Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Mogoče malo prezgodaj pa vseeno me kot uporabnika Mazde CX-30 s katero sem sicer zelo zadovoljen, zanima kaj pričakujete kakšna bo nova CX-30 ali kakorkoli se bo že imenovala v prihodnosti (pričakujem jo tam nekje okoli leta 2028-2029). Takrat imam tudi namen menjati Mazdo, v "igri" pa sta CX-5 in nova CX-30. Če moderator meni, da tema ni primerna jo lahko seveda takoj pobriše oziroma umakne. Fotošopi (sicer lepih oblik), ki se pojavljajo na spletu me načeloma ne zanimajo saj je ponavadi realnost povsem drugačna. Moja pričakovanja oziroma kakšno CX-30 bi si izbral jaz pa je navedeno v nadaljevanju (za višje stopnje opreme):

- motor: bencin Skyactive-Z (priključni ali samopolnilni hibrid), doseg na elektriko od 80 - 100 km (mogoče malo pretiravam),

- novi oziroma izboljšani avtomatski menjalnik,

- velikost - dolžina vozila: okoli 4,50 m,

- velikost prtljažnika: od 450 do 500 l,

- vsi varnostni sistemi,

- panoramska streha,

- notranjost kot v novi CX-5 s tem, da bi se vrnil osrednji gumb (tudi tu sem verjetno prevelik optimist),

- električni in hlajeni sedeži za voznika in sovoznika,

- pa verjetno bi se še kaj našlo to pa naj napišejo drugi.

Robert

Napisano (urejeno)

Malo je res še zgodaj, ampak se strinjam z napisanim, bi si sam želel podobno, predvsem notri še kaki gumb.

Glede velikosti CX-5 ali CX-30 vsak sam ve kaj potrebuje, CX-5 je bolj družinski prostornejši avto, če še imaš npr. pri hiši dva otroka. 

Edino sam bi si želel, da ohranijo ročni menjalnik in posledično še sedanji (izboljšani) motor mild hibrid mogoče G149 😁, ker pri novem Z pravem hibrid motorju bo sigurno samo avtomatski menjalnik. Ni nujno, da bo slabo, ni pa več za nas analogce tistega filinga... in nas bodo prisilili v avtomatiko, če boš želel novi avto...

Mogoče, kaj takšnega :jupiii::

image.png

Popravljeno od goB
  • Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1
Napisano

Zame bi prišla v poštev predvsem če bi zrasla. Dobro bi bilo, da bi ponudili novi Z motor in EV pa se vsak odloči kaj rabi.

Napisano

Novi Z motor naj bi bil zelo v redu. 

Več konjev + več navora= majhna poraba. Naj bi prevozili okoli 40 km samo z elektriko. Za po mestu bo dovolj.

Najbrž bo zrasla malo v dolžino in širino, prtljažnik bo, upam večji.

Si pa res želim,da bi ostali fizični gumbi in ne bi trpali noter televizije.

Če bo na voljo tudi strešno panoramsko okno ,ne vem. 

Upam samo,da ne bo preveč spominjala na novo cx5. Spredaj mi ni  všeč.

Napisano
pred 4 urami je Robert napisal:

Mogoče malo prezgodaj pa vseeno me kot uporabnika Mazde CX-30 s katero sem sicer zelo zadovoljen, zanima kaj pričakujete kakšna bo nova CX-30 ali kakorkoli se bo že imenovala v prihodnosti (pričakujem jo tam nekje okoli leta 2028-2029). Takrat imam tudi namen menjati Mazdo, v "igri" pa sta CX-5 in nova CX-30. Če moderator meni, da tema ni primerna jo lahko seveda takoj pobriše oziroma umakne. Fotošopi (sicer lepih oblik), ki se pojavljajo na spletu me načeloma ne zanimajo saj je ponavadi realnost povsem drugačna. Moja pričakovanja oziroma kakšno CX-30 bi si izbral jaz pa je navedeno v nadaljevanju (za višje stopnje opreme):

