Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Sreče, zdravja in uspehov vsem v novem letu 2022.🍾🥂

Zdaj pa k stvari :) ...ali kdo od lastnikov cx-30 opaža kakšen ropot nekje v B stebričku? Namreč, ko se peljem po naših super duper cestah slišim občasno nekje v v B stebričku (na obeh straneh) ropot pa ne vem kaj je, občutek imam kot da je konzola za nastavljanje višine pasu ampak še nisem čisto ugotovil...para mi živce, ker je ravno nekje v višini ušes 🙄. Sem pa opazil tudi, da imam na zadnjih vratih že malo rje 🙃, ko sem si avtomobil premazal s keramičnim premazom sem jo opazil...zanimivo je, da mi ne deluje kot da bi bila površinska...bom opazoval, upam, da ni kakšna takšna napaka kot je bila pri prejšnjih model ko so morali menjevati prtljažna vrata🤔...počasi mi bo še žal za svojo M3, saj je bila brez čričkov in rje 🙄...bom slikal tisti mali košček.

Napisano

Ne gre sem probal🙃. Edino, da jo poskusim spolirat...čuti se hrapavo, zato mi je čudno. Mah saj je garancija, ni pa dober občutek pri 4 mesece starem avtu takšna rja🙄

Napisano
16 minutes ago, tommaazz said:

Ne gre sem probal🙃. Edino, da jo poskusim spolirat...čuti se hrapavo, zato mi je čudno. Mah saj je garancija, ni pa dober občutek pri 4 mesece starem avtu takšna rja🙄

Hja, če je površinska nimaš kej, to se hitro lahko zgodi. Če je pa rja kot rja, pol pa seveda ni  v redu :(

Napisano

Površinsko sem vedno recimo ob umivanju avtomobila lahko odstranil, te mi ni uspelo. Bom še poskusil eno stvar, pa bom videl kako bo. Ne vem meni drugače deluje kot tista površinska ko se naredi na barvi.

Napisano

Desno od znaka Mazda na zadnjih vratih 😁

Napisano
pred 2 urama je tommaazz napisal:

Sreče, zdravja in uspehov vsem v novem letu 2022.🍾🥂

Zdaj pa k stvari :) ...ali kdo od lastnikov cx-30 opaža kakšen ropot nekje v B stebričku? Namreč, ko se peljem po naših super duper cestah slišim občasno nekje v v B stebričku (na obeh straneh) ropot pa ne vem kaj je, občutek imam kot da je konzola za nastavljanje višine pasu ampak še nisem čisto ugotovil...para mi živce, ker je ravno nekje v višini ušes 🙄. Sem pa opazil tudi, da imam na zadnjih vratih že malo rje 🙃, ko sem si avtomobil premazal s keramičnim premazom sem jo opazil...zanimivo je, da mi ne deluje kot da bi bila površinska...bom opazoval, upam, da ni kakšna takšna napaka kot je bila pri prejšnjih model ko so morali menjevati prtljažna vrata🤔...počasi mi bo še žal za svojo M3, saj je bila brez čričkov in rje 🙄...bom slikal tisti mali košček.

Dobrodošel v svetu čričkov. Težava, ki jo omenjaš je precej pogosta je pa lahko več razlogov kar pišejo po forumih: izsušeno tesnilo vrat, ropotajoč napenjalec pasu, drgnjenje plastike iz katerih je pokrit B stebriček ali pa kabel, ki gre iz B stebrička v zadnja vrata. Pri moji na srečo naredi samo sem ter tja posamezni klik, klik.

Napisano
pred 15 minutami je Bossek napisal:

Vi imate samo 1 problem .... prevec potih radio 😂

He,he,.... zato pa sem jst vzel bose..... 

