GregorV Napisano 4. marec Prijavi Napisano 4. marec Sicer model ne spada v to temo - Mazda 3. Je pa v tem novem YT filmu govora o G140. Od 12:36 dalje je več na temo dinozavra. 😄 Citiraj
Bini Napisano 4. marec Prijavi Napisano 4. marec Je bil vpoklic za nekaj podobnega, če se prav spomnim, pobrskaj malo po forumu. Vem, da smo nekateri bili za x186 in so to samo preverili ni bilo potrebe menjat! 1 Citiraj
NevLado Napisano 4. marec Prijavi Napisano 4. marec dne 4. 3. 2025 ob 7:27 je SpEkTr napisal: A je kdo imel pri 2.0 motorju kako težavo s puščanjem hladilne recimo? Sem zadnijč gledal pri sestrini cx30 , nivo hladilne pod minimumom, vse nekaj mastno spodaj pod hladilnikom, tako da bo treba na servis. Razširi Dokler se motor ne ulaufa zna mal spit pa da se stvari usedejo. Jaz ne bi delal panike. Je pa tako, da moraš hladilno gledat pri ohlajenem avtu….. ker pri vročem je je manj v posodi Citiraj
SpEkTr Napisano 4. marec Prijavi Napisano 4. marec Je bil mrzel, samo je tudi precej mastno okoli motorja, tako da sumim da nekaj spušča. 1 Citiraj
GregorV Napisano 4. marec Prijavi Napisano 4. marec Ali se za CX30 dobijo kovinska platišča in kakšna je približna cena? Citiraj
GoB Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec dne 4. 3. 2025 ob 8:56 je GregorV napisal: Sicer model ne spada v to temo - Mazda 3. Je pa v tem novem YT filmu govora o G140. Od 12:36 dalje je več na temo dinozavra. 😄 Razširi Od Autogefuehl DE še test nove CX-30 G140. Najzanimivejši del testa je od ca. 14:40 na sovoznikovem sedežu...😀 1 Citiraj
GregorV Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec (urejeno) Malo bolj za hec... 😄 Pomagajte mi kupiti (prodati) CX-30, G140, MT, SOUL RED CRYSTAL CENTER LINE - DESI. Cena, ki sem jo dobil pri prodajalcu je 28.450 EUR (3K EUR popusta + dodaten popust prodajalca 460 EUR). Brez financiranja. Cena se mi ne zdi slaba. Avto je zelo všečen, na kratko povedano. 😉 Ampak zanimiv pa je npr. tudi Renault Captur Techno TCE 140, dodatno paket ZIMA in NAVIGACIJA + PARKIRANJE. Cena z popusti brez finaciranja je 24.970 EUR, kar pa je občutno nižja cena. Dodatno se dobi še 4 leta brezplačnih servisov, olje... vključeno. Vem da je Mazda bolj kvaliteten avto, bolj premium varianta, dodatno ima boljše luči in elek. zadnja vrata. Kljub temu me muči tako velika razlika v ceni 3,5K. Torej, ke še govori v prid nakupa CX-30. Kako bi se vi odločli in zakaj tako? 😀 Vem, da smo na Mazda forumu... 😁 Ostale znamke, modele še moram preveriti. Hvala LP Popravljeno 5. marec od GregorV Citiraj
Alex Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec (urejeno) dne 5. 3. 2025 ob 11:11 je GregorV napisal: Malo bolj za hec... 😄 Pomagajte mi kupiti (prodati) CX-30, G140, MT, SOUL RED CRYSTAL CENTER LINE - DESI. Cena, ki sem jo dobil pri prodajalcu je 28.450 EUR (3K EUR popusta + dodaten popust prodajalca 460 EUR). Brez financiranja. Cena se mi ne zdi slaba. Avto je zelo všečen, na kratko povedano. 😉 Ampak zanimiv pa je npr. tudi Renault Captur Techno TCE 140, dodatno paket ZIMA in NAVIGACIJA + PARKIRANJE. Cena z popusti brez finaciranja je 24.970 EUR, kar pa je občutno nižja cena. Dodatno se dobi še 4 leta brezplačnih servisov, olje... vključeno. Vem da je Mazda bolj kvaliteten avto, bolj premium varianta, dodatno ima boljše luči in elek. zadnja vrata. Kljub temu me muči tako velika razlika v ceni 3,5K. Torej, ke še govori v prid nakupa CX-30. Kako bi se vi odločli in zakaj tako? 😀 Vem, da smo na Mazda forumu... 😁 Ostale znamke, modele še moram preveriti. Hvala LP Razširi Pri Mazdi boš dobil pravi avto za uživanje, ta drugi pa je le - reno. Popravljeno 5. marec od Alex 5 1 Citiraj
