Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 4 minutami je Alex napisal:

Odvisno, kdo ti pove..😉

To je res, tko da ne preveč Alexa upoštevat... on je rocker.:hudicek:

• Všeč 2
  • Haha 5

33112_1.png

Napisano
Pravkar je Boss napisal:

To je res, tko da ne preveč Alexa upoštevat... on je rocker.:hudicek:

Vsak svojega konja hvali. 🤗 Ta pregovor je še  posebno tu na forumu prisoten. No, nekateri smo tudi objektivni. 😉

Napisano
Pravkar je Alex napisal:

No, nekateri smo tudi objektivni. 😉

Sej bi kaj napisal na tole… ampak raje ne bom… Je dovolj samo ena slikca ;)

image.jpeg

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Jaz ne morem več pisat... se sam še smejim. Ampak neki je res, tale forum je res za sproščanje stresa - toliko smeha, k je kle gor... respect. :bravo:

• Všeč 1
  • Haha 4

33112_1.png

Napisano
pred 4 minutami je Boss napisal:

Jaz ne morem več pisat... se sam še smejim. Ampak neki je res, tale forum je res za sproščanje stresa - toliko smeha, k je kle gor... respect. :bravo:

Tudi jaz. Nekatere teme so še posebej zabavne.. ko se  govori o porabi benzinarjev in nosovi kar rastejo... in rastejo. 😊

Napisano
pred 49 minutami je NevLado napisal:

relacijska vožnja 7-8 litrov, avtocesta 8,5, če boš tiščal nad 160 pa 9,5

@skritikrt pomagaj

Evo-pomagam😉

Za marsikoga zelo zanimivo....ima pa že "izklop valjev".

2,5L bencinarja se očitno da voziti zelo varčno...kdo bo pa bral moje rezultate naj pa seveda upošteva,da jaz nisem tak tip voznika,torej za "šparavčke" nisem reprezentativen....zmeraj vozim najmanj po omejitvah ali vsaj malenkost več...pod omejitvijo le če moram (da se sprednjemu ne zaletim v "rit"😂🤣)...redko zvezno pospešujem-pri npr. vključevanju na avtocesto preklopim v Sport-modus in do daske....torej,pri meni ne boš doživel "cincanja"....izjema je seveda približevanje oviri,rdeči ipd.,kar je pa seveda logično-ne bom tiščal,če vem,da bom po tem moral za to bolj zavirati.

Po mojem mnenju...če bi se namensko potrudil izpeljati čim varčnejšo vožnjo,bi ga JAZ komot lahko spravil na 8L ali manj...a mi :zoom-zoom:-užitek ne pusti😁.

L.P.

• Všeč 2
  • Zmeden 1
Napisano
pred 2 minutama je skritikrt napisal:

Evo-pomagam😉

Za marsikoga zelo zanimivo....ima pa že "izklop valjev".

2,5L bencinarja se očitno da voziti zelo varčno...kdo bo pa bral moje rezultate naj pa seveda upošteva,da jaz nisem tak tip voznika,torej za "šparavčke" nisem reprezentativen....zmeraj vozim najmanj po omejitvah ali vsaj malenkost več...pod omejitvijo le če moram (da se sprednjemu ne zaletim v "rit"😂🤣)...redko zvezno pospešujem-pri npr. vključevanju na avtocesto preklopim v Sport-modus in do daske....torej,pri meni ne boš doživel "cincanja"....izjema je seveda približevanje oviri,rdeči ipd.,kar je pa seveda logično-ne bom tiščal,če vem,da bom po tem moral za to bolj zavirati.

Po mojem mnenju...če bi se namensko potrudil izpeljati čim varčnejšo vožnjo,bi ga JAZ komot lahko spravil na 8L ali manj...a mi :zoom-zoom:-užitek ne pusti😁.

L.P.

Zanimivo. Če sem prav razumel, z varčno vožnjo imate z tem motorjem okoli 8 l/100  ali kak deci manj, z normalno vožnjo po omejitvah  ali malo bolj divjo vožnjo  pa ula la. 

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Jest napisal:

Umetna inteligenca se ne strinja s tabo Alex… ;)

image.png

image.png

;)

Kok se ne strinja? A niso obe AI? 🤔

😄

Screenshot_20221213_174852.jpg

Popravljeno od Liuch
Napisano (urejeno)

@Alex...odvisno kaj je zate ula la...meni je 2-3€ več za 100km uživanja v vožnji,kjer ga res zelo "pokam" zelo nizka cena.

Prosim vzdržuj se posploševanja,ker to tvoje komentarje postavlja v subjektivno luč...ne moreš trditi,da je avto oz. motor požrešen,le za to,če je pri meni takšna poraba.

