Slivka Napisano včeraj ob 10:10 Prijavi Napisano včeraj ob 10:10 Mi je "potekla" osebna izkaznica. Pa sem se lotil delat novo. Najprej sem včeraj šel k fotografu. kakorkoli je slikal, so bile slike obupne in nisem bil zadovoljen. Ko me je imel dovolj, mi je zabrusil, da iz slabega modela ne more narediti dobrih slik... Kakorkoli, za slike je šlo 20€. Zdaj pa že na upravni enoti 30€ za samo osebno. Se pravi 50€ za osebni dokument... Citiraj
Bini Napisano včeraj ob 12:10 Prijavi Napisano včeraj ob 12:10 pred 1 uro je Slivka napisal: Mi je "potekla" osebna izkaznica. Pa sem se lotil delat novo. Najprej sem včeraj šel k fotografu. kakorkoli je slikal, so bile slike obupne in nisem bil zadovoljen. Ko me je imel dovolj, mi je zabrusil, da iz slabega modela ne more narediti dobrih slik... Kakorkoli, za slike je šlo 20€. Zdaj pa že na upravni enoti 30€ za samo osebno. Se pravi 50€ za osebni dokument... Pa še zdravstveno katico imaš na njej gratis..... 🤗😉 Citiraj
Slivka Napisano včeraj ob 12:31 Prijavi Napisano včeraj ob 12:31 pred 20 minutami je Bini napisal: Pa še zdravstveno katico imaš na njej gratis..... 🤗😉 In kaj mi nuca? Za k zdravniku moraš imeti bančno kartico... 2 Citiraj
g.Wankel Napisano včeraj ob 13:42 Prijavi Napisano včeraj ob 13:42 Lahko začnemo zbirat donacije za teh 50€, če želiš 2 Citiraj
Tilen5 Napisano včeraj ob 13:49 Prijavi Napisano včeraj ob 13:49 wow 50€ neverjetno, pa to bo članek na 24ur 😱😱 5 Citiraj
Scr3am Napisano pred 16 urami Prijavi Napisano pred 16 urami pred 15 urami je Tilen5 napisal: wow 50€ neverjetno, pa to bo članek na 24ur 😱😱 "ŠOK. Jezni domačin prišel z lopato na upravno enoto" Citiraj
Slivka Napisano pred 16 urami Prijavi Napisano pred 16 urami Ja, presenečenje je res bilo. Ker kot državljan Republike Slovenije moram imeti veljavni osebni dokument, s katerim izkazujem svojo istovetnost pred uradnimi osebami, na primer policijo... Za primerjavo: zdravstveno kartico dobimo na vsakih 10 let brezplačno. Če pa jo izgubimo ali poškodujemo, je pa nadomestna 10€... Pa ne mi zdaj, da zdravstveno plačujemo vsak mesec, ker za zdravstvo plačamo vsak mesec okoli 38€, za državo pa plačamo okoli 38% od plače, potem pa še 22% od vsega, kar kupimo... Lopate pa nisem imel s seboj. Vidiš, imel sem pa čelado. Kdo ve, mogoče bi bila pa ravno tako uporabna. 🤔 Bo treba enkrat sprobat. Se kdo javi za "poskusnega zajčka", da prej natreniram, da se ne bi kje blamiral, ker ne bi znal dobro namerit? Citiraj
Jest Napisano pred 15 urami Prijavi Napisano pred 15 urami pred 29 minutami je Slivka napisal: zdravstveno kartico dobimo na vsakih 10 let brezplačno Zdravtvena kolikor vem, nima roka veljavnosti... Jaz sem tole plastično kartico dobil enkrat pred nevem koliko leti... in je še vedno ista ... Je še nisem izgubil ... Sicer pa je z vsemi dokumenti podobno... Plačati jih moraš sam... Edino kartice od raznih štacun ti pošljejo brezplačno... da potem lahko vidijo, kakšne so tvoje nakupovalne navade ... 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Tilen5 Napisano pred 15 urami Prijavi Napisano pred 15 urami (urejeno) pred 4 minutami je Jest napisal: Zdravtvena kolikor vem, nima roka veljavnosti... Jaz sem tole plastično kartico dobil enkrat pred nevem koliko leti... in je še vedno ista ... Je še nisem izgubil ... Sicer pa je z vsemi dokumenti podobno... Plačati jih moraš sam... Edino kartice od raznih štacun ti pošljejo brezplačno... da potem lahko vidijo, kakšne so tvoje nakupovalne navade ... Ima rok veljavnosti. Meni poteče 2029. Učasih pa niso imele Popravljeno pred 15 urami od Tilen5 1 Citiraj
