Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Potem kolotekov Alex na premijski CX-30 že dolgo nimaš več? 

Se mi zdi zanimivo tudi to, da je lakiranje cca 20 mikronov tanjše od nekaj let stare 6-ke, le okrog 70 mikrometrov.

Tudi na 6-ki so mere od 70-120 Mikrometrov. Nikoli ni debelina povsod enaka. Vse Mazde imajo švoh debelimi laka in s tem si podvržen pikicam na havbi in drugod. 

Napisano
dne 27. 2. 2025 ob 10:43 je GregorV napisal:

Ali je to normalno, da avto hiša ne odgovori na email povpraševanje?

Konkretno govorim o AH Ferk MB.

Sem jim pisal v petek in nato včeraj dal opomnik. Vse tiho je bilo.

Ostale AH katerim sem pisal, so hitro, prijazno odgovorile.

LP

Z AH Ferk imam že več let dobre izkušnje, vedno so bili korektni in pošteni. Glede maila pa ali je pravi. Drugače pa cene, če je mišljeno novo vozilo, bodo tako vsi dali enake, po konfiguratorju in ceniku Mazda, ki velja za Slo, ne vem zakaj bi jim pošiljal na mail. Najbolje je najprej iti do prodajalca v salon, da vidiš ali ti trgovec sploh odgovarja in se potem dogovoriš konkretno. Pa računaj da je za nove Mazde, če niso na zalogi, dobavni rok (iz Japonske) nekje 5 mesecev.

Napisano
dne 1. 3. 2025 ob 18:35 je Janez007 napisal:

Gledam tole premijsko CX-30 ... a prav vidim, da je kolotek iz umetnega filca??? Ga ne bo štrajfiks raztrgal?

20250301_182248.jpg

Dinozaver je pa dobro zakamufliran s poceni plastiko ... 🙃 Niti srebrnega emblema niso privoščili njegovemu pokrovu.

20250301_183945.jpg

Šofer je sicer nad avtom navdušen, njegovo kompaktnostjo, nad hitrostjo info sistema, itd.

A ni palčka za olje mal pod kotom? Pri meni je direkt pravokotno

Napisano

Kdaj pride nova generacija CX-30?

Oz. ali pride CX-3 in bo CX-30 model ukinjen?

Gledam po spletu, pa je kar konfuzno vse skupaj...

Hvala

Napisano
pred 7 urami je GregorV napisal:

Kdaj pride nova generacija CX-30?

Oz. ali pride CX-3 in bo CX-30 model ukinjen?

Gledam po spletu, pa je kar konfuzno vse skupaj...

Hvala

Mazda kolikor vem ne daje veliko prej uradnih podatkov o novih modelih oz. je do njih težko priti. Po moje bo zdajšnji model CX-30 bi rekel vsaj do nekje 2027, najprej pride novi CX-5 verjetno v 2026 ali konec tega leta. To kar gledaš na raznih straneh, you tubih in podobno, o bodočih modelih, pa so večinoma fake strani 😁.

Napisano

A je kdo imel pri 2.0 motorju kako težavo s puščanjem hladilne recimo? Sem zadnijč gledal pri sestrini cx30 , nivo hladilne pod minimumom, vse nekaj mastno spodaj pod hladilnikom, tako da bo treba na servis.

Napisano

Sicer model ne spada v to temo - Mazda 3.

Je pa v tem novem YT filmu govora o G140.

Od 12:36 dalje je več na temo dinozavra. 😄

Napisano

Je bil vpoklic za nekaj podobnega, če se prav spomnim, pobrskaj malo po forumu. 

Vem, da smo nekateri bili za x186 in so to samo preverili ni bilo potrebe menjat! 

Napisano
pred 13 urami je SpEkTr napisal:

A je kdo imel pri 2.0 motorju kako težavo s puščanjem hladilne recimo? Sem zadnijč gledal pri sestrini cx30 , nivo hladilne pod minimumom, vse nekaj mastno spodaj pod hladilnikom, tako da bo treba na servis.

Dokler se motor ne ulaufa zna mal spit pa da se stvari usedejo. Jaz ne bi delal panike.

Je pa tako, da moraš hladilno gledat pri ohlajenem avtu….. ker pri vročem je je manj v posodi 

Napisano
pred 22 urami je GregorV napisal:

Sicer model ne spada v to temo - Mazda 3.

Je pa v tem novem YT filmu govora o G140.

Od 12:36 dalje je več na temo dinozavra. 😄

Od Autogefuehl DE še test nove CX-30 G140. Najzanimivejši del testa je od ca. 14:40 na sovoznikovem sedežu...😀

Napisano (urejeno)

Malo bolj za hec... 😄

Pomagajte mi kupiti (prodati) CX-30, G140, MT, SOUL RED CRYSTAL CENTER LINE - DESI.

Cena, ki sem jo dobil pri prodajalcu je 28.450 EUR (3K EUR popusta + dodaten popust prodajalca 460 EUR). Brez financiranja.

Cena se mi ne zdi slaba. Avto je zelo všečen, na kratko povedano. 😉

Ampak zanimiv pa je npr. tudi Renault Captur Techno TCE 140, dodatno paket ZIMA in NAVIGACIJA + PARKIRANJE.

Cena z popusti brez finaciranja je 24.970 EUR, kar pa je občutno nižja cena. Dodatno se dobi še 4 leta brezplačnih servisov, olje... vključeno.

