Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ok,to glede referenduma se strinjam.Tu ni debate.Jaz nisem nestrpen.

Drugo:nikjer nisem napisal, da bi moral bit ?tudij pla?ljiv, ?e si dobro prebral, ampak, da bi morali uvesti zopet kriterije (kot so bili neko? v ?asu komunizma in to je bilo v redu) za vpis na srednje ?ole.

Recimo , ko sem se jaz vpisal na strojno tehni?no, si moral biti obvezno najmanj prav dober.

Ostali, dobri in zadostni so ?li na poklicno ?olanje in smo imeli vse kadre pokrite.Danes imamo pokrit predvsem zavod za zaposlovanje in to z raznoraznimi "ble??e?imi nazivi" psihologi, sociologi in podobnimi, ki so v upanju na dobro pla?ano slu?bo v javnem sektorju do konca svojih dni se ?lepali skozi ?tudij in sedaj ne dobijo zaposlitve ter seveda potem delajo preko ?tudentskega do 30. leta starosti.

Plus tega, kje je ?e to v gospodarstvu , da recimo profesor, ki ima naziv magister, je po tem nazivu tudi pla?an,?eprav delovno mesto tega ne zahteva.

Nadalje,nekateri zaposleni tu na obali na javni upravi dobijo dodatek za znanje italj.jezika, pa ?eprav vidijo italijane samo, ko gredo v torri d` europe. Zanimivo, noben se ga ne odre?e.

In ?e je podobnih "bonbon?kov", ki so ga dele?ni samo nekateri...

sj ni vse letelo nate, sam izhodi??e sem dobil pol sem pa ?el v rant, niti nisem mislil da si nestrpen al pa karkoli. :)

se strinjam popolnoma s tem postom druga?e, pa ta sistem iz prve roke trenutno ?utim in zato sem ?e bolj fasciniran z na?inom ki ga ubirajo za "prerazporeditev" intelektualcev.

Kar se ti?e rast pla? in ?tevilo zaposlenih v javnem sektorju je vredno pogledat cifre tudi od leta 2004-2008. Lepo bi bilo ?e bi bil vsega kriv pahorjev mandat, pa ni.

Resno sem mislil da bo jan?a naredil kej pametnej?ega, dal sem mu t.i. benefit of a doubt.. pa ni? kej ne zgleda da mu je potegnlo v ?em je fora.

ta sne?ena kepa ki se ji re?e slovenski dolg je ?e precej velika, prepozno je da pred njo vr?e? nose?nice in penzioniste, ne bo se ve? ustavla zaradi tega. S kako drugo taktiko kot metanjem ljudi pred to kepo enega po enega se pa tako ali tako noben tam gor trenutno ne ukvarja.

Na? ?olski sistem je pa vedno bolj tak da ne nagrajuje inovativnosti ampak nagrajuje sposobnost prilagajanja sistemu. To da ima? povpre?no oceno v osnovni ?oli 5.0... Ma ne se hecat :)

Nih?e ve? ne vzpodbuja na specialnih podro?jih, zato pa vsi delajo "gimnazijo" od za?etka do konca (Ff, fdv) razen tistih ki so eksplicitno naravoslovci.

Kar je ?koda... V?asih rabi? samo malo inovativnosti, ?etudi ti teoreti?nega znanja manjka...

(pa spet ne leti vse nate, mo?gani mi v?asih odplavajo)

edit2: mislim to je res noro... kaj sta uspela scoprat luk?i? in zver v 7ih let. Popoln drek iz osnovne ?ole kjer se z ekvivalentno oceno ocenjuje fuzbal in nem??ina... Sj kul, sj ni? ne re?em, sam za to da si postal profi fuzbaler nikol nisi rabu dobrih ocen, ker se nikol ni ocenjeval z ocenami!

pol ma? pa enga ko ma kva?kanje, fuzbal in kuhanje za oceno in ima odli?en uspeh kot en drug ki se drka s fizko kemijo in nem??ino, za gimnazijo tako ali tako nima? nobene omejitve zato gre ve? kot 50% osnovno?olcev tja, neumni u?itelji forsirajo samo Gimnazija gimnazija gimnazija kot da so vse ostale ?ole popolnoma brevezne, posledice je pa da tam do?ivijo ?ok, grejo na eno turisti?no, naredijo maturitetni te?aj, se vpi?ejo na FF, in ima? poln zavod.

Kje si ?e ti vidu lepo te prosim? Drkal sem se na gimnaziji 4 leta kot majmun v ?etrtem letniku jih je pri?lo 10 zraven iz sva?ta ?ol. Ok, ne re?em, en je bil res blazno sposobn, je pri?u iz ra?unalni?ke, ostalim se pa ni dalo delat gimnazije in so ?li na izi ?olo, jo nardili, drkali tistih 5 predmetov eno leto, pa so bli na koncu isto kot vsi ostali, in so ?li dalje na faks.

Kje je tu selekcija? Sj nima? nikjer ve? selekcije, ne v O?, ne v S?....