- motor: bencin Skyactive-Z (priključni ali samopolnilni hibrid), doseg na elektriko od 80 - 100 km (mogoče malo pretiravam),

- novi oziroma izboljšani avtomatski menjalnik,

- velikost - dolžina vozila: okoli 4,50 m,

- velikost prtljažnika: od 450 do 500 l,

- vsi varnostni sistemi,

- panoramska streha,

- notranjost kot v novi CX-5 s tem, da bi se vrnil osrednji gumb (tudi tu sem verjetno prevelik optimist),

- električni in hlajeni sedeži za voznika in sovoznika,

- pa verjetno bi se še kaj našlo to pa naj napišejo drugi.

Robert

Vse to tudi mene zanima, sem pa videl na netu novo 3ko,ki mi je super všeč, ki naj bi bila zunaj naslednje leto kar je tudi logično saj je bila tudi zunaj pred cx-30. 

Je daljša in ima 5 vrat.... 🤗😉 

• Všeč 2
  • Začuden 1
  • Zmeden 1
Napisano
pred 27 minutami je Bini napisal:

Vse to tudi mene zanima, sem pa videl na netu novo 3ko,ki mi je super všeč, ki naj bi bila zunaj naslednje leto kar je tudi logično saj je bila tudi zunaj pred cx-30. 

Je daljša in ima 5 vra

Kje pa si videl uradno verzijo nove 3?

Napisano

@Robert super fajn si zbral, sam taka s tako opremo bo morda šla cena blizu 50k, glede na to kake nore cene so danes. 

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Sicer je link že v temi o trenutni CX-30… Bolj paše sem ;) 

https://www.carexpert.com.au/car-news/new-mazda-cx-30-due-by-2030-with-cx-5-inspired-cost-cutting-measures

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 6 urami je Bini napisal:

Kot kažejo podatki jo ne bom do takrat čakal.... 🤔 

Zakaj?🤔

Napisano

In Mazda je vedno strmela po skoku v premium segment.

Saj na pol so bli, več pa ne.

In zdaj ti napišejo, smo šparali, pri tipu šivov pri ostalih zadevah, ki jih stranka ne ceni.

To potem ni več strmenje k premiumu?

• Všeč 1
  • Žalosten 1
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Zakaj?🤔

Ker bom prej menjal. Moja je stara že 5 let, poleg tega pa sploh ne vemo kakšna bo🤔 

Verjetno bom čez kake 1-3 leta svojo cx-30 dokler je še PREMIUM z malo km prodal takoj, ko bo za mene kaj pametnega na voljo..... :nevem:

Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

In Mazda je vedno strmela po skoku v premium segment.

Saj na pol so bli, več pa ne.

In zdaj ti napišejo, smo šparali, pri tipu šivov pri ostalih zadevah, ki jih stranka ne ceni.

To potem ni več strmenje k premiumu?

Aha, ko je pa en debil od @Boss tole razlaga že par let so se mu pa eni smejali. Mazda je v svoji logiki zabluzila že pred BV krizo, ki je zdaj samo priročen izgovor za njihove napačne odločitve in zanemarjanju tradicionalnih Mazda kupcev, saj iščejo nek nov segment mladih, ki bi jim bili všeč zasloni brez fizičnih gumbov. Ravno to je bila Mazdina prednost, da se niso metali v trende in da so prej lepo vodili svojo avtonomno filozofijo designa, ki je bila sila uspešna.

Zdaj so pa vse slile razvoja in uvedbe novih modelov preusmerili zgolj v izdelavo SUV-ov v vseh možnih velikostih; CX-3, CX-30, CX-5, CX-50, CX-60, CX-70, CX-80, CX-90. A res trg rab za vsakih 5cm velikosti novo različico SUV-a. Je pa to uničilo razvoj ostalih verzij Mazd, ki so bile prodajni hiti, a so pešali več ali manj zaradi predolgega obdobja za razvoj novih modelov. Prva generacima M6 je bila menjana po slabih 6 letih, druga celo po 5 letih, tretjo pa so, z eno malo večjo obnovo, vlekli kar 12 let (več kot obe prejšnji skupaj) in na koncu ugotovili, da se ne prodaja (a bejž no) in ukinili model.

