Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Danes sem opral cx 30 po kar dolgem času. Opazil sem kar nekaj plitvih praskic na laku, zato sem se odločil, da jo malo na rahlo spoliram ( paste 2500-3500-3800). Naslednjič pride gor še "zimski" carnauba vosek collinite 476. 

Zna je kot zelo obstojen in je kar pravi za zimski vreme. 

IMG_20251110_113844.jpg

IMG_20251110_113931_Bokeh.jpg

Kako se obnesejo menzerna paste. Sam imam Soft99, bi pa te sprobal.

pred 7 urami je NevLado napisal:

Dizel bo vedno črn... na 10kkm menjaš če imaš dosti kratkih relacij ali pa na 15kkm če dlje voziš pa je mir :D 

Pohvalno, obvezno slikat egr, me zanima kak je pri tej kilometrini

Tudi mene zanima kaksen bo :)

Napisano
pred 43 minutami je Gregor Muc-Up napisal:

Kako se obnesejo menzerna paste. Sam imam Soft99, bi pa te sprobal.

Tudi mene zanima kaksen bo :)

Menzerne polirne uporabljam že vrsto let (tako za ročno poliranje kot strojno). 

Preizkusil sem tudi 3M, a so me te od Menzerne bolj prepričale. Uporabljam jih tudi za poliranje kitar (za klavirski lesk). 

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Ja, to je pa tovarniška greška. Bom moral reklamirat. Gelipterju so zamenjali čeljusti v garanciji. To pa ni premium barva. 😄

Res ...je to je tovarniška napaka... špranje 😉😄res je šlo skozi GARNCIJO 🙃😉samo z veliko dajanja in prigovarjanja😉 cela JEBA😎ker oni na servisu in MMslo trdijo da tega je malo in da sem uporabljal agresivno čistilo za felnte. .norooo🧐☹️😵‍💫🤨. To ni res 😄

Pol so popustili in mi menjali  4 kom zavornih čeljusti .zdaj je ok 👍

Sem že imel v planu če mi nebi menjali pod Garncijo bi šel na TV 😉🤣😄😄

Alex ...pohiti na servis gasss 😉👍

Napisano
pred 26 minutami je Gelipter napisal:

Res ...je to je tovarniška napaka... špranje 😉😄res je šlo skozi GARNCIJO 🙃😉samo z veliko dajanja in prigovarjanja😉 cela JEBA😎ker oni na servisu in MMslo trdijo da tega je malo in da sem uporabljal agresivno čistilo za felnte. .norooo🧐☹️😵‍💫🤨. To ni res 😄

Pol so popustili in mi menjali  4 kom zavornih čeljusti .zdaj je ok 👍

Sem že imel v planu če mi nebi menjali pod Garncijo bi šel na TV 😉🤣😄😄

Alex ...pohiti na servis gasss 😉👍

Zanimivo, da meni nič ne rostajo, so kot nove! Morda se pozna, da je avto garažiran ..... :nevem:

Napisano
pred 17 minutami je Bini napisal:

Zanimivo, da meni nič ne rostajo, so kot nove! Morda se pozna, da je avto garažiran ..... :nevem:

Mogoče se pa pozna, da ima tvoja malo kilometrov? 🤗

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Mogoče se pa pozna, da ima tvoja malo kilometrov? 🤗

Mogoče ja ampak to se bo kmalu pokazalo, če bi bilo zaradi tega ali pa padca kvalitete pri Mazdi.... 🤔😉

Napisano

Zajebavam se s tem istop sistemom po menjavi akuja. Nekako mi ne rata, trenutno mi lučka ne utripa samo piše da istop ni ready. Kaka ideja?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Napisano

A ni neka fora pri menjavi akumulatorja, se ne spomnem kaj a je tukaj bilo že napisano! Če je to kar mislim, da je.... 🤔

Mogoče se kdo oglasi, ki je že sam menjal akumulator. 🤔

Napisano

Je ja. Sem šel že 2x skozi to pa se mi ustavi pri utripajoci zeleni istop lucki. .

Sedaj sem dal še 1x kleme dol iz akuja pa da vidimo. Sicer pa b sedaj vem kako se ta utripajoča luč ugasne, če pa potem istop ne bo delal pa Tut ok... marsikdo bi si želel da ne dela

Napisano

To ne vem , ne vem kje bi to naredil. Nekaj se resetira samo mi nekak ne dela.

Napisano

Kaj bi nekateri dali za trajni izklop i-stopa 😅 Sedaj samo še pogruntaj kako lučko izklopit 👌

Napisano

Mal se moraš peljat. I-stop se sam uči. Tako so mi rekli pri mehaniku za mazde, ko sem se zanimal za menjavo akumulatorja. Poročaj, če je to res.

Napisano
Kaj bi nekateri dali za trajni izklop i-stopa  Sedaj samo še pogruntaj kako lučko izklopit 
Lučka je sedaj off nič ne utripa.

Mal se moraš peljat. I-stop se sam uči. Tako so mi rekli pri mehaniku za mazde, ko sem se zanimal za menjavo akumulatorja. Poročaj, če je to res.
Hja naredil sem ene 20km pa ni bil ready še. Mislim da bom tako pustil. Nič ne sveti, nič ne utripa... Samo istop pač ni ready

Napisano
pred 55 minutami je SpEkTr napisal:

Lučka je sedaj off nič ne utripa. emoji2.png

Hja naredil sem ene 20km pa ni bil ready še. Mislim da bom tako pustil. Nič ne sveti, nič ne utripa... Samo istop pač ni ready emoji23.png

Se bo sam naučil, ne skrbi ;) 

Če te jebe, daj kleme dol za 2 uri

Potem pa nazaj vozit, pa bo

Razen če nisi napačen aku kupil :D

Napisano

Vse tri šestice na zimskih gumah... 

