Bini Napisano pred 20 urami Prijavi Napisano pred 20 urami Jaz sem jo pazil, da nisem šel čez 4000rpm do 3000km po nasvetu M. serviserja. So mi pa rekli, da je tako neka elektronska blokada do 2 ali 3000km, ki ščiti motor in se po tistih km sama resetira.Poskusi.... 😉 2 Citiraj
NevLado Napisano pred 20 urami Prijavi Napisano pred 20 urami pred 43 minutami je godlike napisal: 1500-2000 po knjigi od vozila. i20n je je še pisalo med 2000-4000 obrati in če je avtocesta, menjavaj 5/6. Ja, ampak i20n je turbo, tole pa atmosferc... Citiraj
godlike Napisano pred 18 urami Prijavi Napisano pred 18 urami Je bla tudi Alfa Giulietta 1.4 170KM in Ford Focus 1.5 182KM, pa tega ni pisalo 😉 Citiraj
GregorV Napisano pred 15 urami Prijavi Napisano pred 15 urami (urejeno) Kaj Mazda uradno predlaga kako pravilno narediti break in motorja...? Piše to v navodilih? Meni je prodajalec rekel, da ni nič predpisano. Jaz sem jo sicer hotel razvajat 😀 do 1500 km. Morda malo podaljšam. Popravljeno pred 15 urami od GregorV Citiraj
godlike Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami pred 9 urami je GregorV napisal: Piše to v navodilih? Seveda. Angleška.... pred 13 urami je NevLado napisal: Ja, ampak i20n je turbo, tole pa atmosferc... Do not maintain one constant speed, either slow or fast, for a long period of time. Samo za info 😉 Citiraj
GregorV Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami Zanimivo, nisem vedel, da je to v navodilih. Seveda pa jih še nisem bral, ker ni časa = se mi tudi ne da. 😁 Če Mazda pravi 1k bolj zmerno, potem bo 2k čisto dovolj, potem pa gas do konca in poletimo. 😂 Kaj to pomeni: "Avoid unnecessary hard stops" ? Hvala LP 1 Citiraj
godlike Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro pred 2 urama je GregorV napisal: Kaj to pomeni: "Avoid unnecessary hard stops" Bremzanje na pune. Torej dokler se zavore ne vležejo, lahko s agresijo poškoduješ (kasnejše tresenje, valovitost,...) Citiraj
ignacij Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro pred 8 minutami je godlike napisal: Bremzanje na pune. 🤣 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.