Skoči na vsebino

Chat is back ...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

A mi zna kdo povedat, čemu je namenjena izolacija pod havbo - torej direkt nad motorjem? Neka žvad mi jo uspešno trga, zaenkrat sicer malo, nevem a bi dal sploh menjavat al ne, a je to bolj za zvok da ne ropota izpod haube motor ali kaj drugega

Napisano

Kune grickajo kr je delana iz koruze. Men so jo menjal preko zavarovalnice, sem uveljavljal divjad.

• Všeč 1
  • Začuden 2
  • Hvala 1

image.jpeg

Napisano
  dne 28. 6. 2024 ob 9:42 je NevLado napisal:

A mi zna kdo povedat, čemu je namenjena izolacija pod havbo - torej direkt nad motorjem? Neka žvad mi jo uspešno trga, zaenkrat sicer malo, nevem a bi dal sploh menjavat al ne, a je to bolj za zvok da ne ropota izpod haube motor ali kaj drugega

Razširi  

Po moje tudi bolj za zvok. Težko da bi imel kaj toplotnega vpliva.

Tudi meni so jo kune jedle samo na Mazdi in tudi jaz menjal na divjad.

Napisano

Kot rečeno je zgolj zaradi zvočne izolacije ... Mene bi bolj skrbelo, da ne bodo te živalce začele grickat kakšne kable... Takrat je potem veselica najti pravo napako... Marsikdaj je na števcih cel lightshow... :P ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
  dne 28. 6. 2024 ob 10:51 je Jest napisal:

Kot rečeno je zgolj zaradi zvočne izolacije ... Mene bi bolj skrbelo, da ne bodo te živalce začele grickat kakšne kable... Takrat je potem veselica najti pravo napako... Marsikdaj je na števcih cel lightshow... :P ... 

Razširi  

bref obešanka že visi, vsaj tako mi je svetoval @Janez007

• Všeč 1
  • Haha 2
Napisano

Vzam sosedovga macka, pa z njim mal podrgn pr gumah pa okrog avta. Ga bojo zvali zavohale, pa ne bojo blizu hodile

• Haha 1
  • Začuden 2
Napisano

Obešanke so za v WC školjko in šnopc je za rane mazat, proti glodalcem pa obstaja prav namensko pršilo, ampak vsakmu svoje lej... 😅

Napisano

Hej!

Če je kdo v soboto popoldne za piknik v Kamniški Bistrici, se nam lahko pridruži.

Kogar zanima, naj mi javi za več podatkov. :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Neki me zanima. 

Ob nakupu rabljenega vozila dobim poleg za eno leto jamstvo preko Car Garantie in me zanima, ali ima informacijo ali je potrebno zaradi tega jamstva (in zraven še leasinga) avto voziti na uradni servis ali je lahko kakšen drugi?

Hvala. 

Napisano
  dne 2. 7. 2024 ob 13:59 je pob napisal:

Neki me zanima. 

Ob nakupu rabljenega vozila dobim poleg za eno leto jamstvo preko Car Garantie in me zanima, ali ima informacijo ali je potrebno zaradi tega jamstva (in zraven še leasinga) avto voziti na uradni servis ali je lahko kakšen drugi?

Hvala. 

Razširi  

V pogojih jamstva ti more pisat

Napisano

Nasvete je pa bral na našem forumu, ko se je Slivka hvalil kolk ljudi spravi v Mazdo 5.

• Všeč 2
  • Haha 4
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano
  dne 2. 7. 2024 ob 13:59 je pob napisal:

Neki me zanima. 

Hvala. 

Razširi  

Slo pooblaščenci od mazde sodelujejo z car garantie tako da np, ker gre tudi pri nas jamstvo preko tega

so pa pogoji kr izčrpni, če ne zariba lih motor ne boš pomoje kej dost dobu :D 

Napisano

Eno vprašanje za kakšnega mehanika oz. znalca okoli avtov.

Moja Mazda6 Sport CD129 TE letnik 2010 spušča nek glasen zvok pri hitrosti 60+ kmh. Slišat je podobno takemu zvoku, ki ga je v naši mladosti oddajal dinamo na kolesu, ko si ga pripel ob gumo. Zvok je glasen in ga ne morš preslišat, kot bi prihajal iz koles ali pa mogoče od kakega ventilatorja v mašini ali kak jermen tudi. Ni pa zaznati, da bi bilo z mašino karkoli narobe, je odzivna in lepo teče.

Ta neznan zvok utihne, ko hitrost pade pod 60 kmh.

Skratka, misterij.

Napisano

Nič ni misterij, če ga pelješ do pravega majstra. Veliko stvari se premika med vožnjo in ugibanja so draga ponavadi.

Dober mehanik ti bo rešil zadevo.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Glede na to, da je hitrost tisti mejnik bi rekel, da je nekaj na kolesih. Ležaj, polos, zglobi, gume, zavore.

33112_1.png

Napisano
  dne 15. 7. 2024 ob 19:17 je FuManchu napisal:

Nič ni misterij, če ga pelješ do pravega majstra. Veliko stvari se premika med vožnjo in ugibanja so draga ponavadi.

Dober mehanik ti bo rešil zadevo.

Razširi  

Mnja, vedno se nekaj takega zgodi v času dopustov in trenutno mojega mehanika ni na dosegu. 😐

Težko pa sam testiram, ker premalo poznam, kaj vse je v mašini od turbine dalje itn., čeprav je mogoče res kej od tega, kar je @Boss naštel.

Hvala zaenkrat.

