Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ker je ravno tak pobeljen dan in da česa ne zamočim, s čim čistite sneg z avta da ne poškodujete barve? Glede na vsa opozorila o občutljivosti barve, me sedaj skrbi še to :)

Napisano
pred 54 minutami je Sunking napisal:

Ker je ravno tak pobeljen dan in da česa ne zamočim, s čim čistite sneg z avta da ne poškodujete barve? Glede na vsa opozorila o občutljivosti barve, me sedaj skrbi še to :)

Metlica iz petrola, nima bit kaj

https://www.petrol.si/eshop/avto-oprema-in-avtomobilizem/avtokozmetika/cistila-za-avto/strgala-in-metlice/teleskopsko-strgalo-z-metlico--87-115-cm-skuBL-PIS-151926

Napisano

Daš keramiko gor ,pa samo vse dol zdrsne 😁😁😁

Če boš s čimerkoli drgnil, boš spraskal... tko k pri pranju.... zdj pa koliko te to moti.

Napisano
pred 3 minutami je Volume napisal:

Daš keramiko gor ,pa samo vse dol zdrsne 😁😁😁

Če boš s čimerkoli drgnil, boš spraskal... tko k pri pranju.... zdj pa koliko te to moti.

Imam v planu, ampak je čakalna doba cca 2-3 mesece.

Bom pa danes tale sneg kar s fenom stopil :)

Napisano
pred 20 minutami je NevLado napisal:

Jest imam podobno, je imel pred par leti merkur take tudi, pa se scetine so mehke, niso trde kot pri vecini metlic.
Z mojo metlco se men na avtu cisto nic ne pozna, pa bi me hitr zmotil ce bi metlca pustila sledi

Napisano

Jaz imam tako z gumijastimi ščetinami, do zdej nobenih prask.

Napisano

Za garažo je sirkova. Metla, ne metlica 😅 Samo mam avto itak zunaj parkiran, ker sem jaz strokovnjak v garažo navleku biljard.

• Všeč 1
  • Haha 4
  • Ljubim 1
Napisano

Lahko bi bil... Žar je zravn, hladilnik je... pa cisterna za kurilca 😅

Napisano
pred 4 minutami je klemen 77 napisal:

Kasne plastike

Verjetno je mislil na črno plastiko na blatnikih. Zadnje tedne vroča tema.....

Napisano
pred 14 minutami je klemen 77 napisal:

Kasne plastike

Obrobe blatnikov.

N7rRRL1.jpg

• 2 tedna kasneje...
Napisano (urejeno)

Zdravo.

Na cx-30, ko ugasnem motor, začne zelo hitro utripat rdeča lučka, na kateri je narisan avto in ključavnica. Tako hitro utripa nekje 40 sekund, potem pa nekje 1x na tri sekunde. Ali je to ok oziroma normalno, da tako hitro utripa toliko časa, ko se motor ugasne?

Naslednje kar me zanima je prepoznavanje prometnih znakov: to v praksi deluje bolj tako-tako. Vozimo se po AC in kar od enkrat se prikaže omejitev 40 km/h in to omejitev seveda drži do naslednjega prometnega znaka na AC, ki pa je lahko čez 50 km (kakšni tuneli ipd...). Zadnjič smo se peljali proti obali in samodejno iz 130 km/h zniža 40 km/h omejitev hitrosti. Od kje pobira te podatke??? Jih morda prebere iz izvozov? Ker to bi mi bilo edino "logično", torej da je tam prebral omejitev, čeprav smo se samo peljali mimo izvoza. 

Popravljeno od sylver
Napisano

Možno je da se ti je prižgala opozorilna lučka da bo kmalu potrebna menjava baterije v ključu. 

Na omenjeni prometni sistem pa se ne zanašaj ker prebira vse znake in table, tudi reklamne in ti na koncu izračuna slabo vozno sliko. 

Napisano
pred 10 urami je sylver napisal:

Naslednje kar me zanima je prepoznavanje prometnih znakov: to v praksi deluje bolj tako-tako. Vozimo se po AC in kar od enkrat se prikaže omejitev 40 km/h in to omejitev seveda drži do naslednjega prometnega znaka na AC, ki pa je lahko čez 50 km (kakšni tuneli ipd...). Zadnjič smo se peljali proti obali in samodejno iz 130 km/h zniža 40 km/h omejitev hitrosti. Od kje pobira te podatke??? Jih morda prebere iz izvozov? Ker to bi mi bilo edino "logično", torej da je tam prebral omejitev, čeprav smo se samo peljali mimo izvoza. 

Znake pobira iz navigacije in preko kamere. In to je kar katostrofalno. Prehitis kamion, ki imajo nalepko za omejitev in prepozna pa ti nastavi na 70. Potem ti izvozi. Dela na cesti, ki se nikoli ne koncajo, ....

Si ne predstavljam, da bi na ta sistem imel vezano tisto piskanje za prekoracitev.

Napisano

Samo to ima Mazda bogo porihtano.

V 4.5 letih Forda, mi je samo 1x iz kamiona pobral.

Pa težave imam če sem pri Tepanju smer MB na desni špuri, pol pobere izvoznega za črpalko. Ostalo dela super. Celo če imam tempomat imam tega ki poleg radarja upošteva omejitve.

Napisano
pred 16 urami je sylver napisal:

Zdravo.

Na cx-30, ko ugasnem motor, začne zelo hitro utripat rdeča lučka, na kateri je narisan avto in ključavnica. Tako hitro utripa nekje 40 sekund, potem pa nekje 1x na tri sekunde. Ali je to ok oziroma normalno, da tako hitro utripa toliko časa, ko se motor ugasne?

Da, meni pri m6 je skoraj isto, samo da blinka na ful ene 15s

pred 13 urami je DonFelipe napisal:

Možno je da se ti je prižgala opozorilna lučka da bo kmalu potrebna menjava baterije v ključu. 

Na omenjeni prometni sistem pa se ne zanašaj ker prebira vse znake in table, tudi reklamne in ti na koncu izračuna slabo vozno sliko. 

To bo direkt napisal da je treba menjat baterije

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.