Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Verjetno ne veš, da si je vseeno držav za eno leto zagarantirala možnost, da v kolikor bi cene zdivjale, da lahko takoj uvedejo regulacijo nazaj. Sej naftni distributerji niso neumni, da bi si zdajle pljunili v lastno skledo. Bodo še malo počakali, da se ta rok izteče pol pa juriš.

🤗

Napisano (urejeno)

Evo, Petrol ima dizel že pod 1€.In OMV-ju ne bo preostalo drugega, kot jim slediti. Danes sem bil na OMV črpalki ob hitri cesti. Pa nisem šel po gorivo. V desetih minutah tam ni bilo niti ene stranke. Prodajalec se mi je potožil, da odkar so cene objavljene na spletu nimajo več prometa. Seveda, če imajo dizel po 1.019€.E,temu se reče po domače-konkurenca.Kje je pepel? 🤗

Screenshot_20201103_204551_com.android.chrome.jpg

Popravljeno od Alex

Napisano

in cene goriv  kar padajo in padajo... pepel je že pripravljen? 🤗

Napisano
pred 23 minutami je Alex napisal:

in cene goriv  kar padajo in padajo... pepel je že pripravljen? 🤗

Pripravljen in varčujemo z njim, da te bomo z njim zasuli, ko začnejo cene fajn naraščati, hehe

(trenutno ni neke bojazni, saj se svet nahaja pred novo veliko recesijo in temu primerne cene nafte)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 10 minutami je Z M A J napisal:

Pripravljen in varčujemo z njim, da te bomo z njim zasuli, ko začnejo cene fajn naraščati, hehe

(trenutno ni neke bojazni, saj se svet nahaja pred novo veliko recesijo in temu primerne cene nafte)

He, He, kolikor je meni znano je bilo govora o takojšnjih dvigih cen  v nebo in ne čez pol leta. 🤫

Napisano

lol @Alex kak ti zdej pričakuješ, da se bo ob vnovičnem lockdownu bencin podražal, v mojih mislih je bil normalni mesec brez trenutne situacije, kjer bo industrija, turizem in vse ostalo laufalo na polno. Valda, da zdaj cene ne morjo it gor ne tak ne tak. Tudi če bi ble regulirane, bi vrjetno bile nižje kot so ble. Realno stanje bomo žal opazovali šele drugo leto, če sploh ...

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 24 minutami je 50keda napisal:

lol @Alex kak ti zdej pričakuješ, da se bo ob vnovičnem lockdownu bencin podražal, v mojih mislih je bil normalni mesec brez trenutne situacije, kjer bo industrija, turizem in vse ostalo laufalo na polno. Valda, da zdaj cene ne morjo it gor ne tak ne tak. Tudi če bi ble regulirane, bi vrjetno bile nižje kot so ble. Realno stanje bomo žal opazovali šele drugo leto, če sploh ...

Jap... ali pa čez pet let. Enkrat se bo sigurno podražil. 😏

Napisano

Jaz pa mislim,da dokler je cena na naši strani in smo vsi zadovoljni,no mi bencinci malo bolj,se lahko samo smejimo......:jupiii:

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Ljubim 1
  • 2 meseca kasneje...
Napisano

Pocasi dvigajo, ce je kdo zapazil?

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano (urejeno)
pred 12 minutami je Z M A J napisal:

Pocasi dvigajo, ce je kdo zapazil?

Res je. Cena surove nafte brent je že na visokih 56$in še raste. 

Še novembra je bila cena nizkih 39$

Popravljeno od Alex

Napisano

Haha Alex... ko je bila cena nafte nizka in je ablast komot držala na 1EUR si tulil "hvala vlada", zdej pa praviš, da je visoka cena krivda v svetovni ceni nafte. Seveda je in to je definitivno glavni faktor in to takrat, ko je cena nizka in takrat ko je visoka, vlada gor al pa dol.

33112_1.png

Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Haha Alex... ko je bila cena nafte nizka in je ablast komot držala na 1EUR si tulil "hvala vlada", zdej pa praviš, da je visoka cena krivda v svetovni ceni nafte. Seveda je in to je definitivno glavni faktor in to takrat, ko je cena nizka in takrat ko je visoka, vlada gor al pa dol.

Ko je bila cena nafte nizka smo imeli po zaslugi vlade eno izmed najnižjih cen goriv daleč naokrog. Takrat je ni bilo države v naši okolici, ki bi imela nižjo ceno. Sicer je pa kar prav, da trgovci  prosto oblikujejo cene. Bomo vsaj videli, kako požrešni so trgovci in da prosti trg pri nas ne deluje, kot bi treba. Tega so že prej onemogočili. 

Napisano

Saj smo nekateri že ravno to trdili, da liberalizacija cen sigurno ne bo prinesla nižjih cen.

33112_1.png

Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Saj smo nekateri že ravno to trdili, da liberalizacija cen sigurno ne bo prinesla nižjih cen.

Ampak enkrat je bilo treba to narediti in ugrizniti kislo jabolko. Ne moremo vleči stvari v nedogled iz svinčenih časov. 

Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je Boss napisal:

Seveda bodo zrasle,ker si bodo dvignili marže na cc 14%,do sedaj so pa imeli cc10% kar je bilo manj od tujine.

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 2 minutama je Bini napisal:

Seveda bodo zrasle,ker si bodo dvignili marže na cc 14%,do sedaj so pa imeli cc10% kar je bilo manj od tujine.

Spet te bodo napadli, da tokrat pa braniš benzinajote. 

Napisano (urejeno)
pred 25 minutami je Alex napisal:

Ampak enkrat je bilo treba to narediti in ugrizniti kislo jabolko. Ne moremo vleči stvari v nedogled iz svinčenih časov. 

Ni mi jasno, zakaj ljudje naivno mislijo, da liberizacija sama po sebi rešuje vse težave?

Če mene vprašate, liberizacija povzroči vsaj toliko novih, kot jih reši. Liberizacija in globalizacija je bila pogrutavščina najbolj bogatih, ki so imeli do nedavnega od nje samo koristi. Sedaj po svetu že vidimo, da se zadeve obračajo drugače, vedno bolj ravno tisti, ki so še nedavno svoboden trg proglašali za svetinjo, tega vedno bolj regulirajo, ker drugače enostavno na dolgi rok ne gre.

Mene kot potrošnika pa prav malo briga, ali je cena regulirana ali rezultat prostega trga (morda kartelnega dogovora med ponudniki). Zanima me samo to, da je zame čim nižja. To pa ne gre skupaj s paradigmo kapitalizma, kjer je npr. v našem Zakonu o gospodarskih družbah v uvodnih členih zapisano, da je glavni cilj podjetja dobiček. Dobiček na čigav račun? Na račun višje cene za potrošnika (prelivanje denarja od raje k bogatim lastnikom podjetij). Dokler bom med rajo, mi to ni všeč.

Upam, da je @Alex, ki to zagovarja, vsaj med bogatimi lastniki naših naftnih družb, ali da je pri njih zaposlen in ima koristi od zbranih dobičkov :)

slika.thumb.png.c57886e8d8514a8a1760518fefd57190.png

Popravljeno od Janez007
  • Haha 1
  • Hvala 1
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Ni mi jasno, zakaj ljudje naivno mislijo, da liberizacija sama po sebi rešuje vse težave?

Če mene vprašate, liberizacija povzroči vsaj toliko novih, kot jih reši. Liberizacija in globalizacija je bila pogrutavščina najbolj bogatih, ki so imeli do nedavnega od nje samo koristi. Sedaj po svetu že vidimo, da se zadeve obračajo drugače, vedno bolj ravno tisti, ki so še nedavno svoboden trg proglašali za svetinjo, tega vedno bolj regulirajo, ker drugače enostavno na dolgi rok ne gre.

Mene kot potrošnika pa prav malo briga, ali je cena regulirana ali rezultat prostega trga (morda kartelnega dogovora med ponudniki). Zanima me samo to, da je zame čim nižja. To pa ne gre skupaj s paradigmo kapitalizma, kjer je npr. v našem Zakonu o gospodarskih družbah v uvodnih členih zapisano, da je glavni cilj podjetja dobiček. Dobiček na čigav račun? Na račun višje cene za potrošnika (prelivanje denarja od raje k bogatim lastnikom podjetij). Dokler bom med rajo, mi to ni všeč.

Upam, da je @Alex, ki to zagovarja, vsaj med bogatimi lastniki naših naftnih družb, ali da je pri njih zaposlen in ima koristi od zbranih dobičkov :)

slika.thumb.png.c57886e8d8514a8a1760518fefd57190.png

He, He, nisem zaposlen na kakem naftnem podjetju. Samo se bomo morali pač počasi navaditi na to, da ni več zastonj socializma. 😉

• 2 tedna kasneje...
Napisano
pred 10 minutami je SpEkTr napisal:

emoji51.png6bce64a756abebeee468e5e2b32b6260.jpg

Poslano z mojega SM-T813 z uporabo Tapatalk

Potuhnjeno gre tudi cena surove nafte gor. In to kar drastično. 🤫

OPEC basket Brent WTI
Jan 11 54.76 55.66 52.25
Jan 4 51.35 51.09 47.62
Dec 28 50.1 50.86 47.62
Dec 21 49.57 50.91 47.74
Dec 14 49.65 50.29 46.99
Dec 7 47.77 48.79 45.76
Nov 30 46.43 47.59 45.34
Nov 23 44.75 46.06 43.06
Nov 16 42.93 43.62 41.34
Nov 9 39.97 42.4 40.29
Nov 2 35.89 38.97 36.81
Oct 26 39.22 40.46 38.56
Oct 19 41.38 42.62 40.83
Oct 12 40.57 41.72 39.43
Oct 5 39.08 41.29 39.22
Sep 28 41.61 42.43 40.57
Sep 21 41.49 41.44 39.31
Sep 14 38.96 39.61 37.26

Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Alex napisal:

Potuhnjeno gre tudi cena surove nafte gor. In to kar drastično. 🤫

OPEC basket Brent WTI
Jan 11 54.76 55.66 52.25
Jan 4 51.35 51.09 47.62
Dec 28 50.1 50.86 47.62
Dec 21 49.57 50.91 47.74
Dec 14 49.65 50.29 46.99
Dec 7 47.77 48.79 45.76
Nov 30 46.43 47.59 45.34
Nov 23 44.75 46.06 43.06
Nov 16 42.93 43.62 41.34
Nov 9 39.97 42.4 40.29
Nov 2 35.89 38.97 36.81
Oct 26 39.22 40.46 38.56
Oct 19 41.38 42.62 40.83
Oct 12 40.57 41.72 39.43
Oct 5 39.08 41.29 39.22
Sep 28 41.61 42.43 40.57
Sep 21 41.49 41.44 39.31
Sep 14 38.96 39.61 37.26

Še v grafiki

WWW.OPEC.ORG

image.png.ec4e8f160e043b2fb2c845cc9b7de888.png

Popravljeno od Janez007
Napisano

Če ne bi vlada, diktirala cene 1EUR, do deregulacije cen bi praktično od marca do novembra imeli cene pod 1EUR oziroma aprila celo pod 0,80 EUR.

33112_1.png

Napisano
pred 2 minutama je Boss napisal:

Če ne bi vlada, diktirala cene 1EUR, do deregulacije cen bi praktično od marca do novembra imeli cene pod 1EUR oziroma aprila celo pod 0,80 EUR.

Če ima kdo voljo, lahko izračuna in nariše graf 😊Problem je dostop do podatkov Mediteranske borze.

Metodologija je objavljena v starih uredbah:

WWW.PISRS.SI

Uredba o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov. SOP 2018-01-0938. EVA 2018-2130-0020. EPA -

image.thumb.png.22a5561550e52f3941d56c5119685437.png

Napisano
pred 25 minutami je Boss napisal:

Aha... kot so imeli drugod po Evropi manj kot 0,80€. Ah,niso. Tudi drugod jim je naša vlada regulirala cene. 🤗

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Če boš uporabljal Forscan, potem poglej kaj priporočajo na njihovi strani.   Jaz sem po njihovem priporočilu kupil iz Amazona.
    • Zanimivo, res ekstra donosi posvecenih. Po drugi strani pa vsi ti insiderji (razen enega ali dveh) niso dosegali rasti zlata, ki je šlo v zadnjem letu gor za 70+%...
    • Zadnjič je nekdo govoril, da ima prijatelja, ki je 2,5 leti obnavljal hišo iz 70-tih. Potem se je odločil, da jo poruši in zgradi novo.   Znanec je pred 2 letoma obnavljal hišo iz 80-tih, tri etaže (tipična hiša iz tega časa), žena arhitektka. Hiša je bila po 2 letih dela obnovljena, strošek pa cca 220.000 € (pričakoval je 180.000). Je pa temeljito "prerukana" in izgleda lepo. Podrli je niso, ker imajo spomine na starše ...   Spet drugi znanci so kupili hišo, ki je 20 let stala v 3. gradbeni fazi in jo predelali v gostilno. Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi jo podrli in zgradili novo.    Lado, odvisno od potreb. Hiše zastarajo fizično, funkcionalno in ekonomsko. Pri tvoji prvi del ni problematičen, ker je zgrajena solidno (treba bi jo bilo le izolirat in osvežit), tretji tudi ne (super lokacija - noben moteč infrastrukturni objekt se ni in se v bližnji prihodnosti verjetno ne bo nasral zraven). Če ti je hiša funkcionalno ustrezna, potem je smiselno razmišljati o obnovi, pri večjih spremembah konstrukcije, pa je fino razmislit še o kakšni drugi varianti.   Tudi sam sem v tvojih letih razmišljal "za 100 let naprej", danes pa razmišljam drugače. Verjetno smo preveč mahnjeni na te naše nepremičnine ... potem se pa otroci zaradi njih med seboj še skregajo.                
    • ima to že betonsko plato?   Sicer moje osebno mnenje brez hudega razmišljanja -> jaz bi to podrl.....naredil montažno in imaš mir za naslednjih 50 let....(če se ti da pa zidati, pa narediš novo). (glavno vodilo pri tem je, ker vseh teh naštetih zadev ne bo naredil en mojster ampak jih boš moral najti vsaj 10, vsak bo kompliciral, nihče ne bo imel časa, ko bodo napake in težave se bo vsak izgovarjal na drugega, ti boš na koncu doživel živčni zlom in porabil boš ogromno svojega časa, ki ga nisi dal v kalkulacijo). pod črto, četudi vse prenoviš, boš imel 50 let staro bajto, ki bo renovirana, kar je še vedno daleč od nove.....
    • Jaz bi še vedno rad vedel zakaj so nonotu v Kanalu jebali četniško mater? Tukaj je tud men logika odšla v 3PM.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.