Napisano
  dne 15. 7. 2024 ob 18:49 je pob napisal:

Eno vprašanje za kakšnega mehanika oz. znalca okoli avtov.

Moja Mazda6 Sport CD129 TE letnik 2010 spušča nek glasen zvok pri hitrosti 60+ kmh. Slišat je podobno takemu zvoku, ki ga je v naši mladosti oddajal dinamo na kolesu, ko si ga pripel ob gumo. Zvok je glasen in ga ne morš preslišat, kot bi prihajal iz koles ali pa mogoče od kakega ventilatorja v mašini ali kak jermen tudi. Ni pa zaznati, da bi bilo z mašino karkoli narobe, je odzivna in lepo teče.

Ta neznan zvok utihne, ko hitrost pade pod 60 kmh.

Skratka, misterij.

Razširi  

A če stisneš sklopko in je motor v "prostem teku", je isti zvok?

Jaz bi tudi sumil na neko polosovino 

Napisano
  dne 16. 7. 2024 ob 6:07 je Mraušk Mčk napisal:

Kakšna razlika med levim/desnim ovinkom? Ko sem imel težave z ležaji, je ležaj postal glasnejši, ko je bil manj obremenjen.

Razširi  

Tako se mi je v začetku zdelo, da se bolj čuje, ko zavijam levo, ampak ko se je mašina segrela, pa ni blo več takšne razlike.

dne 16. 7. 2024 ob 7:47 je NevLado napisal:

A če stisneš sklopko in je motor v "prostem teku", je isti zvok?

Jaz bi tudi sumil na neko polosovino 

Razširi  

Zvok je isto, ko je hitrost nad 60, potem se zadeva znormalizira.

PS: ker avto vozi žena, si bom vzel čas še za eno testno vožnjo in bom potem znova poročal, kaj ugotavljam. :D 

Napisano

Je kakšna razlika med pospeševanjem (gas do podna) in zmanjševanjem hitrosti (gas spuščen, brez pritiskanja na zavoro)?

Pa med pospeševanjem in normalno vožnjo z enakomerno hitrostjo?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Zadnja sporočila

• ne rabiš veliko, da se zgodi... navadno celo tam, kjer najmanj misliš, da je sploh nevarno. Bicikli, motorji, skiroji ipd imajo samo dvoje koles in vse kupaj deluje le na ravnotežju. Torej je dovolj zgolj malo zadet ob nekaj centimetrski robnik, da ti zagrabi prednje kolo in ne zaviješ več. Če veš, da ti to ne rata z biciklom, ti s skirojem še toliko manj.   1. primer mojega padca še s klasičnim treking biciklom. Zdaj imajo narisano smer v levo, ko pa sem pred leti tu se razsul pa je šlo okoli po robu krožnega v desno. Poglej si tisti nizek robniček med pločnikom in kolesarsko, pa potem se potopi in na samem ovinku v desno pa spet dvigne. Z malo sonca od zadaj se iz bicikla sploh ne vidi, da je dvignjen in ravno tam mi je pri 15km/h vzel prvo kolo, ki je trčilo v ta 2cm velik robniček, ki s kolesa sploh ni zgledal da je robnik ampak neka delilna črta, ker je bil kot nov še zelo svetel.. Dovolj, da sem bil podrgnjen naslednjih 14 dni. Čelada je pa zaščitila glavo, ker sem ravno na ta robniček udrail še z glavo. @Alex to pozna verjetno, ker je krožišče v Izoli.   2. primer padca, tokrat z e-bajkom v Brezovci pri Lj. To je bil še bolj bizaren padec. Levo sem se na križišču s stranske (nasprotna stran od te stranske ceste na desni strani slike) vključil na tole glavno cesto na levi strani slike. Nasprotni cesti sta malo zamaknjeni zato zgleda bela črta bolj kot ločnica med cesto in kolesarsko. V času padca prehoda za pešce na stranski cesti ni bilo zarisanega je bila pa delilna črta sveže pobarvana in zelo vidna. Tu je tudi znak, ki razlaga, da se pločnik delijo klesarji in pešci. To sem videl in bil prepričan, da sem na kolesarski. Pol pa poglej tale robnik in celo odvodni jašek v njem. Visok je neverjetnih 15 cm in v ovinku celo višji od vseh ostalih robnikov okoli. Ko sem zagledal ta robnik zelo pozno, saj sem se še ukvarjal z zaključkom zavijanja, enostavno nisem bil pripravljen ne zaviti levo in ne desno, ampak sem poskusil dvigniti kolo. Robnik je bil pa že toliko blizu, da mi je zagrabilo prednje kolo in sem padel na obe roki direktno na asfalt. Vse skupaj pri hitrosti manj kot 20km/h. Zapestji, komolca so me boleli skoraj mesec dni, da ne rečem, da sem bil čisto brez moči, ker karkoli sem hotel dvignit je bila bolečina precej neprijetna.     Kakor koli pogledaš sta bila oba primera dokaj smešna, precej krivde tudi pri načrtovalcih takih "pasti", ampak pri obeh primerih bo vsak rekel, pa sej to ni nevarno, oboje na asfaltu sredi naselja itd itd. No to hočem razložiti, kako hitro se nekaj zgodi pa sploh ne rabiš pretiravat.  
    • Evo, vračam temo na neužitne ljubljenčke. Vsaj na tem kontinentu...
    • Današnji Giro na, dveh MTB progah.  Vreme odlično, ne prevroče, proga tudi v super stanju. 😊
    • Ma sej veš, slovenceljski šport je bolj pritoževanje, kot, da kej dejansko spremeniš
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.