Slivka Napisano pred 15 urami Prijavi Napisano pred 15 urami pred 17 minutami je Jest napisal: Zdravtvena kolikor vem, nima roka veljavnosti... Zdravstvena ima rok veljavnosti 10 let. Po desetih letih ti pošljejo novo - kar sami z ZZZSja, tebi ni treba skrbet za to. Če pa jo izgubiš ali poškoduješ, plačaš pa 10€ za novo. Sicer pa piše na njej - desno od tvojega rojstnega datuma (na sprednji strani na sredini povsem spodaj). Sem jih že toliko videl in prekladal po rokah, da na pamet vem, kje kaj piše... Citiraj
Bini Napisano pred 15 urami Prijavi Napisano pred 15 urami Nobene mi še niso poslali po 10 letih🥴 Očitno jo premalo uporabljam🤒🥵🥶 Citiraj
Slivka Napisano pred 15 urami Prijavi Napisano pred 15 urami Pošlji ZZZS številko (takoj pod čipom, nad tvojim imenom) na ZS, pa preverim. Je pa res, da če imaš slučajno še vedno delujočo prvo serijo (zdaj je v uporabi že tretja serija), nima "roka trajanja". Ampak tistih je tako malo, da jih vidim mogoče dve na leto... Da ni slučajno pošta nesprejeta ali pa napačen naslov v sistemu, pa sploh nimaš več veljavne kartice... Citiraj
samSimon Napisano pred 14 urami Prijavi Napisano pred 14 urami Na moji je samo rojstni datum, nobenega roka trajanja 😄 Citiraj
SeekK Napisano pred 14 urami Prijavi Napisano pred 14 urami tudi jaz še s prvo, ornk zdelana, sem jo že limal k je pokala... no zdej se več ne sekiram, odkar imam čip na osebni, to uporabljam za vse. Citiraj
Tilen5 Napisano pred 14 urami Prijavi Napisano pred 14 urami Men so jo umes menjal se pa ne spomnim kdaj. Citiraj
Jest Napisano pred 13 urami Prijavi Napisano pred 13 urami pred 1 uro je Slivka napisal: Zdravstvena ima rok veljavnosti 10 let. Po desetih letih ti pošljejo novo - kar sami z ZZZSja, tebi ni treba skrbet za to. Če pa jo izgubiš ali poškoduješ, plačaš pa 10€ za novo. Sicer pa piše na njej - desno od tvojega rojstnega datuma (na sprednji strani na sredini povsem spodaj). Sem jih že toliko videl in prekladal po rokah, da na pamet vem, kje kaj piše... POtem jo imam ze predolgo casa... ker pri meni ni tega datuma... in imam jo, odkar so jo prvic poslali Tale sicer ni moja, ker imam svojo v denarnici, ki je trenutno nimam pri sebi ... Ampak je enako ... Vidim pa, da je sedaj drugačna... in tudi nasel sem clonek, ki govori ravno o tem Menjajo kartice zdravstvenega zavarovanja WWW.ZURNAL24.SI Letos bo zamenjanih dobrih 50 tisoč kartic. Kaj storiti, če jo izgubite? null Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Slivka Napisano pred 10 urami Prijavi Napisano pred 10 urami pred 21 minutami je Bini napisal: Tudi jaz imam še tastaro.... 🫣😉 Sm kmet an s hribu doma, pei ... ... ... Ki češ reč, de še nisi udovec? Ja, sej, tud jest še mam tastaro... 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.