Vsega so pa krivi vsi skupi ki nikakor ne vzpodbujajo tega da bi VSAK BIL DOBER NA SVOJEM PODRO?JU, zato se vsi po vsej sili kalupijo v neke brezvezne diplome, in pol ?akajo da bo za?el ke? padat z neba.

Lol :)

In kje se dogaja da z diplomo z napol dela pada ke? z neba? Ja v javnem sektorju ane... v gospodarstvu dobi? pa brco v rit. Ampak folk ko diplomira iz vseh teh briljantnih naslovov itak sploh ne ve kaj bi po?el v svojem lajfu.. ker je bil cel lajf preve? obremenjen s tem da bi dobil tisti ceglc, namesto da bi na?el nekaj kar dejansko rad dela, in za?el lajf gradit na tem.

To je res neverjetno heh.

fakultetam je pa itak v interesu da majo ?imve?je razrede zato da dobijo ?imve? denarja od dr?ave. Takisto gimnazijam. :D in pol jih je v gimnaziji 19 v razredu. No, lahko re?em da se mi nivo ne zdi prav ni? vi?ji kot nekaj let nazaj ko nas je bilo 30.. :D

Napisano

Danes zju3 sem ugotovil DEJSTVO in sicer, da je Megan letnik cca. 98 (tista generacija v glavnem) ?iroka za 2 pasova v kro?nem promeru, mamumujebem - za las sem odnesu celo ?rnozmajjko, ker eni pa? ne vedo da se v kro?nem lih tkole ne menjavajo pasovi ali pa se vsaj malo pogled ?e se ga menja a ne. <_<:hudicek:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

BREJA macka si je ocitno izbrala dom.......

ja pripelji zravn psa, pa bo macka se naprej iskala dom..:)

www.trziskisladoled.si

Napisano

Dohodnina za pla?at oujeaaaaaaaa :D

Ja und, js tud pa zgleda da bom pre?ivel. :hudicek:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Jest moram tud pla?at...svine.

?eprav ?e pogleda? je bolje pla?ati kot dobiti nazaj, ker to drugo bi pomenilo da si celo leto brezpla?no kreditiral dr?avo. Druga?e mi pa smrdi vse skupaj, ve? delam slab? je, bol da bi bil klo?ar, dobil bi zastonj novo stanovanje, vse mogo?e bonitete, doklade, pa na ?rno bi taxi vozil in bi imel ve? vsega kot sedaj...preve? socialna dr?ava je eno sranje vse skupi.

Napisano

Druga?e mi pa smrdi vse skupaj, ve? delam slab? je, bol da bi bil klo?ar, dobil bi zastonj novo stanovanje, vse mogo?e bonitete, doklade, pa na ?rno bi taxi vozil in bi imel ve? vsega kot sedaj...preve? socialna dr?ava je eno sranje vse skupi.

Joj nikar tako enosmerno gledat... vse prehitro ob majhni nepazljivosti se znajde? na strani prejemnika socialnih transferjev.

kar se pa ti?e dela na ?rno je pa to eden od glavnih razlogov za nezavidljivo stanje, v katerem smo se zna?li. ?e ne bi bilo nobenega dela na ?rno in bi se za vse odvajalo davke danes tudi pribli?no ne bi bili v taki situaciji. No ja sej sem to tudi ?e nekaj let nazaj omenil (mislim, da celo pred prvo krizo) pa sem verjetno izpadel bedak s takim na?inom razmi?ljanja - no ja danes smo pa vsi bedaki zarad tega in nas bo oreng teplo.

33112_1.png

Napisano

Jest pravim, tistim kateri res nimajo in so ?e DELALI v svojem ?ivljenju....naj se da, za to pla?am..........ogromno jih pa hvata krivine, in za to teli kateri res nimajo oz. niso ve? zmo?ni delat, dobijo manj. Ogromno ljudi no?e delat, to je tudi dejstvo.

Napisano

Jest pravim, tistim kateri res nimajo in so ?e DELALI v svojem ?ivljenju....naj se da, za to pla?am..........ogromno jih pa hvata krivine, in za to teli kateri res nimajo oz. niso ve? zmo?ni delat, dobijo manj. Ogromno ljudi no?e delat, to je tudi dejstvo.

Nihovo mi?ljenje sploh ni napa?no, ni stro?ka prevoza na delo in prehrane, ko od pla?e(?e dela za minimalca) to dobije dobi skor tolk kot ?e sa ?lepa na zavodu in cele dneve drka kurac, pa sploh ni pomembni katero uro za?ne in katero neha in kdaj ima malco - nima ?efa.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Nihovo mi?ljenje sploh ni napa?no, ni stro?ka prevoza na delo in prehrane, ko od pla?e(?e dela za minimalca) to dobije dobi skor tolk kot ?e sa ?lepa na zavodu in cele dneve drka kurac, pa sploh ni pomembni katero uro za?ne in katero neha in kdaj ima malco - nima ?efa.

