Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 11 urami je Bini napisal:

Japonska je v vsakem primeru draga država.... :nevem:

Sploh ni tako. Ta hip. Sta bila dva kolega pred kratkim - en z družino, drugi s punco. Navdušeni, še poceni se jim je zdelo. Eni so si privoščili kar dve večerji v restavraciji z Michelinovo zvezdico. "Street food" je pa itak poceni - ražnjič po 1€/kos ipd. Vlaki poceni in točni. Edini kompromis so nočitve, ker pač tam ni takšnih razkošij s prostorom, je pa vsaj vse čisto ... Pa še lete imaš iz okoliških letališč (Benetke, Dunaj, Budimpešta) pogosto v akciji za 400-500€. Tako da, kdor sanja o Japonski, zdaj je res prilika.

Napisano

Hči s partnerjem leti tja že tretjič… tokrat direktni let iz Dunaja… za cca. 3 tedne… Kot kaže sta si izbrala pravi termin, ko bo zaradi vrednosti jena vse precej ugodneje… 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 14 urami je g.Wankel napisal:

Jaz res ne vem, a pišeš samo zato, da nabijaš poste ampak...ljudje se pogovarjajo o trenutno poceni tehniki, da naprimer Iphone 17, ki pri nas stane 1000€ na Japonskem stane 700€ zaradi šibkega Jena. Kako je potem to po tvojem mnenju v tem primeru drago oz. dražje?

So izjeme ampak zaradi Iphona 17 ne geš na Japonsko pa odvisno kaj je drago za tebe... 🤔

Napisano
dne 25. 10. 2025 ob 21:37 je Bini napisal:

Japonska je v vsakem primeru draga država.... :nevem:

v katerem kriteriju?

bivanje/stanovanja?

hrana?

prevozi?

zdravstvo?

zavarovanje?

Napisano (urejeno)

Bivanje, hrana-ne ulična,sadje, prevoz,muzeji (cca 20-50%dražje) To velja za večja mesta. Na podeželju je malo dražje od tukaj.Elektronika je cenovno enaka ali malo cenej. Oblačila so dokaj ugodna ampak samo njihovi izdelki. 

Turistično je med dražjimi državami glede na naš standard..... :nevem:

Popravljeno od Bini
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Sem menjal letne za zimske in opral ter posesal avto....

Zdaj je poštiman in pripravljen na plundro😁🤗😉

Napisano

Tudi jaz sem "preobul" avto v zimsko "obutev" ... :D

IMG_0407.jpeg

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

avto z novimi zimaki in posesan, čaka na tehničnega

prvič letos podpisal samo delni kasko brez polnega; je pač 8mo leto ane...

• Všeč 5
  • Začuden 1
Napisano

Jaz bom tudi kaj podobnega naredil. Koliko pa je sedaj razlike v primerjavi z lansko polico? V evrih seveda.

Napisano
pred 5 urami je SpEkTr napisal:

Jaz bom tudi kaj podobnega naredil. Koliko pa je sedaj razlike v primerjavi z lansko polico? V evrih seveda.

60 centov, ker sem dobil popust za neskodni dogodek, podrazal so pa nekaj za divjad - ekstra kombinacija

Uglaunem mazda se je zapeljala skozi stezo be pe, to je to za do naslednjega leta

Napisano

Se pravi skenslal si ful kasko, vzel delnega in plačal enako? Al se je tok podražilo spet al je pa tok paketnega popusta?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Napisano
dne 5. 11. 2025 ob 16:12 je Bini napisal:

Sem menjal letne za zimske in opral ter posesal avto....

Zdaj je poštiman in pripravljen na plundro😁🤗😉

Hvala enako, v ponedeljek si vzel čas, pa opravil 😉 

Napisano (urejeno)
dne 7. 11. 2025 ob 22:21 je SpEkTr napisal:

Se pravi skenslal si ful kasko, vzel delnega in plačal enako? Al se je tok podražilo spet al je pa tok paketnega popusta?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Ne - kasko bi bil 60 centov dražji kot lansko leto kljub ekstra popustu od "neškodnega dogodka", ki je zrelo za prijavo na en inšpektorat ali zvezo potrošnikov slovenije, ker nas nategujejo ko žaube :party0035:

Delni kasko divjad in luči je pa cca 45% cenejši - to sem vzel na koncu :bravo:

