Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 56 minutami je Boss napisal:

Čist spodobna poraba za ročni menjalnik. Če bi mel automatika bi bila pa noro dobra.

Prej nora kot dobra. 😂

• Všeč 1
  • Haha 2
Napisano

DSG oziroma dvojna sklopka ja, klasičen torque converter paporabi več kot ročni menjalnik in to je dejstvo. 

34910_1.png

Napisano

Ker počasi a vztrajno bliža konec proizvodnje našega trenutnega modela, ki je že malo v letih in Mazda verjetno že potihoma planira nov model, bi po cca. 15 mesecih lastništva izpostavil stvari, ki me niso najbolj navdušile oz bi za rang vozila pričakoval več. Dobre stvari so že vsem nam voznikom dobro znane in jih bom tokrat izpustil. Moja je osnovni model.

Notranjost in počutje: Problem prezračevanja. Mazda je krepko pihnila mimo z postavitvijo zračnikov, posebej tega za volanom v kombinaciji s šibkim kompresorjem klime ter pretirane zatesnjenosti kabine(hermetično zaprta). Večkrat se mi je dogajalo, da me v roko zebe, drugače pa sem moker kot pes. Prav tako je sam volumen zraka v kabini majhen proti drugim vozilom, kar povzroča hitro segrevanje. Drugi fail je postavitev intake-a za svež zrak blizu požarnega zida, ki segreva same zračnike in omogoča, da ogret parazitski zrak vstopa v kabino, to se najbolj opazi, ko je zunanja temperatura nižja, vendar pihlja mlačen zrak na najnižji stopnji(brez klime). Pri temperaturah nad 24 stopinj moram imeti v 99% klimo nastavljeno na notranje kroženje, drugače ne sfulga.

Potem so tu sedeži, drugače udobni in nudijo dovolj stranske opore, vendar brez kakršne koli opore ledvenega predela razen pri vozilih z električno nastavljivimi sedeži, material sicer odporen, vendar gosto tkana sintetična vlakna, ki ne dihajo. Pri daljših vožnjah imam skoraj vedno moker hrbet.

Streha je zaradi varčevanja teže ter stroškov precej tanka in ob dežju z velikimi kapljami zveni kot bi se vozil v pločevinki laškega. Če izpustiš senčnik, da udari ob streho se čuje tak čip votel zvok.

Podvozje je na cesti 1A vendar pa na makadamu, posebej preko reber zaradi torzijske zadje preme hitro naleti na rob zmogljivosti. Pri hitrosti 30km na poti na Ribniško kočo je vozilo dobesedno poskakovalo preko reber, ter oddajalo zvoke težkega mitraljeza v prtlažniku. Zaradi trdega vzmetenja in kratkega hoda, ki pripomore k dobremu občutku na cesti v tem primeru extremno deluje proti vozilu. Gor imam 16tke. Poskakovanje sem v redkih primerih opazil pri kakih spojih mostov na avtocesti, v gumah imam 2.5 bara.

Kar me najbolj preseneča je odsotnost sprednjih meglenk, ki bi omogočala osvetlitev ovinkov kot budget rešitev, glede na to, da ima vozilo precej visok belt line. Tako pa je ta funkcija samo za voznike z matrix lučmi, ostali pa se lahko ponoči J*** na vinskih cestah.
To so moja subjektivna opažanja, če se kdo ne strinja ali ima še kaj za dodati naj pove. Moje mnenje je CX-30 je daleč od pravega premium razreda prej kakšen Temu luksuz. 

Napisano
pred 9 urami je zeki napisal:

...

Kar me najbolj preseneča je odsotnost sprednjih meglenk, ki bi omogočala osvetlitev ovinkov kot budget rešitev, glede na to, da ima vozilo precej visok belt line. Tako pa je ta funkcija samo za voznike z matrix lučmi, ostali pa se lahko ponoči J*** na vinskih cestah.

Glede meglenk, teh večinoma ni nikjer pri osnovnem modelu, ne vem zakaj bi bile pri CX-30. Je pa uporaba meglenk zakonsko dovoljena izključno samo, če je res gosta megla, vidljivost do nekje 50m, to mislim da vemo vsi. Za osvetljevanje ovinkov ?, mogoče kje v kakšni "vukujebini", ko si ponoči sam in na daleč vidiš nasprotne luči. Sicer pa, najrajši imam tiste, ki ti ponoči in v mraku nasproti vozijo z meglenkami, ko je normalno stanje in ni megle 😡

Ostalo pa sam nimam tako slabih izkušenj, mogoče res ni vse idealno, ampak je ok. Je pa pa odvisno tudi od uporabe, npr. prezračevanje čisto ok, lahko bi pa bilo res bolje postavljeno in moraš res najti pravo kombinacijo. Sedeži in moker hrbet, to je normalno pri vseh, sploh če je zunaj +40stopinj, odvisno koliko "švicaš" 😁, si daš pač za hrbet podlogo..., sedež ki bi dihal bi bil edino, da nima hrbta, npr. gasilska klop brez naslonjala 😃. Glede pločevinke Laškega, rajše spijem kakšno, kot da bi se ukvarjal s streho....😛 Vzmetenje dobro, res pa ni vrhunsko za neko specifično uporabo npr. reli po makedamu.

Premium se pa ve, da je samo Soul Red Crystal, če nimaš take barve, si si sam kriv 😁.

