Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Jaz imam machine grey, ok hauba ni kritična sem pa tja je kaka pikica od kamenčkov, na prednjem odbijaču je pa tega malce več..

Napisano
11 hours ago, mario3 said:

Nekako pa se ne morem odločiti glede barva. 

Glasujem za modro ali rdečo, ostalih "dolgočasnih sivih miši/barv" je že preveč na cestah. 😃 

• Všeč 1
  • Jezen 1
Napisano

Ja, rdeča je tako, da boš imel sive kamenčke v kolikor je pravočasno ne zavaruješ, moja je stara 11 mesecev pa sem že mel ene 3 sessione nanašanja korektorja. Js glasujem za novo polymetal modro. Se ji fajn poda pa kamenčki bojo manj videt:
753771.jpg

Najmanj bi se po mojem kamenčki vidli na na srebrni. Ker majo svetlo sivo barvo za temeljno ... al pa  je to že pleh xD

Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Alex napisal:

Itak,da kupi rdečo.👍 Če hočeš, da bodo znanci pohvalili tvojo Mazdo in boš povsod, kakor se boš pripeljal opazen. Tudi ta nova rdeča je zelo lepa a je vseeno red soul lepša.Barva se ti ne bi smela luščiti znajo se pa pojaviti pikice od kamenčkov (kot pri vseh znamkah). To lahko sam popraviš z barvo. Glasujem za najlepšo barvo. 😉

Hoj, pozabil si pa na sosede ki ti tak lep avto zavidajo, po domače-so ti ga fauš! sramezljiv

@SpEkTrkupi Grey ali modro, če hočeš biti pa eleganten pa ne vpadljiv in imeti avto z manj izrazitimi plastičnimi blatniki, razen če so ti všeč. Je pa res, da je ta rdeča super, samo ne paše na vsako Mazdo:bravo:

Ps;to zadnje je za@mario3!

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 20 minutami je 50keda napisal:

Ja, rdeča je tako, da boš imel sive kamenčke v kolikor je pravočasno ne zavaruješ, moja je stara 11 mesecev pa sem že mel ene 3 sessione nanašanja korektorja. Js glasujem za novo polymetal modro. Se ji fajn poda pa kamenčki bojo manj videt:
753771.jpg

Najmanj bi se po mojem kamenčki vidli na na srebrni. Ker majo svetlo sivo barvo za temeljno ... al pa  je to že pleh xD

Ja, plava je tudi lepa. Samo na žalost se tudi na njej poznajo pikice, ker je temeljna barva spodaj bela. V bistvu ti nanos barve odnese in se pokaže bela podlaga spodaj. Še najbolj je hvaležna bela kar se tega tiče, a kaj, ko bela barva, pa tudi črna - ni barva. Tehnično gledano je le senca. 

Napisano

Ta polymetal modra se mi tudi kr dopade. Kako pa se potem popravi te luknjice od kamenčkov? A lahko to narediš sam doma ali moraš do kakega mojstra in kakšni so kaj stroški?

Do sedaj namreč pri nobenem avtu nisem imel problemov s tem, tudi po desetih letih luknjic od kamenja skoraj nisem imel. Verjetno so bile včasih barve trpežnejše.

Napisano
pred 59 minutami je 50keda napisal:

753771.jpg

Kako pa jo bi zaščitil, misliš na folijo? Koliko pa je bilo kaj teh luknjic v tem času, tako na približno?

Napisano (urejeno)

Ma več faktorjev je s temi kamenčki, kakšno maš varnostno, kje se furaš itd. Jst sm jih poflikal tam cca. 20 po celem avtu (pozimi je blo najslabše na pragovih pri prednjih kolesih in pa seveda tudi hauba). Sicer pa odvisno o kakih kamenčkih se pogovarjamo, jst sm fliku tut takšne, ki so bli vlki milimeter ali še manj. Mel se ma pa tut ene 5 kapitalnih (pol centimeterskega na robu haube, kot sem že omenu pragovi/blatniki pri sprednjih kolesih so tut velik pokasiral)

Ja, rešiš lahko delno sam doma, dobi se korektor na mazda servisu za 20 €. Ta korektor vsebuje dve mali "flaški" s penzlem (osnovno barvo + lak). In potem najprej naneseš osnovo, to zgladiš po 10 minutah, potem pa naneseš še lak. Katerega bi naj spoliral po 96 urah al tak nekak. Js ta zadnji korak poliranja izpustim, ker  nimam primerne opreme in računam na to, da se bo to delalo ob poliranju celotnega avta. Rezultat je tak, da od daleč ne vidiš nič, imaš zaščiteno, ko pa pogledaš od bliz, se pa pri meni vidijo "kapljice" (lak namreč ni spoliran tam in je tak kot bi ti ostala vodna kapljica). Seveda je pa spet odvisno kak velik "kamenček" je. Pri ful majhnih se mi posreči nardit tak, da se sploh ne vid.

Hja, zaščitit se pa da seveda na več načinov. Folija je definitvno eden, js sm zanjo žal prepozn (če greš v folijo je najboljš čim prej). Zdej na jesen bom rihtu tretma, pa bo majster povedal, kako bi zaščitla čez zimo, al vosek al keramiko ali celo kaj drugega.

