Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 12 minutami je MazdaBoy napisal:

Ne odpre slik ja 👍

Ja ziher, še 1 ali 2 vpoklica in bo izgubil naziv premium vozila 😜

Dokler so takšni vpoklici, ko ti že tako super motor še nadgradijo, naj kar kličejo. 😊Zaradi mene lahko vsak mesec. 😉

• Všeč 2
  • Začuden 1
  • Zmeden 1

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Spoštovana družba, 

sem pred nakupom avtomobila in oko se mi je ustavilo na  mazdi xc-30 bencin, verjetno 150 hp.  Preletaval sem ta forum po dolgem in počez, vendar nisem zasledil (lahko, da sem spregledal) ali ima kdo s tem avtom narejenih recimo tam blizu 100 k in kakšna so vaše izkušnje  zanesljivostjo? Se mi zdi pomembno, glede na to, da gre za relativnega mladca. BI prosil za kakšen odgovor, ali nasvet, kje lahko pridem do teh inf. 

Napisano

Motor 2.0,150hp je preizkušen in nima težav,za x186hp pa še ne vemo. Načeloma so Mazdini bencinski motorji TOP....👌

Napisano

Glede na to, da je SkyActiv G motor skoraj nespremenjen od leta 2012, je zelo zanesljiv. Visoka kilometrina ob rednem vzdrževanju ne bi smela biti vprašljiva. Če boš pa menjal sam olje na 10k km, pa jo lahko še dodatno podaljšaš.

En mojster piše o 2014 letniku s 720.000 km ...

Napisano
pred 2 urama je Gal napisal:

Spoštovana družba, 

sem pred nakupom avtomobila in oko se mi je ustavilo na  mazdi xc-30 bencin, verjetno 150 hp.  Preletaval sem ta forum po dolgem in počez, vendar nisem zasledil (lahko, da sem spregledal) ali ima kdo s tem avtom narejenih recimo tam blizu 100 k in kakšna so vaše izkušnje  zanesljivostjo? Se mi zdi pomembno, glede na to, da gre za relativnega mladca. BI prosil za kakšen odgovor, ali nasvet, kje lahko pridem do teh inf. 

Brez skrbi boš s tem motorjem naredil 300kkm, to so super motorji.

Napisano

Hvala hvala, da ste se oglasili. Popravite me, če ne govorim prav. Mar ni ta skyactive x motor (bencin), ki poganja Cx-30 star šele tri leta.  Mislim ta tehnologija oz kombinacija kompresijski vžig, pa el. vžig in še mild?

Napisano
pred 24 minutami je Gal napisal:

Hvala hvala, da ste se oglasili. Popravite me, če ne govorim prav. Mar ni ta skyactive x motor (bencin), ki poganja Cx-30 star šele tri leta.  Mislim ta tehnologija oz kombinacija kompresijski vžig, pa el. vžig in še mild?

Preberi še enkrat moj odgovor! 👍😉

Napisano (urejeno)

@Alex Ti boš kmalu odpiral Šampanjc ? Eno leto z cx-30.

Gledam slučajno glih tle excel tabelo uporabnikov Mazda foruma

Popravljeno od Tilen5

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 36 minutami je Gal napisal:

G122 in G150 sta SkyActive-G motorja... SkyActive-X pa je bil na zacetku 180 konjev, zelo hitro pa so menjali na X186 ... torej 186 KS ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 7 urami je Tilen5 napisal:

Je že mimo. In 20000 km tudi. Zelo uspešnih. 😊

Napisano
pred 17 urami je Tilen5 napisal:

Kje pa obstoji ta seznam ?

Napisano
pred 6 urami je Robert napisal:

Kje pa obstoji ta seznam ?

Ko si se ravno oglasil,povej malo kako se kaj x180 motor drži; koliko km imaš,poraba,zadovoljstvo itd....🤗😉

Napisano
pred 17 urami je Bini napisal:

Ko si se ravno oglasil,povej malo kako se kaj x180 motor drži; koliko km imaš,poraba,zadovoljstvo itd....🤗😉

Decembra letos bo star 4 leta, zaenkrat zelo zadovoljen, poraba se vrti okoli 7l, redni servis na pooblaščenem servisu vsako leto - BTC (dokler bo še, potem bom šel verjetno v Autotehno Vis, ki mi je lokacijsko zelo blizu), nobenih težav tudi v ostalih delih vozila, km 24.800, avto v pogonu sicer vsak dan a na kratkih relacijah. Zaenkrat top.