Opcija s kasko totalka pa okoli 30% ceneje - nesmiselno pomoje

Popravljeno od NevLado
pravopisne napake
Napisano (urejeno)

Ta vikend je na vrsto prišla redna menjava olja. Žal pa nisem nič slikal :(

Servis:

- menjava olja (Engine Flush = ja vem mešana mnenja :), po flushu je sledilo polnjenje = 1. sveže olje + novi filter, 2. sveže olje + filter iz prve menjave in 3. OEM olje + novi filter. Po vsaki menjavi sem naredil krog 10 km oz. 15 minut vožnje. Stanje barve se je z vsako menjavo nekoliko izboljšalo, še vedno pa je bilo precej črno in "vmesni" filter je bil popolnamo črn. Slikam naslednjič, po menjavah.

- spucan zračni K&N filter

- Spucane cevi intercoolerja

- spucana loputa (Shutter Valve)

- spucane prednje zavore

- spucane cevi, ki vodijo do senzorja pritiska v DFPju in senzor

- pločevinka DPF čistila spuščena v DPF

- v olje menjalnika sem dodal (Gear-Oil Additive od LM). Vsekakor opazna razlika v 4, 5 in 6 prestavi, menjalnik je veliko bolj miren 

Drugič ali vmes pa spucam še EGR, me je kar strah kaj vse je tam notri :)

Z menjavo še prednje leve polosovine pa sem se zmebil še zadnjih tresljajev na volanu :) Srečen!!! 

Kilometri na števcu = 374.040 km. Prvi cilj je 400.00 km :) Potem pa naprej.

20251107_093514.jpg

Popravljeno od Gregor Muc-Up
  • Všeč 7
  • Zmeden 1
Napisano
pred 13 minutami je Gregor Muc-Up napisal:

Servis:

- menjava olja (Engine Flush = ja vem mešana mnenja :), po flushu je sledilo polnjenje = 1. sveže olje + novi filter, 2. sveže olje + filter iz prve menjave in 3. OEM olje + novi filter. Po vsaki menjavi sem naredil krog 10 km oz. 15 minut vožnje. Stanje barve se je z vsako menjavo nekoliko izboljšalo, še vedno pa je bilo precej črno in "vmesni" filter je bil popolnamo črn. Slikam naslednjič, po menjavah.

- spucane prednje zavore

- v olje menjalnika sem dodal (Gear-Oil Additive od LM). Vsekakor opazna razlika v 4, 5 in 6 prestavi, menjalnik je veliko bolj miren 

Z menjavo še prednje leve polosovine pa sem se zmebil še zadnjih tresljajev na volanu :) Srečen!!! 

Kilometri na števcu = 370.040 km. Prvi cilj je 400.00 km :) Potem pa naprej.

20251107_093514.jpg

Dizel bo vedno črn... na 10kkm menjaš če imaš dosti kratkih relacij ali pa na 15kkm če dlje voziš pa je mir :D 

Pohvalno, obvezno slikat egr, me zanima kak je pri tej kilometrini

Napisano
pred 3 urami je Gregor Muc-Up napisal:

Servis:

- spucane prednje zavore

Kilometri na števcu = 370.040 km. Prvi cilj je 400.00 km :) Potem pa naprej.

20251107_093514.jpg

Pa da ki so dizli slabi. 😄 Bližaš se 400000 km. Zakon. 💪

Napisano

Danes sem opral cx 30 po kar dolgem času. Opazil sem kar nekaj plitvih praskic na laku, zato sem se odločil, da jo malo na rahlo spoliram ( paste 2500-3500-3800). Naslednjič pride gor še "zimski" carnauba vosek collinite 476. 

Zna je kot zelo obstojen in je kar pravi za zimski vreme. 

IMG_20251110_113844.jpg

IMG_20251110_113931_Bokeh.jpg

• Všeč 4
  • Ljubim 1

Napisano
pred 3 urami je Alex napisal:

Danes sem opral cx 30 po kar dolgem času. Opazil sem kar nekaj plitvih praskic na laku, zato sem se odločil, da jo malo na rahlo spoliram ( paste 2500-3500-3800). Naslednjič pride gor še "zimski" carnauba vosek collinite 476. 