Zdaj, kot kaže se bodo šli pa konfekcijo, kar pomeni, da padejo na nivo Mitsubishija, Nissana, Subaruja, Suzukija, ki so se odpovedali nekih ekskluziv in se preusmerili na neko srednje do spodnje sranje, ki nima nobene povezave z njihovo fenomenalno preteklostjo. 

Hja nič, počasi bodo vsi odšli, Čajnizi bodo zavladali, zadnji bo pa luč ugasnil. Škoda (z malo začetnico) vse skup, pa tako rad sem imel to znamko, ker je dejansko ponujala, če že ne polni premijski filing pa vsaj zelo dober približek. Zdaj pa še to ne bo več. So sad. 😢  

• Všeč 1
  • Žalosten 2

34910_1.png

Napisano
pred 22 minutami je Boss napisal:

Aha, ko je pa en debil od @Boss tole razlaga že par let so se mu pa eni smejali. Mazda je v svoji logiki zabluzila že pred BV krizo, ki je zdaj samo priročen izgovor za njihove napačne odločitve in zanemarjanju tradicionalnih Mazda kupcev, saj iščejo nek nov segment mladih, ki bi jim bili všeč zasloni brez fizičnih gumbov. Ravno to je bila Mazdina prednost, da se niso metali v trende in da so prej lepo vodili svojo avtonomno filozofijo designa, ki je bila sila uspešna.

Zdaj so pa vse slile razvoja in uvedbe novih modelov preusmerili zgolj v izdelavo SUV-ov v vseh možnih velikostih; CX-3, CX-30, CX-5, CX-50, CX-60, CX-70, CX-80, CX-90. A res trg rab za vsakih 5cm velikosti novo različico SUV-a. Je pa to uničilo razvoj ostalih verzij Mazd, ki so bile prodajni hiti, a so pešali več ali manj zaradi predolgega obdobja za razvoj novih modelov. Prva generacima M6 je bila menjana po slabih 6 letih, druga celo po 5 letih, tretjo pa so, z eno malo večjo obnovo, vlekli kar 12 let (več kot obe prejšnji skupaj) in na koncu ugotovili, da se ne prodaja (a bejž no) in ukinili model.

Zdaj, kot kaže se bodo šli pa konfekcijo, kar pomeni, da padejo na nivo Mitsubishija, Nissana, Subaruja, Suzukija, ki so se odpovedali nekih ekskluziv in se preusmerili na neko srednje do spodnje sranje, ki nima nobene povezave z njihovo fenomenalno preteklostjo. 

Hja nič, počasi bodo vsi odšli, Čajnizi bodo zavladali, zadnji bo pa luč ugasnil. Škoda (z malo začetnico) vse skup, pa tako rad sem imel to znamko, ker je dejansko ponujala, če že ne polni premijski filing pa vsaj zelo dober približek. Zdaj pa še to ne bo več. So sad. 😢  

Saj tudi ostale znamke so postale vse po vrsti konfekcijske. Kmalu od daleč ne boš več vedel, ali je to premium znamka ali čajniz. Vsi novi avti vseh znamk  so več ali manj grdi.

Napisano

Drži, sej sem jih naštel pa sem se omejil samo ja Japonce. Mazda je vedno ponujala nekaj drugačnega in hkrati prijetnega in lahko celo rečemo skoraj ekskluzivnega. Po letu 2020 pa je šlo vse nekam nizbrdo. Pa že CX-30 in Mazda3 sta nakazaovala prve posege v krčenje stroškov in maksimizacijo dobičkov samo s tem, da so zadnje vpetje zamenjali z večvodilno v torzijski drog. Že tukaj so zvonili prvi alarmi, da nekaj ne gre ok. Potem rebadge Mazde 2 iz Toyote Yaris pa, čajniz v obliki Mazde 6e, pa Mazda cx-5 brez fizičnih gumbov, ukinitve priljubljenih modelov kot so enoprostorec pa limuzina pa pickup.... Važn da so naredili 8 verzij SUV-ov. Faking osem, pa kot bi se norca delali.