Napisano

Pri meni je popolna tišina v avtu, tako da res ne vem kaj je to pri vaših cx-sercah... 🤔🤔🤔

Napisano
pred 3 urami je tommaazz napisal:

1.jpg

2.jpg

Ja za 4 mesece star avto je to čisto prehitro.... kaj pa ,če je kakšna trdovratna umazanija. Mogoče bi kdo, ki se ukvarja z avtokozmetiko ali pa kakšna dobra trgovina znala kaj več reči....

Napisano
pred 29 minutami je Bini napisal:

Pri meni je popolna tišina v avtu, tako da res ne vem kaj je to pri vaših cx-sercah... 🤔🤔🤔

A tudi, ko je žena s tabo v avtu? :harhar:

Napisano
pred 36 minutami je Alex napisal:

A tudi, ko je žena s tabo v avtu? :harhar:

Tudi,če sva skregana.....:vesel:

Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Ali si res tak srečko, ali mal sluh nagaja ali pa imaš avto kar v postelji ko ga skoz tako božaš 😀😀😀

Napisano
Pred eno uro je mito3000 napisal:

Ali si res tak srečko, ali mal sluh nagaja ali pa imaš avto kar v postelji ko ga skoz tako božaš 😀😀😀

Nič od tega. Mislim,da tisti redki s problemi imate 'petkove' avte....😲 :zoom-zoom:

Napisano

Samo res, kako lahko ob vsej dobri muziki poslušate raje te zvokove plastike? 🤪

Napisano

Men tole ne zgleda rja, ampak flek od nečesa drugega. :nevem:

Kar se pa ropota tiče. A je to enako, ko je avto mrzel in potem, ko je recimo notranjost ogreta? Če je razlika je navadno plastika, ki udarja med seboj in servis bi to moral zrihtat.

Je pa še nekaj drugega in sicer to, da je zvok varljiv in da ni nujno, da res prihaja od tam, kjer ga slišiš.

Moj primer: sem tudi slišal črička nekje spredaj desno pri sovoznikovem predalu in je bil kar nadležen. Po parih dneh ugotovim bolj po naključju, da je prihajal zvok iz prtljažnika, ko je plastična metlica nekako nesrečno se ujela in tolkla po kovini. Ni šanse, da bi to povezal, ampak ko sem lepo pospravil prtljažnik, pogledal, če vse lepo sedi na mestu je zvok čudežno izginil in se ni več pojavil.

33112_1.png

Napisano

Ena taka glupa fora je recimo celo tablica, ki lahko ropota pa se prenaša vsepovsod.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Boss napisal:

Men tole ne zgleda rja, ampak flek od nečesa drugega. :nevem:

Kar se pa ropota tiče. A je to enako, ko je avto mrzel in potem, ko je recimo notranjost ogreta? Če je razlika je navadno plastika, ki udarja med seboj in servis bi to moral zrihtat.

Je pa še nekaj drugega in sicer to, da je zvok varljiv in da ni nujno, da res prihaja od tam, kjer ga slišiš.

Moj primer: sem tudi slišal črička nekje spredaj desno pri sovoznikovem predalu in je bil kar nadležen. Po parih dneh ugotovim bolj po naključju, da je prihajal zvok iz prtljažnika, ko je plastična metlica nekako nesrečno se ujela in tolkla po kovini. Ni šanse, da bi to povezal, ampak ko sem lepo pospravil prtljažnik, pogledal, če vse lepo sedi na mestu je zvok čudežno izginil in se ni več pojavil.

Zvok sigurno prihaja nekje iz B stebrička. Slišim ga, ko je cesta luknjasta (kar pri nas ni težko 😁). Je pa na obeh straneh, tako da sumim, da je verjetno nekje pri pasu...gre mi pa močno na živce, ker je v višini ušes. Butasto se mi zdi zaradi tega peljati avtomobil na servis, tako da bom počakal na servis in bojo takrat pogledali...glede na to, kako se je začelo se bojim, da bo do takrat kar nekaj dela🙃🙄. Pa so govorili, da so Mazde narejene v Mehiki manj kvalitetne...🤣,

Popravljeno od tommaazz

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.