Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Hmmm tole pa ni glih OK

A so mogo?e zamenjali asfalt pa ne prime ve? tako dobro, ker da ima tak understeer je pa kr mal zastra?ujo?e.

33112_1.png

Napisano

A so mogo?e zamenjali asfalt pa ne prime ve? tako dobro, ker da ima tak understeer je pa kr mal zastra?ujo?e.

Buuuuuu .... saj je lahko zastra?ujo?e, ker je pa? danes no? ?arovnic ....
Napisano

Res pri stabilnosti so pa pogoele,?av! Od leta13 pri M3 niso prav ni? izbolj?ali. Ponovno bom napisal,da sem presene?en nad P308 ki se je pa odli?no odrezal pri tem testu pa ?e bolj udoben je ?eprav ima ?e tudi kar nekaj let,saj prihaja novi na tr?i??e drugo leto. Me prav zanima kako se bo odrezal.

Napisano

Spo?tovani!

Ker se po?asi pripravljam k nakupu novega vozila, sem letos testiral ?e dve Mazdi in sicer 6 karavan in CX 5 4 WD, za zaklju?ek pa sedaj ?e CX30. Vse bencinske izvedbe, prvo navedeni  G 165 in zadnja G 122.  Ker je slednji model ?e nov, bom svoja opa?anja delil z vami.

Datum testiranja: 2. 11. 2019, stanje ?tevca ob za?etku testa 3448 km, hladen motor, povpre?na zunanja temperatura 9 stopinj C, klimo uporabljal do pol poti, prevo?enih 184 km. Vo?nja 2/3 po AC, ostalo lokalne ceste z skoraj ni? odstopanja od mojega standardnega na?ina vo?nje se pravi po ac med 130 in 140 km/h, lokalno pa pa? po zdravi kme?ki pameti ;)

Najprej plusi:

- poraba, skoraj ne morem verjeti, da je bila na koncu testa  po BC samo 6,9 l,

- izjemno tiha vo?nja,

- kvaliteta materialov in izdelave,

- motor dejansko ni nek ?printer, a sem bil s svojim tempom vo?nje ob dveh osebah v vozilu ?isto zadovoljen,

- oprema, nikakor nisem prista? germanske ?ole prodaje avtomobilov z neskon?nimi dopla?ili,

- mo?nost 4 WD tudi z naj?ibkej?im motorjem, za razliko od germanskih ?idov,

- videz, res lepo vozilo,

- tudi z ostalimi voznimi prvinami sem zadovoljen (vodljivost, zaviranje ...).

Minusi, vsaj za moje pojme:

- ni 12 V vti?nice v prtlja?niku ali vsaj v 2 vrsti sede?ev,

- glede na zunanje mere vozila malenkost (verjetno namerno), "podhranjen" prtlja?nik,

- tlak v pnevmatikah bi se lahko kontroliral prek ABS in ne prek senzorjev :angry2:,

- ni rezervnega kolesa, tudi zasilnega ne.

Sklep: CX 30 ostaja med najmo?nej?imi kandidati za nakup. 

?e pa bo moj skromen prispevek prebral tudi kak?en lastnik CX 5 4 WD s podobnim tipom vo?enj (hitrost, AC vs lokalno), bi bil vesel podatka o povpre?ni porabi, ?e posebej za bencinski G 165 motor. Sem pre?ekiral tudi Spiritmonitor in ?e kaj, a ve? glav le ve? ve.

LpKI

Napisano

CX-5 ima 12V v prtljazniku in dve USB vticnici v zadnji vrsti v naslonu za roke...

Povprecno porabo pa imam jaz dobrih 8l (G194, AWD, avtomatik)... vendar se da tudi manj, ce bi bilo manj vozenj od semaforja do semaforja... Ko sem imel relacijo ... recimo pri voznji do Pakostanov ali pred kratkim v Prekmurje... sem imel povprecno porabo dobrih 7 litrov...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Tole z 12V mi je zanimivo. V skoraj vseh testih se to omeni kot minus. In potem zacnem sam razmislat kdaj sem imel potrebo po 12V v prtlazniku .... v 17 let odkar vozim avte ... nikoli :) OK itak ma vsak druge potrebe. Recimo ce imas pumpo za kak sup ali kaj podobnega. Mogoce kak mini strojcek??? Ne vem, me zanima kdaj ste imeli potrebo po 12V v prtlazniku oz. kaj ste vklopili.

Za zadnjo vrsto pa razumem, da razne tabljice ali pa otroski telefoni rabijo polnilec. Trenutno so moji se pramajhni in nimajo telefona. Me tudi zanima koliko od vas ima v zadnjih sedezih vlkopljeno kaj v 12V.

Tist minus za merilec tlaka v gumah pa ja. Toj kar minus. Meni so na trenutni sestki ze 2* menjali senzor (ker ne morejo - "beri" nocejo) menjat samo matice, ki poci. Nato sem na ebayu narocil maticu in sem jo tudi ze menjal ker je bila ena pocena. Se pravi skupno 3 popravila.