• Všeč 4
  • Ljubim 1
  • Hvala 1
Napisano

Zanimivo, da je na Irskem zelo malo Mazd. Do sedaj sem videl le tri 6-ke,par 3-k in tri cx30. Ostalih ni. Prevladujejo Nemci. Vozni park zelo, zelo dober. 

Taxi - ji večinoma električni,WV ID4 in razni hibridi  toyote. Benzin je po 1,6 €, nafta je 1,7€. To je za njihove plače zelo poceni. 

• Všeč 1
  • Haha 2

Napisano
pred 17 minutami je Alex napisal:

Zanimivo, da je na Irskem zelo malo Mazd. Do sedaj sem videl le tri 6-ke,par 3-k in tri cx30. Ostalih ni. Prevladujejo Nemci. Vozni park zelo, zelo dober. 

Taxi - ji večinoma električni,WV ID4 in razni hibridi  toyote. Benzin je po 1,6 €, nafta je 1,7€. To je za njihove plače zelo poceni. 

Vozni park ne more bit zelo, zelo dober če pa skoraj ni Mazd.... 🥴😉👍 

Cena je pa res dobra, škoda da nisi z Mazdo.... 😉Uživaj🤗

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 53 minutami je Robert napisal:

Decembra letos bo star 4 leta, zaenkrat zelo zadovoljen, poraba se vrti okoli 7l, redni servis na pooblaščenem servisu vsako leto - BTC (dokler bo še, potem bom šel verjetno v Autotehno Vis, ki mi je lokacijsko zelo blizu), nobenih težav tudi v ostalih delih vozila, km 24.800, avto v pogonu sicer vsak dan a na kratkih relacijah. Zaenkrat top.

Super, da si tadovoljen. 🤗

Pri porabi 7 litrov se pa pozna, da so kratke ture, ker poraba začne padat po cca 3km,ko se motor ogreje na delovno temperaturo.... 👍😉

Napisano
pred 17 minutami je Bini napisal:

Vozni park ne more bit zelo, zelo dober če pa skoraj ni Mazd.... 🥴😉👍 

Cena je pa res dobra, škoda da nisi z Mazdo.... 😉Uživaj🤗

Hotel sem napisati, da so same hude makine na cesti. Res je, manjkajo mazde. 😊

Napisano

Ali je še kdo opazil, da klima ne piha v zadnjem delu avtomobila?ali je to samo pri moji cx30?bliža se 2.redni servis pa bo treba še to pogledat.. 

• Všeč 1
  • Začuden 1
  • Zmeden 2
Napisano
pred 18 minutami je Denlub napisal:

Ali je še kdo opazil, da klima ne piha v zadnjem delu avtomobila?ali je to samo pri moji cx30?bliža se 2.redni servis pa bo treba še to pogledat.. 

Ko smo se zadnjič vozili z M6 2018, je tudi potnica zadaj tarnala, da ji je vroče in da ne čuti hlajenja ??? 

• Začuden 1
  • Zmeden 1
Napisano
pred 14 minutami je Denlub napisal:

V zadnjem delu avtomobila?🤔 misliš iz sredinske konzole in izpod prednjih sedežev? Meni piha hladno,če imam AC prižgano na avto in odprte šobe na sr. konzuli.....👍

Napisano
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

Ko smo se zadnjič vozili z M6 2018, je tudi potnica zadaj tarnala, da ji je vroče in da ne čuti hlajenja ??? 

Mal več na gas, pa piha kot pri norcih, vsaj na najboljšem G192 motorju :zoom-zoom:

Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je Bini napisal:

V zadnjem delu avtomobila?🤔 misliš iz sredinske konzole in izpod prednjih sedežev? Meni piha hladno,če imam AC prižgano na avto in odprte šobe na sr. konzuli.....👍

Kako je s tem AC? Če to prižgem, mi preklopi na kroženje znotraj kabine, kar pa mi ni všeč, ker imam rad svež zrak.  

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 11 minutami je Bini napisal:

Ja iz konzole..pri meni nič vse sprobal usmeritev v noge,trup,stekla, Auto, zunanji zrak,notranji zrak,..

• Začuden 1
  • Žalosten 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.