Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Hmmm ... taka je samo 1 ... saj si si jo pred kratkim ogledoval @sportman333 ... Če dobro plačaš, jo morda žena dovoli prodati. Ji je pa malo močnejša Mazda 6 z AT menda postala všeč. Pravi, da bi ji bila všeč tudi Mazda 3 z G140 AT.

Sicer pa je fino, ker ima ta Mazda 6 l. 2023 v primerjavi z drugo l.2018 FL že tovarniško brezžično povezavo s telefonom in 6 let garancije, 5 let brezplačnega posodabljanja zemljevidov ... kilometrov pa je še vedno pod 20.000. :) Poraba v teh 2 tednih 7,3 l/100 km (v glavnem vožnja v kolonah po avtocestah).

Popravljeno od Janez007
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Hmmm ... taka je samo 1 ... saj si si jo pred kratkim ogledoval @sportman333 ... Če dobro plačaš, jo morda žena dovoli prodati. Ji je pa malo močnejša Mazda 6 z AT menda postala všeč. Pravi, da bi ji bila všeč tudi Mazda 3 z G140 AT.

Sicer pa je fino, ker ima ta Mazda 6 l. 2023 v primerjavi z drugo l.2018 FL že tovarniško brezžično povezavo s telefonom in 6 let garancije, 5 let brezplačnega posodabljanja zemljevidov ... kilometrov pa je še vedno pod 20.000. :) Poraba v teh 2 tednih 7,3 l/100 km (v glavnem vožnja v kolonah po avtocestah).

je nisem imel niti časa it pogledat :) , ker je izginila v parih dneh iz avtonet-a :), OK, zdaj vemo kam je šla, dober nakup 👍

Napisano

Nisem sam ničesar naredil je pa to storil vulkanizer. Zadnja leva guma mi je že od smučanja sem javljala, da se je  izpraznila za 0,5 bar. In to enkrat na teden. In seveda zraven cvili alarm za to  in je napis čez cel ekran. V gumi je bil žebljiček. 😎IMG_20250120_151140.jpg

• Všeč 1
  • Začuden 2
  • Zmeden 1
  • Žalosten 4

Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Nisem sam ničesar naredil je pa to storil vulkanizer. Zadnja leva guma mi je že od smučanja sem javljala, da se je  izpraznila za 0,5 bar. In to enkrat na teden. In seveda zraven cvili alarm za to  in je napis čez cel ekran. V gumi je bil žebljiček. 😎IMG_20250120_151140.jpg

E...ja sem ti rekel  da imaš verjetno žebelj  v gumi 😉😁.glede na to kaj ti dela in opozarja sistem 😉glavno da si rešil 😁

Napisano

Mene pa zanima mnenje starejšega modela Mazda CX-30 2.0 X-186 MHEV. Gledam rabljenega, letnik 2022, prevoženih 100k kilometrov, blagi hibrid bencinar 2.0. 
Ali je vreden nakupa? So kakšni večji problemi? Je naredil kdo že kaj več kot 100k kilometrov? Da ne kupujem jamo brez dna. Bolj me skrbi tisti hibridni del pogona

Napisano
pred 22 minutami je Mladem napisal:

Mene pa zanima mnenje starejšega modela Mazda CX-30 2.0 X-186 MHEV. Gledam rabljenega, letnik 2022, prevoženih 100k kilometrov, blagi hibrid bencinar 2.0. 
Ali je vreden nakupa? So kakšni večji problemi? Je naredil kdo že kaj več kot 100k kilometrov? Da ne kupujem jamo brez dna. Bolj me skrbi tisti hibridni del pogona

To te ne rabi skrbet, ker ni to niti h od hibridnega pogona :D Ena baterija pa mal logike na altenatorju

Preveri, da je res X186... prva verzija X180 je imela določene težave s kompresorji

Ali gre za nemški avto?

Preveri redne servise olja in pa da so bile svečke menjanje na 60kkm

Pri 120kkm jih boš mogu spet menjat, tam cca 400 eur te pride ker imajo pooblaščenci prizadete cene, imaš lahko dobro pogajalsko izhodišče.

Pri 100kkm zna bit tut že zavorni sistem znucan, sepravi bodo tudi že ploščice lahko pri konc - preveri tudi to mogoče v sklopu pogajanja.

Napisano
1 hour ago, NevLado said:

To te ne rabi skrbet, ker ni to niti h od hibridnega pogona :D Ena baterija pa mal logike na altenatorju

Preveri, da je res X186... prva verzija X180 je imela določene težave s kompresorji

Ali gre za nemški avto?

Preveri redne servise olja in pa da so bile svečke menjanje na 60kkm

Pri 120kkm jih boš mogu spet menjat, tam cca 400 eur te pride ker imajo pooblaščenci prizadete cene, imaš lahko dobro pogajalsko izhodišče.

