Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Sicer se ne spoznam na to področje. 

Ali ne obstaja programska oprema, ki v kombinaciji z mikrofonom izmeri vse parametre zvoka?

Če ima kod takšno zadevo...? Se izmeri kakšen je "default" zvok in se nato z EQ najbolj približa pravilni reprodukciji?

Če sem mimo vdaril, pa se opravičujem.

LP

Napisano
pred 41 minutami je GregorV napisal:

Sicer se ne spoznam na to področje. 

Ali ne obstaja programska oprema, ki v kombinaciji z mikrofonom izmeri vse parametre zvoka?

Če ima kod takšno zadevo...? Se izmeri kakšen je "default" zvok in se nato z EQ najbolj približa pravilni reprodukciji?

Če sem mimo vdaril, pa se opravičujem.

LP

Jp, obstoja, ampak tudi tam so tolerance.... 

Za običajne voznike je zvok čisto ok, za glasbene virtuoze pa avto tako ni pravi prostor za poslušanje glasbe, ker je prisotnih preveč motilcev kot so zunanji hrup in žena, če je bolj temperamentne sorte.... 😁😊😉

Napisano

Se strinjam z @Bini, ker v avtu pa res ne bom iskal perfekcije v zvoku.

33112_1.png

Napisano
Pravkar je Boss napisal:

Se strinjam z @Bini, ker v avtu pa res ne bom iskal perfekcije v zvoku.

Si me prehitel s komentarjem 😀

Napisano

Ej končno mam prašanje za CX-30 lastnike, kje se prmejduš izklopi zaklepanje zadnjih vrat? Za vsako ko izstopim, moram pritistinit tist gumb za odklepanje na voznikovih vratih, da lahko odprem zadnja vrata odzunaj in poberem robo iz zicev.

A je kaka extra procedura gumbov al je kje u nastavitvih?

Da ne omenjam, da sm zadnjič na bencinski iskal gumb za odklepanje tanka ... in potem mi je kliknalo, mogoče je pa zvezano z zadnjimi vrati in moram spet pritistnit gumb za odklepanje in res je bilo tako :)

Napisano
pred 49 minutami je 50keda napisal:

Ej končno mam prašanje za CX-30 lastnike, kje se prmejduš izklopi zaklepanje zadnjih vrat? Za vsako ko izstopim, moram pritistinit tist gumb za odklepanje na voznikovih vratih, da lahko odprem zadnja vrata odzunaj in poberem robo iz zicev.

Da ne omenjam, da sm zadnjič na bencinski iskal gumb za odklepanje tanka ... in potem mi je kliknalo, mogoče je pa zvezano z zadnjimi vrati in moram spet pritistnit gumb za odklepanje in res je bilo tako :)

Žaw ne vem, ker imam to vklopljeno kot ti in mi zaenkrat paše, se navadiš po nekaj časa. Za tankat samo pritisneš na pokrovček in se odpre, če imaš avto ugasnjen seveda.... 😉

Napisano (urejeno)

Ne lih to, pokrovček je tudi zaklenjen. Avto sem ugasnil odprl vrata in probal pristikat na pokrovček, nič. Dokler nisem pritisnil knof za odklepanje, na notranji strani voznikovih vrat.

EDIT: berem zdaj, da bi moralo bit v nastavitvah, in da tudi če je nastavljeno na unlock; ignition off, da lahko da bo treba resetirat na tovarniške nastavitve.

Popravljeno od 50keda
Napisano

Tole zaklepanje vrat je pa ena izmed funkcij ki jih takoj izklopim na avtu , točno iz tega razloga ki ga je opisal @50keda. nekaj najbolj nadležnega da moraš vedno pritiskat tisti gumb če hočeš kaj pobrat odzadaj ali pa če pobiraš kakega potnika.

Napisano

Ne vem kje je to nastavljeno, še nisem raziskoval. 😄

Ko stopim iz avta in sem v bližini, cca. 1 meter, se avto ne zaklene. Tudi pokrovček za tank lahko stisnem in se odpre. 

Ko se oddaljim od avta, se avto zaklene, ogledala se poklopijo, zapiska. Takrat ko deluje, pri meni to malo po svoje dela, sicer ne pogosto...

Napisano
Pred eno uro je GregorV napisal:

Ne vem kje je to nastavljeno, še nisem raziskoval. 😄

Ko stopim iz avta in sem v bližini, cca. 1 meter, se avto ne zaklene. Tudi pokrovček za tank lahko stisnem in se odpre. 

Ko se oddaljim od avta, se avto zaklene, ogledala se poklopijo, zapiska. Takrat ko deluje, pri meni to malo po svoje dela, sicer ne pogosto...

mislim da je @50kedamislil ko avto ni ugasnjen, se ustaviš in želiš nekaj vzet iz zadnjih sedežev in je zaklenjeno😁ko avto ugasneš se funkcija avtozaklepanja izklopi

Napisano
pred 9 minutami je etcho napisal:

A navodila za uporabo ste prebrali? Vprašam.