Bini Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec Kupi MAZDO! 🤗 🤔Ima še marsikaj kar Reno nima. Med drugim je večja, če ti to kaj pomeni, udobnejša pri vožnji in, če kupiš drugo barvo in iztržiš še prvi servis gratis si že bližje! Pa tudi na dolgi rok bo motor dlje vzdržal in se manj naprezal čeprav je DINO. OBVEZNO MORAŠ PRED NAKUPOM OBA TESTIRAT.... 4 Citiraj
Bini Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec dne 5. 3. 2025 ob 12:30 je FuManchu napisal: Nima pa dvigalke v maski😁 Razširi Jo ne rabi.... 2 Citiraj
Alex Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec dne 5. 3. 2025 ob 12:30 je FuManchu napisal: Nima pa dvigalke v maski😁 Razširi To je obvezna oprema pri renoju in gedore ključi, ter kak izvijač. Pa pajser je tudi dobro imet. 1 5 Citiraj
etcho Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec Kje so časi starih hroščev, ko ti je bil za vse dovolj ključ 13. 8 Citiraj
tomzel Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec dne 5. 3. 2025 ob 11:11 je GregorV napisal: Malo bolj za hec... 😄 Pomagajte mi kupiti (prodati) CX-30, G140, MT, SOUL RED CRYSTAL CENTER LINE - DESI. Cena, ki sem jo dobil pri prodajalcu je 28.450 EUR (3K EUR popusta + dodaten popust prodajalca 460 EUR). Brez financiranja. Cena se mi ne zdi slaba. Avto je zelo všečen, na kratko povedano. 😉 Ampak zanimiv pa je npr. tudi Renault Captur Techno TCE 140, dodatno paket ZIMA in NAVIGACIJA + PARKIRANJE. Cena z popusti brez finaciranja je 24.970 EUR, kar pa je občutno nižja cena. Dodatno se dobi še 4 leta brezplačnih servisov, olje... vključeno. Vem da je Mazda bolj kvaliteten avto, bolj premium varianta, dodatno ima boljše luči in elek. zadnja vrata. Kljub temu me muči tako velika razlika v ceni 3,5K. Torej, ke še govori v prid nakupa CX-30. Kako bi se vi odločli in zakaj tako? 😀 Vem, da smo na Mazda forumu... 😁 Ostale znamke, modele še moram preveriti. Hvala LP Razširi Par mesecev starega Capturja sem imel par dni kot nadomestno vozilo. Porabo je imel nizko, vse ostalo minus. Ne da se primerjat z Mazdo. 5 1 Citiraj
Boss Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec dne 5. 3. 2025 ob 14:39 je tomzel napisal: Par mesecev starega Capturja sem imel par dni kot nadomestno vozilo. Porabo je imel nizko, vse ostalo minus. Ne da se primerjat z Mazdo. Razširi Jaz ga mam trenutno dokler ne dobim EV-ja. Latrina z malo začetnico. Verjetno, je to indoktrinacija, da se bom oddahnil, ko dobim EV-ja in dam z velikim veseljem tale porta potty nazaj. 4 Citiraj
FuManchu Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec Taprav dec ne vozi EV-ja. Konec debate 😄 1 5 1 Citiraj
etcho Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec dne 5. 3. 2025 ob 15:29 je FuManchu napisal: Taprav dec ne vozi EV-ja Razširi Pa rdečega avta ... 🤣 1 3 1 Citiraj
godlike Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec dne 5. 3. 2025 ob 16:31 je etcho napisal: Pa rdečega avta ... 🤣 Razširi Pa sank nima na strehi. 1 2 Citiraj
Alex Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec dne 5. 3. 2025 ob 16:31 je etcho napisal: Pa rdečega avta ... 🤣 Razširi Pa kamučina s smetano ne pije... 1 4 1 Citiraj
GregorV Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec Niste najboljši prodajalci. 🤣 Hvala za komentarje. Seveda je trenutno CX-30 na vrhu lestvice. Grem pa pred nakupom na testno vožnjo. G140 zato ker delam premalo km, da bi bil upravičen nakup X186. Nekdo je nekaj časa nazaj naredil primerjavo. Prodajalec mi je rekel, da prodajajo samo lita platišča za zimske gume, cca 120€ za 16". Morda veste, če se dobi tudi jeklena platišča, seveda ceneje. Hvala LP Citiraj