34910_1.png

Napisano
pred 32 minutami je Boss napisal:

Drži, sej sem jih naštel pa sem se omejil samo ja Japonce. Mazda je vedno ponujala nekaj drugačnega in hkrati prijetnega in lahko celo rečemo skoraj ekskluzivnega. Po letu 2020 pa je šlo vse nekam nizbrdo. Pa že CX-30 in Mazda3 sta nakazaovala prve posege v krčenje stroškov in maksimizacijo dobičkov samo s tem, da so zadnje vpetje zamenjali z večvodilno v torzijski drog. Že tukaj so zvonili prvi alarmi, da nekaj ne gre ok. Potem rebadge Mazde 2 iz Toyote Yaris pa, čajniz v obliki Mazde 6e, pa Mazda cx-5 brez fizičnih gumbov, ukinitve priljubljenih modelov kot so enoprostorec pa limuzina pa pickup.... Važn da so naredili 8 verzij SUV-ov. Faking osem, pa kot bi se norca delali.

Številke ne govorijo tebi in podobno mislečim v prid, na žalost.

Športni terenci in križanci (SUV)~50 % – 52 %

SUV-ji in križanci: S več kot 50 odstotnim tržnim deležem prepričljivo vodijo. Kupci jih izbirajo predvsem zaradi višjega sedenja, lažjega vstopanja in občutka preglednosti.  

Kombilimuzine in mestni malčki~25 % – 28 %

Kombilimuzine: Ostajajo na drugem mestu predvsem na račun manjših mestnih modelov (npr. Dacia Sandero, Renault Clio, VW Polo), a njihov delež hitro krčijo manjši mestni križanci.  

Karavani~10 % – 13 %

Karavani: Bili so tradicionalna izbira družin v Srednji in Severni Evropi, a so jih v velikem delu nadomestili srednje veliki SUV-ji.  

Limuzine in ostalo~8 % – 10 %

Limuzine: Klasične  limuzine so se v Evropi v zadnjih letih umaknile skoraj izključno v poslovni razred in mehiške/azijske trge.  

Tako, da je logično, da tovarne ponujajo tisto, kar ljudje zahtevajo. 

Napisano

To je vprašanje o kuri in o jajcu - kaj je bilo prej. Ali se je prodaja preusmerila v modele, ki so bili sploh na voljo, ali jih ni nihče kupoval pa so bili na voljo. Sem ti napisal, da model, ki je 12 let zunaj verjetno ni toliko zanimiv, kot nov model. Jaz sem moral leta 2019, ko je bila M6 tretje generacije na trgu že debelih 7 let, kar kompromis vžgat, da sem vseeno kupil. Se pravi, star model, karavan (ker ni bilo 5 vratne limozine).

Marsikdo takega kompromisa ne vzame in je vzel raje takrat CX-5 druge generacije, ki je bil takrat praktično nov model, mogoče star dve leti. Realno bi morala biti 6-ka nova generacija in ne FL in šele takrat lahko dejansko rečemo kaj bi ljudje raje imeli. 

Še enkrat bom ponovil. Proizvajalci so na istih platformah z isto opremo in motorji lahko SUV-e prodajali za 1.500-3000€ več kot ekvivalentne klasične avte. Zato je bilo proizvajalcem in ne toliko kupcem v interesu, da se gre na SUV-e. Potem pa statistiku iz tega ven vlečt, ko si dobesedno ljudi "prisilil" v izbiro SUV-ov, je kar mal neresno.

34910_1.png

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Boss napisal:

Jaz ne. Takrat sem samo občasno smetil po tem forumu. Bolj po Alfa forumu.

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 5 minutami je godlike napisal:

Jaz ne. Takrat sem samo občasno smetil po tem forumu. Bolj po Alfa forumu.

Tam je pa bilo verjetno kar precej debat. Pa najbrž ne o vremenu in vrtičkih.🤗

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.