Ne, ker ni moja, pa glede na to da je 248 strani napisanih tukaj o CX-30, sem predvideval, da se bodo odgovori kar množili.

Ker ni blo nič, sem prebrskal ostali internet in našel to kar sem iskal, če bo pa delovalo bomo pa videli ;)

Napisano (urejeno)
pred 6 urami je 50keda napisal:

Jaz imam avtomatsko zaklepanje vrat izklopljeno, prav tako zaklepanje brez ključa (keyless). Meni je ta avtomatika moteča in potem nimaš teh "problemov". Meni osebno najbolj odgovarja stara šola, zaklepanje s tipko na ključu. Drugače pa imaš več možnosti nastavitev v meniju Nastavitve, podmeni Nastavitve vozila in podmeni Vrata.

pred 5 urami je 50keda napisal:

Ne lih to, pokrovček je tudi zaklenjen. Avto sem ugasnil odprl vrata in probal pristikat na pokrovček, nič. Dokler nisem pritisnil knof za odklepanje, na notranji strani voznikovih vrat.

Verjetno imaš vklopljen Keyless, pa ti je sam zaklenil...

Popravljeno od goB
Napisano

Jaz moram potegnit ročno, da se lahko prtljažnik odpre. Na vseh treh avtih, če je avto prižgan... 

Napisano (urejeno)
pred 16 minutami je 50keda napisal:

Ni keyless, ker sem imel prednja vrata odprta. Pač zadnja ostanejo zaprta morem preverit nastavitve, o katerih je pisal @etcho.

Pomoje je tam na zadnjih vratih tist gumb noter, daj ga v nasprotno smer pa bo mir....tak gumb/slider je takoj ko primeš za kljuko samo z mezincem sledi malo nazaj, ko zagrabiš kljuko in tam je gumb :)

null

image.png

Popravljeno od tommaazz
Napisano (urejeno)
pred 24 minutami je 50keda napisal:

Ni keyless, ker sem imel prednja vrata odprta. Pač zadnja ostanejo zaprta morem preverit nastavitve, o katerih je pisal @etcho.

Potem pa je verjetno res ena od nastavitev za avtomatsko zaklepanje vrat (med vožnjo, ustavitvi, ...), mene je to precej motilo. Se mi je parkrat zgodilo, da ko sem ustavil avto na cesti, da bi hčerka zadaj izstopila, seveda ni mogla izstopiti, ker so bila zadnja vrata zaklenjena 😁 (avtomatsko so se med vožnjo zaklenila, hkrati ni bila vklopljena otroška ključavnica). Vsakič sem to pozabil, da je treba potem ročno odkleniti z gumbom na vratih za odklepanje (avto prižgan, ko čakaš, da izstopi).  Dokler nisem enostavno to avtomatiko izklopil. Od takrat je mir in ni panike....

pred 10 minutami je tommaazz napisal:

Pomoje je tam na zadnjih vratih tist gumb noter, daj ga v nasprotno smer pa bo mir....tak gumb/slider je takoj ko primeš za kljuko samo s palcem sledi malo naprej, ko zagrabiš kljuko in tam je gumb :)

Po mojem ni to mislil, to je ročno odklepanje od znotraj, ali pa lahko še otroška ključavnica za odpiranje od znotraj. On je mislil odpiranje od zunaj...

Popravljeno od goB
Napisano
pred 44 minutami je goB napisal:

Potem pa je verjetno res ena od nastavitev za avtomatsko zaklepanje vrat (med vožnjo, ustavitvi, ...), mene je to precej motilo. Se mi je parkrat zgodilo, da ko sem ustavil avto na cesti, da bi hčerka zadaj izstopila, seveda ni mogla izstopiti, ker so bila zadnja vrata zaklenjena 😁 (avtomatsko so se med vožnjo zaklenila, hkrati ni bila vklopljena otroška ključavnica). Vsakič sem to pozabil, da je treba potem ročno odkleniti z gumbom na vratih za odklepanje (avto prižgan, ko čakaš, da izstopi).  Dokler nisem enostavno to avtomatiko izklopil. Od takrat je mir in ni panike....

Po mojem ni to mislil, to je ročno odklepanje od znotraj, ali pa lahko še otroška ključavnica za odpiranje od znotraj. On je mislil odpiranje od zunaj...

Če imaš tisti gumb tako, da ne vidiš rdeče barve na gumbu potem se, ko se vrata zaprejo ne dajo več odpreti, razen, če jih odpreš od znotraj. In verjetno ima tako, saj pravi, da ne more odpreti zadnjih vrat ampak jih lahko samo znotraj :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.