Pri 100kkm zna bit tut že zavorni sistem znucan, sepravi bodo tudi že ploščice lahko pri konc - preveri tudi to mogoče v sklopu pogajanja.

Slovenski avto od 1. lastnika :)

Super, hvala za info, mi je zelo pomagalo pri odločitvi

Napisano
pred 1 uro je Mladem napisal:

Če je x186 ga ti samo nabavi. Tankaj in vozi in to  poceni. Na dolge relacije ha lahko spraviš tudi krepko  pod 6 litrov. 

Napisano
pred 1 uro je Mladem napisal:

Odvisno od ohranjenosti in cene. 

Napisano

Zadnje čase se precej vozim s 6-ko,veliko več kot s CX-30. Bolj ko se vozim, bolj spoznavam, da je predvsem  za dolge vožnje 6-ka zakon. Stisneš gas in enostavno poleti tudi v 6 brzini, sredi klanca. Saj tudi cx30 potegne a na drugačen način. Je pa cx30 za mestno vožnjo in regionalke res dobra izbira z manjšo porabo.

Sem pa ravno na zadnji vožnji v petek, ko smo šli s 6-ko na smučanje, ugotovil, da pri veliko večji hitrosti pije manj kot CX30. Te atmosferce "ubijejo" predvsem klanci, kjer je razlika v porabi največja. V korist dizla in navora. In teh je bilo na tej vožnji kar nekaj. 

Zanimivo, da je bila poraba na koncu, kljub veliki povprečni hitrosti še vedno  pod 6 l/100.

Tej naši Mazdini dizli so res super in učinkoviti. Če dela na njih vse, kot mora, seveda.😊

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Pozdravljeni

Moja prva objava na tem forumu. 😃

Kmalu bom kupoval nov avto in imam kar nekaj vprašanj glede CX-30. Sicer bom šel na ogled, testno vožnjo različnih modelov (znamk), ampak Mazda CX-30 mi je kar všečna.

Zanima me verzija G140 z ročnim menjalnikom. Ali ima kdo avto s tem motorjem? Kakšna je realna poraba? Predvsem me zanima poraba pri mestni vožnji.

Zakaj govorite o »dino«, »dinozaver«? Zato ker ima netipično zasnovo za današnje čase, 2,5L in samo 140 KM? Če že ima kdo ta motor, kako ste zadovoljni z navorom in ostalimi karakteristikami motorja…?

Ali se da enostavno izklopiti vse asistenčne  sisteme (ena tipka)? Vsekakor ne bom kupil avta, kjer bi moral pred vsako vožnjo 10 min izklapljati vse te zadeve.

Sedaj ima Mazda popust 3K EUR. Odlično opremljena verzija »Exclusive line« v rdeči barvi pride 30.310 EUR (BOSE, elek. prtljažnik, napredni žarometi, 360 kamera…).

Ali pa npr. Center line + DASO = 28.990 EUR. Rad bi imel boljši zvočni sistem, ter obvezno ogrevanje volana.

Ali morda veste, če saloni ponujajo še kakšne dodatne popuste oz. ugodnosti (npr. dodatna platišča in gume, vinjeto itd…), oz so cene pri Mazdi zacementirane?

Morda veste kakšni so pogoji Mazda financiranja, na spletni strani ne najdem podrobnosti.

In še zadnje vprašanje 😁, kakšna je čakalna doba, če avto ni na voljo v kombinaciji, ki si jo želim?

Se opravičujem za veliko vprašanj. Morda še kakšno sledi…

Hvala

LP

Napisano
pred 10 minutami je GregorV napisal:

Pozdravljeni

Kmalu bom kupoval nov avto in imam kar nekaj vprašanj glede CX-30. Sicer bom šel na ogled, testno vožnjo različnih modelov (znamk), ampak Mazda CX-30 mi je kar všečna.

Zanima me verzija G140 z ročnim menjalnikom. Ali ima kdo avto s tem motorjem? Kakšna je realna poraba? Predvsem me zanima poraba pri mestni vožnji.

Zakaj govorite o »dino«, »dinozaver«? Zato ker ima netipično zasnovo za današnje čase, 2,5L in samo 140 KM? Če že ima kdo ta motor, kako ste zadovoljni z navorom in ostalimi karakteristikami motorja…?

Ali se da enostavno izklopiti vse asistenčne  sisteme (ena tipka)? Vsekakor ne bom kupil avta, kjer bi moral pred vsako vožnjo 10 min izklapljati vse te zadeve.

Sedaj ima Mazda popust 3K EUR. Odlično opremljena verzija »Exclusive line« v rdeči barvi pride 30.310 EUR (BOSE, elek. prtljažnik, napredni žarometi, 360 kamera…).

