Skoči na vsebino

Mazda CX-5 (2026)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zanima me, če kaj veste kje bo jutri potekala predstavitev nove Mazde CX-5 (na spletni strani Mazde SI, ali na Youtube ali na kakšnih drugih socialnih omrežjih).

Napisano

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Hmm, moji prvi vtisi:

Všeč:

- zunanjost

- večji prtljažnik

- boljši info sistem

- cena, če bo res takšna kot je povedal

Ni mi všeč:

- TV ekran na sredini armaturke

- pomanjkanje fizičnih gumbov in vrtljivega gumba

- volan deluje nekoliko cenen

- motor, sicer mi je dino zelo všeč, sploh G140, vendar je tole prešvoh za to maso

Napisano

Se slovenska verzija ...

lp

Thomas

image.png

• Jest je spremenil naslov v Mazda CX-5 (2026)
Napisano (urejeno)

1. Kar všečna zunanjost in notranjost (razen prevelikega ekrana).

2. Prtljažnik+. 

3. Veliko lepša kot obstoječa. Zadnji del zelo posrečen, napis mazda mi ni všeč, Sedaj pa motor... Tukaj zopet problem, se vse lepo konča. 😕

Ni več fizičnih gumbov-zelo velik minus. Že zaradi tega no-go. Druge firme se ponovno vračajo k fizičnim gumbom, mazda jih ukinja. Vedno je dva koraka zadaj. 

Tole je pa kar malo razočaranje. 

Ni mi jasno, zakaj niso uporabili 6 cilindrašev, obeh, ker sta oba vrhunska motorja. Ne, oni otroško noter mini dinota. Taka mrcina od avta, pa noter 140 konjev, kot pred dvajsetimi leti. 

Popravljeno od Alex

Napisano

To je isto, kar je nekdo objavil in sem potem jaz primerjal z kamuflirano :)

Ma zdej sem se navadil, pa sploh ni slaba zunaj. Notri pa tako kot je @ignacij rekel 🥲

Podpis.png

Napisano

Ah.  .spet nekj😉😁   treba to videt v živo in probat vozit 😁😁😁

Napisano
pred 51 minutami je Alex napisal:

Sedaj pa motor... Tukaj zopet problem, se vse lepo konča. 😕

Sam si vidu, dino je pa dino, o X ni govora.

Napisano

X verjetno ni OK za veije avte... G140 (oz G141) pa verjetno zaradi tega, ker je CX-5 v dolžino zrasla in je sedaj razlika med CX-5 in CX-60 še manjša ... tako, da je to verjetno zato, da se ne bi pri prekrivala... 

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)

Ma ja no, skoraj 2 sec počasneje kot dino g194. A mu niso mogli še en elektro motor notri dodati pa bi se prodajal za med.

Popravljeno od ignacij
Napisano
pred 17 minutami je ignacij napisal:

Ma ja no, skoraj 2 sec počasneje kot dino g194. A mu niso mogli še en elektro motor notri dodati pa bi se prodajal za med.

Ja, vsaj to bi res lahko naredili. Vse firme imajo kako podobno varianto. 

Mazda res ne gre po pravi poti. 😕

Sem prej prečekiral odzive bralcev in lastnikov mazd ob predstavitvi. Veliko negativnih odzivov. 

Vse moti odstranitev fizičnih stikal, prevelik, kitajsko delujoč ekran, plastična notranjost in pa motor. 

Zelo malo res pozitivnih komentarjev. 

Napisano
pred 5 minutami je g.Wankel napisal:

Dejansko je 15'6 zaslon. Tok ma moj laptop službeni 🤣

Moj avto je lahko moj laptop. 🤣🤣

Nov prodajni slogan:" Kupite novo cx5, v avtu je možno delo od doma. Oziroma "delo iz avta". 

Napisano

Kar se mene tiče me je razočaral prvi vtis🫣 Mene mora na prvo uč avto navdušit drugače ni nič od avta pri meni.... 🥴

Se nisem oženil z Mazdo, da bi kaj takega kupil! Če odkrito povem mi je prejšnja bolj všeč👌Celo M e6 bi prej kupil, ima vsaj nekaj elegance na sebi ne pa tale cx5 ki je nekaj na silo narejeno.... :nevem:. Zelo upam, da se jim nova cx-30 bolj posreči..... :whatever:

Če se bo tole prodajalo, vsaka jim čast... 😵‍💫

• Všeč 2
  • Začuden 1
Napisano

Meni je zunanjost zelo všeč, športna ostra, sam kaj ko motor ne dosega tega standarda. Ne vem kaj so razmišljali, ko berem Reddit so američani strašno razočarani ker ni turba, tako da se to pri njih zih ne bo prodajalo. 

Tud pri nas bo verjetno večina čakala hibrida.

Napisano

Men je lepa. Moti me ekran in pomanjkanje fizicnih gumbov, pa motor je presvoh. Ce bi bil vsaj normalen dino, bi ze resno razmisljov o nakupu, tko pa... bomo vidl, do 2027 pa tud ne bomo hibrida cakal pa mocnejsega motorja.

Napisano
pred 11 urami je ignacij napisal:

- cena, če bo res takšna kot je povedal

Kaj je pa bilo rečeno?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.