IMG_20251110_113844.jpg

Alex preveč čistiš, sej vidiš da se na čeljusti že rja dela :D 

Napisano (urejeno)
pred 20 minutami je NevLado napisal:

Alex preveč čistiš, sej vidiš da se na čeljusti že rja dela :D 

Ja, to je pa tovarniška greška. Bom moral reklamirat. Gelipterju so zamenjali čeljusti v garanciji. To pa ni premium barva. 😄

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

IMG_20251110_113844.jpg

Kako se obnesejo menzerna paste. Sam imam Soft99, bi pa te sprobal.

pred 7 urami je NevLado napisal:

Dizel bo vedno črn... na 10kkm menjaš če imaš dosti kratkih relacij ali pa na 15kkm če dlje voziš pa je mir :D 

Pohvalno, obvezno slikat egr, me zanima kak je pri tej kilometrini

Tudi mene zanima kaksen bo :)

Napisano
pred 43 minutami je Gregor Muc-Up napisal:

Kako se obnesejo menzerna paste. Sam imam Soft99, bi pa te sprobal.

Tudi mene zanima kaksen bo :)

Menzerne polirne uporabljam že vrsto let (tako za ročno poliranje kot strojno). 

Preizkusil sem tudi 3M, a so me te od Menzerne bolj prepričale. Uporabljam jih tudi za poliranje kitar (za klavirski lesk). 

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Ja, to je pa tovarniška greška. Bom moral reklamirat. Gelipterju so zamenjali čeljusti v garanciji. To pa ni premium barva. 😄

Res ...je to je tovarniška napaka... špranje 😉😄res je šlo skozi GARNCIJO 🙃😉samo z veliko dajanja in prigovarjanja😉 cela JEBA😎ker oni na servisu in MMslo trdijo da tega je malo in da sem uporabljal agresivno čistilo za felnte. .norooo🧐☹️😵‍💫🤨. To ni res 😄

Pol so popustili in mi menjali  4 kom zavornih čeljusti .zdaj je ok 👍

Sem že imel v planu če mi nebi menjali pod Garncijo bi šel na TV 😉🤣😄😄

Alex ...pohiti na servis gasss 😉👍

Napisano
pred 26 minutami je Gelipter napisal:

Res ...je to je tovarniška napaka... špranje 😉😄res je šlo skozi GARNCIJO 🙃😉samo z veliko dajanja in prigovarjanja😉 cela JEBA😎ker oni na servisu in MMslo trdijo da tega je malo in da sem uporabljal agresivno čistilo za felnte. .norooo🧐☹️😵‍💫🤨. To ni res 😄

Pol so popustili in mi menjali  4 kom zavornih čeljusti .zdaj je ok 👍

Sem že imel v planu če mi nebi menjali pod Garncijo bi šel na TV 😉🤣😄😄

Alex ...pohiti na servis gasss 😉👍

Zanimivo, da meni nič ne rostajo, so kot nove! Morda se pozna, da je avto garažiran ..... :nevem:

Napisano
pred 17 minutami je Bini napisal:

Zanimivo, da meni nič ne rostajo, so kot nove! Morda se pozna, da je avto garažiran ..... :nevem:

Mogoče se pa pozna, da ima tvoja malo kilometrov? 🤗

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• preveri tu, dokaj omejen seznam     drugač pa probej za foro vseen se prijavit, mogoče sprejmejo @sportman333
    • A za Michelin velja nakup kjerkoli ali pri njihovih uradnih prodajalcih? Oz. Vidim da si odgovoril v naslednjem poste-u👍....
    • Mogoče se pa pozna, da ima tvoja malo kilometrov? 🤗
    • Spet nekaj za domače in profesionalne "štromarje".   K je v prejšnjem prispevku naneslo na orodja za snemanje izolacije z kablov in žic...in k malo brskam...in k veliko kupujem pri Shoppsteru...in najdem tole...   https://www.shoppster.si/p/0713106   OK,z kodo za popust za 26,95€   In tole    https://www.shoppster.si/p/0712700   Da ne bo kdo rekel,da imam kaj proti Unioru...res pa je,da se jim ne izplača izdelovati čisto vsega. Prve klešče v linku izdeluje Veicon,drugi snemalec izolacijskih plaščev kablov pa Jokari. Prvega sem že hvalil-res top👍...tukaj tudi zelo zanimiv video primerjave z konkurenti.   Jaz sem mojo kupil tukaj...21,52€ https://www.amazon.de/WEICON-automatische-Abisolierzange-Abisolierer-selbsteinstellend/dp/B001NUMVHQ?pd_rd_w=7iLsL&content-id=amzn1.sym.e43449ad-4bb7-4aee-a0fd-e15d81a9f8db%3Aamzn1.symc.30e3dbb4-8dd8-4bad-b7a1-a45bcdbc49b8&pf_rd_p=e43449ad-4bb7-4aee-a0fd-e15d81a9f8db&pf_rd_r=0FEH148X8D6FGBJJWH93&pd_rd_wg=EP0Rk&pd_rd_r=2698cb3e-1e80-4e04-960a-f05e401bd39c&pd_rd_i=B001NUMVHQ&th=1   Za tiste,ki bi pa radi privarčevali še kak €,jim snemljivi omejilnik ni tako važen,in ne potrebujejo zaporo za zaprti položaj klešč,pa lahko priporočam malce "oguljeno" a drugače identično verzijo No.5 Classic. za 16,4€😃👍   https://www.amazon.de/WEICON-TOOLS-Classic-Abisolierzange-Seitenschneider/dp/B087DLW2W7?pd_rd_w=7iLsL&content-id=amzn1.sym.e43449ad-4bb7-4aee-a0fd-e15d81a9f8db%3Aamzn1.symc.30e3dbb4-8dd8-4bad-b7a1-a45bcdbc49b8&pf_rd_p=e43449ad-4bb7-4aee-a0fd-e15d81a9f8db&pf_rd_r=0FEH148X8D6FGBJJWH93&pd_rd_wg=EP0Rk&pd_rd_r=2698cb3e-1e80-4e04-960a-f05e401bd39c&pd_rd_i=B087DLW2W7&th=1   Orodje za snemanje plaščev z kablov Jokari No. 28H pa tudi moram zeloooo pohvaliti-res neverjetno orodje za cvenk👍 Marsikdo od profesionalnih električarjev pa ne ve,da ima to orodje v ročaju rezervni nož (z oplato iz titanovega nitrida)...enkrat,ko uporabiš,ne moreš več brez😅...zelo me je presenetil vgrajen nož in rezalni kavelj-po dolgih letih redne uporabe sta še zmeraj neskrhana in ostra-res neverjetno😲 Mojega sem pred cca. dobrimi 20 leti kupil v Bauhausu...danes to dobiš-glej link zgoraj-Unior verzija...ali pa original Jokari za 9,59€😲😍👍 tukaj JOKARI Kabelmesser Standard Nr. 28H zum Abisolieren von runden Leitungen (z.B.NYM/NYY) 8 bis 28mm Ø, mit Hakenklinge, Art.Nr.10282. : Jokari: Amazon.de: Baumarkt WWW.AMAZON.DE Elektro- und Handwerkzeuge online - JOKARI Kabelmesser Standard Nr. 28H zum Abisolieren von runden Leitungen (z.B.NYM/NYY) 8 bis...     Pa dajmo še eno priročno in neverjetno praktično orodje...paše tudi k elektriki-tako za cevi kablov kot ostale plastične cevi...npr. za odtoke itd...do fi-50 Tudi moram zeloooo pohvaliti...na prvi pogled ne izgleda in "drago",a je res "bomba"😄👍...neverjetno robusten in priročen...mogoče mu manjka le kaka večja zaponka,da ga zatakneš za žep ali pas,ker ni ravno "tanek"...je za v žep le,če imaš večje žepe na telovniku ipd...ni "poceni"...sem se težko odločil za nakup,a me je pozitivno presenetil-absolutno vreden cvenka! Tudi vsebuje rezervna rezila-2x👍...ima pa praktično zaporo,da se ne odpre,in da se pomotoma ne porežeš,ko brskaš po žepu...   Rezalnik za plastičnih cevi in tesnilnih rokavov BiX KNIPEX - Žabjek d.o.o. WWW.ORODJE-ZABJEK.SI - praktično orodje za vodovodarje in električarje: Hitro in učinkovito razreže plastične cevi in tesnilne rokave - pameten rezalnik cevi: reže...     Dost "klobase"...evo slike😉
    • Ja, saj piše pri Mišelinkah, da so DOT 4824! Kar pomeni,da so izdelane 48 teden in leta 24. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.