Je sin mojo mazdo peljal res "živalsko" in je porabila nekaj čez 13L...a jaz kot športni voznik je najbrž nikoli ne bom tako vozil (ker me zraven sedeča žena takoj "zadavi"🙄😂🤣)...

Ali pa...daj mi "v roke" tvojo CX-30,in lahko ti obljubim,da se boš zeloooo dolgo trudil spet popraviti povprečno-skupno porabo oz. ti dokažem,da pije orng več kot 10L

Če ne razumeš nemščine-od 55:46 naprej grafi in razpredelnice analize..

Pri suhem vremenu,10°C 1h44min vožnje,povprečna hitrost 43,75km/h,

Tip je imel porabo na:

vzponu-12,8L

po hribu-6,1L

padec-0,6L

izvenmestna relacija-5,1L

avtocesta-6,4L

mestna (večinoma 30-cona)-7L

Skupna-6,4L/100km

Popravljeno od skritikrt
  • Všeč 2
  • Haha 2
  • Ljubim 1
Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:

@Alex...odvisno kaj je zate ula la...meni je 2-3€ več za 100km uživanja v vožnji,kjer ga res zelo "pokam" zelo nizka cena.

Prosim vzdržuj se posploševanja,ker to tvoje komentarje postavlja v subjektivno luč...ne moreš trditi,da je avto oz. motor požrešen,le za to,če je pri meni takšna poraba.

Je sin mojo mazdo peljal res "živalsko" in je porabila nekaj čez 13L...a jaz kot športni voznik je najbrž nikoli ne bom tako vozil (ker me zraven sedeča žena takoj "zadavi"🙄😂🤣)...

Ali pa...daj mi "v roke" tvojo CX-30,in lahko ti obljubim,da se boš zeloooo dolgo trudil spet popraviti povprečno-skupno porabo oz. ti dokažem,da pije orng več kot 10L

Če ne razumeš nemščine-od 55:46 naprej grafi in razpredelnice analize..

Pri suhem vremenu,10°C 1h44min vožnje,povprečna hitrost 43,75km/h,

Tip je imel porabo na:

vzponu-12,8L

po hribu-6,1L

padec-0,6L

izvenmestna relacija-5,1L

avtocesta-6,4L

mestna (večinoma 30-cona)-7L

Skupna-6,4L/100km

Še malo. In me boš prepričal, da poje manj kot moja 6-ka. 😊

Pri moji dizelci je pozimi poraba 7,5.😊

Pa bi bilo zanimivo, kako bi izgledala ta tvoja "hitra" vožnja v vrhniški klanec. 😊

Boss lahko potrdi, da smo lahko z našimi dizli med najhitrejšimi..kar pa nikakor ne velja za benzinarje. 😉

Napisano
Pravkar je Alex napisal:

Še malo. In me boš prepričal, da poje manj kot moja 6-ka. 😊

Pri moji dizelci je pozimi poraba 7,5.😊

Pa bi bilo zanimivo, kako bi izgledala ta tvoja "hitra" vožnja v vrhniški klanec. 😊

Boss lahko potrdi, da smo lahko z našimi dizli med najhitrejšimi..kar pa nikakor ne velja za benzinarje. 😉

Nič ne rabim prepričevati...glej video zgoraj-6,4 je 6,4!....in 7,5 je 1,1L več🧐😂🤣

Ti kar bodi najhitrejši....in hkrati najmanjšo porabo tudi imaš...pol pa svizec...

Glej...,ko bova enkrat "vštric"...ti z tvojim diesel-om,jaz z bencinarjem,pa bova videla...do sedaj se že z mojo staro "škrpeto"-1,6tiVCT C-Maxom nisem nikogar ustrašil😋

In do "srečanja" seveda lahko pišeš kar hočeš.

Napisano
pred 11 minutami je skritikrt napisal:

Nič ne rabim prepričevati...glej video zgoraj-6,4 je 6,4!....in 7,5 je 1,1L več🧐😂🤣

Ti kar bodi najhitrejši....in hkrati najmanjšo porabo tudi imaš...pol pa svizec...

Glej...,ko bova enkrat "vštric"...ti z tvojim diesel-om,jaz z bencinarjem,pa bova videla...do sedaj se že z mojo staro "škrpeto"-1,6tiVCT C-Maxom nisem nikogar ustrašil😋

In do "srečanja" seveda lahko pišeš kar hočeš.

Dejstva so dejstva. To smo na tem forumu že zdavnaj razčistili.

Dokler so ravnine, no ja, takrat benzinarji lahko parirajo dizlom, ko pa pride kaj dolg klanec, pa še da moraš zmanjšati sredi klanca  in nato pospešiti, pa-pa benzinar. 😊

Napisano
pred 6 minutami je Alex napisal:

Dejstva so dejstva. To smo na tem forumu že zdavnaj razčistili.