Vem da je Mazda bolj kvaliteten avto, bolj premium varianta, dodatno ima boljše luči in elek. zadnja vrata.

Kljub temu me muči tako velika razlika v ceni 3,5K.

Torej, ke še govori v prid nakupa CX-30. Kako bi se vi odločli in zakaj tako? 😀 Vem, da smo na Mazda forumu... 😁

Ostale znamke, modele še moram preveriti.

Hvala

LP

Popravljeno od GregorV
Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je GregorV napisal:

Malo bolj za hec... 😄

Pomagajte mi kupiti (prodati) CX-30, G140, MT, SOUL RED CRYSTAL CENTER LINE - DESI.

Cena, ki sem jo dobil pri prodajalcu je 28.450 EUR (3K EUR popusta + dodaten popust prodajalca 460 EUR). Brez financiranja.

Ampak zanimiv pa je npr. tudi Renault Captur Techno TCE 140, dodatno paket ZIMA in NAVIGACIJA + PARKIRANJE.

Cena z popusti brez finaciranja je 24.970 EUR, kar pa je občutno nižja cena. Dodatno se dobi še 4 leta brezplačnih servisov, olje... vključeno.

Vem da je Mazda bolj kvaliteten avto, bolj premium varianta, dodatno ima boljše luči in elek. zadnja vrata.

Torej, ke še govori v prid nakupa CX-30. Kako bi se vi odločli in zakaj tako? 😀 Vem, da smo na Mazda forumu... 😁

Hvala

LP

Pri Mazdi boš dobil pravi avto za uživanje, ta drugi pa je le - reno. 

Popravljeno od Alex
  • Všeč 5
  • Ljubim 1

Napisano

Kupi MAZDO! 🤗

🤔Ima še marsikaj kar Reno nima. Med drugim je večja, če ti to kaj pomeni, udobnejša pri vožnji in, če kupiš drugo barvo in iztržiš še prvi servis gratis si že bližje! Pa tudi na dolgi rok bo motor dlje vzdržal in se manj naprezal čeprav je DINO. 

OBVEZNO MORAŠ PRED NAKUPOM OBA TESTIRAT.... :danzoman:

Napisano
pred 58 minutami je FuManchu napisal:

Nima pa dvigalke v maski😁

Jo ne rabi.... :bravo:

Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Nima pa dvigalke v maski😁

To je obvezna oprema pri renoju  in gedore ključi, ter kak izvijač. Pa pajser je tudi dobro imet. 

• Všeč 1
  • Haha 5

Napisano
pred 3 urami je GregorV napisal:

Malo bolj za hec... 😄

Hvala

LP

Par mesecev starega Capturja sem imel par dni kot nadomestno vozilo. Porabo je imel nizko, vse ostalo minus. Ne da se primerjat z Mazdo. 

• Všeč 5
  • Haha 1
Napisano
pred 21 minutami je tomzel napisal:

Par mesecev starega Capturja sem imel par dni kot nadomestno vozilo. Porabo je imel nizko, vse ostalo minus. Ne da se primerjat z Mazdo. 

Jaz ga mam trenutno dokler ne dobim EV-ja. Latrina z malo začetnico. Verjetno, je to indoktrinacija, da se bom oddahnil, ko dobim EV-ja in dam z velikim veseljem tale porta potty nazaj.

33112_1.png

Napisano

Taprav dec ne vozi EV-ja. Konec debate 😄

• Všeč 1
  • Haha 5
  • Začuden 1

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Tam ga ni več, ker je potem izvoz 🤔
    • Čudno,meni dela. Tukaj je model in karakteristike 
    • Še en, ki se pelje po srednjem pasu... pelji se po skrajno desnem.... ne ruka nič 😜
    • Sam imam udarni vijačnik Makita TD022D - ampak to je premočno za neko fino delo. Tega zdaj bolj uporabljam za vijačenje lesa in podobno...   Za prenosnike sem si omislil Wiha SpeedE - https://www.amazon.de/Wiha-43631-Elektrischer-Schraubendreher-Schwarz/dp/B07V7VJ14J Potem pa sem še zraven vzel WIHA microBit set - https://www.klium.com/en/wiha-7000sk65esd-microbit-set-esd-assorted-66-pcs-incl-box-39971-29163        
    • Link ne dela😕...daj magari kako sliko🙄...me res zanima. Dajte ostali...ne sam zase držati,kar vas veseli...objavite...mogoče še koga drugega zanima. Imam izkušnje,da npr.sodelavci in kokegi...v pogovorih ugotovim,kaj ima,je kupil itd...od npr.orodja...mene tudi zanima,že da izvem kakšne so izkušnje ipd...pa nič ne povedo.   Ne samo zase držati...   Npr.,ko sem imel namen kupiti cirkularko od DeWalta DWE7492..takrat je bila draga za popizditi...sem plačal orng čez 900€, k se jo nikjer ni dobilo...sedaj je cca. 300€ cenejša...in sem kolebal...in cčisto slučajno vprašal sodelavca...in pravi,da ima eno poceni Einhell-ovo...in je rekel,da je porazna...da od vibracij sama spušča žagin list itd...skratka-katastrofa...kaj šele za kakšno bolj precizno žaganje...je rekel,da če hočem res dobro,da naj kar kupim. In mi ni bilo žal...to ti je nasvet brez kančka faušije. To je tudi del tega,za kaj tukaj objavljam...ne samo,ker imam jaz z tem veselje,ampak,ker mogoče koga tudi zanima.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.