Ali pa npr. Center line + DASO = 28.990 EUR. Rad bi imel boljši zvočni sistem, ter obvezno ogrevanje volana.

Ali morda veste, če saloni ponujajo še kakšne dodatne popuste oz. ugodnosti (npr. dodatna platišča in gume, vinjeto itd…), oz so cene pri Mazdi zacementirane?

Morda veste kakšni so pogoji Mazda financiranja, na spletni strani ne najdem podrobnosti.

In še zadnje vprašanje 😁, kakšna je čakalna doba, če avto ni na voljo v kombinaciji, ki si jo želim?

Hvala

LP

Maribor Ferk 0€ popusta.

Drugje okoli so bolj prijazni. Je že pisalo na foromu, da bolj ko greš proti obali, večji so bili popusti.

Dinozaver, je za to, ker ni turbo mašina. Za moč/navor zahteva vrtljaje. Kar ni nič slabega, če se zavedaš tega.

Čakalna doba je po navadi višja, kot pri drugih evropejcih, ker se čaka na ladje iz vzhoda.

pred 9 minutami je dvorjan napisal:

Samo nasvet: Naredi si uslugo in si v letu 2025 kupi vozilo z avtomatskim menjalnikom.

Vzami kaj ti ustreza, bom raje jaz rekel 😉

Napisano

Hvala za odgovore.

Potem bo Ferk verjetno odpadel...

VIS sem preveril in imajo celo neko akcijo, da dobiš platišča, gume, vinjeto, ne vem pa kakšno imajo osnovno ceno, če je kaj višja?, bom še moral preveriti.

Ročni menjalnik mara biti zato, ker bo avto občasno vozila tudi starejša oseba, ki avtomatike ne bi osvojila.

Ima kdo že iskušnje z porabo tega motorja? Iščem na spletu, pa nič pametnega ne najdem.

LP

Napisano (urejeno)

Dobavni rok je odvisen od zaloge (eni so že v salonih - takoj, eni na poti med Barcelono in Koprom - 2 tedna, drugi med Hirošimo in Barcelono - cca 3 mesece).

Glede tega motorja mi je dober poznavalec Mazd povedal: " ...z bencinskim motorjem, ki je pri Mazdi resnično “Sveti gral” motorjev v smislu zanesljivosti. ...… Še posebno (G140) je fantastičen motor za CX-30 (pa ne da bi bilo z 2.0 kaj narobe, ampak 2.5 bencinski motor je izredno prijeten za vozit in zelo kultiviran – TOP izbor!)."

Sam bi kupil pri Močniku ali Selmarju. Avtotehna ima na prvi pogled super ponudbo, ampak jaz imam raje zastonj 1. servis kot zastonj delo za 5., 6., 7. servis. itd.

Povprečna poraba bo odvisna od načina vožnje, dolžine relacij, hitrosti, premagovanja klancev, nekje med 6 in 8 l/100 km.

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)

Glede "bi imel boljši zvočni sistem": sem imel CX30 z Bose sistemom (dodatni zvočniki v kabini, subwoofer v prtljažniku), sedaj imam CX30 z navadnim audio sistemom, torej ne-Bose).
Po mojem občutku ima navadni sistem za poslušalce na sprednjih sedežih opazno boljši zvok, zato pri nakupu 2. CX30 zavestno nisem izbral Bose. (seveda je odvisno, kaj poslušaš; moje subjektivno mnenje velja za rock, jazz, klasiko in pop)

Popravljeno od akla
Napisano (urejeno)

Ime dinozaver mu je nadel član foruma, ki ni navdušenec nad tem motorjem ker je po njegovem mnenju stara tehnologija.

Ne oziraj se na ta vzdevek, pomembno je zgolj to, da je to izredno zanesljiv in vzdržljiv motor, z zadostnim navorom v nizkih obratih da se lepo dinamično voziš in ima ugodno porabo. Sam vozim M6 z 2,5l motorjem g194, ki je težje vozilo, že 5 let in imam povprečno porabo 7,2l. 

Če ti je CX30 všeč s tem motorjem in top opremo nimaš kaj zgrešiti. 

Popravljeno od ignacij
Napisano

Hvala za link glede porabe in druge komentarje.

Ja, vem da gre za nov motor za EU, ki bi naj izpolnjeval Euro 6e normo, če se ne motim (zamenjava za G122 in G150).

Če prav razumem, pa gre za zelo podoben oz. morda celo isti motor, ker je v US in kateri ima 194 KM.

Morda kdo ve, kako ima mazda urejeno z asistenčnimi sistemi, se lahko na hitro vsi izlopijo?

Dodatno vprašanje 😃, ali pomočnica Alexa dela pri nas? Sem gledal nemške YT in lepo dela, za uporabo pa se ne potrebuje Amazon Prime naročnine, zadošča že običajen račun na Amazon.