Popravljeno od 50keda
Napisano

Nekaj definitivno pomaga voskanje, še posebej heavy voski so v redu.Sicer pa, kaj se toliko sekirate okoli teh pikic. Malo barve z majhnim čopičem ali zobotrebcem in je rešeno. Uf, ste postali še bolj komplicir mojstri kot jaz. 🧐

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

@BiniJaz sem že kupil, kar sem kupil :)

Pomota, bilo je za @mario3 :blink:

Jaz pa, če je mala pikica sploh nikoli nisem kompliciran ne prej ne sedaj na M3, ker tako ali tako se manj vidi kot pa če popravljaš. Rjavi pa tako ne, ker je premalo poškodbe za kaj takega! Večjih pikic pa tako nimam zaradi načina vožnje. Ne ne vozim se u rikverc ampak imam večjo varnostno kadar je na cesti ful šodra! Opazil pa sem, da zaradi prednje oblike avta sploh nimam havbe nič pikaste ker je bolj položna z razliko od Alfe 156 ko sem imel pikaste pol metra se pa od daleč ni videlo nič, ker je bila srebrna. Na M3 imam par pikic na pre.odbijaču in robu nosu tako, da ni panike. :prstgor:

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 36 minutami je mario3 napisal:

No, na koncu sem se odločil za titanium flash sivo. Mislim da se avtu dobro prileže.

Vsak si izbere barvo, ki mu ustreza.Z sivo si pač bolj v sivem povprečju pločevine, kar je v bistvu škoda za tako lep avto. Važno je, da bo tebi všeč in da bo super makina. 

Napisano
pred 2 urama je mario3 napisal:

No, na koncu sem se odločil za titanium flash sivo. Mislim da se avtu dobro prileže.

A ni titanium flesh graphite? To barvo sem jaz hotel vzet pa jo sploh ni bilo s to mojo opremo in mitorjem, samo g100 so bile. Super, ker teh barv Mazd ni veliko in boš malo in! :prstgor:

Napisano
pred 51 minutami je 50keda napisal:

Naš forumaš @Boss ma novo šestko v tej titanium flash barvi ;)

Ja se mi je zdelo, da sem jo nekje vido, ampak jih ni veliko pri nas. Meni je nekaj posebnega kot npr.rdeča le, da ni tako kričeča! Žal sem potem vzel kar so imeli, belo ali mašinsko sivo in to brez doplačila pa do zdaj mi ni žal. :prstgor:

Napisano

Bom dodal kar v to temo, čeprav mogoče spada tudi v temo Navigacija. V čem je težava. Imam Mazdo CX-30 pri kateri je že bil pred časom menjan modul GPS, seveda v garanciji. Mape imam posodobljene na obdobje junij 2020 (mislim da je to zadnja posodobitev), software pa ima oznako: 9.35.2.1.185457 (podatek iz vozila v zvezi z navigacijo). SD kartica je original z možnostjo posodobitev 5 let po nakupu vozila. Občasno mi navigacija deluje (prikazuje pot)

kot da vozim po zračni liniji (glej prilogo sliko in filmček), ne vem ali se splača kaj ukrepati v tej smeri ali ne. Uradni servisi ne vejo kaj bi motilo signal pa tudi napaka kot taka ni prijavljena v mednarodnem servisnem vpogledu. Prosim za vaše mnenje oziroma, če se še pri komu pojavlja taka napaka. Slika (priloga) se mi obrne ko jo prenesem iz računalnika.

20200516_104904.jpg

Napisano

Zakaj so ti pa sploh menjali modul? Kaj je bil prvotni problem?

Jaz bi težil naprej, ker tole je kar konkretno "mimo". In glede na to, da navigacijo kupiš z razlogom...

Napisano

GPS modul je bil menjan kmalu po prevzemu novega vozila (MS) na servisu v LJ (BTC), problem je bil pred tem isti kot sedaj, s tem da je bila težava še večja saj mi je kazalo neke ulice v Rusiji ali eno od bivših ruskih držav.  Le-te mi je kazalo tudi z novim modulom a je nato po nekaj časa kar naenkrat samo od sebe začelo delovati v SI, sedaj pa so zopet težave....... 

Napisano
dne 4. 10. 2020 ob 10:24 je Robert napisal:

Bom dodal kar v to temo, čeprav mogoče spada tudi v temo Navigacija. V čem je težava. Imam Mazdo CX-30 pri kateri je že bil pred časom menjan modul GPS, seveda v garanciji. Mape imam posodobljene na obdobje junij 2020 (mislim da je to zadnja posodobitev), software pa ima oznako: 9.35.2.1.185457 (podatek iz vozila v zvezi z navigacijo). SD kartica je original z možnostjo posodobitev 5 let po nakupu vozila. Občasno mi navigacija deluje (prikazuje pot)

kot da vozim po zračni liniji (glej prilogo sliko in filmček), ne vem ali se splača kaj ukrepati v tej smeri ali ne. Uradni servisi ne vejo kaj bi motilo signal pa tudi napaka kot taka ni prijavljena v mednarodnem servisnem vpogledu. Prosim za vaše mnenje oziroma, če se še pri komu pojavlja taka napaka. Slika (priloga) se mi obrne ko jo prenesem iz računalnika.

20200516_104904.jpg

Jest, prosil bi še za tvoj komentar nastale težave...........

Napisano

Glede na to, da je avto v garanciji, bi jaz “tezil” na servisu, da naj zrihtajo... Kot kaze je nekaj narobe z GPS modulom ali anteno... da ne dobi pravih informacij o trenutni lokaciji... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Par vprasanj ce ima mogoce kdo kaj informacij:

1. Kako je z modelnim letom 2021? Na nemskih forumih sem ujel, da prodajalci nekako nimajo vec konfiguratjorja za 2020. Naj bi bile neke razlike v opremi (ok to imamo mi drugacno kot nemci) ter pa specifikacijah motorjev. Naj bi skyactive-x postav 186 konjski pa nekaj vec navora na papirju.

2. Ali kdo ve kako je obracunan davek na motorna vozila po WLTP ze ali NEDS? Mam 3 otroke in naj bi to dobil povrnjeno 😎

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.