Napisano

Tole z 12V mi je zanimivo. V skoraj vseh testih se to omeni kot minus. In potem zacnem sam razmislat kdaj sem imel potrebo po 12V v prtlazniku .... v 17 let odkar vozim avte ... nikoli :) OK itak ma vsak druge potrebe. Recimo ce imas pumpo za kak sup ali kaj podobnega. Mogoce kak mini strojcek??? Ne vem, me zanima kdaj ste imeli potrebo po 12V v prtlazniku oz. kaj ste vklopili.

Za zadnjo vrsto pa razumem, da razne tabljice ali pa otroski telefoni rabijo polnilec. Trenutno so moji se pramajhni in nimajo telefona. Me tudi zanima koliko od vas ima v zadnjih sedezih vlkopljeno kaj v 12V.

Tist minus za merilec tlaka v gumah pa ja. Toj kar minus. Meni so na trenutni sestki ze 2* menjali senzor (ker ne morejo - "beri" nocejo) menjat samo matice, ki poci. Nato sem na ebayu narocil maticu in sem jo tudi ze menjal ker je bila ena pocena. Se pravi skupno 3 popravila.

Jaz imam v xsari 2 vtikaca; eden na armaturki in eden pri varnostnem pasu pri zadnjem levem sede?u... Jaz slednjega uporabljam , ko imam priklopljeno hladilno torbo, hkrati je pa dovolj blizu zadnjim potnikom za razne telefone, tablice...

Bolj pogre?am ?e 1vtikac na armaturki.

Tako da; tisti sup se lahko nafila tudi s tisto vti?nico v kabini, hladilna torba pa je recimo edina taka stvar , ki meni pade na pamet , da je v prtlja?niku in rabi svoj vtikac.

Mene bolj moti , da nekateri vtikaci delajo zgolj ko avto laufa...

Napisano

Hvala za odgovor Jest! Prav zato, ker jo ima CX 5 nekako ne razumem, kako da je ni v CX 30.  Avto je dejansko nadstandarden, pol pa takole padejo pri osnovah ...

Bossek, s pomo?jo 12 V poleti v prtlja?niku v hladilni torbi hladim vodo za psa in pivo zase  :)

?e nekaj, v opisu testne vo?nje sem pozabil pohvaliti tudi ro?ni menjalnik, ki je res OK.

Napisano

No zanimivo. Niti nisem pomislil na hladilno torbo. Ok to zna biti ql ja. Ampak kot sem rekel, sam se nisem mel te potrebe :)

CX30 ima dve spredaj. Eni pred prestavno rocico na armaturi in eno v naslonu za roko. Mogoce je potem edina resitev nek podalsek in speljat v prtlaznik?

Napisano

Pa ste zihr , da ni kje skrita v prtlja?niku?

No zanimivo. Niti nisem pomislil na hladilno torbo. Ok to zna biti ql ja. Ampak kot sem rekel, sam se nisem mel te potrebe :)

CX30 ima dve spredaj. Eni pred prestavno rocico na armaturi in eno v naslonu za roko. Mogoce je potem edina resitev nek podalsek in speljat v prtlaznik?

http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=197&product_id=1010838930

Nisem niti vedel da obstaja:)

Napisano

Gospodje, ko sem zadnji? sam v novem avtu nadgrajeval elektriko proizvajalca, smo se naslavljali ?e s tovari?i. :)

Hvala za nasvet Nejc. To bi bil lahko izhod v sili.

Napisano

Gospodje, ko sem zadnji? sam v novem avtu nadgrajeval elektriko proizvajalca, smo se naslavljali ?e s tovari?i. :)

Hvala za nasvet Nejc. To bi bil lahko izhod v sili.

Ja,to je res; nekaj po ?e?ko ?e v ?tartu rihtat nov avto , ki poleg vsega ?eli biti Premium , je res malo smotano, ampak.... Dokler je to najve?ji problem....

Saj se ?lovek navadi. Meni je tudi morilo, da nimam hlajenega predala, pa me je to motilo to?no 5minut. Pa? se druga?e znajde? (ima? hladilno torbo npr. za prednjim sede?em).

Napisano

Jaz imam cx5 benzin 165.k.l.2015.vozi se solidno dru?insko..poraba 7do8l.na 100 km.motorju Manka malo mo?i na za za?eteku..pol v vi?jih obratih greee..lahko proba? 2.5.benzin 194.k.gre bolj?e tako ima uporab.f.JEST.lp

Napisano

Hvala za tvoje opa?anje Gelipter.

Ne kupujem dirkalnika, a sem res opazil, da CX 5 G 165 AWD res "potegne" malce slab?e, kot pa 6 bencinski karavan.

Preden sem prebral prve teste, napovedovali so ga namre? skoraj kot "odre?enika", sem imel v mislih tudi Skyactive X motor, sedaj pa sem glede tega nekako skepti?en ...

Napisano

Kawa Illy, sem vozil CX-30 tako z ro?nim kot avtomatskim menjalnikom (G122) v istem dnevu, pa sem ob naro?ilu izbral prvega in Skyactive-X motor ter AWD. Avtomatski menjalnik mi nekako ni menjal "po ob?utku", saj mi je ob malo bolj pritiskanju na plin menjal pri 4000 obratih, kar bi jaz menjal pri 3000 in tudi ob?utek ter samo menjanje mi je bil pri ro?nem bolj?i.