Sej to je to, vem za primer ko sta se kao lo?ila (zaradi papirjev), ona je kot samohranilka z neko mizerno pla?o dobila novo stanovanje, tip se je potem takoj preselil k njej,pla?uje pre?ivnino, prijavljen na drugem naslovu in lepo dela...tako da....tako se pride do stanovanja,brezpla?nih vrtcev, dokladov ipd., se pravi tako se izkori??a sistem.

Tudi sam poznam nekaj brezposelnih ki mi pravijo da za 600 eur ne bojo delal, raj so doma, kej na ?rno dobi, neki sociale potegne in na koncu je tako kot si ti napisal....dela polovico manj za ta denar. Zastonj ima ?e mestni prevoz ?e se ne motim,knji?nice in vse te ugodnosti....

Napisano

Sej to je to, vem za primer ko sta se kao lo?ila (zaradi papirjev), ona je kot samohranilka z neko mizerno pla?o dobila novo stanovanje, tip se je potem takoj preselil k njej,pla?uje pre?ivnino, prijavljen na drugem naslovu in lepo dela...tako da....tako se pride do stanovanja,brezpla?nih vrtcev, dokladov ipd., se pravi tako se izkori??a sistem.

Tudi sam poznam nekaj brezposelnih ki mi pravijo da za 600 eur ne bojo delal, raj so doma, kej na ?rno dobi, neki sociale potegne in na koncu je tako kot si ti napisal....dela polovico manj za ta denar. Zastonj ima ?e mestni prevoz ?e se ne motim,knji?nice in vse te ugodnosti....

Kako bo pa potem, ko bo ?as za pokoj? Kako bo folk takrat pri?el do denarja, ko ne bo zmo?en delat?

Ali mogo?e obstaja kak?na luknja?

Napisano

Kako bo pa potem, ko bo ?as za pokoj? Kako bo folk takrat pri?el do denarja, ko ne bo zmo?en delat?

Ima? socilano stanovanje (se pravi ni ti potrebno pla?evati celo ?ivljenje 600-700eur na mesec + stro?ki), dela? na ?rno, eden je zaposlen in ?e se ne motim ga lahko prijavi? na sebe zaradi nekega zavarovanja ?e se ne motim, vmes dobiva? vse mo?ne doklade za otroke. Kak?na penzija, to mutijo potem do konca, vmes pa na?para? ?e pa ?e. Pokojninska je itak adijo, ?e jest se?tejem koliko bom pla?al za pokojninsko v 40 letih, in da to obrestujem 3,00% meri mi slabo rata ko pride? do ?tevilk.....seveda od visoke cifre.

Napisano

Kak?n pokoje neki? nvm kok si star ampak, jst pri vojih rosnih 25 vem da od dr?avne penzije ne bom ?ivu, ?e jih ma? okol 50 ?e loh kej sanjari? o tem ?e si pa mlaj?i pa raj? ne :D
Napisano

Grega pretirava? - ?e zdale? ni tako ro?nato kot prikazuje?. Zdele po zadnji spremembi pa sploh ne bo ve?.

Se pa strinjam nekje drugje, da so v bistu najni?je pla?e prenizke za vsaj 200-300? pol pa mislim, da ne bi bilo nobene kalkulacije ve?.

33112_1.png

Napisano

Sj nism reku da nam pre?iveu, so ns pred kratkik po?astil z dobi?kom, sm si pa ?e januarja zra?unu kok bom pla?u in je do centa ?timal, torej sm biu prpravlen :)

POZOR!

Kredibilnost mojih izjav in nasvetov je lahko vpra?ljiva.

Napisano

Fantje, jaz se nisem hecal ko sem na?i rekel, lej a ma sploh smisel - najde? kemp odprt celo leto (bila sva v San Polo, Pula, ki je 24/7, lani februarja ) - vzame? celoletni pav?al 3.000?, elektrika je v ceni, kuhinja je, skret je, gretje je na elektriko.

Kaj ti manjka? ?ivi? na obali, ima? en mobitel, internet je povsod.

Da najde? eno tako varianto v Kopru, KG, Je?ici....350? na mesec, brez kreditov in skrbi.... :ne vem:

P.S. Pa ko ti je dolg?as se prestavi? (na smu?i??e, pla?o... :hohoho: )

jap, ta lifestyle je zanalasc za tvojo tablico :D

aja neki me zanima, jezikovno: zakaj reces "nasa"...a ni bolj logicno "moja"?

sprasujem, ker ce je nasa bi pomenilo, da je tud moja in od vseh tuki, ki berejo?

res me zanima zakaj se rece "nasa" in ne "moja"...oz kje je razlika

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

jap, ta lifestyle je zanalasc za tvojo tablico :D

aja neki me zanima, jezikovno: zakaj reces "nasa"...a ni bolj logicno "moja"?

sprasujem, ker ce je nasa bi pomenilo, da je tud moja in od vseh tuki, ki berejo?

res me zanima zakaj se rece "nasa" in ne "moja"...oz kje je razlika

Moja se rece dokler si sam brez otrok, ko pa imas enkrat otroke se pa ze rece nasa..ce se motim naj me kdo popravi...

www.trziskisladoled.si

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.