Dokler so ravnine, no ja, takrat benzinarji lahko parirajo dizlom, ko pa pride kaj dolg klanec, pa še da moraš zmanjšati sredi klanca  in nato pospešiti, pa-pa benzinar. 😊

...pol pa svizec zavije čokolado...😁

Drugače pa-se še nikogar nisem ustrašil-se lahko zmeniva...magari na Vrhniškem klancu-ni problem...samo ne vem če si boš upal....,da ti ne bo pokvarilo porabe🤔

Napisano
pred 16 minutami je skritikrt napisal:

...pol pa svizec zavije čokolado...😁

Drugače pa-se še nikogar nisem ustrašil-se lahko zmeniva...magari na Vrhniškem klancu-ni problem...samo ne vem če si boš upal....,da ti ne bo pokvarilo porabe🤔

He, He, mešaš hruške in jabolka 😉

Cx30 pije malo in gre bolje kot 2,5 motor, dizel pa gre bolje v klance kot zastareli 2,5 motor. 

Napisano

Dejstvo je, da diesel 150 mazda 6 in CX-30 x prevladujeta na cestah. Konec debate. 

Je pa tudi dejstvo, da bo 2,5 bencinar naredil več km od x motorja. 

Napisano
pred 26 minutami je Alex napisal:

He, He, mešaš hruške in jabolka 😉

Cx30 pije malo in gre bolje kot 2,5 motor, dizel pa gre bolje v klance kot zastareli 2,5 motor. 

Kot prvo-ti mešaš hruške in Jabolka-primerjaš turbodiesel-a z bencinarjem,kateri turba zaradi vzdržljivosti,zanesljivosti in odzivnosti namenoma nima!...pa smo že o tem-dejstvo je tudi,da če bi primerjal enake kubature in oba z ali brez turba...se diesel lahko samo skrije.

Pa argumentiraj trditev "zastareli 2,5 motor"...prosim bodi specifičen!...ker glede na tvoje mnenje morajo biti pri Mazdi prav neumni,da v svetovnem merilu vedno bolj uporabljajo ravno 2,5L motor...še bolj pa v kombiniranih hibridnih pogonih.

Napisano
pred 6 minutami je skritikrt napisal:

Kot prvo-ti mešaš hruške in Jabolka-primerjaš turbodiesel-a z bencinarjem,kateri turba zaradi vzdržljivosti,zanesljivosti in odzivnosti namenoma nima!...pa smo že o tem-dejstvo je tudi,da če bi primerjal enake kubature in oba z ali brez turba...se diesel lahko samo skrije.

Pa argumentiraj trditev "zastareli 2,5 motor"...prosim bodi specifičen!...ker glede na tvoje mnenje morajo biti pri Mazdi prav neumni,da v svetovnem merilu vedno bolj uporabljajo ravno 2,5L motor...še bolj pa v kombiniranih hibridnih pogonih.

Sedaj gledamo fuzbal. 😊 O teh temah smo par let nazaj že debatirali. Ni cajta zopet vsega ponavljat.😉

Napisano

Ojoj-fuzbal🤨....

Glej-na treningih...vsak dobi svojo žogo...a na tekmi,k pride polno folka,in ti celo plačajo za to...pa jim vržejo samo eno žogo😲

In odrasli dedci,da bi se vsaj zmenili,na kateri gol bi igrali...a ne-eni bi na enega,drugi na drugega-k v cirkusu....pa toliko sodnikov je,pa da bi naredili red-ne,in se anarhija nadaljuje,se mečejo,spotikajo....ma še majhni otroci bi se prej zmenili..."odrasli" k se pehajo za eno žogo😂🤣

Napisano
dne 11. 12. 2022 ob 16:18 je Alex napisal:

Se pravi, da so originalni, ki so najboljši enako "dragi" kot boschevi, slabi, kitajske izdelave? Pa to vam hočem dopovedati, da se izplača kupiti originalne. 

Tole ne bo držalo, preverjeno danes na Mazda servisu, komplet 2 brisalcev original Mazda za CX-30 = 67 €.

Napisano
pred 17 minutami je Robert napisal:

Tole ne bo držalo, preverjeno danes na Mazda servisu, komplet 2 brisalcev original Mazda za CX-30 = 67 €.

Kdo pa proizvaja original brisalce?

N7rRRL1.jpg

Napisano
Pred eno uro je Robert napisal:

Premium so zato so pa malo dražji....😉👍

Napisano
pred 2 urama je Robert napisal:

Drago kr ☺️

Napisano
Pred eno uro je MazdaBoy napisal:

Drago kr ☺️

A kvalitetno. V bistvu en par originalnih  "preživi" dva para kitajskih Bosch. Da o kvaliteti brisanja šipe  niti ne govorimo. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.