Čez vikend pa še zimske gumijaste tepihe not, pa bojo avteki pripravljeni na zimo... 

Napisano
pred 53 minutami je SpEkTr napisal:

A je lahko napačen? Topla stop & go.

aha je agm, dobro, pol ni panike

Napisano
pred 19 minutami je Bini napisal:

Zavesce si montiral....😊 😂🤣

Hec, 🫣😉

Sem sem. Pa metlice brisalcev za sneg tud... Pa lopato in sekiro... 

Napisano
pred 14 urami je SpEkTr napisal:

EFB je pomoje.

Po 7letih izdahnik aku, menjal z yuaso baterijo, pred menjavo sem jo priklopil in lepo počasi polnil do 100%.

Prav tako menjal hladilno tekočino.

Postopek po menjavi baterije:

- odklopi minus na bateriji on senzor na minis klemi.

- odklopi +

- menjaj baterijo

- priklopi +

- priklopi - brez senzorja (senzor mora vit odklopljen vsaj 5min

- po 10sekindah ko priklopis minus priklopis se senzor

- pusti odprt pokrov motorja

- gres v avto das kontakt pocakas 15 s ampak ne vec kot 1min, pritisnes in drzis istop 10s utripa istop zeleno.

- zapri pokrov motorja

- vklopi avto naj laufa prostem teku da se zagreje pocasi na delovno temp. ,ko se zagreje zavrti volan skrajno levo in desno potem na sredino.

- izklopi avto.

- sledece korake moras narediti v roku 25s:

- kontakt, v roku 5s pritisni in drzi istop za 3s.

- vklopi avto

- pritisnes in drzis istop za 3 s

- pocakas da i stop neha utripati zeleno.

-  vgasnes avto.

Gres na probno voznjo.

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano

Sem včeraj naredil tako, edino da sem prej pokrov motorja zaprl. Če to igra kaj veze, sicer pa sej pravim, napake ni nobene, i-stop lučka tudi ne sveti ,samo ready še ni, to pa bogve zakaj ni :)

Napisano
pred 3 minutami je SpEkTr napisal:

Sem včeraj naredil tako, edino da sem prej pokrov motorja zaprl. Če to igra kaj veze, sicer pa sej pravim, napake ni nobene, i-stop lučka tudi ne sveti ,samo ready še ni, to pa bogve zakaj ni :)

Če še ni ready potem ni ok. Nima novih vrednosti, in če pogledaš ikone klima baterija motor, nimas motorne ikone pobarvane modro, kar pomeni da je ecu v fazi ogrevanja, kar ni ok. Nima novih vrednosti, kar je slabo za motor in za baterijo, ker ne polni s pravilno vrednostjo, ti lahko baterija crkne v roku pol leta. Isto kot pri vw ce ne vneses kode ob menjavi.

Napisano

Akumulator se tam ni pobarval v modro, motor je bil. Ja chatko pravi da se bo naučil sam

Bom probal še 1x sedaj

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Vse bo Ok, Švabi se že pripravljajo, da bodo korakali proti Moskvi v upanju, da v tretje pa le rata.
    • Torej podobna pesem kot pri ostalih Mazda  dizlih... . Paziti moraš na vse opisano in še stari rezervni deli bodo za 1.8 bolj redko dostopni..... 🤔
    • Lahko bi avto vsaj kaj javil...
    • Ta motor je žal tako malo zastopna, da z njim nima nobeden izkušenj tukaj na tem forumu. Vse kar ti bo kdo povedal so izkušnje ali od starih Mazdinih dieslov ali pa novejših 2,2, ki pa seveda ni enak temu motorju. Kolikor vem je to povrtana različica starega 1,5 diesla, ki je bil v CX-3.    Kakšne so pa hibe pa žal ni znano, razen to  iz Chat GPT   5. Splošne povratne informacije o zanesljivosti Na splošno se dizelska različica Mazda3 z motorjem 1.8 Skyactiv-D uvršča malce slabše kot bencinski motorji glede zadovoljstva uporabnikov zaradi zgoraj navedenih težav, zlasti v primerih pogoste mestne vožnje ali če avtomobil ne doseže redno visokih delovnih temperatur. What Car? Število teh motorjev je relativno nizko (npr. dizli predstavljajo manjši delež prodaje Mazda3), zato je statistika zanesljivosti manj obsežna v primerjavi z bencinskimi enotami. Reddit     Kaj to praktično pomeni Čeprav motor ne velja za katastrofalno nezanesljivega, se lastniki in servisi strinjajo, da je: pomembno redno servisirati DPF in spremljati nivo olja, vzdrževati daljše delovne cikle vožnje, da se izognemo pogostim regeneracijam, pozorno spremljati sistem EGR, injektorje in stanje DPF-a.
    • TNX, res je bil kumulator...   Sem potem zjutraj pomeril in je bil na 11,8V... Nisem pa na to pomislil, ker je vžgal brez težav.   Je pa zanimivo, da računalnik prej odklopi odklepanje, ki je precej majhen porabnik. Po drugi strani pa je spet precej logično. Avto precej laže odkleneš z izpraznjenim akumulatorjem (imaš fizični ključ), kot pa ga vžgeš... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.