Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdrav!

Na forumu sem že dolgo, zadnjih 10 let pa ne, ker sem takrat zadnjo Mazdo prodal. Ogrevam se za nakup Mazde cx60, letnik 2023 iz uvoza, do 50k km, opremo Homura.

Letno naredim dobrih 30kkm, v službo pa dnevno cca 100km (50+50). Doma imam možnost polnilnice.

1. Ne morem se odločit, nakupna cena z uvozom je podobna (nekje med 37 in 39k eur), ali naj gledam dizel ali PHEv? Kratkoročno morda dizel, čez 5 let pa bodo lahko še bistveno višje dajatve za dizle. Ali je res realno, da bi imel ob umirjeni vožnji z dizlom porabo pod 6 l? Vem, da me čaka 500 eur pri registraciji namesto 200 :)

2. Ali je kak haklc glede uvoza in garancije? Zakaj menim, da je točno ta kombinacija zame zmagovalna? Ker bom natanko čez 3 leta odpeljal svojih 150kkm z avtom oziroma bo avto star 5 let, ko garancija poteče.

3. Kako je s takim avtom in uveljavljanjem update-a podvozja? Berem, da so bile težave z nastavitvami tako pri eni kot drugi različici... Ali je možno, da bi avto iz tujine v garanciji popravili?

4. Je še kak haklc, ki sem ga pozabil? V igri so še Kia Sorento PHEV, potem pa se počasi konča. Za pod 40k tudi novo ne dobiš prav nič!

Hvala za mnenja,

A.

Napisano
pred 19 minutami je mazda3fan napisal:

Pozdrav!

Na forumu sem že dolgo, zadnjih 10 let pa ne, ker sem takrat zadnjo Mazdo prodal. Ogrevam se za nakup Mazde cx60, letnik 2023 iz uvoza, do 50k km, opremo Homura.

Letno naredim dobrih 30kkm, v službo pa dnevno cca 100km (50+50). Doma imam možnost polnilnice.

1. Ne morem se odločit, nakupna cena z uvozom je podobna (nekje med 37 in 39k eur), ali naj gledam dizel ali PHEv? Kratkoročno morda dizel, čez 5 let pa bodo lahko še bistveno višje dajatve za dizle. Ali je res realno, da bi imel ob umirjeni vožnji z dizlom porabo pod 6 l? Vem, da me čaka 500 eur pri registraciji namesto 200 :)

2. Ali je kak haklc glede uvoza in garancije? Zakaj menim, da je točno ta kombinacija zame zmagovalna? Ker bom natanko čez 3 leta odpeljal svojih 150kkm z avtom oziroma bo avto star 5 let, ko garancija poteče.

3. Kako je s takim avtom in uveljavljanjem update-a podvozja? Berem, da so bile težave z nastavitvami tako pri eni kot drugi različici... Ali je možno, da bi avto iz tujine v garanciji popravili?

4. Je še kak haklc, ki sem ga pozabil? V igri so še Kia Sorento PHEV, potem pa se počasi konča. Za pod 40k tudi novo ne dobiš prav nič!

Hvala za mnenja,

A.

Pokliči na pooblaščenca in se zmeni za testno vožnjo. Dizli so super, porabo lahko zbiješ komot pod 5 litrov, AMPAK naj bi že imeli prve težave s pokanjem glav. PHEV je trotl ziher 2.5 motor, ki je v mazdah že od 2013, je pač dodan zdravn štrom. Pod črto je odvisno od tebe, kako rad stiskaš gas do podna ;)

Ko uvažaš avto ga kupi izključno pri pooblaščencu, pa naj ti dajo zadnji izpis iz servisne knjige, kjer gor piše o garanciji - pa tudi serijsko lahko vneseš v app in preveriš. Če so konec 2023, bo imela tako ali tako že 6 let garancije.

Vsak avto ti bodo popravili tudi pri nas, dokler ima veljavno garancijo! 

Napisano (urejeno)

Jaz sem testiral oba, kupil pa nobenega. Dizel se po mojem mnenju lepše vozi, samo jaz si ga glede na mazdino zgodovino ne bi upal kupiti. Tako kot je napisal @NevLado pa je 2.5l preverjena zadeva.

Obvezno pojdi na testno vožnjo, meni je bil voznikov sedež pretrd, kar je bil eden izmed razlogov, da ga nisem kupil.

Popravljeno od ignacij
Napisano

Prvi PHEV so imeli zelo "poskočno" podvozje, ki naj bi bilo pri dizlih že bolj uglajeno. Teža baterij tukaj pač igra svojo vlogo in zato je nekoliko lažje prilagodit manj masivnega dizla kot PHEV.