Napisano

Očitno je med osnovno pa max opremo kot noč pa dan razlika :)... brez pripomb. 

Ja drži, ni idealno glede prezračevanja. Pri max opremi in usnjenih sedežih manjka tudi ventilacija le teh.

Vseeno pa je zadeva bistveno bolje dana skupaj kot marsikateri golf. Po 100.000km je še vedno kot nova.

Poraba če paziš 5.5, če pa voziš ac po omejitvah pa cca 6,5l/100. Za atmosferca odlično.

Napisano
pred 36 minutami je goB napisal:

Glede meglenk, teh večinoma ni nikjer pri osnovnem modelu, ne vem zakaj bi bile pri CX-30. Je pa uporaba meglenk zakonsko dovoljena izključno samo, če je res gosta megla, vidljivost do nekje 50m, to mislim da vemo vsi. Za osvetljevanje ovinkov ?, mogoče kje v kakšni "vukujebini", ko si ponoči sam in na daleč vidiš nasprotne luči. Sicer pa, najrajši imam tiste, ki ti ponoči in v mraku nasproti vozijo z meglenkami, ko je normalno stanje in ni megle 😡

Ostalo pa sam nimam tako slabih izkušenj, mogoče res ni vse idealno, ampak je ok. Je pa pa odvisno tudi od uporabe, npr. prezračevanje čisto ok, lahko bi pa bilo res bolje postavljeno in moraš res najti pravo kombinacijo. Sedeži in moker hrbet, to je normalno pri vseh, sploh če je zunaj +40stopinj, odvisno koliko "švicaš" 😁, si daš pač za hrbet podlogo..., sedež ki bi dihal bi bil edino, da nima hrbta, npr. gasilska klop brez naslonjala 😃. Glede pločevinke Laškega, rajše spijem kakšno, kot da bi se ukvarjal s streho....😛 Vzmetenje dobro, res pa ni vrhunsko za neko specifično uporabo npr. reli po makedamu.

Premium se pa ve, da je samo Soul Red Crystal, če nimaš take barve, si si sam kriv 😁.

Ne mislim zdaj da bi se skoz vozil z meglenkami vžganimi, ampak ko zasučeš volan, da samodejno malo posveti. Pa da ne bo kdo mislil, da sem nek ultra razočaran lastnik, daleč od tega, vendar je CX-30 bolj kot ne Pavement Princess ne pa SUV. Že kombinacija osne razdalje in kota spredaj ter nizko postavljena plastika zaradi aerodinamike zna včasih bit problemstična na nekaterih trasah kjer se gibljem, njena "offroad" sposobnost je celo malo manjša od Cliota IV zaradi zgoraj omenjenih stvari, čeprav je nižji. Pozabil sem omeniti, da čeprav imam manjše roke, mi je volan vseeno malo preveč tanek, kar povzroča boleče zakrčene roke pri večurni vožnji po avtocesti, vsaj zame.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ne mislim zdaj da bi se skoz vozil z meglenkami vžganimi, ampak ko zasučeš volan, da samodejno malo posveti. Pa da ne bo kdo mislil, da sem nek ultra razočaran lastnik, daleč od tega, vendar je CX-30 bolj kot ne Pavement Princess ne pa SUV. Že kombinacija osne razdalje in kota spredaj ter nizko postavljena plastika zaradi aerodinamike zna včasih bit problemstična na nekaterih trasah kjer se gibljem, njena "offroad" sposobnost je celo malo manjša od Cliota IV zaradi zgoraj omenjenih stvari, čeprav je nižji. Pozabil sem omeniti, da čeprav imam manjše roke, mi je volan vseeno malo preveč tanek, kar povzroča boleče zakrčene roke pri večurni vožnji po avtocesti, vsaj zame.
    • Očitno je med osnovno pa max opremo kot noč pa dan razlika ... brez pripomb.  Ja drži, ni idealno glede prezračevanja. Pri max opremi in usnjenih sedežih manjka tudi ventilacija le teh. Vseeno pa je zadeva bistveno bolje dana skupaj kot marsikateri golf. Po 100.000km je še vedno kot nova. Poraba če paziš 5.5, če pa voziš ac po omejitvah pa cca 6,5l/100. Za atmosferca odlično.
    • Ju,hu,hu😃👍...komaj čakal😄....en najlegendarnejših albumov....od Phil Collinsa pa sploh...na novo obdelal v Dolby Atmos legenda tonskih tehnikov Stephen Wilson...bo moralo biti norooo za slišat🤔   Moram pohvaliti založbo Nika.d.o.o,ki je omenjeni BluRay-album v predprodaji ponudila za neverjetno ceno 20,97€...z ptt 25,58€...za ta drobiž se nisem hotel "jebat" po Ljubljani...se mi enostavno ne da🙄... Zapakirano pa prav nenormalno...v valovitem kartonu in 2x v balončkastem ovitku...vzorno👌👍😍 Nikjer tega albuma ne dobiš za tak cvenk😲...v arhivu pa seveda mora biti😄        
    • Pa ne iz tretjega štuka. Če že nekoga vržeš ven, mora biti višje, da je ziher. Spet je eden bil pijan, pa se je zvrnil čez okno. Ker je pa diplomat, pa spet en kup špekulacij. Ne preveč filmov gledati, ker škodi.
    • Upajmo,da ne sežejo vodkarske roke tudi k nam.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.