Hvala

LP

Napisano
Pred eno uro je akla napisal:

Glede "bi imel boljši zvočni sistem": sem imel CX30 z Bose sistemom (dodatni zvočniki v kabini, subwoofer v prtljažniku), sedaj imam CX30 z navadnim audio sistemom, torej ne-Bose).
Po mojem občutku ima navadni sistem za poslušalce na sprednjih sedežih opazno boljši zvok, zato pri nakupu 2. CX30 zavestno nisem izbral Bose. (seveda je odvisno, kaj poslušaš; moje subjektivno mnenje velja za rock, jazz, klasiko in pop)

Se strinjam. Navadni sistem ima zelo kvalitetne Pioneer zvočnike in radio. 

Pa še equilizer ima, ki ga Bose nima. 

Zvok je spredaj veliko kvalitetbjejši kot pri Bose ozvočenju, ki je precenjeno in precej  srednjetonsko uglašen. 

Za še bolj kakovosten zvok sem sam zamenjal visojotonce z  Rainbow svilnatimi  visokotonci  v stebričku. 

Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Pozdravljeni

Hvala

LP

zmeni se za prvi zastonj servis ;) 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Res je. Drago je doktoriral na temo "Kaj vpliva na zvitost plastike na mojem avtu". Imamo pa še par kandidatov za doktorat na temo "moja CX 30 je navadna limonada".
    • EDIT   Kar je google ven opljunil (samo ena slika!!!) očitno obstaja,a ne vem,če je bil pri nas kdaj ponujen Parkside 3x360° laser...in to na parkside baterije (rabiš še baterijo in polnilec)....cena 80€! Drugače,kar sem našel so samo "navadni" križni (ne 360°) ali pa največ 2x360°.
    • Saj...vsak ima zase prav. Jaz zase vem,da brez tega...ma ne bom rekel,da "ne gre",ker večino mansarde sem naredil brez...ma vseeno npr. za puščene strope še preden je tlak izravnan rabiš "šlaufvago", za predelne in ostale stene itd...ja vse se da,a enkrat,ko probaš z tem...ma je razlika kot dan in noč....bom kar rekel "ne gre"....oz. za tak cvenk "bi bil butelj". Zmeraj je kak problem...al razdalja,al si sam itd...zmeraj nek problem,ki ga moraš po ovinkih rešiti. Pa če pogledam le stroškovno-koliko stane npr. 3-4 m vaservaga...koliko stane kvalitetna vrvica za označevanje,koliko stane "šlaufvaga" (in je običajno še brez cevi) itd.....   Bom omenil samo privatnika,ki mi je delal tlakovce,izolacijo,plato za vrtno hiško itd. (sem vse že tukaj predstavil)...ko so pripravljali šolungo za plato,in je prinesel kufer z rotacijskim laserjem...res profi za gradbince neka huda firma...SOLA al nekaj takega...je rekel da stane kot en avto😲...je rekel,da brez tega ne gre...je rekel,da nima toliko denarja,da bi si lahko privoščil delati brez...ne iz časovnih,in ne stroškovnih razlogov...enkrat zajebe plato in ima strošek not...ma je brez veze debatirati.   Za "civilne" namene pa za tak cvenk ni alternative. Ajd,saj lahko brez...tudi brez ata lahko...vzames kolo ali peš,pa gre...sam je malo razlika.... Mi je en sodelavec rekel...k ima Bosch 1x360° laser...takrat še za cca.130€...ko sem mu omenil,je rekel "samo vzami in ne premišljevati"....je rekel,da je to ena najboljsih orodij,kar jih ima...in res je. Šele ko imaš,vidiš,kaj ti vse olajša in prišpara čas,jezo itd...in na koncu je sigurno precizno.   Za to sem pa tudi objavil takš ne slike,da se vidi...ravnost zidov,vogalov,elementov itd... In...ni brez razloga,za kaj sem sel v nakup dodatne baterije...3x lahko ugibaš za kaj....sigurno ne za to,ker je skoz pospravljen v kufru...     Možno pred kratkim...mogoče,a dvomim...mogoče 1x ali 2x360° ....vsaj jaz se ne spomnim,da bi kdaj imeli 3x360° verzijo🤔...in toliko dodatnega pribora...rotacijski tripod,rotacijski nivelirni magnetni nosilec (izjemno koristen za suhomontažo) itd...možno,a dvomim...za tak cvenk pa sploh ne.
    • Mene osebno ne motijo. Pa prečke grejo dosti lažje gor.   Tiste krive plastike pa tak samo Drago vidi. Ostali ste rabli lupo.
    • Sanke na strehi so zakon.Sploh ne bi kupil karavana,da jih ne bi imel gor.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.