Saj moja tud dobiva TMC od Val 202 ali pa RSI. Samo ni tako aktualen. Zapore mi poka?e na poti.

Napisano

RDS-TMC in TMC -> https://www.promet.si/portal/sl/etd.aspx

"RDS-TMC

Za potrebe objavljanja prometnih informacij v navigacijskih napravah je vzpostavljen javni RDS-TMC servis. Storitev je na voljo na vseh oddajnikih in UKV-FM frekvencah prvega in drugega radijskega programa RTV Slovenija. Za potrebe lokacijskega referenciranja se uporablja aktualna javna TMC Lokacijska tabela DARS 702-35. Servisni parametri:

• PS=__PRVI__, PI=9201
  • PS=VAL_202_, PI=9202"

Napisano

druga mo?nost ti pa je Android Auto (ali od Jabuke) in google zemljevidi

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Na moji (TomTom NB1), sm dans eksperimentiru, pa sm na?u, da lahk sam frekvence nastavim. Torej bi naj delale frekvence SLO1 in VAL202?

Jst sm probu 98,9 Mhz pa ni ni? kazal tiste vrstice na strani, sicer zastojev tut ni blo nikjer ... ampak kolk se spomnem, po avstriji vseen ka?e tist pokon?n bar.

Napisano

Ja pa ja de, pa 100 metrov kablov po avtu vla?it xD

Aja pa ne pozabit, da nekateri uporabjlamo telefon ?e zmer sam za telefon, torej lahk pozabim na navigacijo iz telefona ;)

Napisano

Problem tule mam, da mora bit kabel dejansko ?ez armaturo potegjen, kjer se vidi, js mam kabl za zadnjo kamero. Ampak je direkt spelan iz vzratnega ogledala pod stre?no oblogo, tak da se skoraj ne vidi.

Napisano

?e speljes direkt od huda zadaj se skoraj da ne vidi. Itak je vse ?rno

Poslano z mojega SM-T813 z uporabo Tapatalk

Napisano

Lahko pa nabavi? tole , pa ti bo HUD delal tudi na g maps ..itd... :)

https://hudway.co/drive

Pi.. To pa zgleda dobra zadeva. Bolj?e od originalnega hud.

Napeljat kabel ni problem, edino ni ?e v prodaji in nih?e ne ve ?e dejansko dela tko kot oblubjajo.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

• 2 tedna kasneje...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.