Kaj vzet? Po moje v bistvu tistega, ki bo najbolje izkoriščal tvoje potovalne navade. V principu takole bi se sam odločil. Če so krajše vožnje, dnevno nekaj deset kilometrov potem PHEV absolutno. Če pa bo kilometrov več kot 60-70 na dan bi pa vseeno vzel dizla. Ne samo zarad porabe ampak kot celoten paket, ki vključuje tudi udobje, ker tako kot pravi @ignacij, če je avto pretrd bodo daljše vožnje bolj muka kot užitek.

33112_1.png

Napisano

Če boš dirkal z njim, potem pač SUV ni prava izbira. Kolikor sem testiral oba, me pri normalni vožnji ni nič zmotilo, zadeva je težka in tako se obnaša tudi na cesti.

Napisano

Glej, si se pač nasral in kaj zdaj a boš kar naprej jamral.... 🤔

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 4 minutami je Bini napisal:

Glej, si se pač nasral in kaj zdaj a boš kar naprej jamral.... 🤔

Glih toliko lahko jamram, kot ti slik od kave in opive zalimaš :)

jajcadizlska.jpg

Napisano

A manj se ne da, mislm... človk spije neki kafeta u živlej' ane 😅 Ej, ampak odkar ti je riknila si res mal hejter postal 😁

• Všeč 1
  • Haha 2
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)
pred 1 minuto je samSimon napisal:

A manj se ne da, mislm... človk spije neki kafeta u živlej' ane 😅 Ej, ampak odkar ti je riknila si res mal hejter postal 😁

Bi lahko rekli mulci "hejter4lajf"

Popravljeno od Tilen5

jajcadizlska.jpg

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je 50keda napisal:

Če boš dirkal z njim, potem pač SUV ni prava izbira. Kolikor sem testiral oba, me pri normalni vožnji ni nič zmotilo, zadeva je težka in tako se obnaša tudi na cesti.

Ne vem, kar nekaj ljudi na tem forumu živi v iluziji in sanja o športni dinamični vožnji. V teh iluzijah prednjačijo CX-30 ownerji 😇

Popravljeno od g.Wankel
  • Všeč 2
  • Haha 1

Podpis.png

Napisano

Hehe nismo se prav razumeli. Sem družinsko človek in potrebujem velik avtomobil, ne pa hitrega. Za podvozje sem vprašal ker so tudi razni tuji novinarji ma yt izpostavljali kot problem..pa sem vprašal, če je to prava deformacija ali zgolj šminka 😉

Napisano
pred 11 minutami je mazda3fan napisal:

Hehe nismo se prav razumeli. Sem družinsko človek in potrebujem velik avtomobil, ne pa hitrega. Za podvozje sem vprašal ker so tudi razni tuji novinarji ma yt izpostavljali kot problem..pa sem vprašal, če je to prava deformacija ali zgolj šminka 😉

Boš dobil 100 in en odgovor o vsem mogočem, le to, kar sprašuješ ne. 😉

Napisano
pred 10 minutami je Alex napisal:

Boš dobil 100 in en odgovor o vsem mogočem, le to, kar sprašuješ ne. 😉

Vidim da se po 17 letih odkar sem bil nazadnje prisoten ni kaj dosti spremenilo 😂😂

Napisano

Ampak je bilo res nekaj rečenega na temo zadnjih amortizerjev pri CX-60. Menda so nekatere izvedenke bile malo skokice, ampak so to potem zrihtali, če se ne motim.

Napisano

Tisto je bilo čisto na začetku…. In so potem menjali nekaj… da je malo bolje… ampak se vedno bi lahko bolje… če je slaba cesta, ni fajn občutek… ali pa čez “ležeče policaje” … Je bilo podvozje pri moji prejšnji CX-5 boljše…

Menda eni menjajo vzmetenje in dajo Kona ali nekaj podobnega… Sam se nisem odločil, ker je to dodatni strošek … in nevem če je jurja dovolj…

• Všeč 1
  • Ljubim 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

No to je pravi odgovor lastnika... dejasnko je dejstvo to, da Mazda je znala podvozje narest veliko bolje v svojih prejšnjih modelih. Kle je pač problem to, da se ne pogovarjamo o avtu, ki ima nekje dobrih 1500kg, ampak o SUV-u z baterijo, ki tehta 2100kg prazen.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Glede podvozja je bilo veliko kritik na račun trdote, za modelno leto 2025 pa so vzmetenje posodobili.

Na različnih tujih forumih sem bral, da so jim vzmetenja menjali v garanciji.

Pojdi se najprej zapeljat, da vidiš če ti avto sploh odgovarja, nato pa se na Mazdi servisu pozanimaj kako je z odpravo različnih napak.

Meni so na mazdi Močnik menjali veliko stvari v garanciji brez problema, tako da imam s tem dobre izkušnje.

Popravljeno od ignacij

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.