Skoči na vsebino

NOVA MAZDA 3 (2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Lp...danes me je poklical kolega iz Mazda KP.naj pridem hitro probat novo M3z novim x motorjem .grem hitro po slu?bi..

Se vsedem not bordo usnje not ..vsa oprema ..ok.na .hitro

Avto lepo vle?e konstanto 2.3.4.5.prestava ..gre do 7.000 obr.lepo.6.prest.izi..turist.ro?ni menjalnik dela super.180.k.se ?uti..postopoma..motor se mora udelat ...10.000.k.pa bo bolj?e

Motor dela lepo tiho skoraj se ga ne ?uje ..vo?nja po AC.malo.po.mestu..isklop teh cilindrov se sploh ne opazi..dela ok..imel samo 30.minut za probat.vseekako bilj?i je ta x motor od G.motorja.po 17.10.dobim avto za wikend ...bom testiral Ve?..Alex te pokli?em ko jo dobim.ob?asno se tudi ?uje Kompresor..dober zvok..he he ..na hitro..mogo?e sem malo ve? pri?akoval...bomo videli sproti..novi motor..se mora udelat in itd...lp

Napisano

Kaj to misli? udelat? A pri?akuje?, da bo pol bolj ?el... verjemi, da ne.

33112_1.png

Napisano

Gelipter, obvezno mi javi, najraje v soboto dopoldan, ?e ga bo? ?e imel,da re?iva to vpra?anje glede motorja. V nedeljo me ni doma.

Napisano

Ok..ti javim Alex..

Boss@..moja Mazda CX5 Benz 165.k.

Ko je bila NOVA res si jo moral stiskati na obrate da je ?la.ko se je motor udelal 10.000 km...gre lep?e in lepo potegne seveda skupaj z dobrim R.menjalnikom.ve?.inf..bom imel ko jo dobim za wikend..po 17.10.

Res..180.k.bi se mogli bolje poznat.pozabil sem PORABA je bila solidna AC..,mali mestne vo?nje

6.8.litra..lp

Napisano

6.000 miles break-in period je to. Na USA forumih se precej pi?e o tem. ?ele po 10.000k km ima motor na voljo polno mo?, ne vem ali velja tudi za dizle.

Napisano

Tale break-in bi nej bui softwarski, pol naenkrat pa kom re?e, okay zej pa ma? dost kolometrov zej pa gasa? Al to mislite tiste stare fore, ko si ?ou v trgovino pa so rekli, da zdej od za?etka avto nesmete velik preganjat ...

Napisano

Pomoje bl softwaresko. Lazje je omejiti software za prvih X kilometrov, kot pa folk prepricat da ne smejo tiscat avta do podna na zacetku

Napisano

To ne verjamem da bi Mazda naredla softwarski breakin period.

Ferrari in AMG ki sta malo bolj navita motor in nimata sofwarskega break ina, ima pa predpisano da ga ute?e? prvih 1000km, AMG pa 1500km.

Res pa je da po 10.000km lahko ima motor malo ve? konjev kot pri 1000km, ker se kovinski deli vle?ejo in nimajo ve? tolik?nega trenja.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Bini@..to je normalno da ko ima motor 10.000.km.gre bolj?e ..kot je napisal Aless.saj tako je blo pri meni skayactive motor 165.k.benz.bolj?e potegne..lp

Napisano

Naro?il sem X 3 :D Zej pa upam, da sva se s prodajalcem razumela ... :)

V Bmw salonu? :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

?e si se menil pri Selmarju, bo? dobil BMW X3. :)

A cosmos v ?i?ki ima tudi obe znamki in to blizu skupaj :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

. ?ele po 10.000k km ima motor na voljo polno mo?, ne vem ali velja tudi za dizle.

Ne, dizli so pa takrat ?e znucani pa je trbe menjat injektorje pa turbino.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Ne, dizli so pa takrat ?e znucani pa je trbe menjat injektorje pa turbino.

...  in to ?e ta drugi?.

33112_1.png

Napisano

Kaj pravite pa na to primerjavo?

https://www.dnevnik.si/1042910774

Razen to da primerjajo 150KM motor proti 120KM? Glede prostornosti se strinjam z njimi, glede poskocnosti motorjev zal ne, ker je to pomoje popolnoma neprimerljivo. Naj mazdin motor s primerljivim v skodi, se pravi mislim da je 1.0 s 115KM, ali nekaj tacga.

Napisano

Tako kot je napisal Matick ja. No, na za?etku je lepo predstavljena zgodovina obeh v 2 stavkih. Sej po eni strani svaka ?ast Mazdi, ker je prakti?no vse razvila sama, vsaj v zadnjem obdobju (skyactive), medtem ko so pri ?kodi 'podedovali' vse v sklopu koncerna. Me zanima kako bi bilo, ?e bi samo izdelovali motorje ipd..Ampak to je ?e druga zgodba :D

Napisano

Ja js sm probu tale TSI 1.5 z DSG pre?nji teden v T-Rocu in je zadeva ?iva in to?no to kar rabim/i??em, gre ?e ga prtisne?. Se pa definitivno ni zaletaval vsaj ne v T-Rocu, mogo? so v ?kodi kej "porihtal", vem da so mi ?e ?kodini prodajalci pravli, da v scali se fejst zaganja ta 1.5 DSG, tak da bo ?e neki na tem. Definitivno pa tega motorja z avtomatom ne gre primerjat z mazdinim G122 v ro?nem menjalniku. To je skor tak, kot primerjat na?e debate bencin vs. dizel :D

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.