Napisano

Ja,to je res; nekaj po ?e?ko ?e v ?tartu rihtat nov avto , ki poleg vsega ?eli biti Premium , je res malo smotano, ampak....

Moj avto je rihtan po ?e?ko pa ima kar 220V vti?nico.

Mene vti?nice nebi motile, mo?no bi me zmotilo to, da avto ki se hvali s kvaziterenskostjo nima niti rezervne gume,

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Itak to ni terenec. Naceloma je to malo dvignjena trojka :) Recimo Ford ima pri focusu pac Active paket. Ok saj pri focusu je samo plastika druga tukaj pa je drug avto, ampak naceloma je precej isto. 

Dokler ga tretiras kot SUV pa nevemkaj se, potem se lahko ob vse te drobnarije spotaknes. Ce pa pogledas na to kot na malo napihnjeno trojko, pa postane jasno zakaj je tako

Napisano

Itak to ni terenec. Naceloma je to malo dvignjena trojka :) Recimo Ford ima pri focusu pac Active paket. Ok saj pri focusu je samo plastika druga tukaj pa je drug avto, ampak naceloma je precej isto.

Dokler ga tretiras kot SUV pa nevemkaj se, potem se lahko ob vse te drobnarije spotaknes. Ce pa pogledas na to kot na malo napihnjeno trojko, pa postane jasno zakaj je tako

Tocno to! Suv ni in no?e biti terenec in SUVu in terencem se dela krivica s temi primerjavami. Pa? tako kot si rekel;napihnjen kompaktni razred z (ne vedno) mo?nostjo AWD.

Napisano

Ni vsak avto, ki je malo dvignjen in ima AWD, terenec ... Redkokateri od teh SUV-ov ima reduktor ali zaporo diferenciala, ki je pogoj za to, da se gres s takim avtom lahko tudi terenskoe offroad voznje :D ... 

To je avto za slovenske ceste, ki so luknjaste in je na njih poleg lukenj se cel kup neustrezno narejenih "lezecih policajev", kjer marsikateri "navaden" avto podrsa, ko se pelje cez tako grbino ... Pa niti ni nujno, da gre prehitro... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Pol mam jaz SUV-a, ker do zdaj nisem ?e na nobenem le?e?em policaju podrsal. Pa tolk mam ?ez SUV-e za povedat - hja zare?enega kruha se najve? poje. :lol:  :lol:

33112_1.png

Napisano

Pol mam jaz SUV-a, ker do zdaj nisem ?e na nobenem le?e?em policaju podrsal. Pa tolk mam ?ez SUV-e za povedat - hja zare?enega kruha se najve? poje. :lol:  :lol:

Ocitno se ne vozis po tapravih lezecih policajih :) ... oziroma so tisti, kjer se ti vozis, narejeni korektno ... In nisem napisal, da VSI podrsajo... malo poglej pri kaksnem lezecem policaju, kako je zdrajsan asfalt :) ... Recimo v Preski pri gasilnem domu je ze taka grbina, ki ima precej podrajsan asfalt ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Sej tudi blizu mene je en tak in je res z obeh strani vse poru?eno. Ampak ponavadi so to vozniki, ki skoraj ni? ne zmanj?ajo hitrosti in kar preletijo ?ez. Pa tudi, ?e gre? po?asi preko, se mora? skoraj plaziti, da gre? v redu ?ez. Problem je z avti, mi imajo dolg nos(precej karoserije prek prvih koles) in se mora? pa? po?asi zapeljati dol.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Verjetno, da ne, ker človeka ne smeš ubit tud če je pijan in nakokan.    Ampak se pa vseeno ne bi čudil, da bo kakšen pravosodni saltomortale, tko k recimo pri tisti Diskoteki Lipa, kjer so se "zadovoljili" le s procesiranjem lastnikov ne pa tistih, ki so neposredno povzročili smrt, ko so od zadaj porivali ljudi, da so stisnili uboga dekleta.
    • Mene pa jezi, da mi v telefonskem imeniku zraven telefonskih številk ne izpiše še imen. Oziroma, za nekater izpiše, za nekatere pa ne. V čem je finta nimam pojma. V prtlajžniku pa me moti, da ni kljukic za obesiti nakupovalnih vrečk (spet nepotrebno šparanje) in da ni nikjer prostora za dat noter ali nekam pripeti prve pomoči. Potem pa to leži nekam v tri dni in tako majhen in nepraktičen prtljažnik naredi še bolj neuporaben. Desko pa itak imam shranjeno v garaži, da pridobim vsaj malo prostora.  
    • Verjamem ampak z malo več matre.... 
    • Čestitke za nakup, velik varnih km in naj ti dobro služi 
    • Bodo imeli gorila glass ekrane, ki bodo zdržali silo 34G in bodo neuničjivi, ko bo avto za odpis (totalka), bo ekran še vedno predvajal netfilx film. 🤣
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.