Alex Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec dne 5. 3. 2025 ob 20:23 je GregorV napisal: Niste najboljši prodajalci. 🤣 Hvala za komentarje. Seveda je trenutno CX-30 na vrhu lestvice. Grem pa pred nakupom na testno vožnjo. G140 zato ker delam premalo km, da bi bil upravičen nakup X186. Nekdo je nekaj časa nazaj naredil primerjavo. Prodajalec mi je rekel, da prodajajo samo lita platišča za zimske gume, cca 120€ za 16". Morda veste, če se dobi tudi jeklena platišča, seveda ceneje. Hvala LP Razširi Kaj ne bi raje kupil 18" zimska platišča (aftermarket ne original). 16" ne gredo na cx30. V bistvu so homologirane a bo izgledala smešna. Dobijo se kar ugodno. Kar nekaj nas ima 18" za zinske. Tako boš imel lep avto poleti in pozimi. 😊 1 Citiraj
NevLado Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec dne 5. 3. 2025 ob 11:11 je GregorV napisal: Malo bolj za hec... 😄 Pomagajte mi kupiti (prodati) CX-30, G140, MT, SOUL RED CRYSTAL CENTER LINE - DESI. Cena, ki sem jo dobil pri prodajalcu je 28.450 EUR (3K EUR popusta + dodaten popust prodajalca 460 EUR). Brez financiranja. Cena se mi ne zdi slaba. Avto je zelo všečen, na kratko povedano. 😉 Ampak zanimiv pa je npr. tudi Renault Captur Techno TCE 140, dodatno paket ZIMA in NAVIGACIJA + PARKIRANJE. Cena z popusti brez finaciranja je 24.970 EUR, kar pa je občutno nižja cena. Dodatno se dobi še 4 leta brezplačnih servisov, olje... vključeno. Vem da je Mazda bolj kvaliteten avto, bolj premium varianta, dodatno ima boljše luči in elek. zadnja vrata. Kljub temu me muči tako velika razlika v ceni 3,5K. Torej, ke še govori v prid nakupa CX-30. Kako bi se vi odločli in zakaj tako? 😀 Vem, da smo na Mazda forumu... 😁 Ostale znamke, modele še moram preveriti. Hvala LP Razširi Kdaj boš prodajal avto? Eno je preverjen 2.5 motor skoraj 13 let star brez komplikacij, drugo je turbo mlinček pod prisilo 1.3 Turbina vsi vemo kaj pomeni dolgoročno. Kaj je ta PARKIRANJE paket? Navigacijo valda imaš tudi v CX-30, bolj je pomemben podatek a jo rabiš - carplay je bl kul 1 Citiraj
Boss Napisano 5. marec Prijavi Napisano 5. marec dne 5. 3. 2025 ob 20:23 je GregorV napisal: Prodajalec mi je rekel, da prodajajo samo lita platišča za zimske gume, cca 120€ za 16". Morda veste, če se dobi tudi jeklena platišča, seveda ceneje. Razširi Če se ne motim jih ne moreš imet zaradi senzorjev tlaka (TPMS). Železna platišča naj bi blokirala signal senzorjev tako, da se lahko zgodi, da jih ne najde in boš mel rumeno lučko naštevcih in par sekund piskanja. Citiraj
akla Napisano 6. marec Prijavi Napisano 6. marec Ne drži. Imam zimske gume na jeklenih platiščih, na Mazda servisu sem dokupil originalne TPMS ventilčke. Deluje normalno. 1 Citiraj
Janez007 Napisano 6. marec Prijavi Napisano 6. marec (urejeno) dne 5. 3. 2025 ob 21:33 je Alex napisal: Kaj ne bi raje kupil 18" zimska platišča (aftermarket ne original). 16" ne gredo na cx30. V bistvu so homologirane a bo izgledala smešna. Dobijo se kar ugodno. Kar nekaj nas ima 18" za zinske. Tako boš imel lep avto poleti in pozimi. 😊 Razširi Odvisno od okusa. Morda 16" ne gredo na rdečo barvo, ki že v osnovi ne gre na voznika (govorim za CX-30, jest ne govorim za CX-60 😃). Zimske poljske Dunlop gume na 16" platiščih Sicer pa, naš novi lastnik je tudi imel možnost izbire vseh znamk in modelov, a se je na koncu odločil za CX-30 G140 AT. In zaenkrat je zadovoljen, ker ga po občutkih zelo spominja na priljubljeno Mazdo 3. Nad motorjem in menjalnikom je navdušen (pravi da bo povprečna poraba, po obdobju nežnega utekanja, okoli 7 l/100 km), navdušen je nad kompaktnostjo, minimalistično armaturo, hitrim info sistemom, ... kontroverzno barvo ... 2 leti nazaj se mi je zdela ta barva obupna, sedaj je IN. Popravljeno 6. marec od Janez007 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.